Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      w moczu

w moczu

(7 wyników)
    • Witam odebrałem wyniki i wyszło: Amylaza w moczu mam: 500U/l a max może być: 438U/l Czy ktoś wie za co to coś odpowiada? Pozdrawiam
    • Witam, proszę Was o radę, które badanie będzie czulsze PCR RT czy test na antygeny krętkowe w moczu? Dodam, że ok 3 tyg temu przestałam brać Metypred i nie wiem czy on nie będzie miał wpływu na wynik badania, warto jeszcze wspomnieć, że incydent z kleszczem miał miejsce 2 lata temu... Proszę doradźcie
    • Badanie robi się m.in. w Zabrzu. Proszę o radę osoby, które je robiły, albo które znają temat. Chciałabym zrobić takie badanie i napisałam w tej sprawie do dr Wielkoszyńskiego. Niestety nie bardzo wiem jak rozumieć odp. doktora. Rzekomo badanie wykonuje się z trzech próbek, z trzech kolejnych dni. Czy tak robiliście to badanie? Czy wyniki z kolejnych dni różniły się między sobą? Czy jednego dnia przynosiliście trzy próbki, czy każdego dnia nosi się świeży mocz? Jak jest skutec...
    • PCR budzi sporo emocji-krótko kiedy po co i dlaczego: PCR to sonda genetyczna,czyli rozpoznaje materiał genetyczny żywego pasożyta lub obumarłego,rozpadłego.Materiał genetyczny jest w postaci tzw DNA(w uproszczeniu 2 nici "korali" czyli z upakowanymi genami-tak jest u człowieka, u bakterii moze byc jedna nitka zwinieta w kłebek tworząc jadro komórkowe).Jak bakteria rozpada się pod wpływem antybiotyku,owe jaderko tez sie rozpada i dostaje się-we fragmentach-do krwi,z niej poprzez ...
    • Mamy w rodzinie osobę od wielu lat chorującą na SM, w bardzo ciężkim stanie. Po długich rozmowach udało się namówić na wykonanie badań. Sami osobiście mamy zorganizować jakieś badania, myślałam żeby zrobić WB, oprócz tego jeszcze cpn i mykoplazmy. I teraz mam wątpliwości - jeśli ta osoba była karmiona sterydami, to czy jest szansa na wykrycie przeciwciał? Czy jest sens robić WB? Może lepiej od razu PCRa?
    • Witam! Mam pytanie czy przy Bb moze byc podwyzszony cukier? Wlasnie dzisiaj mialam robiony,na czczo: 124,2h po jedzeniu 162. Krew byla pobierana z palca. Czy to normalne przy Bb? Nie jadam nic slodkiego,owocow tez nie. Od czego tak mogl mi skoczyc cukier? Bardzo zle sie czuje,troche szukalam watku na ten temat ,ale nic nie znalazlam. Moze ktos z Was ma takie wskazniki cukru? Pozdrawiam!
    • Witam Jestem tu nowa, mam bb potwierdzoną dwoma testami - Ten ostatni to Elisa. Jednak martwię się tym wynikiem z posiewu moczu, który jest wpisany w temacie. Czy ktoś może wie o co tam chodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się