watroba

(7 wyników)
  • Drodzy, moja mama robila usg jamy brzusznej i wyszlo, ze ma powiekszona watrobe. Bardzo prosze, podpowiedzcie mi, co oznacza taka diagnoza??? Z czym sie wiaze, czy moze to spowodowac jakas grozna chorobe. Dodam, ze mama ma zwezony przelyk i leczy sie na to bardzo dlugo w zwiazku z czym bierze duzo lekow. Bardzo prosze, odpowiedzcie na moj post. Moja mama chce do mnie przyjechac ale mieszkam w Niemczech. Czy ta jej powiekszona watroba moze wywolac jakies komplikacje. Czekam ...
  • czy przy tabletkach ,<novenette> wtroba moze pobolewac?jak tak to co z tym zrobic - przerwac tabletki czy dokonczyc opakowanie? pozdrawiam:)
  • od kilku miesiecy czesto odczuwam jakby cisnienie w brzuchu, tak jakbym miala tam napompowany balonik - jest to szczegolnie uciazliwe, gdy siedze. co dziwne, uczucie tego napowpowanego balonika wystepuje miedzy pepkiem a mostkiem. z kolei ponizej peka nic mi nie dolega. zastanawiam sie, czy to wzdecia tak nietypowo zlokalizowane? bo wzdecia raczej kojarza mi sie z twrdym duzym brzuchem pod pepkiem. i bolem, gazami. ja ani gazow, ani bóli nie mam. za to mam wrazenie, ze czasem "odbija" mi sie...
  • pol roku temu poszlam do ginekologa, zeby przepisal mi tabletki antykoncepcyjne, dowiedzialam sie wtedy, ze mam torbiele na obu jajnikach i jak bede brala tabletki to mi powinno przejsc. w tamtym tygodniu robilam sobie badanie krwi bo w piatek mialam wizyte u tego ginekologa. moje wyniki: AspAT (min 10, max 31) wynik: 72; AIAT (min 10, max 31) wynik: 151. Lekarka powiedziala, zebym poszla do swojego lekarza, a ten z kolei przepisal mi na watrobe Hepason Complex. czy to jest mozliwe...
  • hej :) witam wszytskich...mam problem..lekarz przepisal mi Diane35..ze wzgledu na zaburzenia hormonalne..ktora biore od lutego tego roku..od poczatku kwietnia a dokladnie od Wielkiego Piatku zaczelam tez dodatkowo brac..Bromergon..no i sie zaczelo...dziwna sprawa bo oczywiscie biore na noc...zeby przespac to cudowne chwile...:( kiedy czlowiek sie zle czuje...co wiecej..biore jedynie pol tabletki..a rano..bo wstaje rano...kolo 6 zaczynaja sie nudnosci albo zwracanie..zauwazylam tez dziwn...
  • przed chwila lezalam,bo bolala mnie watroba,zaczelam dotykac sie w tym miejscu i wyczulam cos twardego tak na ok 4 cm.nie rusza sie to,czy wy tez macie cos takiego czy to moze guz?ostatnio robilam badania krwi,ob,moczu i wyszly dobre.
  • czy przy zazywaniu tabletek lykacie dodatkowo jakies witaminy, stosujecie globulki, ktore podobno sa przeznaczone do stosowania przy tabletkach (niestety nie pamietam nazwy), robicie regularne badania (watroba, krzepiliwosc), czy moze jeszcze cos innego?? dzieki za odp!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się