watroba

(7 wyników)
  • Witam, 1.czy powiekszona watroba (-stluszczenie niealkocholowe?) i sledziona o nieznanej etiologi(zakrzep żylny??)? ,moga byc przyczyna zaburzen przewodu pokarmowego"wzdecia gazy,refluks ,zarzucanie zolci,brak laknienia,obrzeki mimo wynikow krwi w normie (testy watrobowe), czy to raczej nie ma zwiazku? 2.czy glodowka powoduje zarzucanie zołci do zoladka i jest to normalny stan u glodujacych? pozdrawiam
  • jak to sie do siebie ma? czytalem gdzies, ze lamblie "niszcza" watrobe. czy ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie? jakie badania na watrobe warto zrobic, kiedy ma sie klopot z lamblia? czy mozliwe, zeby proby watrobowe przy lamblii wyszly bardzo dobre? prosze o pomoc
  • Od czego moze sie powiekszac watroba? mam od jakis dwoch lat problemy z "dziwnymi" objawami,podejrzewam infekcje wirusowa jakas - ale robilem badanie na hcv i byl minus moze zrobic na hbv? czy ktos sie spotkal z takim objawem jak powiekszona watroba? pozdrawiam:)
  • Czy nie wiecie gdzie mozna zasiegnac opinii na temat w/w leku (producent?)? W ulotce pisze "Przed rozpoczęciem terapii należy ocenić czynność nerek i wątroby, a przy długotrwałym leczeniu - wykonywać takie badania przynajmniej raz w roku." (tego nie bylo) czyli wedlug mnie wplywa na prace watroby,tym bardziej ze blokuje w watrobie wydzielanie glukozy. Szukamy przyczyny marskosci watroby,wykluczone sa wirusy A,B,C,przeciwciala.Sprawa jest bardzo poważna.
  • Witam, mam ogromna prośbę, jesli ktos zna sie na nomenklaturze medycznej prosze o pomoc. W wyjasnieniu w jakim stanie jest Moja watroba, i co oznacza dla mnie wynik HBV-Dna -nie wykryto Nizej napisalem historie mojej choroby od listopada 2006 do wrzesnia 2009 a na Wzw B choruje juz od 20 lat. Warszawa 2006 Rozpoznanie: Wirusowe zapalenie wątroby (Coxackie) Przewlekłe zapalenie wątroby typu B Biposja watoby z dnia 23.11.2006 "Cytoarchitektonika narządu powaznie zaburzona. Obecn...
  • Zrobiłem badanie usg iokazało się,że mam powiększoną wątrobę o 1 cm.Co to może być.Bole w okolicy wątroby zmusiły mnie do zrobienia tego badania.
  • wlasnie odebralam wyniki: bilirubina calk.: 0.57 mg/dl (norma: 0.2 - 1.3) alat: 11 U/l (norma: do 31) aspat: 17 U/l (norma: do 31) fosfataza alkaliczna: 67 U/l (norma: 45 - 132) moze ktos zinterpretowac? niby mieszcza sie w normach, jednak same normy mnie nieco zastanwiaja - moi znajomi tez robili proby i mieli inne normy. czy to jest zmienne? tzn zalezy od labolatorium? i jeszcze mam pytanie. czy prawidlowe proby wykluczaja jakiekolwiek schorzenie watroby? no bo czy np. maja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się