wilno

(14 wyniki)
  • Witam, czy ktoś wie ile kosztuje bilet na pociąg z Wilna do Petersburga. Chodzi mi o ten bez przesiadek (czas podróży ok. 13 godzin). Nasza informacja PKP niestety nie jst w stanie tego sprawdzić. Czy w pociągu tym są miejsca sypialne? Z góry dziękuję za informacje
  • Witam, mam zamiar jechać na 3 dni do Wilna. Może znacie jakieś tanie miejsca, gdzie można sie przespać (najchętniej blisko starowi)? Nie wymagam jakichs specjalnych warunków :)
  • Mam ochotę wyskoczyć na 1 dzień do Wilna z Mazur. Będę miał mało czasu, który głównie chcę poświęcić zwiedzaniu Wilna. Czy szybciej przejade drogą Mariampol-Wilno, czy dłuższą, ale częściowo z autostradą Mariampol-Kowno-Wino. Z mapy trudno ustalić. Mogę tylko liczyć na życzliwe porady znających te drogi.
  • Z tego, co słyszałem, najbardziej opłaca się wymieniać złotówki na lity, na miejscu w Wilnie. Zamierzam przyjechać do tego miasta w sobotę. Stąd moje pytanie: czy kantory w Wilnie czynne są również w weekendy? Ktoś może wie? Wiem, że komuś może się to pytanie wydać głupie (w końcu Litwa to niewiele mniej rozwinięte państwo od Polski), ale nie lubię przykrych niespodzianek ;- )
  • Witam. Czy ktos orientuje sie czy w Wilnie w noc sylwestrowa bedzie sie cos dzialo na powietrzu na starym miescie? Zarezerwowalem hotel dla siebie i znajomych i jedziemy na 4 dni ale hotel to jedyna pewna rzecz ktora nas czeka:) Reszta okaze sie na miejscu. Moze ktos z Was zna jakis sposob np. na rezerwacje jakiejs imprezy na noc sylwestrowa? Dzieki i pozdrawiam. Kuba.
  • Chce pojechac do Wilna w przyszly weekend na 2 dni. Zawsze tak daleko szukamy miejsc ktore warto odwiedzic a malo kto mysli o miastach/miejscach polozonych blisko... w dodatku na wschodzie :) Jesli ktos byl w Wilnie i mogby mi polecic jakis tani hotel w okolicach centrum miasta bylbym wdzeczny. Jak najlepiej dojechac do Wilna.... zeby bylo w miare szybko, a zarazem w miare tanio. Pozdrawiam A.
  • Czy ktos moze polecic jakies tanie noclegi w Wilnie?
  • Wilno(10)

Witam serdecznie forumowiczów. Wybieram się ze znajomymi w 4 osoby na długi weekend majowy do Wilna. Planujemy 5 dniowy pobyt. Szukam jakiegoś sprawdzonego i w normalnych cenach hotelu lub kwater. Coś w rodzaju do 40zl/osob/dobę. Niestety z dobrymi w takich cenach miejcami ciężko. Szukam pomocy i liczę, że ją tutaj znajdę. Pozdrawiam tbus
  • Mam pytanie natury ogólnej. Planując wakacje na Podlasiu przewiduję wypad ( może wypady) na Litwę. Co ciekawego jest tam do obejrzenia, a położone jest bliżej niż Wilno czy Troki?
  • Czy wybiera się ktoś rodzinnie na Litwę?Szukam dobrej i ciekawej trasy(przez Mazury).Podajcie proszę jakies kwatery w przyzwoitej cenie.pozdrawiam
  • LITWA(17)

Witam, w lipcu tego roku chcielibyśmy wyrwać się na parę (3-4 dni)z domu, przed planowanym urlopem w sierpniu. Chcielibyśmy spędzić ten czas dość intensywnie a jednocześnie ciekawie. W poszukiwaniu celów takiego wyjazdu, naszą uwagę zwróciła Litwa. I tutaj powstał pewien problem, albowiem chociaż mieszkamy w północno-wschodniej Polsce, nie mamy z tamtymi terenami żadnych powiązań, ani rodzinnych, ani uczuciowych czy też innych. Ale wiadomo, teraz wspólne uczestnictwo w UE, oraz stosunk...
  • Witam wybieram sie poraz pierwszy w te strony i niewiem ile kasy wymienic i czy mozna zlotowki na miejscu ewentualnie wymienic -interesuje mnie ile mniejwiecej kosztuja jakies posilki na miescie(hot-dogi,zapiekanki itp.)czy w wilnie sa jakies supermarkety i po ile jest tam aktualnie benzyna bo ja znalazlem na PZM.PL 2,35LTL-95-. no i czy przy wjezdzie na litwe sa duze kolejki w soboty z rana czy raczej sie krutko stoi i czy po 15 pazdziernika wystarczy miec na samochod tylko zielo...
  • Planuję podróż samochodem na Litwę. Celem są Wielkie Soleczniki - największe skupisko ludności polskiej w tym kraju. Chcę tam zabrac moją mamę, ponieważ jest to jej rodzinna miejscowość (w 49 roku wywieźli ją stamtąd wraz z rodziną na Syberię). Moje obawy dotyczą głównie bezpieczeństwa podróżowania po tym kraju - chciałbym bowiem nie tylko pojechać, ale i wrócić, w dodatku tym samym samochodem. Proszę osoby, które już tam były o porady,z góry dziękuję
  • witam pewnie podobny wątek sie już pojawiał ale zapytam jeszcze raz... poszukuje tanich noclegów w kaliningradzie... jak sie poruszać po obwodzie...? aa i czy możliwe jest przejechanie pociągiem z kaliningradu do wilna..? jeśli tak to jakie sumy wchodzą w gre..? z góry dziękuje i pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się