Dodaj do ulubionych

Kantory w Wilnie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 09:51
Z tego, co słyszałem, najbardziej opłaca się wymieniać złotówki na lity, na
miejscu w Wilnie.

Zamierzam przyjechać do tego miasta w sobotę. Stąd moje pytanie: czy kantory
w Wilnie czynne są również w weekendy? Ktoś może wie?

Wiem, że komuś może się to pytanie wydać głupie (w końcu Litwa to niewiele
mniej rozwinięte państwo od Polski), ale nie lubię przykrych niespodzianek ;-
)
Obserwuj wątek
    • szut Re: Kantory w Wilnie 19.01.05, 14:12
      Ja wymienialem tylko dolary (i resztki rubli) na lity - sa az 3 kursy dolara- w zaleznosci od kwoty jaka wymieniasz. Najnizszy oczywiscie do 100 USD, ciut lepszy chyba do 299 i najlepszy od 300 w gore (kwoty moze troszke inne byly).
      Co do kantorow - nie ma czegos takiego w Wilnie (tzn. nie spotkalem sie z nimi nigdzie), a waluty mozna bylo wymieniac jedynie w banku kolo dworca (spory budynek po lewej stojac tylem do budynku dworca LG, nazywa sie Praweksbank).
      W innych bankach pewnie tez mozna wymieniac (chociaz zapytani na ulicy tambylcy od razu kierowali mnie w strone dworca).
      Ale kantorow to nigdzie nie widzialem sad
      • Gość: Renka Re: Kantory w Wilnie IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.01.05, 14:41
        Walute mozna wymienic w kazdym banku, kantory to jest przeszlosc. Poza tym
        kolega ma racje, najlepiej jest wymieniac zlotowki na lity.
        • Gość: Łukasz Re: Kantory w Wilnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 09:35
          Szut i Renka:

Dziękuję Wam za odpowiedź, ale moje pytanie dotyczyło przede wszystkim tego,
          czy pieniążki będę mógł w Wilnie wymienić również w weekend, ponieważ przyjadę
          tam w sobotę.

Gdyby okazało się, że wszystko będzie zamknięte, to miałbym spory problem wink

Pozdrawiam,

ŁW
          • szut Re: Kantory w Wilnie 20.01.05, 10:40
            Praweks byl czynny nawet w niedziele, wiec nie powinno byc problemu.
            Ja wymienialem tylko dolary, bo do Wilna przyjechalem z Rosji przez Lotwe - co do wymiany zlotowek - nie mam pojecia czy sie oplaca.
    • slunko Re: Kantory w Wilnie 20.01.05, 23:03
      pieniadze wymienia ci w kazdym banku. pytanie tylko, czy znajdziesz cos otwartego w sobote wieczorem. lepiej wiec rozmien troche na granicy, zeby sie zabezpieczyc. tam kantorow jest pod dostatkiem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka