Forum Auto-Moto Bezpieczeństwo na drodze
ZMIEŃ
      wycieraczki

wycieraczki

(10 wyników)
    • Witam drogich forumowiczów tego forum. Chcę Wam opowiedzieć o wyjątkowo przykrej historii która mnie spotkała w którymś z warszawskich centrów handlowych. Byliśmy z żoną w kilku centrach handlowych w sobotę, rozejrzeć się w kwestii zakupów świątecznych. Samochód zostawialiśmy na kilku parkingach, a po zakupach wróciliśmy do domu i jak zawsze samochód zaparkowaliśmy w garażu podziemnym pod blokiem.(tam jest jego miejsce) Dziś wsiedliśmy do samochodu i pojechaliśmy do kolejnego ce...
    • Ostatnio, jadąc w czasie deszczu zauważyłem, że niektórzy kierowcy nie włączają wycieraczek. Ja podczas jazdy w deszczu jeśli nie włączę wycieraczek gorzej widzę. Co sądzicie o wprowadzeniu obowiązku włączania wycieraczek podczas jazdy przez cały czas i cały rok? Moze wtedy zniknęliby kierowcy nie włączający wycieraczek w deszczu. No i oczywiście ogrzewanie szyb powinno być też włączone cały czas no bo w każdej chwili może być przydatne ! A jak ktoś nie włączy - to mu działę !
    • witam nie wiem, czy tem temat byl juz poruszany, wiec z gory przepraszam, za ewentualna powtorke (i bede wdzieczny za wskazanie sciezki do topicu). mam ogrymny problem - odkad zrobilo sie mrozno wycieraczki w moim aucie (Honda civic 5d '98) rozmazuja wszystko na szybie i NIC NIE WIDZE, bo zamiast czystej szyby mam jakas mazie; uzycie spryskiwaczy zupelnie nie pomaga - mazia robi sie tylko gestsza... czy winne sa wycieraczki (ostatniu zmieniane w lipcu), czy winny jest plyn do ...
    • procze o pomoc. jak włańcza się wycieraczki w pandzie? Na pewno używa się prawej"dźwigni" ale co dalej? Z
    • Dzisiaj zaparkowalem niedaleko przystanku autobusowego. Wydaje mi sie, ze odleglosc wynosila te przepisowe 15m, ale jakas menda ze strazy "wiejskiej" wlozyla mi za wycieraczke WEZWANIE, cytuje: "...prosze o osobiste stawienie sie z dowodem osobistym w Oddziale... w terminie 7 dni od daty wykroczenia... w zwiazku z: parkowanie w obrebie przystanku...". I co mi radzicie? Zignorowac wezwanie czy jechac tam i sie klocic? No bo jaki maja dowod na to, gdzie stalem (raczej nie zrobili z...
    • Takimi drogami lubie jezdzic ps. swoją drogą, dlaczego te filmy tak tracą na jakości?
    • www.youtube.com/watch?v=S09L1iSZLTc
    • W sobote jechalem tym, co zostalo z ekspresowki w okolicach Zakroczymia (z powodu wertepow nie bylem wstanie utrzymywac nawet 100 km/h). Dokladnie na moscie dopadla mnie potezna ulewa. Zwolnilem do ok. 60-70 km/h - tak jak wiekszosc. Jechalo sie powoli, ale bezpiecznie, bo zwolnili wszyscy. Bezpieczenstwo skonczylo sie w momencie, w ktorym jadacy prawym pasem wpadli na odcinek z monstrualnymi koleinami... Akurat wyprzedzalem kogos, kto jechal jak dla mnie za wolno, kiedy spo...
    • na ktrotkiej uliczce , kolo bloku ludzie parkuja na chodniku(mimo iz jest zakaz)znak istnieje od dwoch lat i nie ma za duzo miesca wiec ludzie ktorzy tam mieszkaja parkuja na chodnikach.A tu dzis nagle wychodze na pole zeby odpalic samochod patrze mam kartke za wycieraczka jak 7 innych samochod.(ja nie jestem mieszkancem nawet tego miata tylko przyjechalem do kolegi a on mi powiedzial zebym parkowa na chodniku bo kazdy tak robi-wiec go posluchalem) na tej kartce pisze zebym sie zg...
    • Znowu czeka mnie przesiadka na ruch lewostronny. Powiedzcie, czy mieliscie w takiej sytuacji jakies niebezpieczne zdarzenia? Ja cale zeszle wakacje pracowalem w Szkocji jako kierowca dostawczaka. Ku mojemu zdziwieniu wiekszym problemem niz jazda po lewej byla skrzynia biegow w lewej rece (nieprzyzwyczajona lapa potrafila naprawde bolec po calym dniu jazdy) a jak byl duzy ruch to nie bylo zadnego problemu - jechalo sie jak wszyscy... Jednak raz jechalem na jakims zadupiu gdzie ru...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się