Forum Auto-Moto Alfa Romeo - użytkownicy
ZMIEŃ
      wycieraczki

wycieraczki

(17 wyników)
    • Witam serdecznie muszę wymienić na nowe wycieraczki przedniej szyby. Proszę poradźcie gdzie mogę takie kupić i w jakiej one są cenie. Chodzi mi o całość wycieraczek czyli ramiona i pióra. Z góry dziękuję za info.
    • hej.mam mały problem: włączam wycieraczki i lipa nie działają.po pewnym czasie nawet jak już je wyłącze to zaczynają wycierać ale strasznie powoli i potrafią sie zatrzymać w połowie szyby po chwili znowu troche się ruszą.w czasie deszcu nie ma szans na jazde.czy to może być coś z silniczkiem? powinienem chyba wspomnieć że 2 miesiące nie była na chodzie moja bryka a wcześniej było wszystko OK.
    • Witam! Nie znalazłem niczego na forum, a temat ze względu na aurę chyba na czasie, chodzi o wycieraczki te ostatnio mocniej reklamowane czyli płaskie, czy używacie takowych w waszych bolidach? Co poza ciekawym (innym) wyglądem za nimi przemawia, ceny nie są niskie pytanie czy warto? Pozdrawiam Grzegorz AR 156 2,4 JTD
    • Witam W ostatnich dniach zauwazylem cos dziwnego, moj silniczek ktory napedza tylna wyceraczke pracowal nieco wolniej niz zazwyczaj az do dnia dzisiejszego stanal i ani nie drgnie. Nie wiem co jest tego przyczyna, czy sie przepalil czy poprostu zlapal nieco wilgoci i trzeba go osuszyc. Jakie sa wasze doswiadczenia w tej materii? pozdrawiam Bartek AR145 1.4Bx
    • Witam ! Jak w tytule kilka razy machnęły - ale tylko na nanjwyższych obrotach i==lub w skrajnym górnym położeniu dźwigni. Potem stop. Próbowałm ręcznie rozruszać - jest wuczuwalny dość duży luz, ale ani drgną. W związku z tym mam trzy pytania: - czy to moze być coś innego niż spalony silnik ? - ile taki silnik kosztuje - może ma ktoś używany ale SPRAWNY ? - jak to porozbierać ? Z góry wielkie dzięki za pomoc, właśnie wróciłem z jazdy z żoną i swoje już wysłuchałem na temat mojej bel...
    • Witam. Znalazlem na allegro wycieraczki moto.allegro.pl/show_item.php? item=79674174 Czy na pewno beda pasowaly do 146 1,6 bx '95?? U mnie sa w całosci.Chce je zmienic bo rysuja mi szybe:( wymian gumek nie pomaga.Moze sa jakis zamienniki?? Pozdrawiam
    • Proszę o pomoc: pewnego razu wieczorem i oczywiscie w ulewny deszcz przestały działać mi w trasie przednie wycieraczki w 156 SW. Oczywiscie bezpiecznik. Wymieniłem, ale po kilku minutach znów bezpiecznik. Wymieniałem tak ze 3 razy. W pewnym momencie bezpieczniki przestały strzelać, ale przestał działać regulator wycieraczek, tzn. pracują jednym tempem obojętnie jak się ustawi i jak się wyłączy przełącznik tak się zatrzymują, np. w połowie szyby. Co mogło się stać? W przełączniku...
    • Witam. Mam problem z mechanizmem wycieraczek. Strasznie haczą, próbowałem naprawić, ale po tygodniu znowu to samo. Tak nie da sie jeżdzic:) Moje pytanie brzmi : Czy do mojej Alfy 146 1,6 boxer z '95 bedzie pasował mechanizm wycieraczek wrza z silniczkiem z nowszego modelu?? Czy musze szukac od boxera '95?? może posiada ktos taki mechanizm?? Szukam na allegro ale tam są same Ts'y Pozdrawiam
    • wyglada to tak ze na poczatku po wlaczeniu najszybszego trybu pracy wycieraczki stawaly bez wzgledu w jakiej byly pozycji i niedzialal szybki dostep do jednego cyklu czyli ruch dzwigni w gore nastepnie ich praca na pozostalych przelozenach byla znacznie zwolniona i jakby przerywana(drgajaca) az dzis nie mozna ich uruchomic wogole co to moze byc czy silniczek sie skonczyl cz cos innego?
    • Proszę o pomoc w ustaleniu usterki. Wycieraczki na wolnym biegu drgają i zatrzymują sie na około 2 sekundy w pionowym położeniu, na szybkim biegu pracują idealnie. Prosze o pomoc w ustaleniu przyczyny usterki.
    • Czy ktos z Was juz wymienial silnik tylnej wycieraczki? Jest jakis tylko do AR145 czy moze pasuje inny fiatoski?
    • potrzebuje pióro na tył do alfy 145 nie wiem czy mozna kupic same pióro albo moze dopasowac od jakiegoś fiata jak ktos ma to bym chetnie kupił nawet w razem z ramieniem jak nie darady osobno POZDROWIONKA
    • Panowie mam prośbę chce wywalic w koncu te oryginalne wycieraczki bo są do bani w ogole nie dzialaja kupuje gumki lepszej jakosc dalej nic. Czytałem na grupie że można dobrać ramiona wycieraczek od innych aut. Ma ktoś może już dobrane takowe i może podpowiedziec z jakiego auta (rocznik) które wycieraczki itd? Bo już nie mam sił szybe mam porysowaną i w dodatku brudną Pozdrawiam Mchmiel
    • Jak zdjac pokretla ze srodkowej kolumny aby niczego nie polamac? Mam do wymiany jedna zarowke podswietlajaca pokretlo klimy. Wlutuje we wszystkie pokretla 3 diody LED i zapomne o tym, ale jak to cholerstwo sie rozbiera. Mam przykre doswiadczenia z innymi fiatopodobnymi i wole sie zapytac.
    • mam zapytanie o cene silnika wycieraczek przednich do AR 145. W ASO chca 550PLN (!!!), a zamiennik w intercarze 250 PLN. Udalo sie komus zalatwic tanszy? Czy wchodzi tam moze jakis inny z innego pojazduz, a za to tanszy ? Odp. Pozdrawiam
    • Witam Wszystkich Wielbicieli AR :) Trafiliśmy na ofertę sprzedaży Alfy 156 '99r, silnik 1.8, plus instalacja gazowa - cena 19tyś. Czy warto kupić czy też cena jest za niska Waszym zdaniem, i naprawdopodobniej kryje się za tym jakaś wada...??? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)
    • Kto miał przyjemność z warsztatem Sebastiana Bogulaka? Potrzebuje opinii:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się