zaoczne

(3 wyniki)
  • Chodzi mi o terminy konsultacji. Wiadomo, zaoczni studiują w weekendy, więc i wtedy też powinni mieć konsultacje. Z drugiej strony - dyżur w tygodniu też być musi. U nas obowiązkowo jest dyżur w tygodniu, a w przypadku tych co prowadzą zajęcia dla zaocznych - raz w miesiącu. Z jednej strony to rozpaczliwie mało, z drugiej - żal mi poświęcać dodatkowy czas na to, zamiast na spotkanie z rodziną czy znajomymi. Szczególnie że na te konsultacje nikt nie chodzi. PS. Akurat problem...
  • Witam. Jestem zainteresowany podjeciem studiów doktoranckich zaocznych z informatyki na Politechnice Śląskiej w Gliwicach na Wydziale Automatyki, Informatyki i Elektroniki. Wiem, ze opłata za same studia (trwaja 6 sem.) to 1200zł/sem.. Mam pytanie do osób zorientowanych w temacie (najlepiej kogos kto taki doktorat zrobił) Jakie sa koszty dodatkowe, które trzeba pokryc do uzyskania tytułu doktora (otwarcie przewodu itp.)? Ile jest czasu od ukończenia studiów do obrony doktoratu? ...
  • Gazeta Wyborcza pisze o kolejnych etapach afery profesora, seksuologa i domniemanego molestatora z UAM: linka. Obecnie dyplomanci profesora mają mieć przydzielonych nowych promotorów. Otóż, jak czytam, na samych studiach dziennych profesor miał [b]ponad 50 dyplomantów[/b], a do tego jeszcze iluś więcej na niestacjonarnych. Ja uważam, że "promowanie" 50+ osób rocznie to jest całkowita fikcja i o wiele większa hańba, niż współautorstwo papieru z 499 innymi osobami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się