zarodek

(26 wyników)
  • Jestem po clostilbegyt od 5 d.c. 18 d.c. pojawilosie plamienie,nastepne 1,5 dnia dosyc spore krwawienie,jednak troche rozniace sie od tego miesiaczkowego,niewielki bol podbrzusza(chwilami).To mialo miejsce 5 lub 6 dnia od ewentualnego zaplodnienia.Czy to moze byc zwiazane z implantacja zarodka? Temperatura utrzymuje sie pomimo krwawienia(dzisiaj juz sladowe) 36'8-37 rano mierzona pod jezykiem.Na test jest ciazowy jest za wczesnie,bo dopiero 9 dzien od naszych poczynan. Bardzo pro...
  • Pytam bo staram sie o dziecko, kochałam sie w dniach plodnych, więc mam nadzieję, że jednak zafasolkuję:O) Od tygodnia czuje lekki tępy ból prawego jajnika, ból jakby sie przesówa w kierunku macicy. Nie wiem co to może być??????????? A poza tym czy implantacja zarodka w macicy boli, a może występują jakieś inne objawy implantacji?????Proszę o pilna odpowiedź
  • Licząc od daty ostatniej miesiączki , powinnam być w 7 tyg. ciąży. W czasie USG lekarz określił wielkość pęcherzyka na 4,5 tyg. i zaniepokoiła go ta różnica w wielkości. Skąd się wzięła taka rozbieżność i co to może oznaczać?
  • po ilu dniach od implantacji zarodka test ciazowy bedzie pozytywny? Dzieki za odpowiedzi. Podkreslam ze chodzi mi o ilosc dni po implantacji a nie po zaplodnieniu. Wiem ze zwykle test ciazowy wyjdzie pozytywny okolo czsu kiedy pojawilaby sie normalnie miesiaczka. Czy pare dni przed spodziewana miesiaczka tez juz moze wyjsc pozytywny? Dzieki.
  • 4 miesiące temu zaszłam w ciąże.Zarodek zagnieździł się w niewłaściwym miejscu macicy (z powodu założonej wkładki wewnątrznacicznej)i obumarł.Nie wiedziałam w ogóle o ciaży.Przez 3 miesiące miałam silne bóle, a krwawiłam tylko w okresie kiedy wypadała mi miesiączka.Pierwszy lekarz do którego chodziłam przez 4 miesiące miesiąc w miesiąc (najgorsze bóle miałam podczas misiaczki i tydzień po niej, potem mijały i przy następnej miesiaczce znowu bóle) badał mnie tradycyjnie i stwierd...
  • Mam pytanie od czego powstaje cysta?We wrzesniu bylam w ciazy i lekarze oznajmili mi ,ze mam cyste pare tyg pozniej poronilam; (wczoraj bylam u lekarza i ten oznajmil mi ze znowu mam cyste.Okres mialam miec wczoraj ale nadal nie ma...cyste mam na lewym jajniku i jajnik tez powiekszony...co to moze oznaczac??Czy moge byc mimo wszystko w ciazy?Staramy sie o dzidziusia,a ewentualnie nie chcialabym mu zaszkodzic...
  • zajoma 2miesiacu temu robiła usg i wszystko było w porzadku teraz badanie powtórzyła iwyszła zmiana wielkosci 2cmx2cm .Lekarz stwierdził że to najprawdopodobnie mięsniak ale zastanowił sie gdy znajoma powiedziałaże miesiaczka spóznia sie juz tydzień.Kazał pokazać sie gdy miesiaczka sie zacznie.Stad moje pytanie znajoma sie niepokoi ale mnie siewydaje że nie mozna pomylić miesniaka z ciaża a jak wy sądzicie?
  • Mam takie pytanie, czy to możliwe, żeby lekarz nie zauważył ciąży podczas badania usg, jeśli byłaby 5-6 tygodniowa? Moje pytanie wiąże się z faktem iż miałam wykonane usg, w czasie którego lekarz stwierdził, że z macicą nic się nie dzieje, było to tydzień temu (cierpię na zaburzenia hormonalne), natomiast od kilku dni miewam nudności, ślinotok i ogólnie złe samopoczucie. Może być to także wynik stresu, ale jeśli to ciąża, to czy mogła być przeoczona?
  • Cześć. Mam problem- od wczoraj mam spuchnięte, rozpulchnione, bolące i lekko krwawiące dziąsła. Byłam u dentystki- poleciła przepłukiwanie jamy ustnej szałwią, rumiankiem i wodą utlenioną. Niestety, to nie pomaga! Jestem po transwerze zarodków, więc moge być w ciąży- dlatego antybiotyk i silne środki nie wchodzą w grę. Co zastosować, żeby choć trochę pomogło? Pozdr.
  • czy to mozliwe zeby na badaniu usg (4-6 tyg) niebylo nic widac i jesli tak czy to ciaza pozamaciczna. czy ktos byl w podobnej sytuacji?
  • na ulotce zapisano, aby preparatu nie stosować w ciązy. Koleżanka zmaierza łykać C, aby wydlużyć fazę lutealną. Czy jeśli okaże się, iż udało się zajść w ciąże, to łykanie C wpierwszych dc ni ebędzie miało negatywnych skutków dla dziecka?
  • Proszę pomózcie - nie wiem co to bylo - przypuszczam ze wczesne poronienie - najpierw test ze jestem w ciązy - póżniej dziwne krwawienie (tzn 1 dzień skrzepy - bole krzyza a potem 2 dni normalnego krwawienia )bezpośrednio po stosunku - wczoraj robilam kolejny test i nie jestem w ciązy tak wykazał - jutro idę do ginekologa ale chcialabym być albo przygotowana na smutną wiadomość albo juz uspokojona ze to nie to. Krwawienie bylo 14 czerwca.
  • Pani Doktor. Mam prośbę.Jakiś czas temu poroniłam i miałam wyłyżeczkowaną macicę.Bardzo proszę o wyjaśnienie mi rozpoznania histopatologicznego przeprowadzonego w następstwie zabiegu.Martwię się bo nie wszystko rozumiem...a to niestety po łacinie..Teraz znowu jestem w ciąży i tak bardzo jestem szczęśliwa choć dopiero w następnym tyg.wybieram się na USG do Warszawy aby sprawdzić jak dzidziuś się rozwija.Chyba oszalałam ze szczęścia...a to dopiero czwarty tydz. "Residua decidua...
  • Czy któraś z was miała niski poziom tego hormonu na początku ciąży (wtedy powinien być dość wysoki)? Lekarz powiedział, że nie da się go podwyższyć farmakologicznie... Martwię się o ciążę :( -- www.noworodek.bobasy.pl
  • Witam Wszystkich, w dniu dzisiejszym bede miala usuwany pecherzyk - tydzien 7 - plod nie jest w ogole widoczny. Moj ginekolog stwierdzil, iz takie przypadki zdarzaja sie dosyc czesto i nie mam powodu do wiekszego zmartwienia!!!!! Stwierdzil rowniez, iz nastepna probe zajscia w ciaze moge podjac juz za 6 tygodni. Wydaje mi sie, ze to zbyt krotki okres. Co na ten temat sadzicie? Prosze o Wasze opinie. Pozdrawiam, Magda.
  • Moja Żona jest w 5 tygodniu ciąży, zrobilismy badania USG. Okazało sie że na lewym jajniku jest torbiel!!! (53.9mm), tak stwierdził lekarz, choc nie do końca jest to pewne.USG było robione 2 razy zarodek rozwija sie poprawnie sa widoczne cechy płodu,a pracy serduszka jeszcze nie wykryto bo oczywiście na to za wcześnie. Niema też żadnych objaw poronień tak mówi lekarz. Za tydzien mamy przyjsc i powtózyc badanie USG. Czy istnieje jakies niebespieczeństwo zagrazające zyciu 5 tygodnio...
  • Pani Doktor Mam za sobą 3 poronienia (7, 8, 13 tydzień)i chyba komplet badań. Choroby odzwierzęce Toxo, różyczka, listeroza, bruceloza, CMV; hormony tarczy, badania hormonalne, zespół antyfosfolipidowy - p-ciała antykardiolipinowe i LA, mąż - badania nasienia; - WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU. Oboje z mężem wykonaliśmy też badania genetyczne - kariotypy prawidłowe. Zrobiłam również hsg, które wykazało, że mam macicę dwurożną, jednak mój lekarz, po konsultacjach, stwierdził, że ta wada ...
  • cykl(14)

czesc wiecie tak sie ostatnio zastanawialam (dziwne ze kiedys wcale o tym niemyslalam) uwazalam pilnie na lekcjach biologii i wiem ze owulacja wystepuje 14 dni przed kolejna miesiaczka ale czy gdy sie bierze pigulki to to tez tak mozna wyliczac? dni polodne i nie plodne? no bo przeciez krwawienie wystepuje tylko z powodu odstawienia tabletek
  • Witam. Proszę o odpowiedź: czy przyjmując w pierwszym tygodniu (lub dwóch) ciąży leki na chorobę wrzodową - Lanzul, Diphergan, Ulgastran, Bactrim i Manti mogę zaszkodzić dziecku? Wiadomości na ulotkach są nie najlepsze, ale internista przekonywał mnie, że w pierwszym tygodniu leki nie przenikną do zarodka. Czy są jakieś leki na to schorzenie, które można przyjmować w ciąży?
  • Słyszałam wypowiedź jednego lekarza (ginekologa), który stwierdził, ze kobieta która ma spirale co miesiąc zabija swoje dziecko. Bowiem ona działa na takiej zasadzie, ze dochodzi do zapłodnienia (czyli powstał już człowiek), tylko, że przez tą spirale to zapłodnione jajo nie może sie zagnieździć i obumiera. Gdy tego posłuchałam to zrezygnowałam z tej metody antykoncepcyjnej , która jest bardzo wygodna, ale... czy uważacie , że kobieta mająca spiralę zabija własne dziecko co miesią...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się