Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Drzwi Pol-Skone wejściowe B-30 C-30

23.06.09, 19:18
    Witam
    Poszukuję opinii użytkowników o drzwiach Pol-Skone B-30 / C-30
    Mieszkam w bloku i mam teraz mam podwójne drzwi, ale:
    - wewnętrzne są w strasznym stanie i koniecznie muszę je wymienić [mimo że są
    obite matą "wygłuszającą" i całkiem szczelnie pasują]
    - zewnętrzne może by i mogły zostać ale są bardzo "liche" i nieszczelne;
    pewnie przy wymianie wewnętrznych zewnętrzne i tak trzeba będzie je ponownie
    montować
    - klatka nie jest bardzo głośna, ale zdaje sobie sprawę, że pojedyncze drzwi
    mogą nie dać mi takiego komfortu akustycznego jak mam teraz; stąd moje usilne
    poszukiwania

Byłem już prawie że zdecydowany na PORTA Granit [36dB] ale w ostatniej chwili
    znalazłem:
    - Zbigmet model Alfa-B => tłumienie = 41dB [potwierdzone
    certyfikatem];(niestety póki co nie znalazłem żadnego dystrybutora na śląsku w
    okolicach Katowic)
    - właśnie POL-SKONE model B-30 (C-30) tłumienie 39dB

O drzwiach PORTA Granit w internecie znalazłem sporo [bardzo pozytywnych]
    opinii. O Pol-Skone B-30 / C-30 szczerze powiedziawszy w necie cisza. (no może
    poza narzekaniem ogólnie na Pol-Skone ze słaba jakość, i że problemy z
    reklamacjami).

Mimo wszystko kusi mnie to 39dB (to jednak sporo wiecej niż Porta, tama 36dB
    tłumienia).

Jesli ktoś z Was ma któres z powyższych drzwi i może sie podzielic jakimiś
    cennymi uwagami to z góry dziękuję.

Generalnie interesuje mnie "dzwiękochłonność" takich drzwi i "ogólne wrażenia"
    z uzytkowania :)
    Obserwuj wątek
      • majlo776 Re: Drzwi Pol-Skone wejściowe B-30 C-30 08.07.09, 21:54
        handluję tymi drzwiami od lat i jeśli coś mam polecić to portę 36dB to dużo
        nawet bardzo sprawdziliśmy to organoleptycznie (zamontowaliśmy jedne koledze) i
        z klatki naprawdę nic nie słychać jest teraz zupełnie inaczej niż poprzednio. Co
        do samej jakości wykonani nie mam zastrzeżeń w przeciwieństwie do Pol-Skone od
        ponad roku jest tak że reklamujemy każde ich zamówienie wgniecenia odszczypania
        niedolakierowane powierzchnie to nagminne dodatkowo termin 6 tygodni a tak
        naprawdę jak przyjedzie to będzie. Co do dźwiękoszczelności może i mają tyle
        chociaż mam drobne wątpliwości ale podważyć tego nie mogę ogólnie polecam porta
        jest wystarczająca jeśli rozmawiamy o wygłuszeniu i do tego dużo szybsza i
        solidniejsza.
        • Gość: abc Re: Drzwi Pol-Skone wejściowe B-30 C-30 IP: *.telpol.net.pl 24.08.09, 19:29
          dobra, kupiłem Porta-Granit. Na razie jestem zadowolony. Wygląda na to, że jest
          ciszej niż z drzwiami podwójnymi wcześniej.
          • majlo776 Re: Drzwi Pol-Skone wejściowe B-30 C-30 02.12.09, 12:06
            naprawdę bardzo dobry wybór mocne i ciche drzwi, przy prawidłowym montażu ciężko
            nie być zadowolonym, długo Ci posłużą.
      • Gość: paolo Re: Drzwi Pol-Skone wejściowe B-30 C-30 IP: *.net.pulawy.pl 30.10.09, 19:40
        Polecam bardzo szczerze dzrzwi b-30.Pracuje w firmie gdzie montujemy te drzwi i są b.dobre pod względem akustyczności i pózniejszej eksploatacji.Sam mam zamiar wymienić sobie drzwi zew. i wybór był jeden b-30.Ważna rzecz to montaż tych drzwi.Proponuje firme z autoryzacją montażu pol-skone .Jest jeszcze model c-30 z 3 chakami ale to właściwie to samo.Zwróć uwagę na autoryzowany montaż bo to jest b. ważne,ponieważ te grupy wiedzą jak je prawidłowo zamontować.(opinia prywatna)
        • majlo776 Re: Drzwi Pol-Skone wejściowe B-30 C-30 02.12.09, 12:14
          to dobrze że podoba Ci się towar którym się zajmujesz to zrozumiałe, ja mam
          klienta, który wykańcza budynki (inwestycje bo tym się zajmuje)pól roku temu nie
          udało mi się sprzedać im Porty kupili Pol-Skone u konkurencji bo wyszło sporo
          taniej. drzwi przyjechały w terminie i co z tego skoro wszystkie były źle okute,
          ponad 150 sztuk drzwi nadaje się do zsypu. Oczywiście producent zareagował jak
          zawsze, czyli do kitu i firma zapłaciła spore kary za opóźnienie w oddaniu
          budynku. W tamtym miesiącu zamówili u mnie Portę właśnie kończymy budowę 80
          sztuk drzwi i 0 problemów i to jest jakość za odpowiednią cenę.
          pzdr.
          • Gość: Cris B-30 Prywatna opinia IP: 188.33.187.* 06.02.10, 21:39
            A ja wiem jedno - b 30 wstawili mi wczoraj i mam gdzieś tego kolesia
            co wyisuje że do kitu te b30 - ja mam i polecam (wiadomo, że
            monterzy byli autoryzowani)jest ciszej (nawet bardzo) wkładki
            doradzili mi też konkretne. POLecam !
            • Gość: anka Re: B-30 Prywatna opinia IP: *.lokis.net.pl 14.02.10, 20:34
              Witam,mam od roku c30 i poprostu cisza i jeszcze raz cisza,jak nie masz dzwonka
              to i pukania nie slychac i w koncu zniknely odglosy psow z klatki no i ta
              ogniotrwalosc tez cos daje poczucia bezpieczenstwa-szczerze jestem zadowolona.pa
            • Gość: aga1 Re: B-30 Prywatna opinia IP: 94.72.98.* 09.03.10, 14:58
              jestem zainteresowana zakupem B30 może mogłbyś napisać na co
              powinnam zwrócić szczegółną uwagę w wyborze. jakie masz wkładki?
      • Gość: Niezadowolony Re: Drzwi Pol-Skone wejściowe B-30 C-30 IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.13, 15:45
        Własnie jestem po montazu C-30 Dzwi jako drzwi wygladaja solidnie ale co z tego jak okazalo sie po montazu ze kontownik w ktorym chowaja sie rygle i zamki jest przystosowany do B-30 Ciekawe jak dlugo bede musial czekac na wymiane... Mało tego zamki sie tną, po odpowiednim przykreceniu wkladki mozna nim przekrecic o 1,5 obrotu co uniemozliwia wyciagniecie klucza. Firma niepowazna cena drzwi prawie 3 tys zl a taka wpadka!!! Nie polecam!
      • Gość: paulina Re: Drzwi Pol-Skone wejściowe B-30 C-30 IP: *.skomur.pl 06.06.14, 22:39
        Witam. Jeśli chodzi o drzwi pol-skone b30 to mogę szczerze powiedzieć ze jestem z nich bardzo zadowolona. Spelniaja wszystkie swoje funkcje o których zapewnia producent. Zarówno jeśli chodzi o dzwiekoszczelnosc (z każdej strony male dzieci) jak i efekt wizualny (ja mam cale gładkie) to sa swietne.
        Jeśli jest Pan nadal zainteresowany kupnem takich drzwi, mam nietypowa propozycje, ponieważ nam przywieźli drzwi otwierane nie na ta strone która zamawialiśmy, a ze firma nie przyjmuje zwrotow musialismy zamowic drugie. Także jeśli nadal myśli Pan o kupnie takich drzwi to chętnie odsprzedam swoje w atrakcyjnej cenie :) (kolor antracyt royal, drzwi prawe )
        pozdrawiam ;)
        • bol.oo Re: Drzwi Pol-Skone wejściowe B-30 C-30 25.01.15, 10:06
          Także mamy drzwi z polskone i jak narazie złego słowa nie mogę powiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka