Gość: Ags IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:08 Proszę o opinie nt. BRW - czy warto tam zamówić meble kuchenne? Zależy mi na kuchni w bardzo rozsądnej cenie, zarazem nowoczesnej. Czy BRW to dobry wybór? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malizna74 Re: Szafki kuchenne Black Red White 29.09.05, 21:19 Na temat kuchni z BRW wiem niewiele, ale meble w dziecinnym pokoju (system POP) są kiepskiej jakości. Krzywe zawiasy, opadające drzwiczki, odpadające uchwyty, beznadziejna płyta na wierzchu komód (zostają ślady po nawet niewielkiej ilości wilgoci). Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ags Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 21:52 To trochę mnie zmartwiłaś...A czy oni wykonują też montaż mebli kuchennych? I czy ktoś wie, czy za projekt pobierają opłaty? Czy można zrobić projekt, ale nie skorzystać jednak z ich oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulka01 Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.aster.pl 29.09.05, 22:03 Nie martw się na zapas.Ja mam pokojowe "Kent" i jestem z nich bardzo zadowolona. Na wiosnę zmieniam mieszkanie i kuchnię będę robić własnie w BRW. Robią montaż,robią też bezpłatny projekt bez zobowiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek2301 Re: Szafki kuchenne Black Red White 29.09.05, 22:38 mozna zrobic projekt i nie skorzystac - wiem, bo sam tak robie :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuchcik Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.chello.pl 30.09.05, 01:30 No i tu sie mylicie:( Projekt nie jest bezpłatny!! Kosztuje 100zł.Wlicza sie go potem do całoćci rachunku.jeśli rezygnujesz no to tracisz stówke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ags Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 30.09.05, 09:32 Gość portalu: kuchcik napisał(a): > No i tu sie mylicie:( > Projekt nie jest bezpłatny!! > Kosztuje 100zł.Wlicza sie go potem do całoćci rachunku.jeśli rezygnujesz no to > tracisz stówke... Nie było o tym mowy przy zlecaniu projektu!!! A ja jeszcze nie wiem, czy naprawde chcę BRW, a projekt już zleciłam! A jeśli projekt zupełnie mi się nie spodoba? Ile razy zechcą go poprawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: Szafki kuchenne Black Red White 30.09.05, 11:06 u nas tez kosztuje to stowke, a jak sie zamowi u nch meble to tą 100 odliczają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.wat.edu.pl 03.10.05, 12:19 Wyczytałem gdzieś na forum, że szafki kuchenne BRW nie cieszą się dobrą opinią klientów. Podajcie konkrety. Słaba, cienka folia - słaba jakość matreriału na pudła do szafek itd. Próbowałem podjąć ten temat wcześniej i upadł. BRW jest jednym z większych producentów mebli w tym szafek kuchennych w Europie. Gdzie ci nabywcy i ich opinie? Pojawia sie konkretne pytanie, więc bez obrazy piszących nie piszczcie pierduł na inne tematy niż dotyczy zapytanie. Jakość szafek BRW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ags Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 19:52 Mi też bardzo zależy na informacji o jakości szafek kuchennych - stoję przed decyzją: BRW czy nie? BRW ma mnóstwo sklepów i w każdym jest sporo ludzi omawiających projekt kuchenny - więc proszę, dajcie znać czy jesteście zadowoleni, a jeśli nie to dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Id Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.nask.waw.pl / *.nask.waw.pl 04.10.05, 14:39 Mam meble kuchenne z BRW (ponad 2 lata) i gdybym miala podjac decyzje dzis ponownie wybralabym BRW. Szafki sa solidne. Jedna uwaga jesli piekarnik dmucha na boki to lepiej obok nie montowac lodowki - nauczka na przyszlosc ;). Nie polecam natomiast mebli pokojowych/sypialni tej firmy. Z lozka po niecalych 3 latach na bokach odchodzi okleina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.wat.edu.pl 05.10.05, 11:57 Mam pytanie do tego piekarnika. Jak zachowyje się folia, fornir itp na szafkach obok piekarnika. Czy wkładana była jakas izilacja miedzy piekarnik a pozostałe szafki. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lu.ke Re: Szafki kuchenne Black Red White 07.10.05, 14:21 za projekt placi sie gdy rezygnuje sie z mebli a chce sie wziac to co wymyslili. gdy projekt sie komus nie spodoba to rezygnuje i tyle. > No i tu sie mylicie:( > Projekt nie jest bezpłatny!! > Kosztuje 100zł.Wlicza sie go potem do całoćci rachunku.jeśli rezygnujesz no to > tracisz stówke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmena Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.crowley.pl 06.10.05, 15:11 Ja jestem b. zadowolona z systemu POP. Jak moga byc krzywe zawiasy i opadajace drzwiczki czy odpadajace uchwyty skoro to Ty je montujesz? Jak zamontujesz tak masz. Jak zle zamontujesz to odpadna. Inna sprawa to plyta na wierzchu komody, o ktorej wspomonasz. Ja nie mam takich problemow. Zadne slady nie zostaja. Meble maja kilka lat a nie widac aby byly uzywane. Ostatnio dokupilam jeszcze regal na ksiazki. Idealnie pasuje. Zadnych takich rzeczy jak roznica w kolorze, wymiarach czy temu podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombi Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 19:07 jeśli ktoś lubi badziewie to moze sobie stzrelic mebelki tej firmy.Ale czy koniecznie.Takie same (a tansza ) mozna kupić na każdyb bazarze czy wiejskim targu.Za roche wiecej a w przypadku frontów z litego drewna mozna znaleśc duzo lepsze.A najwazniejsze to oszustwo:rama z litego drewna a płycina??? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza0107 Re: Szafki kuchenne Black Red White 06.10.05, 12:56 uważam że są OK, sama teraz zamawiam-moi znajomi zamówili pierwsi i są zadowoleni ,ekipa montażowa wszystko idealnie zmontowała i nawet po sobie posprzątała. Największym plusem jest cena- odwiedziłam dokładnie 23 salony mebli kuchennych we Wrocławiu i okolicach i tylko w BRW dają za w miarę fajną cenę fajne meble. Odpowiedz Link Zgłoś
pestka35 Re: Szafki kuchenne Black Red White 06.10.05, 19:58 Szafki BRW wykonane są z płyty wiórowej 16mm foliowanej. Mają 51cm głębokości. Tylko widoczne krawędzie są wykończone. W tańszych zestawach szafki wewnątrz są w kolorze białym. W szafkach dolnych otwieranych występuje jedna półka. Odradzam najtańsze zestawy, ale pozostałe linie wzornicze mogą być ciekawą alternatywą dla osób dla których głównym kryterium jest cena. Stosunek jakości do ceny produktu jest w tym przypadku bardzo korzystny. Istotnym problemem może tu być wybór sklepu, w którym przyjdzie złożyć zamówienie. Występują bardzo duże różnice w warunkach zamówienia, kompetencjach sprzedawców (w tym projektantów), wiarygodności i rzetelności, mimo że mamy do czynienia z siecią sprzedaży tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the3 Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.wat.edu.pl 07.10.05, 12:32 I tu leży setno sprawy.Punkt, sklep, salon , serwis w którym się zamawia i jego podejście do klienta i fachowość i rzetelność i jeszcze kilka innych dobrze znanych wszystkim rzeczy które powinien posiadać sprzedawca. Do tego służy midzy innymi to forum. PISZCIE o gamoniach i naciagaczach oraz i tych naprawdę uczciwych bo myslę że jeszcze tacy są. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 22:44 a mnie wczoraj powiedzieli, ze nie montuja , pewnie mntuja tylko te na zamowienie w/g wymiaru.tez przymierzam sie powoli do zakupu brw ale nie moge sie zdecydowac na kolor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the3 Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 08.10.05, 09:12 Poszukaj innego punktu to Ci zmontują. Odpowiedz Link Zgłoś
o_orchidea Re: Szafki kuchenne Black Red White 08.10.05, 17:14 Mam kuchnie z BRW, bardziej z koniecznosci, niz z wyboru, ale jestem zadowolona. Fornir lakierowany, czy jakos tak (w kazdym razie bdb jakos i wyglad) swietnie zachowuje sie w sasiedztwie piekarnika czy plyty gazowej. Blat bardzo porzadny (ale b. gruby i jeden z najdrozszych, moze dlatego). Mam dwie szafki narozne, jedna uzywana ze srednia czestotliwoscia, w drugiej jest kosz na smieci i jedyny mankament to zawiasy w tej "smieciowej"; musze je dokrecac srubokretem srednio co 3 tygodnie, bo sie obluzowuja, ale przy tak czestym uzywaniu, to chyba dopuszczalne, szczegolnie, ze drzwiczki sa dosyc ciezkie. Ogolnie jestem zadowolona, ale to chyba rowniez kwestia wkladu. Za szafki do kuchni o wymiarach 2m/2.2m (na dwie sciany) w ubieglym roku, zaplacilam 6000pln. Na pewno nie kupilabym mebli do pokoju, wygladaja malo solidnie i to wzornictwo, brrrr.. Ale dobra kuchnie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
pattomi Re: Szafki kuchenne Black Red White 10.10.05, 13:50 Projekt jest za darmo i właściwie każdy punkt sprzedaży ma program do wizualizacji. W większości punktów biorą dodatkową opłatę za pomiar (100-150 zł) i prawie wszędzie 15 % wartości mebli za montaż ( tak jakby droższa kuchnia była trudniejsza do zamontowania :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
celtyk Re: Szafki kuchenne Black Red White 14.11.05, 16:44 Ktoś się trochę pomylił,projekt nie jest za darmo,bo dopiero po podpisaniu umowy można go otrzymać a umowę podpisuje się po ściągnięciu wyniarów przez kogoś z BRW a to jest koszt od 1.11.2005 200 zł. A tak wogóle to jakie są wreszcie te meble kuchenne jeżeli chodzi MDF konkretnie co jest w nich złego,bo trudno mi się zorientować czytając wcześniejsze opinie, a muszę szybko podjąć decyzje gdzie tę kuchnię zamówić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malil Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: 217.168.192.* 12.10.05, 12:39 a my mamy szafki kuchenne i meble w pokoju córki. szafki od 3 lat, meble 5 . nie narzekam- jakość taka sama jakią mi proponowali "na wymiar" (sprawdziłam parametry) a cena -połowa "wymiarowanych" dodam że meble przeżyły przeprowadzkę z kompletnym rozłożeniem i złożeniem ponownie - i nic nie odpada, skrzypi itp. Oba zestawy złożyliśmy samodzielnie -więć nie trzeba być specjalnie wyszkolonym żeby to zrobić. Polecam BRW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.autocom.pl 13.10.05, 13:43 Ja mam meble w pokoju dziecięcy od 4 lat, a pozostałe 3 pokoje wyposażone od kilku miesiecy też w BRW i jestem bardzo zadowolona...podczas przeprowadzki uszkodziliśmy bok szafy od córki z pokoju, wyrwał sie zawias...zamówiliśmy i rozpatrzyli nam (cały bok)to w ramach reklamacji!!pomimo że kupowaliśmy jej 4 lata temu:) Ja bardzo polecam...co do kuchni właśnie po to tu trafiłam hihi...bo najwyższy czas podjać decyzję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.eurolot.com.pl / 217.11.133.* 18.10.05, 15:31 Mam meble kuchenne tej firemy i jestem bardzo z nich zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nell Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 08:16 Meble kuchenne robią świetne i nie wierzcie tym wszystkim krzykaczom, którzy uważają,że są do niczego .Świetne wzornictwo a cena. No cóż w zależności od wyboru kolekcji. Od 2 lat mam kuchnię drewnianą avenue i jestem z niej bardzo zadowolna. Jest idealna, co ważne nie uważam bym mało za nią zapłaciła. Kosztowała 10 tys. Ekipa montażowa była bardzo sprawna i kompetentna. Żadnych zastrzeżeń. W poszukiwaniu idealnej kuchni objechałam cały Kraków i wzornictwo brw jest najciekawsze. Pewnie meble z najtańszej półki tej firmy są niezbyt trwałe, ale każdy ma prawo wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
najeli_1980 Re: Szafki kuchenne Black Red White 20.10.05, 09:08 Ja mam lozko, toaletka i szafe z BRW. Na razie - po pol roku - nie moge narzekac. Pewno, ze nie jest to taka jakosc, jak meble z litego, prawdziwego drewna.... Ale przy takiej cenie :) Narzekac nie wypada :) Na kuchnie BRW jestem juz wlasciwie zdecydowana:) Cztery Pory Roku z linii Sentima. Tylko blat chcialabym kupic gdzies indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanilka Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.10.05, 17:38 Mam meble BRW w dwóch pokojach od kilku lat. Zepsuły się tylko suwnice w szufladach. Pracwnik przyjechał z firmy i skasował za naprawę 6 szuflad 100 zł. W sumie jestem zadowolona z zakupu. Za tę cenę nie ma co narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ags Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 21.10.05, 12:26 Ciągle się tu wspomina o cenie - a tak naprawdę meble kuchenne na wymiar z BRW wcale nie są konkurencyjne cenowo w porównaniu z prywatnymi firmami, które poświęcają klientowi więcej czasu i są bardziej kreatywne niż BRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 18:56 Mam lozko z BRW + kilka szafek i komoda.... Po 3 latach rozlecialo sie lozko, praktycznie odpadl caly boczek. :/ Zespusy sie tez prowadnice przy jednej z szuflad. Tez sie przymierzam do mebli kuchennych, majac nadzieje, ze sa lepszej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmtv Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.spray.net.pl 13.11.05, 16:35 Mam szafki BRW (fronty od innego producenta). Uważam, że są beznadziejne (te szafki na nóźkach - od tych "lepszych" kolekcji). Są bardzo nieekonomiczne w wykorzystaniu przestrzeni, szuflady są płytsze o 5 cm niż w innych meblach np. korpusach z Ikei. Powoduje to ich niefunkcjonalność. Równie koepsko rozwiązane są szafki narożne. Nie widać tego na schematycznych rysunkach służących do wymiarowania. Kiepski materiał na powierzchni, bardzo wrażliwy na wilgoć. Cena nie uzasadnia tak niskiej jakości. (Montowałem sam więc znam każdy wkręt i złącze w tych meblach). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Szafki kuchenne Black Red White IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:33 Kupiliśmy meble kuchenne w BRW 1,5 roku temu i do tej pory spisują się bez zarzutu choć ich wytrzymałośc jest sukcesywnie sprawdzana przez naszego 14 miesięcznego synka. Meble składał mąż - wszystko się domyka choć był pewien problem z wypoziomowaniem jednej z szuflad ale udało się. Jednym słowem - ja z tych mebli jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
celtyk Re: Szafki kuchenne Black Red White 14.11.05, 16:52 Pisząc wcześniej że projekt jest za darmo ktoś się trochę pomylił,projekt nie jest za darmo,bo dopiero po podpisaniu umowy można go otrzymać, a umowę podpisuje się po ściągnięciu wyniarów przez kogoś z BRW ,a to jest koszt od 1.11.2005 200 zł. A tak wogóle to jakie są wreszcie te meble kuchenne jeżeli chodzi MDF konkretnie co jest w nich złego,bo trudno mi się zorientować czytając wcześniejsze opinie, a muszę szybko podjąć decyzje gdzie tę kuchnię zamówić i nie mogę się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś