Dodaj do ulubionych

Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad

16.03.06, 10:54
Witam wszystkich! Właśnie jestem na etapie urządzania mojego pierwszego m i
przymierzam sie do zakupu mebli kuchennych (nota bene BRW) i pojawiła się
kwestia wyboru szafek z lepszymi -> droższymi lub gorszymi -> tańszymi
prowadnicami. Nie bardzo wiem czy ma sens dopłacanie do tych lepszych
prowadnic. Czy ktoś mógłby mnie nieco oświecić w tej kwestii. Byłabym
wdzięczna. Pozdrowienia.
Obserwuj wątek
    • Gość: meblarz Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 11:03
      nie ma sensu dopłacac do szuflad
      jak juz decydowałaś nie na badziewie to do końca
      to tak jakbyć do malucha zamontowała klime i alufelgi
      a dodatkowo gps
      moza tylko po-kiego ?
      • mewkaa Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad 16.03.06, 11:16
        A tak.... :-)
        Najlepsze w tym wszystkim, bo zgadzam się z Twoją logiką, że pan w BRW usiłował
        mi wcisnąć komplet AGD ze Smega za 9.800, podczas gdy wartość szafek to tylko
        3500 w wersji z droższymi prowadnicami.
        Czytałam trochę o BRW na forum, wiem, że hasło jest "nośne" i wywołuje burze...
        Ale może przy niezbyt dużej eksploatacji kuchni killka lat ona wytrwa, potem
        pewnie zmienię i tyle. Dzięki za uwagę!
        • apja Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad 16.03.06, 11:33
          Zastanów się też nad tym że pan "meblarz" chyba ma jakiś interes w tym aby
          odradzać ci te meble.
          • mewkaa Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad 16.03.06, 11:41
            Na 100% pan musiał mieć jakiś interes w doradzaniu mi SAGD marki Smeg. Tyle
            tylko, że to była jakaś paranoja. Poszłam do sklepu z tanimi szfkami, więc
            chyba nie dlatego, że nagle mam tyle kasy do wydania na AGD. Co więcej, kiedy
            moja pierwsza reakcja na kwtotę za to AGD była hehmmm... To on usiłował mi
            udowodnić, że biorąc z tanich marek (a bez promocji takiej jak ma teraz u nich
            ten cału SMEG) zaoszczędzę tylko 100 zł, albo coś w tym guście... Może to miałą
            być jakaś sprytna technika handlowca, ale takim jeleniem to ja jeszcze nie
            jestem. A co do prowadnic, to jescze raz dziekuję za info. Myślę, że jednak te
            prowadnice muszą być coś warte... Dzięki :-)))
    • apja Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad 16.03.06, 11:31
      Nie znam mebli BRW ale mam szuflady z droższymi prowadnicami i w życiu nie
      zamienilabym je na te tańsze. Zero trzaskania w kuchni, szuflady same się po
      cichu domykają.
      Ja mam szerokie i glębokie szuflady, trzymam w nich garnki i talerze. Gdybym
      nie miala tych droższych prowadnic bala bym się trzymać talerze w szufladach.
      • Gość: jarek Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad IP: 193.24.24.* 16.03.06, 13:51
        Ja tylko dodam, zę droższe prowadnice to niekoniecznie te ze spowalniaczami.
        Nawet przy "zwykłych" prowadnicach jest różnica w cenia (i jakości) pomiędzy
        chońszczyzną a np blumem.
        • mewkaa Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad 16.03.06, 14:32
          ok, dziękuję! :-)
          Przemyślałam sprawę i zdecydowałam się na lepszą jakość.
          jeszcze raz pozdrawiam.
          • Gość: meblarz Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 18:31
            tak meblarz ma interes w tym zeby ktoś kupił tańsze prowadnice a nie drozsze?

paranoja

a co do jakości :do metaboxów bluma wystarczy zamotować hamulec z 7 zł i juz
            jest ok
            jak komus potrzebny tandembox do mebli brw i sprzet smega to tez OK

tylko jaki ja mam w tym interes?

rusz głową ?

przepraszam za porównanie ale to tak jakby założyc ekstra stringi na brudną d..
            • apja Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad 17.03.06, 08:32
              Chodzilo mi o to że odradzasz jej te meble a nie prowadnice.
              Tak wynika z twojego toku pisania.
            • Gość: mario Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad IP: 193.24.24.* 17.03.06, 12:06
              Swego czasu doszliśmy do wniosku, że tak naprawdę w kuchni najważniejsze są
              mechanizmy, zawiasiki itp, bo to się może zwalić najszybciej.
              Ty piszesz, że to nie ma sensu do keipskich mebli...kiepskich tzn jakich?
              Co masz dokłądnie na myśli, materiał z jakich sa te meble zrobione, czy
              wykonanie, czy coś innego?
              • mewkaa Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad 17.03.06, 13:00
                Wczoraj jak pisałam swojego posta byłam nastawiona na kuchnię BRW, które
                niestety jak wiemy nie cieszy się dobrą opinią (ja osobiście nie wiem nic na
                temat ich mebli kuchennych; jedynie u moich rodziców jest jakowyś regalik i
                faktycznie moja mama mówi, że taki sobie)... A że jest u nich opcja szafek z
                lepszymi lub gorszymi prowadnicami, zaczęłam się zastanawiać czy kupując szafki
                najprawdopodobniej na kilka lat warto inwestować w lepsze prowadnice. Kilka
                osób oświeciło mnie o co dokłaniej chodzi z tymi prowadnicami, więc myślę, że
                warto. A poza tym, zmieniłam nieco podejście, bo uznałam, że chyba nie będzie
                mi po drodze kupowanie nowych mebli kuchennych za kilka lat, więc zrezygnowałam
                z BRW. A przy lepszych prowadnicach napewno już pozostanę. Sorry, że tak
                długo ;-) i raz jeszcze dziękuję za wszelkie KONSKTRUKTYWNE opinie!
                Pozdrawiam.
                • l.a.vv Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad 17.03.06, 13:58
                  Z drugiej strony zastanów się, jaki interes mogą mieć tacy meblarze w zniechęcaniu do konkurencji. I czy lepiej mieć sprzęt od meblarza - krzaka, który o ile w ogóle da ci gwarancję, to wypnie się w razie jakichkolwiek problemów - czy od firmy, która trochę czasu już na rynku istnieje. Opinie co do jakości najlepiej zaś zebrać od użytkowników, a nie konkurencji. Ja np. jestem zadowolony.
    • Gość: autor Re: Lepsze i gorsze prowadnice do szuflad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:52
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=38687366
      dla tych którzy moze nie myśla ale przynajmniej potrafia czytać

dla tych którzy nie słuchaja innych
      meble BRW
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka