sunflower20 26.10.08, 20:16 czy ktos z Was kupowal ta sofe?jak oceniacie jej jakosc i praktycznosc?mam zamiar ja zakupic ale nie wiem czy sie oplaca.prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarah_black38 Re: sofa Ektorp rozkdana z IKEA,pytanie 26.10.08, 22:04 Czytałam na różnych forach wiele dobrych opinii o tych kanapach.Jeżeli chodzi o rozkładaną to do codziennego spania nie polecałabym nie tylko Ektropa ale i innych kanap.Mechanizm często nie wytrzymuje ( mam stare solidne kanapy , ale ta rozkładana się zepsuła). W tym tygodniu wybieram się do IKEA i mam zamiar kupić Ektropa ( nierozkładanego) i dwa fotele. Odpowiedz Link Zgłoś
sunflower20 Re: sofa Ektorp rozkdana z IKEA,pytanie 27.10.08, 09:47 Dzięki za opinie. Sofa ma służyć raczej jako kanapa do siedzenia.Potrzebna mi rozkładana w razie potrzeby przespania kogoś,wiec mysle,że tak szybko sie nie rozleci. Odpowiedz Link Zgłoś
turkeyissexi Re: sofa Ektorp rozkdana z IKEA,pytanie 27.10.08, 11:37 Ja taka kanape mam od raku jest idealna i nie zamienilabym jej na nic innego. Do spania nie polecam ale tez u mnie do tego nie sluzy. jako sofa w salonie suuper, wygodna, mieciutka no i co wazne mozna zdjac pokrowce i szybko uprac i wyglada jak nowa!! poduszki sie nie odksztalcaja, siedziska tez nie. nie mam absolutnie nic do zarzucienia!! bez wahania kupuj :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitah Re: sofa Ektorp rozkdana z IKEA,pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 18:30 Jest ok, ale nie do codziennego spania, raczej awaryjnie dla gości. W codziennym użytku jako kanapa ektorp sprawdza się doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
iw1998 Re: sofa Ektorp rozkdana z IKEA,pytanie 31.10.08, 19:24 Mam tę sofę od 2 lat. Niestety z upływem czasu odkształcają się poduszki służące jako oparcie - sofa wygląda już na mocno zdezelowaną, choć nie była jakoś szczególnie eksploatowana. Do spania (mam wersję rozkładaną)raczej się nie nadaje - tylko w razie wyższej konieczności. Odpowiedz Link Zgłoś
hascofungin Kanapa EKTORP (IKEA) strasznie niewygodna 04.08.09, 12:00 Witam, Kupiłem rogówkę (nierozkładana) Ektorp w Ikei. Sugerowałem się rogówką wystawioną w sklepie, która była baaaaaaardzo wygodna, wręcz się w niej tonęło. Niestety po złożeniu rogówki w domu już nie jest tak fajnie - kanapa jest strasznie twarda, poduszki z oparcia równie twarde, siedzisko przez to wydaje się bardzo krótkie, a o efekcie "tonięcia" w kanapie już na pewno nie ma mowy. Aha zapomniałem wspomnieć o tym, że poduszki, na których się siada strasznie szeleszczą od strony puchu. Podsumowując nie jest to to na czym siedziałem w sklepie. Pytanie do osób, które już od dłuższego czasu posiadają ten mebel: czy z czasem zrobi się ona tak wygodna jak te wysiedziane na wystawach w ikei, czy może wasze były tak wygodne od nowości? Czy też szeleściły/szeleszczą? Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś