starzynkaaa 13.11.08, 21:47 Szefowa zleciła mi znalezienie oferty na dobry fotel biurowy. Nie znam się na fotelach, na co mam zwrócić uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylka-no Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 15.11.08, 20:55 Jeśli macie na podłodze panele, a nie wykładzinę to polecam takie z gumowymi kułeczkami. Udało mi się znaleść link do jednego z takich www.sklep.meble.pl/p1001,solidny-i-wytrzymaly-fotel-z- miekkimi-podlokietnikami-lea-003.html . U nas się sprawdzają. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
starzynkaaa Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 22.11.08, 22:52 Dzięki za podpowiedź z tymi gumowymi kółeczkami (mamy w konferencyjnej nowe panele). Spodobał się ten pomysł i kupiliśmy podobne do proponowanych przez Ciebie fotele. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
butydamskie Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 23.11.08, 10:42 Najważniejsza jest ergonomia. W pracy spędzamy 8, a czasem więcej godzin. Ergonomia i wygoda to podstawowy wyznacznik. I uwierz mi, warto czasem zapłacić kilkaset złotych więcej, zamiast narzekać na chroniczny ból pleców. Niektórzy to aż przesadzają popatrz np. na www.wnetrza.webzine.pl/fotele-do-komputera-2 Na tej samej stronie znalazłem również ciekawe www.wnetrza.webzine.pl/krzesla-biurowe-1 Odpowiedz Link Zgłoś
michaldolek [...] 23.11.08, 11:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
starzynkaaa Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 24.11.08, 23:09 Dziękuję wszystkim za pomoc. Wybraliśmy naprawdę wygodne fotele, szefowa nie oszczędzała na swoich pracownikach Nie spędzamy w nich całego dnia, tylko „obgadujemy” plan działań na najbliższe dni, ale muszę przyznać, że po remoncie i zmianie wystroju nasza salka konferencyjna jest częściej i chętniej używana. Nasza szefowa też skusiła się na nowy fotel: www.sklep.meble.pl/p1290,yuk-ch-300black-zdrowotny.html . Nasze nie są takie luksusowe, ale trzeba przyznać, że szefowa spędza w nim często 12-14 godzin dziennie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
emil-111 Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 05.10.09, 22:00 Ja w pracy mam podobny fotel do tego wojosport.pl/pl,product,308292,fotel,biurowy,skorzany,ellen,e2304,wygodny.html skórzane sa najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
furneto Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 30.06.10, 11:06 ja do komputera kupiłem ten fotel Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
cztery.katy Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 30.06.10, 14:54 Biurowy fotel musi znieść więcej niż domowy, siedzimy na nim rzeczywiście po kilka-kilkanascie godzin. Powinien mieć jak najwięcej możliwości regulacji (wysokości, głębokości siedziska, podłokietnitków itp.) tak, żeby dopasować go do swojej sylwetki. Musi też być solidny, w tym przypadku plastikowe podstawy w fotelach po 200 zł wytrzymają niezbyt długo (pod moim synem taki fotel rozleciał się po roku użytkowania, a jest on normalnie zbudowanym nastolatkiem, bez nadwagi). Niestety, ale na jakości i wygodzie nie da się oszczędzić i dobry fotel musi kosztować kilkaset złotych. Osobom spędzającym dużo czasu przy biurku (a nie mają dobrego fotela) i tym, którzy mają problemy z kręgosłupem polecam specjalne poduszki, do kupienia w sklepach z artykułami ortopedycznymi. Pozdrawiam. M.Margas Odpowiedz Link Zgłoś
mikaela13 Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 09.07.10, 14:04 cztery.katy napisała: > Biurowy fotel musi znieść więcej niż domowy, siedzimy na nim > rzeczywiście po kilka-kilkanascie godzin. Heh, czasami domowy fotel musi znieść nawet więcej niż biurowy, zwłaszcza w przypadku komputeromaniaków, którzy większość wolnych chwil spędzają na klikaniu w klawiaturę, oglądaniu filmów czy rozwijaniu swojego hobby (w moim przypadku jest to projektowanie wnętrz, więc jeśli chcę skorzystać z programów, to tylko na komputerze;)). Zazwyczaj używam zwykłej poduszki przy oparciu, ale może właśnie poszukam takiej specjalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
marry-and-more Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 26.07.10, 14:23 Zgadzam się w zupełności co do jednej kwestii- niezależnie, czy chodzi o fotel biurowy, czy taki do domu, musi być wygodny...;) a jak jest przy okazji stylowy i ładny no to jeszcze lepiej. Natknęłam się ostatnio na ten model www.myin.pl/fotel-bujany-via,4596.html wygląda na naprawdę wygodny a dodatkowo bardzo mi się podoba..;) Odpowiedz Link Zgłoś
qr-ka Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 12.11.13, 16:47 Wpisałem w google.pl "bardzo wygodne krzesło forum". Na forach ludzie zachwalali krzesło za 599 zł z ikei i jego odpowiednik z allegro- xenos- wentylowane, duże, ładne za ok 200 zł. Zamówiłem, odebrałem osobiście. Plecy niesamowicie się męczyły. Krzesło dobrze złożyłem ale nie było stabilne. Wrażenie zsuwania się do przodu, po godzinie siedzenia ból krzyża, nawet przesuwana gąbka nie pomagała na oparciu. Zdołowałem się ale na szczęście żonę mam cudowną i kupiła mi na pocieszenie porządny fotel z ErgoExpert! Odpowiedz Link Zgłoś
mariawolek Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 19.11.13, 17:15 Czym się kierować, to nie wiem, ale mi mąż podarował przy okazji wyposażania biura fajny fotel z arteam, chyba pojedynczo też można kupować. Mają fajne i bardzo sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
fantafelicja Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 02.12.13, 09:19 Gumowe kółka to w przypadku fotela faktycznie niezły pomysł, choć wiem, że są też normalne kółka, tylko wykończone specjalną powłoką, która nie rysuje powierzchni, ale to trzeba się w opis krzesła czy fotela wczytać. Na stronach www.centrumkrzesel.pl/ jest bardzo duży wybór krzeseł typowo do biura, więc podrzucam - warto poszperać, zwłaszcza, że moją sporo niezłych okazji cenowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gdansk2015 Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 06.10.17, 10:15 ja kupiłem do firmy 2x sofotel.pl/p631,fotel-biurowy-skorzany-sofotel-eg-230-czarny.html wygodny, ergonomiczny. gdy uszkodziły mi się kółka, ten sklep internotowy miał w ofercie części zamienne, ja bym się tym kierował. Odpowiedz Link Zgłoś
1234karolina Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 12.10.17, 19:54 hm.. jak wybierałam swój, sprawdzałam, czy ma mechanizm tilt. Warto na to zwrócić uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
wiktormroz87 Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 11.04.19, 15:09 ja do biura kupowałem w contino - mam już długi czas, porządnie wykonane Odpowiedz Link Zgłoś
gunnar554 Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 12.05.20, 09:26 Ja do swojego małego biura zamawiałem fotele ergonomiczne z fotele-warszawa, jestem z nich bardzo zadowolony - pracownicy również mają o nich dobre opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
gregor2021 Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 05.11.21, 10:09 Zwróć uwagę na to, żeby fotel biurowy był dopasowany do sylwetki, do wzrostu był dobrze wykonany, miał odpowiednie wsparcie zwłaszcza dla kręgosłupa lędźwiowego, regulowane podłokietniki, głębokość siedziska. oparcie w kształcie litery s. Fajne fotele biurowe ergonomiczne możesz znaleźć w sklepie pokochajswojkregoslup.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
feliks86 Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 17.11.21, 09:47 Biurowe powinny być przede wszystkim ergonomiczne, z regulacją wysokości. Możesz nawet zastosować gamingowe, które posiadają specjalne poduszki na plecy, szyję. Odpowiedz Link Zgłoś
dsv00 Re: Fotel biurowy - jaki wybrać? 07.01.22, 10:30 Tutaj masz bardzo dobre fotele biurowe Odpowiedz Link Zgłoś