Dodaj do ulubionych

Absurdy do kwadratu

18.11.11, 18:20
Moja Mama mieszka w bloku budowanym w latach 60-tych. Ostatnio ocieplano budynek.
W ścianie kuchni jest dziura, która nie jest dziurą przypadkową, lecz przymusową - jest ona w każdym mieszkaniu i jeśli lokator ją jakoś zatka, jej drożność zostaje przywrócona w szybkim tempie. Nikt jednak nie potrafi wyjaśnić, czemu taka dziura ma służyć (poza tym, że wieje z niej chłodem).
Podobno ma zwiazek z koniecznością wentylowania mieszkań, w których są piece węglowe - zawsze sądziłam, że w tym celu buduje się kominy...W dodatku w całym budynku nie ma już ani jednego pieca - wszyscy przeszli na ogrzewanie gazowe lub elektryczne.
Kiedy zaczęli to ocieplanie wszyscy ucieszyli się, że dziury wreszcie znikną - nic bardziej błędnego - starannie zostały odtworzone. To po co ocieplać, skoro ściany są dziurawe?

Czy ktoś ma pomysł, czemu ma służyć taka dziura? I jak wyjaśnić administracji, że jej nie chcemy?

Może macie podobnie denerwujące problemy w innych dziedzinach zycia codziennego....
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 18:25
      Majeczko, czy to jest taka prawdziwa dziura, bez żadnego okienka, taka przez którą można wystawić rękę na zewnątrz i poczuć na niej deszcz, gdy akurat pada?
      No i wymiarów nie podałaś.
      • m.maska Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 18:53
        Aha.... przypominam sobie, u mojej Mamy pod oknem w kuchni, w tym miejscu znajduje sie zreszta spizarka, bo parapet ma szerokosc chyba 50cm tez znajdowala sie taka dziura - dawno juz zamurowana... to mialo chyba okolo 12cm, kwadrat taki....
        • maja-z-podworka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:03
          Na wylot...ręki nie ożna wystawić (to byłaby jakaś korzyść), bo teraz z drugiej strony dali tatką kratkę plastikową. Wcześniej - niewygodnie, bo pod parapetem, ale jakby się ktoś uparl.
          maseczko - Twoja mama ma jakieś niewiarygodne szczęście - u mojej fachowcy z administracji okresowo sprawdzają czy ktoś tego nie zatkał i jesli tak, to przebijają od zewnątrz. bez wcześniejszych rokowań - nagle w ścianie dziura jest znowu dziura a na podłodze trochę gruzu.
          Moja Mama zieje ogniem....Jest juz po kilku rozmowach z administracją (a potrafi być wiedźmą, choć zwykle jest słodka i dobra).....oni przyznają jej rację, że to bezsensowne, ale podobno tak musi być. I na tym się kończy dyskusja.
          • al-szamanka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:27
            A nie można tego od środka, na własną rękę zamurować?
            • maja-z-podworka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:46
              > A nie można tego od środka, na własną rękę zamurować?

Można....i nawet wszyscy to robią. Potem właśnie fachowcy z administracji przebijają się przez to murowanie od zewnątrz i na podłodze mamy gruz a w ścianie znowu dziurę smile
              • m.maska Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:48
                to moze pakowac tam jakas gabke i upychac... przynajmniej nie bedzie za kazdym razem gruzu....
                • al-szamanka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 20:13
                  A co z plasteliną???
              • al-szamanka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:50
                Strasznie uparci ci fachowcy. Jeżeli nie wiedza czemu to służy, to przecież można ich oskarżyć o wandalizm
                • m.maska Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 20:12
                  ale maja co robic... ludzie maja zatrudnienie...a w koncu o to chodzi smile
                  • al-szamanka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 20:15
                    ....a listonosz garb dostanie
              • sakral Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 20:24
                dziura poczeka.
                a babcia już nie

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/199900_1684023780135_1223828565_31642024_4576760_n.jpg
                • al-szamanka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 20:36
                  Przylepiła buty do parapetu. Na pewno przylepiła.
    • m.maska Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:34
      Absurdy?
      A te plytki dodawane do rachunkow telefonicznych?.........moja Mama ma tego juz niezly skladzik, a zeby nie bylo nudno, to sa one w roznych formach, byly prostokaty, kwadraty, serca, gwiazdki... nie wiem, czy to ma byc wspomaganie produkcji czegos, do czego nie ma innego zastosowania? produkcja idzie, ludzi zatrudnia sie do naklejania tego, listonosz sie nanosi, potem przyjdzie recykling i tak to sie kreci.....
      • maja-z-podworka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:48
        Masz rację Maseczko - plytki też są dobre. Moja Mama też to składa, bo tak dalece nie wiadomo po co to jest, że nie chce tego wyrzucać smile
        To ma coś wspólnego z wagą listów - wyjątkowe kretyństwo.
        trzeba by zrobić ranking.
      • al-szamanka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:48
        Jakie płytki??????????? Nic o tym nie wiem
        • m.maska Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:49
          No to poczytaj sobie.... wynalazek do opatentowania....

www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080424/DOM/113321638
          • al-szamanka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 19:58
            Ludzie będą już niedługo wywieszać przed domami te płytki w nylonowych woreczkach. Złomiarze będą mieć interes
          • zuza_anna Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 20:00
            oooo takie płytki, dostawałam wraz z rachunkiem z Orange. Idioctwo.
            • al-szamanka Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 20:04
              Dopiero teraz wierze, nigdy czegoś podobnego nie widziałam.
            • m.maska Re: Absurdy do kwadratu 18.11.11, 21:00
              paranoja z tymi blaszkami....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka