maja-z-podworka
25.11.11, 17:35
Odbiło Wam?
Nie podoba się szanownym koleżankom opoweść w stylu "Będąc młodą lekarką przyszedł do mnie pacjent..."? I "narracja" w tonacji Buyno-Arctowej?
Proszę przypomnieć sobie, że obowiązująca na forach wszelakich jest jedynie słuszna opinia o talencie pisarskim Wściekłego Układu. Przyjąć do realizacji!
Niesforne zachowanie będzie piętnowane.
1. Należy uznać, że opis sępa dokonany przez WU był późniejszy do Waszych kpin z tego opisu. (godzina, wpisywana przy postach w sposob automatyczny, jest fałszowaniem jedynie prawdziwego oglądu rzeczywistości). Rozsiewanie plotek o tym, że opis był jednak wcześniej będzie karane (radzę wziąć pod uwagę fakt, że opinię już macie zszarganą i ...no, mówiąc kolokwialnie - radzę się zamknąć).
2. Dokonana zostaje dogłębna analiza Waszych zmarszczek, cellulitu oraz ogólne paskudnego wyglądu. Dokładniejszy opis Waszego wyglądu wraz z uzasadnieniem wpływu cellulitu na percepcję dzieł literackich, ze szczególnym uwzglednieniem literatury faktu, będzie przedmiotem póżniejszych doniesień.
"... choć niektórych fotka ta bawi do łez i jest źródłem cynicznie głupawych wypowiedzi, dowodzących, że niektórzy w latach galopującego cellulitu oraz postępujących zmarszczek, pofałdowanie bruzd mózgu zastępują tymiż na skórze - fotografia ta wzbudziła wiele skojarzeń. "
Ten wpis, wbrew wnioskom nasuwającym się być może niektórym mniej wyrobionym literacko osobom, nie jest dowodem na to, że WU myli fotografię z jej opisem. Oznacza po prostu, że Sztuka stanowi jedność i nie pozwolimy wprowadzić głęboko nieslusznych podziałów.
A cellulitowi mówimy -nie. Odtąd krytyk Sztuki bedzie musial poddawać się kontroli kosmetologiczno-dermatologicznej i przymusowym zabiegom antycellulitowym. Częstość kontroli - do ustalenia w odrębnym rozporządzeniu.
3. Z przykrością donieść trzeba, że Ulisses nie wykazał sie poprawnością polityczną. "Wściekły.. Doceniam Twoje literackie talenty, ale wytłumacz mi PO CO poświęciłeś az tyle miejsca opisowi tej fotografii??"
Jak to po co? A jak inaczej pokazać wrażliwość swego czułego na cudze cierpienie serca? Niniejszym Ulisses otrzymuje pierwsze poważne ostrzeżenie.
I po co Wam to było? Ja tam się wychylać nie będę....I Wam radzę na przyszłość to samo.