Dodaj do ulubionych

19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe...

19.02.12, 10:11
Już nie pamiętam kiedy otwierałam nowy wątek. Chyba dzisiaj dopisało mi szczęście wink
Dzień dobry Wszystkim Kalejdoskopowiczom. Niech ta niedziela, będzie dla Was najpiękniejsza. Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 11:47
      Aaaaaaapsik!!! Aaaaaaapsik!!! Ciągle jeszcze zakichana, ale chyba już ciut lepiej.
      Za oknem 6°C i pada drobny deszczyk. Zapewne gdyby nie katar poczułabym już zapach wiosnysmile
      Wesołego dnia smile
      • sakral 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 12:13

kartka z kalendarza niedziela

kursy walut

USA - 3,1790
        EUR - 4,1840
        CHF - 3,4654
        GBP - 5,0416

czytanie

Izajasz 43,18-19,21 21-22 b; Psalm 41;Ewangelia, Marek 2,1-12

L O L E K
        https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s320x320/420267_245324408885795_100002247142164_557297_1826744034_n.jpg

"Lolek" szmaciana lalka przedstawiająca
        młodego Karola Wojtyłę wyprodukowana przez
        Centrum Myśli Jana Pawła II

adres Centrum Myśli (link)

• al-szamanka Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 12:19
          sakral napisał:

"Lolek" szmaciana lalka przedstawiająca
          > młodego Karola Wojtyłę wyprodukowana przez
          > Centrum Myśli Jana Pawła II

Moim zdaniem to już naprawdę przesada. Nie dość, że papieża wszędzie pleno, to jeszcze zasypią kraj szmaciankami
    • izydor88 Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 12:04
      Witajcie!
      Wyjechałam zimą,wróciłam wiosną.Konferencja była bardzo udana,chociaż większość towarzystwa była totalnie przeziębiona.Wykładowcy po kilku zdaniach tracili głos,z sali dobiegało kichanie i kaszel.Ja już byłam na etapie kaszlu.
      Podróż - do pewnego etapu była bardzo przyjemna.Dobry pociąg,wagon bezprzedziałowy,czysto i ciepło,przemiła obsługa rozwozi napoje i ciasteczka.I tak było w obie strony,aż nagle...gwałtowne hamowanie i stoimy w zaśnieżonym polu,gdzieś pod Koninem.Okazało się,że samochód wjechał pod pociąg...Kierowca miał ogromne szczęście,stracił tylko bagażnik.Dzięki temu procedury policyjne trwały tylko 90 minut.
      Obsługa pociągu zajęła się nami wspaniale,ale szczególnie miło zaskoczyła mnie reakcja podróżnych.W wagonie nie było ani jednego marudzielca i truciciela.Nikt nie piszczał,że mu kolejny pociąg ucieknie,albo że ostatnią sobotę karnawału musi spędzać w pociągu.Pocieszano nawet młodego konduktora,żeby się tak nie stresował.
      • al-szamanka Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 12:14
        izydor88 napisała:

> Witajcie!
        > Wyjechałam zimą,wróciłam wiosną.Konferencja była bardzo udana,chociaż większość
        > towarzystwa była totalnie przeziębiona.Wykładowcy po kilku zdaniach tracili gł
        > os,z sali dobiegało kichanie i kaszel.Ja już byłam na etapie kaszlu.

Zadbaj o siebie, ja tez byłam na etapie drapania w gardle, a potem wszystko się rozkręciło. Proponuje herbatki, gripex max i mruczących kotów w ciepłym łóżku big_grin

> Podróż - do pewnego etapu była bardzo przyjemna.Dobry pociąg,wagon bezprzedział
        > owy,czysto i ciepło,przemiła obsługa rozwozi napoje i ciasteczka.

Czyli tak tez może być,miałaś szczęście big_grin

> Obsługa pociągu zajęła się nami wspaniale,ale szczególnie miło zaskoczyła mnie
        > reakcja podróżnych.W wagonie nie było ani jednego marudzielca i truciciela.Nikt
        > nie piszczał,że mu kolejny pociąg ucieknie,albo że ostatnią sobotę karnawału m
        > usi spędzać w pociągu.Pocieszano nawet młodego konduktora,żeby się tak nie stre
        > sował.

Ciesze się, że miałaś miłych towarzyszy podróży
      • izydor88 Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 12:15
        W tym czasie NL bawił u rodziców.Spotkanie ze stryjem - największym ekscentrykiem w rodzinie.Stryj,też wychowany przez niemieckiego dziadka utrzymuje w domu temperaturę 10 stopni,bo przy 15 się poci...Codziennie biega i jeździ rowerem.Ma dwa koty,a na wieść o naszych siedmiu stwierdzil:
        - Siedem kotów to już patologia.
        Na to NL spokojnie i pewnie:
        - Nie,czytałem,że patologia zaczyna się przy piętnastu smilesmilesmile
        • al-szamanka Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 12:28
          izydor88 napisała:

> W tym czasie NL bawił u rodziców.Spotkanie ze stryjem - największym ekscentryki
          > em w rodzinie.Stryj,też wychowany przez niemieckiego dziadka utrzymuje w domu t
          > emperaturę 10 stopni,bo przy 15 się poci...Codziennie biega i jeździ rowerem.

Bardzo niemieckie, ale takie z połowy przeszłego wieku. Teraz Niemcy lubią ciepło i kaloryczne jedzenie

> Ma dwa koty,a na wieść o naszych siedmiu stwierdzil:
          > - Siedem kotów to już patologia.
          > Na to NL spokojnie i pewnie:
          > - Nie,czytałem,że patologia zaczyna się przy piętnastu smilesmilesmile

Eeeetam, 15 to tez trochę zaniżona liczba. Jedna z moich kuzynek wybudowała specjalny pawilon dla wszystkich swoich kotów, nie może się ich doliczyć, ale dba o nie perfekcyjnie...i to na pewno nie jest patologia
          • al-szamanka Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 13:29
            Hmm, myśl sobie, że jeszcze przed nocnym dyżurem przesypię się dobrą godzinę, bo nie wiadomo co w pracy będzie.
            Przestało padać, temperatura poszła w górę, niebo lekko perłowe się zrobiło, ponoć ma wyjść słońce. Zobaczymy.
            A teraz dobranoc do jutrasmile.....chyba, że na czas się dobudzę, to jeszcze zajrzę
    • m.maska Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 14:44
      Witam... u mnie wiatr zachodni a to oznacza przeczyste niebo, Slonce wali przez nieumyte okna, ale na taka ewentualnosc mam firanki... pachnie wiosna...skrzeczy wiosna - ptaszyska sie rozwrzeszczaly smile chociaz tak naprawde, pewnego bardzo mroznego poranka wrzeszczaly chyba nawet glosniej smile czy ja juz pisalam o tym? oczywiscie, ze pisalam: u mnie nie uswiadczy sie wrobli a tym bardziej golebi - to typowo miejskie ptaszki...a zaledwie kilometr dalej zaczyna sie ptasi rezerwat, ciekawostka jest, ze dokladnie tam gdzie zaczyna sie linia powietrzna ladujacych i startujacych samolotow - czy te ptaki tam pogluchly, ze im to nie przeszkadza? te samoloty niemal dotykaja tam brzuchem ziemi.
      Jedno jest pewne, stanowczo wole, kiedy samoloty od mojej strony nadlatuja...sa wtedy cichsze wink i dzisiaj jest taki wlasnie dzien. Jesli w moim kierunku startuja - decybele leca wraz z nimi....

Klaro smile z Twojego opisu wynika, ze mozna...ale tez Wielkopolanie, to szczegolny Narodek wink a pociag na pewno wiozl w wiekszosci Wielkopolan... zdrowiej...smile Troche nie rozumiem, jak to mozliwe, ze lekarze kichaja - a gdzie szczepienia?

AL... a nie mowilam? zebys sie zaszczepila? i tylko mi nie mow, ze na Ciebie szczepionka nie dziala, bo kiedys cos tam, byc moze - co roku sa nowe szczepionki, u nas w ramach kasy chorych szczepia za frico... za to leki przeciwgrypowe sa pelnoplatne, zgodnie z zasada: jesli sie nie szczepisz to sobie plac chorujesz na wlasne zyczenie...

Cudny dzien - w takim razie wychodze na poszukiwanie wiosny smile
      • sakral 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe. 19.02.12, 21:03
        śniadanie na trawie Tok.Fm - audycja satyryczna

red.Karolina Głowacka
        red.Wojtek Olszak
        red.Cezary Łasiczka

jak nie teraz,to później warto odsłuchać

ja dzisiaj wyjątkowo o 9 nie mogłem słuchać
        moich ulubionych dziennikarzy radiowych
        jutro też jest dzień

czy to nie red.Cezary Łasiczka w przebraniu ?

i woda święcona
        ale widocznie przeżył,nadal nadaje na falach tok.fm
        i chwała Panu na wysokościach

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/409244_282465468475085_245279322193700_707894_616371245_n.jpg
        • m.maska Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe 19.02.12, 21:12
          Jesli to On sam... to bardzo sympatycznie wyglada....
          • sakral Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe 19.02.12, 21:24
            sympatycznie wygląda,
            ciekawie i mądrze mówi

• m.maska Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe 19.02.12, 21:41
              Aaaaa... dzieki Tobie, to i ja slucham smile
              • sakral Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe 19.02.12, 22:09

Masko

odsłuchałem
                interesujące są telefony od słuchaczy

a u prowadzących
                podoba mi się gra i zabawa słowem
                • m.maska Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe 19.02.12, 22:22
                  A wiesz, ze to jest doskonaly podklad pod moje zabawy grafika... jakos mi nie idzie dobrze, jesli koncentruje sie tylko na jednym smile Dzieki kiss
                  • sakral Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe 19.02.12, 22:56
                    jestem zadowolony,raczej spełnionym człowiekiem
                    bez istotnych problemów

Samuel Barber

może ta muzyka smutna,chyba tak
                    a smutek też chyba może być radosny ? chyba nie
                    ale ja jestem radosny,teraz, w tej chwili jestem radosny
                    słuchając właśnie tego utworu
                    boska muzyka
                    cudowne chwile
                    • m.maska Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe 19.02.12, 23:08
                      eeetam radosne... taka muzyka moze wpedzic w depresje....
                      • sakral Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe 19.02.12, 23:15
                        a nie prawda
                        mnie wypędza z depresji

a to:
                        • m.maska Re: 19.02.2012. Zasadzam nowe drzewko, odwilżowe 19.02.12, 23:24
                          Wczoraj przypomnialam Rondo Veneziano... to byl przelom roku 86/87 kiedy tak bardzi byli na fali... a po latach kupilam sobie caly komplet cd w ich wykonaniu - w ogole to mam tutaj zatrzesienie cd najrozniejszych... po co? kazdy kawalek moge sobie teraz odsluchac w necie...

o to lubie...

• m.maska [...] 19.02.12, 21:00
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • m.maska SMS z Dominikany 19.02.12, 21:58
      Wenezuela do bani. Komuna i totalne dziadostwo.
      Grenada super, inne wyspy tez ale Grenada bije wszystkie na glowe
      • sakral 20.02.2012 20.02.12, 08:01

kartka z kalendarza poniedziałek

czytanie

Jakub 3,13-18;Psalm 19;Ewangelia,Marek 9,14-29

https://4.bp.blogspot.com/-OBcBLZDtCIM/Tz6JGjzioLI/AAAAAAAAAF8/ulq6_vmJnr8/s1600/maryjaacta2.jpg
        • m.maska Re: 20.02.2012 20.02.12, 13:54
          Witam Wszystkich.... i oglaszam wszem i wobec, wszelkim kaszlom, katarom, grypom tudziez innym bolaczkom, mowimy stanowcze NIE....jestesmy mlodzi duchem a to juz powod do radosci... co nie znaczy, ze bedziemy sie zachowywac jak wtedy...np. prowadzic dlugie pseudofilozoficzne dyskusje - to chyba odpada - przynajmniej dla mnie...

Brak logiki zawsze mnie oslabia.........totalnie.......najpierw probuje wyjasniac oczywistosci potem macham reka... jak to ladnie nazywa KM: "Hohlraum Versiegelung" - do tego nie ma dostepu, szkoda nawet jednego slowa...

Kalejdoskop... mieńcie sie kolorowo... smile
      • izydor88 Re: SMS z Dominikany 20.02.12, 08:11
        Witajcie!
        Cezarego Łasiczkę odsłucham później + ten smutny utwór wpędzający/wypędzający z depresji.
        Jeszcze słowo o zasmarkanych doktorach.Szczepionka nie chroni przed katarem.Dowodem był profesor chorób zakaźnych,który wykładał z chusteczką w garści i czerwonym nochalem.A ten mógłby sobie i sto szczepionek za frico zafundować wink
        • zuza_anna Re: SMS z Dominikany 20.02.12, 08:57
          A mnie się zdaje, że taką muzykę wykorzystują w terapiach. Słuchając takiej muzyki,
          można się wyciszyć, zebrać myśli. Tak mi się zdaje. smile
          Dzień dobry Wszystkim. smile Niech rozpoczynający się tydzień, będzie spokojny i zdrowy.
          Pozdrawiam smile
          • zuza_anna 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 08:59
            PS. Pozdrowienia dla Zorrków smile
            • al-szamanka Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 11:23
              Cześć!!!
              Chyba zacznę bić rekordybig_grin Nie dość, że od 26 godzin nie zmrużyłam oka, to właśnie mi się przypomniało, że od 24 godzin nic nie jadłam.....pod tym względem jestem chyba gorsza od Sakrala, on przynajmniej gotuje czasami klopsiki albo inne jajka wink
              Postanowiłam wiec zjeść prawdziwe śniadanie, kawa już pachnie.

PS. Zorrów także jak najgoręcej pozdrawiambig_grin
              • al-szamanka Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 12:29
                No a teraz, po śniadaniu czas na spanie. Dobranoc, do wieczora smile
              • zuza_anna Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 19:11
                > że od 24 godzin nic nie jadłam...

Chcesz nam paść, AL? a chociaż piłaś?
                • al-szamanka Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 20:58
                  ostatnio to właściwie tylko piję, o tym nie zapominam smile
            • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 13:59
              No tak... wpisalam sie na gorze i nie moglam znalezc swojego postu.... big_grin
              • sakral Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 14:08

abp Józef Michalik przemówił (link)

przecież ja już od dziecka
                jak jestem w Kalejdoskopie
                to mówię,że
                ten duchowny ma kłopoty z głową
                • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 14:12
                  sakral napisał:

> przecież ja już od dziecka
                  > jak jestem w Kalejdoskopie

Ty Sakral stanowczo za szybko rosniesz.... smile od tego dziecka... big_grin
                  • izydor88 Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 17:56
                    Program Łasiczki doskonały,telefony radiosłuchaczy - jak w życiu.Podobało mi się o złu,onanizmie i paprykarzu szczecińskim smile
                    Biskup Michalik - wciąż ta sama gra,syndrom oblężonej twierdzy...I w dodatku ma tylu naśladowców,również wśród świeckichwink
                    • sakral 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 19:19

tajny plan prezesa Kaczyńskiego (link)
                      • zuza_anna Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 19:34
                        chyba Alik, mu ten plan wymruczał. Dobre! big_grin
                      • al-szamanka Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 19:42
                        sakral napisał:

> tajny plan prezesa Kaczyńskiego

Konrad Kaczenrod....piękne big_grin
                        • sakral 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 20:34
                          moje
                          Drogie i Ukochane Koleżeństwo
                          oddalam się w rospustę i inne takie

to jest moeje ukochane
                          i jedyne
                          kiedyś mawiałem na szczyt
                          moich uniesień muzycznych
                          o r g a z m

PS.
                          opera w niemieckim to jest to
                          już mnie nie ma

Sakral
                          • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 20:54
                            Sakral... rozpusta...? o matko.... smile
                            • al-szamanka Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 20:55
                              big_grinbig_grinbig_grin
                            • sakral Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:11
                              słucham dalej,mimo bez pardonowych ataków na moją pisownią

rozpusta czy rospusta
                              ale co piszący miał na myśli
                              Koleżanki wiedzą

czy można mieć bluźniercze myśli
                              słuchając pana Bacha
                              zdecydowanie można
                    • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:08
                      izydor88 napisała:

> Program Łasiczki doskonały,telefony radiosłuchaczy - jak w życiu.Podobało mi si
                      > ę o złu,onanizmie i paprykarzu szczecińskim smile
                      > Biskup Michalik - wciąż ta sama gra,syndrom oblężonej twierdzy...I w dodatku ma
                      > tylu naśladowców,również wśród świeckichwink

No a ja musze poszukac tego linka... czas, czasu mi trzeba...ma ktos z Was na zbyciu? chetnie kupie, dobrze zaplace smile
                      • sakral Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:15

śniadanie na trawie (link)

już 50 minuta Bacha
                        i kafelki w łazience czyste
                        • izydor88 Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:19
                          Rozumiem,że rozpusta odbędzie się w łazience wink
                          • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:27
                            a ja rozumiem, ze ta rozpusta polega na myciu kafelkow... z okazji, ze dzisiaj Rosenmontag? czy, ze jutro Fastnachtdienstag? u mnie bedzie parada - na mur... mam wolne, bo poniedzialek i wtorek karnawalowy to dni na ostatnie szalenstwa tego okresu - od srody szlaban.... Aschermittwoch jest koniec.
                            Am Aschermittwoch ist alles vorbei....

• al-szamanka Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:49
                              Nie lubię tych korowodów i parad karnawałowych.
                              • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:58
                                Eeee... ja tam chodzilam na te parady jak Junior byl maly, potem biegal sam i przynosil torby czekoladek i cukierkow, ktorych potem oczywiscie nie jadl - ale z tych paradnych wozow rozdawali tez piwo w puszkach i wino w plastikowych kubeczkach - taka to tutejsza tradycja - dlatego mam dwa dnie luzu smile
                              • al-szamanka Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 22:04
                                Moi Klienci lubią Musikantenstadl.
                        • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:22
                          sakral napisał:

>
                          > śniadanie na trawie (li
                          > nk)
                          >
                          > już 50 minuta Bacha
                          > i kafelki w łazience czyste

Dzieki.... kiss
                      • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:21
                        Sakral, a jakie mysli dopadna Cie gdy posluchasz np. Pendereckiego?... o Ravelu nawet nie odwaze sie wspomniec... wink
                        • sakral Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:33
                          słuchanie przerwałem,na inny czas

za dziecka Pendereckiego widziałem w Gdańsku
                          Bazilika Mariacka
                          w pierwszym rzędzie siedziała osoba prywatna
                          Lech Wałęsa

żal mi było Osoby Prywatnej

a z kologą z pracy udaliśmy się
                          nawalić do najbliższego
                          lokalu gastronomicznego
                          ładnie było
                          • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 21:41
                            Jak ladnie? kolorowo?... to troche niebezpieczna okolica - duzo wody i blisko tej wody - zawsze latwo mozna sie podtopic. Czemu Ty nie zostales jakims Kapitanem statku? mielibysmy dzisiaj blizej do rejsu wink
                          • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 22:03
                            To kiedy to bylo? jesli to osoba prywatna byla?
                            Sakral - cos mi tu nie pasuje wink
                            • sakral Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 22:06
                              Masko

jak będziesz w miom wieku
                              to będziesz wiedziała kiedy
                              na L.Wałęsę mówiono
                              per
                              osoba prywatna
                              • al-szamanka Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 22:19
                                sakral napisał:

> Masko
                                >
                                > jak będziesz w miom wieku
                                > to będziesz wiedziała kiedy
                                > na L.Wałęsę mówiono
                                > per
                                > osoba prywatna

To Ty myślisz, że Maseczka jest nastolatkąbig_grin
                                • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 22:23
                                  hihi... moze i jestem... wink
                              • m.maska Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 22:22
                                To co Ty tam wtedy robiles? odwiedziny?
                                • al-szamanka Re: 20.02.2012r. poniedziałek... 20.02.12, 22:55
                                  Uciekam odsypiać (chociaż z niepokojem, no bo ta roSpusta Sakrala wink
                                  Dobranoc smile
                        • m.maska Dobranoc Kalejdoskop 20.02.12, 23:42
                          https://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-ml-df7f.gif
                          • sakral 21.02.2012 21.02.12, 01:16

kartka z kalendarza wtorek

kursy walut

USD - 3,1598
                            EUR - 4,1775
                            CHF - 3,4565
                            GBP - 5,0114

czytanie

Jakub 4,1-10;Psalm 55;Ewangelia,Marek 9,30-37

obrazek (link)
                              • zuza_anna Re: 21.02.2012 21.02.12, 09:14
                                Zrelaksowałam się przy tej muzyce Sakral, a jeszcze parę lat temu, moje uszy by nie zniosły,
                                takiej muzyki. Widocznie na starość wink gust mi się zmienia.smile
                                Dzień dobry Wszystkim! Dobrego wtorku życzę. Pozdrawiam smile
                                • izydor88 Re: 21.02.2012 21.02.12, 09:57
                                  Sakral,to było boskie,zwłaszcza dzisiaj.Bo dzisiaj rocznica mojego ślubu.NL wyglądał wtedy,jak ten chłopiec na łyżwach i też był skocznysmile
                                  Pytam go,jak to się stało,że tak długo ze mną wytrzymał?
                                  - Nie było nudno - odpowiada
                                  • al-szamanka Re: 21.02.2012 21.02.12, 10:26
                                    izydor88 napisała:

> dzisiaj rocznica mojego ślubu.NL wyglądał wtedy,jak ten chłopiec na łyżwach i też był skocznysmile
                                    > Pytam go,jak to się stało,że tak długo ze mną wytrzymał?
                                    > - Nie było nudno - odpowiada

Poogladalam lyzwiarza i jezeli Twoj NL podobnie wygladal, to jest rzeczywiscie NL
                                    A z okazji Rocznicy wszystkiego najlepszego Wam Obojgu...i dalszego wytrzymania big_grin

PS. Moj komp wariuje, kursor mi wypadl i nie wyswietlaja sie znaki diakrytyczne
                                  • sakral Re: 21.02.2012 21.02.12, 11:29
                                    Klaro

pozdrowienia dla Szanownego Pana Małżonka
                                    • al-szamanka Re: 21.02.2012 21.02.12, 11:40
                                      Klaro...i jeszcze Wam życzę, aby NL poprowadził Cię na spacer nie tylko w zimowy las, ale w taką kwietną krainę, jak ta poniżej.....big_grin

https://weblogsurf.com/wp-content/uploads/2010/03/wonderful-flower-pic-1.jpg
                                      • izydor88 Re: 21.02.2012 21.02.12, 12:07
                                        Dziękuję,dziękuję,Szanownego Pana Małżonka zobaczę dopiero wieczorem,ale zostawił mi bukiet żonkili.Pachną wiosną.
                                        Dobrze mieć męża,którego się lubi i który nawet po tylu latach jest w stanie mnie rozśmieszyć smile
                                        • al-szamanka Re: 21.02.2012 21.02.12, 12:15
                                          izydor88 napisała:

> Dobrze mieć męża,którego się lubi i który nawet po tylu latach jest w stanie mn
                                          > ie rozśmieszyć smile

Fantastyczne wyznanie big_grinbig_grinbig_grin Żonkile, chociażby za to, bardzo się Tobie należą big_grinbig_grinbig_grin
                                        • m.maska Re: 21.02.2012 21.02.12, 13:09
                                          I o to chodzi, o to chodzi Klaro - najwazniejsze u faceta jest, jesli nadal potrafi myslec - a z tego co pisalas tu i nie tylko - potrafi... smile to wcale nie jest takie oczywiste jakby sie moglo wydawac, niektorzy sie zachlystuja wlasna wspanialoscia - a dzieki temu, ze Twoj NL jest taki wlasnie...no smile
                                  • m.maska Re: 21.02.2012 21.02.12, 13:05
                                    Klaro... a wiec z okazji...itd... dalszego, zgodnego i co tam jeszcze jest w tej regulce?... smile
                              • m.maska Re: 21.02.2012 21.02.12, 13:03
                                sakral napisał:

> https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s320x320/429052_25358
> 7991388709_119609658119877_613207_563377875_n.jpg
                                >

switeny clip na dzien dobry.... smile
    • zuza_anna 21. 02. 2011 r. Oczko! 21.02.12, 12:38
      https://desmond.imageshack.us/Himg694/scaled.php?server=694&filename=klaral.jpg&res=medium
      • izydor88 Re: 21. 02. 2011 r. Oczko! 21.02.12, 12:51
        Dziękuję Zuziu,w tej chwili Rychu upiększa mi widok na tarassmile.Aż trudno uwierzyć,jak nasze koty potrafiły Rycha wychować.Teraz jest tak,że kiedy Pan Piksel wychodzi - Rychu cofa się o kilka kroków.
        • al-szamanka Re: 21. 02. 2011 r. Oczko! 21.02.12, 13:18
          No proszę jaki układny. A może poszedł po rozum do łepka i chce ze wszystkimi po dobroci big_grinbig_grinbig_grin
          Musze już uciekać....praca czeka.
          Do wieczora smile
          • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. Oczko! 21.02.12, 13:24
            Do wieczora AL... smile
        • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. Oczko! 21.02.12, 13:24
          Jednak koty to bardzo inteligentne stworzenia - nie podporzadkuja sie czlowiekowi, ale potrafia sie jak widac szybko dostosowac do zasad panujacych w "stadzie"... smile
      • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. Oczko! 21.02.12, 14:03
        No i dalam plame...i zrobilam sobie wbrew... tak sie zachlysnelam tymi dwoma wolnymi dniami(koniec karnawalu), ze zapomnialam, ze to nie tylko ja je mam... nie moge sie oczywiscie dodzwonic w wazne miejsce, nie moge w ogole ustalic zadnego terminu, bo inni tez maja wolne... mam nadzieje, ze jutro mi sie to uda na czwartek - to troche na styku...ale jest nadzieja.

Pogoda jest wymarzona w sam raz na te parady karnawalowe...i mam nadzieje, ze jesli ten czwartek sie uda, to uda mi sie rowniez pojechac za zachodnia granice po zabie udka... co ciekawe, wiele lat temu obroncy zwierzat przeforsowali eliminacje zabich udek z niemieckich sklepow, potem ten zakaz zostal zniesiony, ale juz nie wrocily - a w Polsce sa w sklepach, bo widzialam.
        • sakral 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 20:21

red.Jerzy Urban w klubie Gazety Polskiej (link)

ja
          tam lubię Jerzego Urbana
          bardzo dobry dziennikarz
          • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 21:10
            Urban... kiedys dawno temu, chetnie czytalam jego reportaze, chyba z sali sadowej, bodjaze w "Kulisach" - dawne czasy... mam u siebie nawet Alfabet Urbana, kolejny okres juz mu chluby nie przynosi. Jako dziennikarz byl niezly, ale nikt nie istnieje tu i teraz w oderwaniu od tego co robil...

Co innego mnie zainteresowalo: ... o konformizmie wielu dzisiejszych dziennikarzy, którzy nierzadko są gotowi zmienić poglądy, aby znaleźć miejsce na łamach prasy i być zapraszanym do telewizyjnego studia. - to dotyczy przeciez nie tylko dziennikarzy, to dotyczy takze zupelnie prywatnych ludzi, tylko wtedy nie jest to telewizyjne studio a jakas grupa. W przynaleznosci do takowej nicuja oni poglady i z czasem nawet chyba zaczynaja wierzyc w to ze one sa ich wlasne....
            • al-szamanka Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 21:43
              Dzisiaj dowiedziałam się jak brzmi nr.tel. do centrali sercowej Felixa. Zdradzę Wam, bo jutro może być już inny...076239. Można dzwonić tylko z telefonu stacjonarnego, komórka nie działa jako że połączenie jest niezwykle skomplikowane. Otóż sygnał łączy się z piorunem na niebie, ten pędzi z wiadomością do Boga Ojca, który chwilę potem osobiście umieszcza ją we wspomnianej centrali sercowej. W ten sposób Felix dysponuje wielką ilością informacji i w związku z tym potrafi ocenić każdego człowieka. Dzisiaj ocenił mnie. Dowiedziałam się, że jako kobieta jestem wszystkim, ponieważ jestem Kobietą Wieczności i dlatego nikt w niczym mi nie dorówna.
              Hmm, nie wiedziałam, że Felix ma o mnie aż tak dobre mniemanie wink
              • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 21:51
                big_grinbig_grinbig_grinbig_grin.... ladnie....
              • m.maska [...] 21.02.12, 21:52
                Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
              • sakral Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:13

AL

niech kol.Felix taki nie będzie mądry
                ja już od dawna podejrzewałem,że
                Tobie nikt nie dorówna
                w razie czego to ja byłem pierwszy

AL
                zapamiątasz ?
                to dobrze,i ładnie z Twojej strony
                • al-szamanka Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:20
                  sakral napisał:

>
                  > AL
                  >
                  > niech kol.Felix taki nie będzie mądry
                  > ja już od dawna podejrzewałem,że
                  > Tobie nikt nie dorówna
                  > w razie czego to ja byłem pierwszy

Ale Felix wiedział o tym od dawna, tylko wypowiedział to dzisiaj big_grin

> AL
                  > zapamiątasz ?
                  > to dobrze,i ładnie z Twojej strony

Zapamiętam, ale podejrzewam (patrz wyżej), że to jednak Felix był pierwszy. Mam nadzieję, że nie jesteś zbyt zawiedziony. Możesz jednak uzgodnić pierwszeństwo z Felixem, podałam nr.tel. do centrali jego sercabig_grin
                  • sakral Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:27

AL

jak zwykle nie masz racji
                    ja o Twojej wyższości nad innymi świątami wiedziałem już od dziecka
                    tylko wyniośle milczałem

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/423643_376254445717919_204269339583098_1554932_1332398550_n.jpg
                    • al-szamanka Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:30
                      sakral napisał:

>
                      > AL
                      >
                      > jak zwykle nie masz racji
                      > ja o Twojej wyższości nad innymi świątami wiedziałem już od dziecka
                      > tylko wyniośle milczałem

Oj, byłeś od zawsze jasnowidzem, czy może spotkaliśmy się na jakimś skrzyżowaniu sakralnych podróży pozacielesnych?big_grin
                      • sakral Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:36

taka młoda,a jak i co mówi
                        AL
                        ja nie jestem z tego czasu i miejsca
                        • al-szamanka Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:39
                          sakral napisał:

>
                          >
                          >
                          > taka młoda,a jak i co mówi
                          > AL
                          > ja nie jestem z tego czasu i miejsca

To wyznaj z jakiego
                        • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:53
                          sakral napisał:

>
                          >
                          >
                          > taka młoda,a jak i co mówi
                          > AL
                          > ja nie jestem z tego czasu i miejsca

i to sie czuje....
                    • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:34
                      Ta myszka to jest prawdziwy hit.... big_grin
                      • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:35
                        jakie zgrabne trampki ma....
                        • sakral Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:42

używane trampki i skarpetki w necie można sprzedać
                          ale góra 3 dniowe

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/377265_201015776646290_127997970614738_463395_1519563046_n.jpg
                          • sakral Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:44
                            języki musi być komunikatywny
                            i proszę nie prawić morałów
                            nad upadkiem obyczajów
                            • al-szamanka Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:52
                              sakral napisał:

> język musi być komunikatywny
                              > i proszę nie prawić morałów
                              > nad upadkiem obyczajów

Nie będę......big_grin
                          • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:55
                            Myszkowe trampki sa ladniejsze i elegantsze.... smile...
                      • al-szamanka Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:41
                        m.maska napisała:

> Ta myszka to jest prawdziwy hit.... big_grin

Jest przekomiczna
                    • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 22:57
                      sakral napisał:

>
                      > AL
                      >
                      > jak zwykle nie masz racji
                      > ja o Twojej wyższości nad innymi świątami wiedziałem już od dziecka
                      > tylko wyniośle milczałem
                      >
                      > https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/423643_376254445717919_204269339583098_1554932_1332398550_n.jpg

a ja rozumiem, ze myszka symbolizuje Sakrala w wieku dzieciecym... przezorny byl, wiedzial jak sie uwolnic z pulapki wink
                      • al-szamanka Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 23:12
                        m.maska napisała:

> sakral napisał:
                        >
                        > >
                        > > AL
                        > >
                        > > jak zwykle nie masz racji
                        > > ja o Twojej wyższości nad innymi świątami wiedziałem już od dziecka
                        > > tylko wyniośle milczałem
                        > >
                        > > https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/423643_37625444
> 5717919_204269339583098_1554932_1332398550_n.jpg
                        >
                        > a ja rozumiem, ze myszka symbolizuje Sakrala w wieku dzieciecym... przezorny by
                        > l, wiedzial jak sie uwolnic z pulapki wink

Ależ to nie pułapka, to przyrząd treningowy...dlatego trampki, przepaska na łepku, a obok proteiny przydatne do pomnożenia masy muskułów
                        • m.maska Re: 21. 02. 2011 r. 21.02.12, 23:51
                          no dobrze, ale ten przyrzad treningowy wyglada jak pulapka na myszy... powiedzmy tak: myszka jest przebiegla i uzywa pulapki w charakterze przyrzadu treningowego.... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka