Dodaj do ulubionych

Urodzinowy Kaledoskop Majeczki!

12.05.12, 08:19
https://www.bilderload.com/bild/203560/3EGMTH.gif

Kochana Majeczko, z okazji Twoich Urodzin składamy Ci najpiękniejsze życzenia: zdrowia, szczęścia
i wiele wiele radości. Niech każdy dzień Twego życia będzie tak wesoły, jak promienie słońca, a każda
chwila przepełniona miłością. Na Twej twarzy niech zawsze gości uśmiech, a Twe serce będzie szczęśliwe.
Niech się spełnią Twoje najskrytsze marzenia i myśli oraz wszystkiego czego tylko zapragniesz.
Tego Maju Ci życzymy i 100 lat krzyczymy!
Obserwuj wątek
    • zuza_anna Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 08:28
      https://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=konwalie7.jpg&res=landing

Maju niech w dniu Twojego Święta spełni się wszystko o czym marzysz, a każdy nowy dzień
      wypełniony, zdrowiem, szczęściem i radością. Wszystkiego Najlepszego!
      • m.maska Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 09:05
        Majeczko,

z Okazji Twoich Urodzin... ja tylko Cie mocno sciskam, caluje i zycze Wszystkiego Najlepszego...

Jutro bede te Zyczenia poprawiac.

Buziaki Maju
    • zuza_anna Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 09:06
      https://czary.pl/images/znaki/byk.gif

Zajęty i pracowity, ale bardzo zadowolony

Zapowiada się pracowity miesiąc. Warto uporać się z trudnymi sprawami, bo będziesz teraz silny, punktualny i bardzo samodzielny. Podejmuj się ambitnych zadań, bo Jowisz sprzyja awansowi i większym niż zwykle zyskom.

Wpływ planet i Świateł

Słońce znajduje się w twoim znaku i będzie przyspieszać bieg różnych ważnych zawodowych spraw. Możesz być zabiegany i zalatany, ale od9.05 Merkury również znajdzie się w twoim znaku, a to pomaga szybko orientować się z zmieniających się okolicznościach. Jowisz w koniunkcji ześle ci ciekawe spotkania i interesujące propozycje. Wenus i Uran tworzą półsekstyl, a więc warto zrobić rachunki i zaplanować oszczędności. Trygon Marsa sprzyja uprawianiu sportu, a trygon Plutona pomaga wytrwać w ambitnych postanowieniach.

Miłość

Masz mnóstwo miłosnych atutów. Będziesz miał większą siłę przebicia, pewność siebie i nieuchwytny magnetyzm, który zapewni ci rzeszę wielbicieli. Odważysz się zrobić pierwszy krok, ale na randkach będziesz wymagać, aby wszyscy robili dokładnie to, co chcesz! Bądź jednak ostrożny i zanim podejmiesz ważne decyzje dotyczące przyszłości to upewnij się, że druga strona chce tego samego.

Samotne będą Byki rozglądać się za druga połową i nie zabraknie im propozycji randek i wycieczek. Jednak możesz często zmieniać zdanie lub będzie ci trudno ocenić, przy kim czujesz się najlepiej. Jeśli jednak pod koniec kwietnia nikt ci się nie spodoba, to maj przyniesie kolejne ekscytujące znajomości.
      Rodzina i przyjaciele

Będziesz w dobrej formie, ale psychicznie możesz czuć się trochę zmęczony, nie jest to więc dobry czas na wielkie porządki czy długie wizyty. Twoje kulinarne zachcianki będą się szybko zmieniać, a krytyczne uwagi innych ludzi na temat twojego stylu życia zaczną cię denerwować. Postaraj się teraz unikać organizowania wszystkim wolnego czasu, bo możesz przesadzać w swoich wymaganiach. Lepiej zajmij się swoim hobby, postaraj się więcej odpoczywać i spacerować. Od krewnych, którzy cię denerwują po prostu trzymaj się z daleka.

Praca i nauka

Jeśli nie jedziesz na urlop, to nie trać czasu na pogaduszki, tylko energicznie zabierz się do pracy. Teraz nadchodzi czas na dobre pomysły i pracę, ale wkrótce pojawią się także większe pieniądze. Przestaniesz bać się ryzyka i odpowiedzialności, a wydawanie ludziom poleceń przyjdzie ci bez większego kłopotu. Sukces wymagać jednak będzie od ciebie pracowitości. Przestrzegaj reguł i zasad, nie próbuj oszukiwać lub chodzić na skróty. Takie postępowanie zapewni ci dobrą opinię i pozwoli wyprzedzić nieuczciwych konkurentów.

Finanse

Jeśli jesteś niezadowolony z zajmowanego stanowiska, to zacznij wreszcie aktywnie szukać nowego zajęcia, a nie narzekać i czekać, aż życie samo się zmieni. Teraz szczęście ci sprzyja, a twoje zalety wreszcie zostaną zauważone. Jowisz wciąż przemierza twój znak zodiaku i sprawia, że masz więcej dobrych pomysłów i pewności siebie.

URODZENI 11.05 – 20.05
      Nie odkładaj na później tego, co można zrobić od razu. Dzięki szybkim decyzjom zarobisz dodatkowe pieniądze i zyskasz uznanie ważnych osób. Udadzą się wizyty u znajomych i podróże, a zawarte podczas nich znajomości mogą mieć bardzo zaskakujący finał.
      • zuza_anna Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 09:07
        O charakterze Byka
        Miłosława Krogulska, Izabela Podlaska

Zodiakalne Byki to osoby bardzo zdecydowane i ambitne. Wiedzą czego chcą od życia i w jaki sposób osiągnąć materialny sukces.

Patronką Byków jest planeta Wenus, żywioł to ziemia.

Spokojne, dostatnie życie wśród przyjaznych ludzi i pięknych przedmiotów jest ideałem, do jakiego dążą przedstawiciele tego Znaku. Byki nie poprzestają na marzeniach. Potrafią znaleźć siły i środki aby zrealizować swoje pragnienia. Upór i konsekwencja to cechy wyróżniające Byki spośród innych Znaków Zodiaku. Umiejętność planowania oraz cierpliwość to dodatkowe atuty. "Śpiesz się powoli" - oto dewiza.

Są Byki inteligentne, zanim jednak przedstawią swoje zdanie wolą porządnie się zastanowić. Raz powzięte zdanie zmieniają z trudem. Przekonywanie Byka jest bardzo żmudnym zajęciem. Bywają leniwe, bez potrzeby nie lubią się popisywać i przemęczać - tak fizycznie, jak i intelektualnie. Uczą się powoli, raz zdobytych umiejętności nie zapominają nigdy.

Byki znają wartość pieniądza, potrafią właściwie oszacować wartość pracy - tak swojej, jak i innych. Banki, firmy zarządzające kapitałem i giełdy to miejsca, w których czują się wspaniale. Prestiż, stanowisko i wielkość gabinetu są dla nich niezwykle ważne. Z firm plajtujących uciekają jako pierwsze.

Inną grupą zawodową, w której spotkać można rasowe Byki są restauratorzy i właściciele firm kosmetycznych. Gotowanie jest dla Byków sztuką, nie żałują środków na wygodę i upiększanie własnego ciała. Wśród Byków jest wielu artystów i wspaniałych rzemieślników, którzy wiedzą w jaki sposób uczynić życie pięknym i wygodnym.

Najlepszy wypoczynek dla Byka to pobyt na świeżym powietrzu, wśród przyrody. Własny ogród jest marzeniem i dumą prawdziwego Byka. Panie spod tego znaku układają wspaniałe bukiety lub hodują aromatyczne zioła.

W miłości Byki są namiętne i porywcze. Nie zakochują się w byle kim, pozycja społeczna i uroda partnera jest dla nich bardzo ważna. O obiekcie swych westchnień chcą wiedzieć wszystko, bywają bardzo zazdrosne. Dzieci i rodzina są dla nich bardzo ważne - bywa jednak, że są Byki apodyktyczne lub traktują bliskich jak swoją własność. W głębi duszy są bardzo romantyczne, cenią piękno, przysyłają kwiaty a nawet piszą wiersze.
        Sławne Byki:

William Szekpir, Katarzyna II, Henryk Sienkiewicz, Jan Kiepura, Zygmunt Freud, Włodzimierz Lenin i Karol Marks.
        • zuza_anna Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 09:09
          https://czary.pl/images/znaki_chinskie/chinski_zodiak5.gif

Twój znak w chińskim
          zodiaku to Smok

Smok ma silny charakter i jest wytrwały. Wierzy, że jego działania zostaną uwieńczone sukcesem. Niesprzyjające okoliczności często obracają się na jego korzyść. Smok ma talent przywódczy, ale często nie rozumie słabości innych. Potrafi wzbudzić w ludziach szacunek, a nawet respekt. Czasami bywa trochę próżny, lubi sporo wydawać na zabawę
          i przyjemności.

Ma także powodzenie w miłości.
          Jego energia i poczucie humoru przyciągają do niego wielbicieli.
          Jego elementem jest ziemia, a kolorem żółty.
          • lucynateresa50 Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 09:20
            Ja tak nieśmiało dodam życzenia (bo jestem tu nowa) KOLEŻANKO SYMPATYCZNA ale szczere!
            "RADOŚCI I SZCZĘŚCIA WE WSZYSTKICH KOLORACH (jak w Kalejdoskopie),
            TEGO, BY JUTRO BYŁO LEPSZE OD WCZORAJ,
            ZDROWIA I POGODY DUCHA NA KAŻDE WEZWANIE!
            ORAZ ŻEBY PRZYSZŁO, CO OCZEKIWANE!!!"
            smilesmilesmile***
            Od LUCY!
      • seledynx Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 09:08
        http://i47.tinypic.com/10nufdi.jpg
        • sakral Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 09:27
          https://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/040/4079.jpg
        • sakral Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 09:38
          https://andrzejdudzinski.com/_img/rysunek.prasowy.dudi/jakos-los-plynie.jpg
          • czerwona-malpa Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 09:50
            dzien dobry i Wszystkiego Najlepszego! 100 lat i czego tam jeszcze sobie zyczysz.
            • mr.sajgon Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 10:11
              Zycie jest krotkie,
              Jak sen majowy,
              wiec wykorzystaj je w pelni smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/sf/qi/yeyb/aWENTKBolDed8lXqSX.jpg
        • al-szamanka Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 12:06
          seledynx napisał:

> http://i47.tinypic.com/10nufdi.jpg

Piękne te papryczki: zdrowe, soczyste, błyszczące, bez skazy....pikantne big_grin
          Prawie jak opis kobiety doskonalej, prawda?
          • maja-z-podworka Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 12:45
            Al smile
            Bardzo lubię paprykę. Dziękuję Seledynxowi. To bardzo miłe, że przyniósł mi podarek smile
            • al-szamanka Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! Horoskop! 12.05.12, 12:49
              maja-z-podworka napisała:

> Bardzo lubię paprykę. Dziękuję Seledynxowi. To bardzo miłe, że przyniósł mi po
              > darek smile

Taaak, sympatyczny gest...smile
    • al-szamanka OPIEKUNKA BAJEK 12.05.12, 10:33

Tak się utarło, że za Opiekuna Bajek uważano mężczyznę. Nie mogło być inaczej, jako z to właśnie mężczyźni napisali większość bajek, kobiety tylko popisywały. Może nie miały czasu, albo bajka była po prostu tak bardzo ich częścią, że uwazaly ją za zbyt prozaiczną, zbyt normalną, aby uwieczniać ją jeszcze na papierze. Chyba dlatego też, jako kobieta, nigdy się nad tym nie zastanawiałam, aż do momentu mojej samotnej wędrówki. Pomyliłam górskie szlaki i zamiast dojść do schroniska, trafiłam na nieznane mi, kamienne urwisko. Niesamowita panorama zawsze ośnieżonych szczytów i czerwonych cieni zachodzącego slonca wzbudziła we mnie chęć pozostania w tym miejscu na dłużej. Spora nisza w skale, z powodzeniem mogąca dać ochronę jeszcze jednej osobie, zapraszała na nocleg.
      Zostałam.
      Zostałam sam na sam z rozgwieżdżoną, niczym granatowy brokat, nocą, z kwileniem niewidocznego orła, szmerem osypujących się, drobnych kamyków i szczypiącą świeżością poranka.
      To właśnie ta świeżość mnie obudziła, lecz jeszcze zanim na dobre otworzyłam oczy wiedziałam, że nie jestem sama. Ta obecność kogoś byłą tak intensywna, że natychmiast spojrzałam w jej kierunku.
      Siedziała na ogromnym głazie i niefrasobliwie majtała nogami. Tuż nad przepaścią. Dziwnym trafem uznałam to za normalne i ani na moment nie miałam obaw, że może stać się coś nieoczekiwanego. Wyglądem przypominała Nimfę, tak często opisywaną przez poetów, a przecież było w niej coś ponadto, coś nad wyraz fascynującego i tak wzruszającego, że z oczu popłynęły mi łzy, inne łzy. Tak potrafiłam płakać tylko w dzieciństwie i tylko w momentach, gdy nie mogłam sobie poradzić z emocjami ogarniającego mnie, bezbrzeżnego zachwytu.
      - Chyba ciebie znam - ogłosiłam stłumionym od szlochu głosem
      Szybkim, prawie urwisowskim ruchem, skinęła w moim kierunku głową, w oczach zabłysły ciepłe ogniki.
      - Oczywiście, że mnie znasz - odpowiedziała z uśmiechem - Tyle razy spotykałyśmy się w twoim dzieciństwie, że mogłam mieć na nie znaczący wpływ. Byłam przy tym, gdy poczułaś zapach róż oplatających zamek śpiącej przez sto lat księżniczki, i wtedy, gdy nieutulenie, przez wiele dni, płakałaś nad poświeceniem Małej Syrenki. Pamiętasz jak głośno sprzeciwiałaś się zbyt surowym karom dla złych czarownic i macoch, bo przecież według ciebie nie mogły być tak do końca złe i mogły się poprawić, gdyby zaznały choć odrobinę czystej miłości?
      - Nie pamiętam - przyznałam szczerze
      Zaśmiała się wesoło, a echo poniosło jej głos na wszystkie strony, obudziło pisklęta w gniazdach, różową jutrzenkę na widnokręgu i wiatr w dolinie.
      Chyba, tak do końca, obudziło i mnie.
      Pamiętam, że zdążyłam jeszcze zapytać kim jest.
      - Jestem Opiekunka Bajek - wyszeptała - Od zawsze darowuję im dusze. Tylko dlatego mogą przetrwać.
      Zniknęła tak nagle, jakby jej nigdy nie było. Tylko z głazu osunęło się w przepaść białe piórko i leciutko wirując opadało coraz niżej.
      I wtedy pomyślałam, że jest opiekunką nie tylko bajek, także wszystkich zaplanowanych, acz nienapisanych książek, bo często mają one w sobie więcej duszy, niż te napisane.

https://x.garnek.pl/ga2922/e117f3f9fa29e2a2437206a3/piorko_pioreczko.jpg
    • al-szamanka Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 10:40
      Kochana Majeczko, pięknego, urodzinowego dnia Ci życzę i super roku do następnej rocznicy. Niechaj spokojne, konwaliowe dni przeplataj się z wesołymi i ognistymi jak te nasturcje poniżej big_grin

https://static.swiatkwiatow.pl/user_galeria/201010/duze/moje-nasturcje-dzisiaj_3011286566224.jpg

• julenka.z.polany Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 10:51
      Pani Majeczko, niech Pani będzie zawsze wesoła i szczęśliwa i niech na zawsze pozostanie Majeczką, bo tak jest najładniej.
      I niech nigdy nie zabraknie Pani zabawy, kolorowych sukienek i smakowitych owoców.
      A te maliny Pani ofiaruję, bo pani na nie zasłużyła smile

https://4.bp.blogspot.com/_H7THdnUvz9c/TNfxVJYLZaI/AAAAAAAABzM/E2ROkFsTZmc/s1600/217468630_b9b719c6dc_z.jpg

• izydor88 Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 11:01
        Tak myślałam,że Maja to Byk albo Lew smile
        Życzę Ci Maju tego wszystkiego,co Koleżeństwo + samych sukcesów w pracy.
        Nic więcej chyba nie wymyślę,bo jestem po imprezie...
    • maja-z-podworka Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 11:27
      Wszystkim bardzo serdecznie dziękuję smile
      Dzień "pogodowo" szary, dzięki uśmiechom, życzeniom i kwiatom jest jasny i piękny.

Cieszę się, że się urodziłam smile Cieszę się, że Wy jesteście smile
      Życie jest piękne smile
      Niech wróżka, dająca duszę bajkom, zawsze będzie z nami....
      • al-szamanka Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 11:36
        Buziaki, Majeczko...i smacznego grzańca wink, w taki rozpadano-chłodny dzień lepszy on na toasty niż szampan big_grin
        • maja-z-podworka Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 11:49
          Myśl nie jest zła smile
          Czekamy na moją Mamę - przyjdzie po południu....w końcu, to nasze wspólne święto smile.

Buziaki dla Wszystkich smile
          • al-szamanka Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 11:56
            Jak najbardziej jest to Wasze Święto smile
            Mamie też należy się bukiet....

https://ansze04stronyhobbygifomania.blox.pl/resource/kwiaty2hanula.gif
            • waszabasiakochana Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 14:10
              W tak uroczystym dniu Urodzin Twoich,
              przyjmij tych zyczen garsc z rak moich.
              Zycze Ci jak najmniej trosk,
              slonca kazdego ranka,
              duzo zdrowia i usmiechu.https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQlbQGQtA-TtWwEAsCL0r_6mwB_Vj30I2jiikcAu1cmDVzRfVkP4Q
              • czerwona-malpa Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 18:13
                A gdzie to dzisiaj szanowna Masko imprezujesz?
          • sakral Re: Urodzinowy Kaledoskop Majeczki! 12.05.12, 19:44
            maja-z-podworka napisała:

Czekamy na moją Mamę - przyjdzie po południu....w końcu, to nasze wspólne święto

------------------------------------------------------(m.podkreślenia)-----------------------

Maju

ja stary koń
            a Ty mnie oświeciłaś

moje urodziny są też świętem mojej Mamy

będzie to Tobie wynagrodzone

Sakral

• al-szamanka Czas na urodzinowy tort... 12.05.12, 20:47

https://x.garnek.pl/ga8417/58426cf22fe2ba14832539a3/tort_bezowy_z_masa_karmelowa_i.jpg

Bezowy z masą karmelową
              • al-szamanka Re: Czas na urodzinowy tort... 12.05.12, 20:52
                al-szamanka napisała:

> Bezowy z masą karmelową

Uuuuu, taki wielki, że się nie zmieścił, ale co tam, wygląda smakowicie i na pewno baaaaaardzo kaloryczny.
                Noooo, róbmy w nim spustoszenie!!! big_grinbig_grinbig_grin
                • al-szamanka Re: Czas na urodzinowy tort... 12.05.12, 21:32
                  ....i na szampana big_grin

https://www.open-bar.pl/photos/swiat_alkoholi/010710/moet.jpg
                  • 1zorro-bis Happy Birthday.....! 13.05.12, 06:57
                    cholera! Nie bylo mnie wczoraj i....zagapilem!
                    ale nadrabiam!:
                    www.youtube.com/watch?v=_NJFi7EJF60
                    • 1zorro-bis Re: Happy Birthday.....! 13.05.12, 07:14
                      ....i jeszcze:big_grin
                      www.youtube.com/watch?v=osKLrBxqkuA&feature=related
                      • 1zorro-bis Re: Happy Birthday.....! 13.05.12, 08:05
                        no to jeszcze raz....big_grin
                        www.youtube.com/watch?v=rEc8rGonrQw&feature=related
                        • maja-z-podworka Re: Happy Birthday.....! 13.05.12, 15:31

Wszystkim jeszcze raz bardzo dziękuję za życzenia smile

AL - zaciągnęłam wobes Ciebie dług wdzięczności za dostarczenie tortu u szampana - wczoraj po południu i wieczorem nie miałam jak tu zajrzeć. Buziaki smile
                          • m.maska Re: Happy Birthday.....! 13.05.12, 21:32
                            Majeczko smile

A ja jeszcze raz, spoznione, ale najgoretsze Zyczenia... Wszystkiego najpiekniejszego Ci zycze i przesylam buziaki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka