Dodaj do ulubionych

Operator sieci....taki czy owaki

12.12.12, 12:53
Dwa lata temu zmienilam operatora sieci... bylo tak o sobie - zwyczajnie, raczej w porzadku...
Przy zmianie operatora dostaje sie tutaj premie, srednio 120€ tzn. w pierwszym roku placi sie miesiecznie 10€ mniej...potem wszystko wraca.
Dwa lata minelo, oczywiscie pilnuja oni kazdego abonenta i trzymaja go przy sobie kurczowo - konkurencja na rynku ogromna, juz niejeden operator w miedzyczasie padl, niejeden zostal "wchloniety" przez wiekszego...
Kilka dni temu, telefon... rozmowa - nie protestowalam przeciwko przedluzeniu umowy i tak bylo po czasie, bo wymowienie musialabym zlozyc pewnie w lipcu... ale wczoraj...
Dostalam maila, ktorego sformulowania mi sie wcale nie spodobaly...
Na co oni licza? ze czytajacy nie wylapuje tych niuansow i chwytow?
"Z powodu zmiany warunkow umowy i zmiany taryfy, umowa przedluza sie o kolejne dwa lata" - akurat, nic sie nie zmienilo, mam ten sam pakiet, place te same pieniadze, to oni sobie zmienili nazwe pakietu i juz jest powod, zeby przyspawac abonenta na kolejne dwa lata...
Wkurza mnie, kiedy takie molochy finansowe probuja mamic ludzi roznymi kruczkami i dopiskami "drobnym drukiem"...
Wymowilam im te umowe - poniewaz i tak czas na wymowienie minal, zgodzilam sie na rok...
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: Operator sieci....taki czy owaki 12.12.12, 14:50
      Miałem podobnie. Kablówka Aster City na chama chciała mnie orżnąć więc skończyłem z nimi i przeniosłem się do UPC. W styczniu mija dwa lata i przed upływem tego czasu muszę przedłużyć umowę ew zrezygnować. Nie zrezygnuję. Za kilka pakietów plus telefon płacę ok 220 zł miesięcznie a w Aster za mniej usług płaciłem blisko 300 zł. Ale trzeba uważać bo wciskają usługi /dodatkowe programy/ które nieopatrznie można zamówić. Bo z tego konsultanci mają prowizję.
    • georg1960 Re: Operator sieci....taki czy owaki 12.12.12, 15:12
      Znam te problemy i chwyty. Nie polecam Vodafonu ani Mobilcomu. Od 1&1 nie moglem sie uwolnic. Na razie jestem z T-Online i na razie zadowolony.
      • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 12.12.12, 17:07
        Tyle, te T-Online jest chyba najdrozszy.... sprawa dotyczy wlasnie Vodafonu, 1&1 mialam kiedys, tez wydzwaniali kiedy odchodzilam, ale nie mieli nic do zaproponowania - to czego ja potrzebuje.
        A kiedy przegladam oferty roznych operatorow w sieci, to mozna dostac zawrotu glowy....

Czarek smile straszne pieniadze placisz za tego operatora - to tylko tv czy internet i inne "niespodzianki"?
        • czarek_sz Re: Operator sieci....taki czy owaki 12.12.12, 17:23
          Internet, telefon ,pakiet podstawowy, canal plus i pakiet programów HD. Nie jest tanio ale oferty innych kablówek, za to samo są znacznie droższe. Nie mam wyboru Masko. Może do Ciebie się podłączę za mniejsze dziengi ? smile
          • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 12.12.12, 17:52
            Czarek,,,ja za tv place wylacznie abonament rtv...poza tym mam potezny talerz nastawiony na Astre i reszta mnie nie obchodzi - jednorazowa inwestycja i programow do upojenia... mam jeszcze drugi talerz, nastawiony na Hotbirda, do ktorego mialam podlaczony receiver Polsatu od ktorego sie w koncu z trudem uwolnilam, bo od kilku lat placilam za frico... i tak nikt tego nie ogladal...
            A net z telefonem wychodzi mi miesiecznie na 33,90€ w tym rozmowy bez ograniczenia po calej Europie i do kilku krajow poza - tez w tym sa...
            W Polsce problem jest inny - za frico nie dostaniesz zadnego porzadnego programu na satelicie...i to jest ciekawe - bo tutaj wszystkie najfajniejsze stacje nadaja "za frico"... jakos sobie przy tym swietnie radza i nie musza tworzyc pakietow... za darmo czy nie, i tak ich nie ogladam... musze chyba wlaczyc tv i sprawdzic czy jeszcze dziala smile jakis miesiac temu go na chwile wlaczylam - dzialal smile
            • czarek_sz Re: Operator sieci....taki czy owaki 12.12.12, 18:08
              Oczywiście, z satelity miałbym bezpłatnie ale ja chcę mieć programy które niestety ale są komercyjne - są kodowane !! jak cyfra plus. Wiesz że lubie europejską piłkę i za to sporo płacę. Za najlepsze ligi Europy i nie tylko to. Amerykańska koszykówka /jest super/ także. Nie muszę ale płacę za wybrane pakiety dobrowolnie. Dobrze że jeszcze mnie na nie stać smile ale jest drogo masz rację.
              • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 12.12.12, 19:03
                Byl taki czas, ze sporo ogladalam polska tv, no i tak sie porobilo, ze KM w zwiazku z tym mial swoj tv, ja swoj... teraz jest tak, ze on pozostal wierny swojemu, a moj stoi w charakterze "mebla", nieuzywany.... smile
    • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 17:06
      No i oplacilo sie zrobic troche zamieszania...
      Operatorzy wpadaja w lekka panike, kiedy abonenci chca sie z nimi rozstac.
      Dzisiaj mialam telefon z Vodafone... najpierw pani probowala mnie przekonac, ze mam im to na pismie przyslac, ze nie zgadzam sie na zmiane taryfy... zapytalam o jaka zmiane chodzi? kasa ta sama i te same warunki - w ktorym miejscu jest jakas zmiana?... od slowa do slowa, pani mi zaproponowala "bonus" 5€ miesiecznie na 24 miesiace... to niezly interes jest - to jest na 2-letni okres umowy, 120€.... zgodzilam sie smile
      • al-szamanka Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 17:56
        Świetny interes zrobiłaś!!!
        Gratulacje! big_grin
        Nie ma to jak postraszyć rezygnacją z usług
        • czarek_sz Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 18:02
          Pod warunkiem że jest konkurencja na rynku smile w Wawie niestety ale zbyt dużej nie ma. UPC to potentat chociaż jakość usług nie powiem, jest bardzo dobra.
        • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 18:05
          al-szamanka napisała:

> Świetny interes zrobiłaś!!!
          > Gratulacje! big_grin
          > Nie ma to jak postraszyć rezygnacją z usług

120€... to mniej wiecej cena dwoch noclegow we Francji... na 2 osoby we wcale dobrym hotelu... chyba powinnam zaczac wrzucac to co wytarguje na tych umowach do jakiejs skarbonki... smile
          • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 18:06
            A juz mialam horror przed oczami, co sie wydarzy kiedy dojdzie do zmiany operatora - bo wtedy zawsze byly jakies cyrki....3 dni bez telefonu i netu, to dotychczas byl rekord... chociaz teraz bez netu bym nie zostala, bo mam swoj mobilny, na wypadek wypadkow...
            • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 18:07
              ups... trzy dni byly rekordem, bo poprzednia zmiana operatora kosztowala mnie 3 tygodnie bez kontaktu....
              • al-szamanka Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 18:12
                I to jest niesamowite. Dzisiaj bez telefonu i bez netu, to jak bez rąk. Horror!!!
                • czarek_sz Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 18:31
                  A co będzie za naście lat ? jakieś inne tablety i smartfony smile w końcu staniemy się jakimś cyborgami z czipami w głowie. Ja tego unikam jak mogę. Powtarzam. Najlepiej czuję się z dala od ludzi i z dala od tych wszystkich wynalazków. Plecak wędki woda i to co wokół. Żaden 'ułatwiacz' naszego życia nie równa się z przelatującym obok mojego łowiska grupy łabędzi. Albo z boleniem goniącym drobnicę tuż obok mnie albo z nagle wynurzającym się też tuż obok bobrem. Ptaki pięknie śpiewające. Tego wszystkiego się nie 'zaczipuje' nas tak.
                  • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 18:50
                    czarek_sz napisał(a):

> A co będzie za naście lat ? jakieś inne tablety i smartfony smile w końcu staniem
                    > y się jakimś cyborgami z czipami w głowie. Ja tego unikam jak mogę. Powtarzam.
                    > Najlepiej czuję się z dala od ludzi i z dala od tych wszystkich wynalazków. Ple
                    > cak wędki woda i to co wokół. Żaden 'ułatwiacz' naszego życia nie równa się z p
                    > rzelatującym obok mojego łowiska grupy łabędzi. Albo z boleniem goniącym drobni
                    > cę tuż obok mnie albo z nagle wynurzającym się też tuż obok bobrem. Ptaki piękn
                    > ie śpiewające. Tego wszystkiego się nie 'zaczipuje' nas tak.

Cos mi sie wydaje Czarek, ze dostaniesz niespodzianke na Boze Narodzenie - tutaj... cos wlasnie w stylu tego co piszesz.... smile
      • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 18:48
        W ubieglym roku zrobilam interes najlepszy... Basia polecila mnie jako nowego abonenta P.M.... abonament na rok kosztuje mnie 42€... Basia za polecenie dostala bon na 40€ na benzyne u Shella... oczywiscie, ze to ja dostalam ten bon... wyszlo mi, ze 12 numerow P.M. 3,50€ kazdy mam za 2€ na caly rok i to wprost do domu - ja sie tylko zastanawiam jak im sie taki numer oplaca? przez grzecznosc po roku nie wymowilam...bo mi z tym wygodnie jest.
        • al-szamanka Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 19:21
          Rzeczywiście to hit, za 2€ na rok 12 numerów!
          Tu u mnie coś takiego by nie przeszło. Niemcy dają jeszcze z sobą targować
          • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 14.12.12, 19:34
            Ja po prostu nie moglam w to uwierzyc, bo to byl numer niesamowity - faktem jest, ze jakos ten bon nie przychodzil, wiec zadzwonilam do nich i dopytalam sie o co chodzi - powiedzieli, ze jakoby wyslano i wrocil, bo adresat nieznany... tere fere... ale wtedy juz przyslali.... mysle, ze w wiekszosci bazuja na tym, ze ludzie zapominaja i sie nie upominaja...no i takie interesy sie robi... a nie zamawia sie abonamentu za 745zl, jak mozna miec to samo za 105€...rachunek jest prosty... ale jak to powiedzial znawca? ja skromnie zyje - i to jest fakt... jak sie gdzies da zaoszczadzic, to z tego korzystam...
    • m.maska Re: Operator sieci....taki czy owaki 19.12.12, 17:38
      Podczas zakupow dopadl mnie telefon od operatora - Pani upewnila sie, ze czy sie zgodzilam na te nowa taryfe... wlasnie odebralam maila z poswiadczeniem bonusu i z przeprosinami... to rozumiem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka