m.maska 17.04.14, 19:37 i jak dzialaja te plastry, ze jednak pomagaja? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izydor88 Re: Kinesiotaping 17.04.14, 19:56 Jak ktoś bardzo wierzy,to pomogą. Można polecić Kogutowi Odpowiedz Link
m.maska Re: Kinesiotaping 17.04.14, 20:01 Klaro, znam kilka osob, ktorym pomogly... Kogutowi? a na co? tu plaster nie pomoze Odpowiedz Link
izydor88 Re: Kinesiotaping 17.04.14, 20:07 Na pewno - nie zaszkodzą A Kogutowi - na bolący kuper. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kinesiotaping 17.04.14, 20:18 Będąc w Polsce kupiłam pewnej osobie dwie rolki kinesiotaping. Silne tabletki przeciwbólowe nie pomogły, plastry tak. I nie są to żadne czary-mary, ale fakt. Oczywiście nie na wszystko, mojemu bratu nie pomagają, mamie też nie. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kinesiotaping 17.04.14, 20:22 Mojej mamie pomogl... sama na razie nie mialam potrzeby stosowac, ale mam, gdyby cos... hihi... mamusi to ja kupilam w kolorze cielistym ale moj jest wsciekle niebieski. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kinesiotaping 17.04.14, 20:28 Moi wszyscy mieli wściekle niebieskie. Jest jeszcze wściekły pink - kombinacja z powyższym musi być bardzo ciekawa. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Kinesiotaping 19.04.14, 20:28 To znalazlam n/t: fitness.wp.pl/zdrowie/wirtualny-poradnik/art673,kinesiotaping-zlagodzi-bol.html Odpowiedz Link
m.maska Re: Kinesiotaping 19.04.14, 20:46 Totez ci sportowcy tacy poobklejani biegaja... Moja mama sobie to bardzo chwali - zadzialalo i pomoglo. Odpowiedz Link
super.halusia Re: Kinesiotaping 19.04.14, 20:51 Czy one są na receptę? Mam przepuklinę kręgów szyjnych Odpowiedz Link
m.maska Re: Kinesiotaping 19.04.14, 23:02 Nie to mozna kupic normalnie... jesli pojdziesz do lekarza i ten Ci to naklei to zaplacisz bez sensu. Na poczatku tak bylo, ze tylko lekarz i takie tam - teraz mozna sobie to kupic i samemu nakleic, albo ktos moze Ci nakleic, a jak... to mozna na you tubie zobaczyc. Oszczednosc w domu i ogrodzie - a przede wszystkim na czasie oczekiwania, na laskawosc lekarza. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Kinesiotaping 19.04.14, 21:20 m.maska napisała: > Totez ci sportowcy tacy poobklejani biegaja... > Moja mama sobie to bardzo chwali - zadzialalo i pomoglo. Sama chętnie bym spróbowała na migrenę,ale jak chodzić z oplastrowanym bunkrem do pracy? Odpowiedz Link
m.maska Re: Kinesiotaping 19.04.14, 22:59 Ale sa tez plastry akupunkturowe, w kolorze cielistym - jak te dzialaja, nie wiem... kupilam - sa niewielkie...mniej wiecej 3,5cmx5cm Odpowiedz Link
darima_ka Re: Kinesiotaping 20.04.14, 20:01 Ja akupunktury już próbowałam,bezskutecznie. Znalazłam taką instrukcję ,czy o to chodzi? plastrylifewave.jimdo.com/produkty/ Odpowiedz Link
m.maska Re: Kinesiotaping 20.04.14, 20:09 To chyba znowu cos innego jest. Ja znalazlam na wiki.. pl.wikipedia.org/wiki/Kinesiotaping Odpowiedz Link
super.halusia Re: Kinesiotaping 20.04.14, 21:00 30 kwietnia jadę na ściągnięcie szwów i zapytam profesora,co o tym sądzi Odpowiedz Link
jadszczes Re: Kinesiotaping 15.10.14, 12:45 Poczytaj tutaj, dobrze wytłumaczone mają o tym, jak działa itp fizjoterapeuty.pl/fizjoterapia/kinesiotaping/kinesiotaping-kinesiology-taping-2.html Odpowiedz Link
piotr.lewandowski.89 Re: Kinesiotaping 24.10.15, 15:46 Z żalem stwierdzam, kinesiotoping w Polsce dopiero raczkuje, a naprawdę korzystanie z niego to spore udogodnienie. Warto coś więcej wiedzieć na jego temat dlatego zapraszam do lektury fizjoplaner.pl/a9/Kinesiotaping--taping-dynamiczny-.html . Bardzo rzeczowy i przede wszystkim fachowo napisany artykuł Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kinesiotaping 24.10.15, 16:52 piotr.lewandowski.89 napisał(a): > Z żalem stwierdzam, kinesiotoping w Polsce dopiero raczkuje, a naprawdę korzystanie z niego to spore udogodnienie. Warto coś więcej wiedzieć na jego temat dlatego zapraszam do lektury fizjoplaner.pl/a9/Kinesiotaping--taping-dynamiczny-.html . Bardzo rzeczowy i przede wszystkim fachowo napisany artykuł Po złamaniu kolana, częścią rehabilitacji był właśnie kinesiotaping - pomagał cudownie. Po ośmiu tygodniach od złamania byłam już w pracy i do dzisiaj nie mam z kolanem najmniejszych problemów. Odpowiedz Link
leziox Re: Kinesiotaping 24.10.15, 22:49 Noo, taśmy zawsze interesujące są. A ja mam co lepszego. Kinezjowhisky. Pomaga na wszystko. Leczy impotencję, Wzmaga prezencję Włosów wyrastanie Zębów odnawianie! Odpowiedz Link
m.maska Re: Kinesiotaping 25.10.15, 01:25 leziox napisał: > Noo, taśmy zawsze interesujące są. > A ja mam co lepszego. > Kinezjowhisky. > > Pomaga na wszystko. > Leczy impotencję, > Wzmaga prezencję > Włosów wyrastanie > Zębów odnawianie! Ty sie nie chwal zanim nie opatentujesz - jeszcze Ci kto ukradnie Odpowiedz Link
2wjustyna Re: Kinesiotaping 21.11.15, 21:03 A można samemu kupić sobie te plastry czy tylko w jakimś gabinecie rehabilitacyjnym je mogą założyć? Bo widziałam, że można je kupić w internecie, na przykład tutaj www.orteo.pl/kinesiology-taping , ale nie wiem czy powinnam sama sobie go przykleić czy udać się z tym do specjalisty. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kinesiotaping 21.11.15, 21:22 2wjustyna napisał(a): > A można samemu kupić sobie te plastry czy tylko w jakimś gabinecie rehabilitacyjnym je mogą założyć? Bo widziałam, że można je kupić w internecie, na przykład tutaj www.orteo.pl/kinesiology-taping , ale nie wiem czy powinnam sama sobie go przykleić czy udać się z tym do specjalisty. Na YT jest sporo filmików pokazujących jak naklejać, jakie kolory, gdzie i na co. Myślę, że lepiej samemu, niż oddać się w ręce specjalisty po parogodzinnym kursie. Odpowiedz Link
jarekooo Re: Kinesiotaping 14.01.16, 17:40 Można poczytać na www.rehabilitacja-andrespol-brojce.pl -radzę samemu nie robić bo trzeba się znać na tym Odpowiedz Link