Dodaj do ulubionych

Kopacz pokazala sie...

19.10.15, 21:46
podobnie jak Komorowski, ze nie potrafi nad soba panowac, tym nieustannym przerywaniem pokazala taka "klase" polityka, ze gdyby nadal miala byc premierem to mozna jedynie zapalkac nad Polska - przypominala swoim zachowaniem te tance na czerwonym dywanie... jak widac jezdzac pendolino nie miala czasu na to zeby nabrac nieco oglady...

Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Kopacz pokazala sie... 19.10.15, 21:56
      Komorowski przerywał i zakrzykiwał A.Dudę.
      Kopacz przerywała i zakrzykiwała B.Szydło.
      czyli
      kultura na całego!
      • czarek_sz Re: Kopacz pokazala sie... 19.10.15, 22:17
        Zdziwicie się. Tak po ludzku po człowieczemu to szkoda mi Kopacz. Mimo że tak podła w przeszłości i antypolska to szkoda mi jej. Tragiczny człowiek. Dziś w debacie to potwierdziła.
        • al-szamanka Re: Kopacz pokazala sie... 19.10.15, 22:26
          czarek_sz napisał:

> Zdziwicie się. Tak po ludzku po człowieczemu to szkoda mi Kopacz. Mimo że tak p
          > odła w przeszłości i antypolska to szkoda mi jej. Tragiczny człowiek. Dziś w de
          > bacie to potwierdziła.

A mi podobają się bardzo jej nogi na zdjęciu powyżej smile
          • super.halusia Re: Kopacz pokazala sie... 20.10.15, 09:24
            Uważam,że nerwowo podchodziła do zadawanych pytań.
          • m.maska Re: Kopacz pokazala sie... 20.10.15, 11:11
            A najbardziej mi sie podobala odpowiedzi PEK na pytanie dotyczace: co zamierza PO zrobic i jakie nauki na przyszlosc wyniosla z afery tasmowej... gdyby taki numer zrobila w szkole, to nauczyciel nie pozwolilby jej berdzic dalej, tylko padloby krotkie: siadaj dwoja, nie na temat... Nawet jednym zdaniem nie zblizyla sie do tematu, z tego wynika, ze PO ma w programie nadal tylko jeden punkt: atak na PiS.
          • m.maska Re: Kopacz pokazala sie... 20.10.15, 11:15
            al-szamanka napisała:

> czarek_sz napisał:
            >
            > > Zdziwicie się. Tak po ludzku po człowieczemu to szkoda mi Kopacz. Mimo że
            > tak p
            > > odła w przeszłości i antypolska to szkoda mi jej. Tragiczny człowiek. Dzi
            > ś w de
            > > bacie to potwierdziła.
            >
            > A mi podobają się bardzo jej nogi na zdjęciu powyżej smile

W ogole tragicznie sie prezentuje, ten przyciasny zakiecik, te krzywe nogi, ciut jakiegos wyczucia... no ale skad? zapewne z podobnych "salonow" jak "hrabia" Komorowski - tam panuje inna "etykieta" - tam sie przerywa rozmowcy i wymachuje podczas rozmowy lapami...
          • rena-ta49 Tymi zdjęciami Grecy mszczą się na Ewie Kopacz 20.10.15, 14:58
            za straszenie Grecjąsmile
            Tego u nas nie zobaczyciesmile
            www.thetoc.gr/politiki/article/i-daneza-prwthupourgosafanise-treis-omologous-tis-stis-brukselles
    • m.maska Podsumowanie 19.10.15, 22:28
      Strona główna » Blogi » Blog użytkownika MatkaKurka » A nie mówiłem, że z kłody Kopacz i Michał Anioł...

A nie mówiłem, że z kłody Kopacz i Michał Anioł nie wyrzeźbi krasnala ogrodowego?
      posted by MatkaKurka on pon., 2015-10-19 21:27

Mogłem napisać dzisiejszy felieton w ciemno, jako gotowca, ale z głębokiego szacunku dla Czytelnika poczekałem na koniec debaty, aby potwierdzić tezy sprzed wielu dni. Najmniejszego zaskoczenia, obie rywalki pokazały co potrafią i czego nie potrafi jedna z nich. Gadać każdy może, co ślina na język przyniesie i z taką papką słowną wystąpiła Kopacz, te same zgrane frazy, ta sama chaotyczna gestykulacja, pisk zamiast głosu i roztrzęsione wywody. Beata Szydło mówiła konkretami, powtarzając wielokrotnie proponowane rozwiązania, celniej ripostowała i sprawiała wrażenie poukładanej kobiety, z predyspozycjami do zarządzania dużym projektem. Mówiąc krótko Szydło połączyła cechy technokraty, w najlepszym tego słowa znaczeniu i medialnego, poprawnego, przygotowania. A Ewka, jak to Ewka cały czas trzymała za siebie kciuki, żeby dotrwać do końca i to był jej największy sukces, że dotrwała. Tyle, jeśli chodzi o ocenę polityczną, chociaż prawdę mówiąc te wszystkie kto komu i jak powiedział nic ma nic wspólnego z polityką. Jest jednak jeszcze parę innych ocen. Większość ludzi patrzyła na rozmówczynie kategoriami serialu albo oczepin „Rolnik szuka żony” i z całą pewnością więcej ofert matrymonialnych otrzymała Beta Szydło. Patrząc na Beatę Szydło człowiek ma wrażenie, że będzie posprzątane, wyprane, dzieci nakarmione i jeszcze może coś się w łóżku wydarzy. Przy Ewce rodzi się jedno podejrzenie. Na pewno pójdzie w miasto i cholera wie kiedy wróci.

Biorąc pod uwagę fakt, że „konkurs” na premiera ma swoje określone wymogi, bez dwóch zdań obraz Matki Polki jest lepiej przyjmowany od, co tu dużo mówić, kobiety mało atrakcyjnej pod każdym względem. Jeśli ta debata miała kogoś przekonać, to najwyżej 200 do 300 tysięcy niezdecydowanych, a tacy poszukują imponderabiliów, jak się uśmiechnęła, jak się ubrała, czy równo bierze oddechy itd. W sumie Szydło mogła wyjąć dodatkowych 150-200 tys. głosów pozostawiając pozostałe 100 tys. niekoniecznie Platformie, ale wszystkim partiom poza PiS. Istnieją jeszcze inne wymierne wartości, które mają znaczenie, o nich też mówiłem, ale powtórzę raz jeszcze. Debata załatwiła dwie ważne sprawy, odebrała paliwo PO, która nie może ględzić o tchórzostwie i odmawianiu dialogu. Byli tacy dziwni doradcy, zwłaszcza moi ulubieni Redaktorzy, paplający niestworzone rzeczy, że w takim składzie dziennikarskim i na terenie TVP dojdzie do masakry Szydło. Powiadali Redaktorzy, żeby wykorzystać pretekst i odmówić udziału w debacie. Głupszego błędu nie sposób było uczynić. Beata Szydło zamknęła PO i mediom buzię i dzięki temu mamy święty spokój od wszelkiego marudzenia na temat debaty o debacie.

No i druga ważna rzecz, a w mojej ocenie jeszcze ważniejsza od poprzedniej. Beata Szydło rozmawiając z urzędującą premier Polski, nad czym trzeba głęboko ubolewać, przerwała zabawę kto tu będzie po wyborach zrządził i kierował Radą Ministrów. PO debatą uwiarygodniła Beatę Szydło jako przyszłego premiera Polski i pozwoliła Kaczyńskiemu swobodniej grać na drugim fortepianie. Wszystkie prognozy i oceny, które przedstawiłem, na kilka dni przed tym rzekomy przełomem, potwierdziły się w 120%. Mamy przed sobą cztery dni, od soboty błoga i błogosławiona cisza. Kopacz nie ma żadnych argumentów i szans na odbicie się od dna. Natomiast obawiać się można prowokacji w stylu „zamach na Bronka”. Akcja w takim esbeckim stylu, przeprowadzona dużo efektownej i skuteczniej, w sensie jakaś rana cięta małego palca, która obiegnie dałaby nadzieję nie na zwycięstwo, ale zatrzymanie się PO na 20%. Zatem jeśli już czegoś się nie tyle obawiać, co uważać, to właśnie na prowokację. Debata się skończyła ruchami elektoratu na poziomie promili, na moje ok więcej promili ugrała Beta Szydło, ale to są nieistotne detale.

kontrowersje.net/a_nie_m_wi_em_e_z_k_ody_kopacz_i_micha_anio_nie_wyrze_bi_krasnala_ogrodowego
      • rena-ta49 Re: Podsumowanie 20.10.15, 15:04
        https://pbs.twimg.com/media/CRtlOSvWoAAgFYl.jpg
      • aktyntasza Re: Podsumowanie 20.10.15, 20:59
        §1. Odbudowa zaufania obywateli do władzy i władzy do obywateli.
        §2. Ograniczyć liczbę trujących starych samochodów z silnikiem diesla miastach.
        §3. Likwidacja przywilejów emerytalnych mundurowych, sędziów, prokuratorów i górników.
        §4. Likwidacja opłaty z tytułu użytkowania wieczystego gruntu.
        §5. Nowe kryteria wynagrodzeń, likwidacja wysługi lat, zakaz kupowania ustaw.
        §6. Likwidacja trzynastej i czternastej pensji w budżetówce, likwidacja NFZ
        §7. Likwidacja dodatkowych, wysokich rent i emerytur państwowych dla VIP-ów.
        §8. Likwidacja nieopodatkowanych wynagrodzeń dla zarządów i rad nadzorczych.
        §9. Obniżenie wysokich rent i emerytur dla UBeków, SB, WRON, i agentom WSI.
        10. Likwidacja wysokich uposażeń prezesów, zarządów do horrendalnie wysokich odpraw.
        11. Ograniczenie narastająco liczby milionerów w Warszawie, wyższe podatki.
        12. Przywrócenie 3 progu podatkowego 46% dla najbogatszych żyjących ponad stan.
        13. Likwidacja mafii stojących ponad prawem i przywilejów sitw, luk prawnych.
        14. Ograniczenie za wysokich emerytur dla byłych PZPRowców, ORMO, ZOMO
        15. Rozliczenie pochodzenia wielkich majątków polityków i zniesienie immunitetów.
        16. Ograniczenie malwersacji finansowych i odwołalność immunitetowa.
        17. Ograniczenie wielo milionowych dotacji do partii politycznych i biur poselskich.
        18. Wykorzystanie dotacji unijnych na inwestycje w strategiczne gałęzie przemysłu.
        19. Dbanie o niezależność energetyczną Polski ? wydobycie gazu łupkowego.
        20. Przyśpieszenie budowy gazo-portu i elektrowni atomowych.
        21. Pomoc ze strony państwa dla najsłabszych, Likwidacja umów śmieciowych.
        22. Ułatwienia osobom niepełnosprawnym i 50+ w zdobyciu pracy.
        23. Redukcja przepaści w zarobkach między bogatymi a biednymi obywatelami kraju.
        24. Uzależnienie płacenia kar za wykroczenia, przestępstwa od dochodów przestępcy.
        25. Nowy podatek medialny i darmowy dostęp do szerokopasmowego Internetu.
        26. Likwidacja abonamentu RTV oraz likwidacja horrendalnie wysokich odpraw w TVP.
        27. Znaczne przyśpieszenie budowy obwodnic, autostrad i ograniczenie korupcji.
        28. Wsparcie rozwoju regionalnego i wsparcie akcji Tanie Państwo.
        29. Cięcia w 78 luksusowych ośrodkach wypoczynkowych MSWiA oraz resortowych.
        30. Identyfikacja i likwidacja pralni brudnych pieniędzy na szczeblach władzy.
        31. Ograniczenie sprzedaży ziem uprawnych, mieszkań lasów cudzoziemcom.
        32. Przeciwdziałanie zbliżającemu się bankructwu państwa polskiego i rozbioru kraju.
        33. Podwyższenie kwoty wolnej od podatku, ograniczenie biurokracji.
        34. Reforma i modernizacja wsi i rolnictwa oraz produkcja naturalnej, zdrowej żywności.
        35. Kontrola czasu pracy lekarzy etat w placówkach państwowych i prywatnych.
        36. Likwidacja KRUS - reforma systemu ubezpieczeniowego rolników.
        37. Zmiana w jednomandatowe okręgi wyborcze w całym kraju.
        38. Przeciwdziałanie narkomanii, alkoholizacji i innym patologiom społecznym.
        39. Biadolenie Chaos partyjniactwo afery Patologia władzy, i zero odpowiedzialności
        40. Szeroko idące zmiany w kierunku uporządkowania zapaści prawnej w Polsce.
        41. Wprowadzenie kwoty wolnej od podatku przynajmniej do 8 tys. złotych.
        42. Utrzymania polskiej waluty aż do wyrównania polskiej płacy minimalnej z unijną.
        43. Program ?Twoje mieszkanie?, rozwój budownictwa mieszkaniowego.
        44. Odbiurokratyzowanie instytucji naukowych, podwojenie nakładów na polską naukę.
        45. wyrównanie dopłat bezpośrednich dla rolników.
        46. Opłaty za usługi bankowe na takich zasadach i wysokości jak w innych krajach UE.
        47. Odbudowanie polskiego przemysłu, konstytucyjna ochrona lasów państwowych.
        48. Wycofanie się z paktu klimatycznego.
        49. Nowe opodatkowanie hipemarketów i banków.
        50. Powołanie Narodowej Rady Rozwoju i powołanie Rady Przedsiębiorczości.
        www.fifek.pl/upload/images/large/2015/01/kopacz_2015-01-21_21-11-38.jpg
        • m.maska Re: Podsumowanie 20.10.15, 21:04
          Hehehe, co to jest? troche komuny, troche raju, troche dobroczynnosci i troche zemsty... to jest utopia.
    • m.maska Re: Kopacz pokazala sie... 20.10.15, 12:51
      ...pani premier pojechała „po bandzie”, rzucając:

„Ta kobieta jest zwolennikiem republiki wyznaniowej”.

„Ta kobieta” - zapamiętajmy tę manipulację w wykonaniu pani premier republiki bananowej.

wpolityce.pl/media/268985-wyborczy-tryumf-opozycji-coraz-blizej-agresywna-protekcjonalna-i-nieuczciwa-ewa-kopacz-potwierdzila-ze-zmiana-wladzy-jest-koniecznoscia
      • czarek_sz Re: Kopacz pokazala sie... 20.10.15, 13:04
        Kopacz na zdjęciu powyżej jest ewidentnie pijana. Pytanie, czy narąbała się z własnej woli, czy jak Kwaśniewski lecąc samolotem do Katynia chlał z Głódziem równo tylko że tamten miał twardą głowę a Kwach narąbał się że na groby upadał. Bo o to chyba chodziło Głódziowi. Skompromitować Kwacha.
      • rena-ta49 Re: Kopacz pokazala sie... 20.10.15, 15:04
        TaKobieta,TenKraj, ona inaczej nie potrafi,to wyniosła jeszcze z ZSL1
        • czarek_sz Re: Kopacz pokazala sie... 20.10.15, 15:13
          A ZSL razem z PZPR i zespołem Mazowsze śpiewali - ukochany kraj umiłowany kraj. Zapomniała bo sprzedała 'tenkraj' obcym ?
      • rena-ta49 Re: Kopacz pokazala sie... 21.10.15, 14:36
        Ta co nie chce państwa wyznaniowego:
        https://pbs.twimg.com/media/CR0mo0mUwAAybVK.jpg
    • m.maska Sroda, czwartek, piatek..... 21.10.15, 12:11
      i ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisza... a od niedzieli wieczorem znowu rozpocznie sie jazgot... 31 pazdziernika bedzie Haloween, zwolennicy PO powinni zaopatrzyc sie w maski Macierewicza i Kaczynskiego i straszyc ludzi - chociaz jak sie wydaje, to juz nie dziala.
      Metoda rodem "folwarku zwierzecego" Orwella przestala funkcjonowac, tylko jeszcze ci ktorym po tuskowym praniu mozgow pozostaly zlogi kontynuuja jego "dzielo"...
      • rena-ta49 Re: Sroda, czwartek, piatek..... 21.10.15, 20:41
        Tak to mniej więcej wygląda:
        https://pbs.twimg.com/media/CR3I1W0VEAAlzyS.jpg
        • m.maska Re: Sroda, czwartek, piatek..... 21.10.15, 21:57
          Wlasnie czytam wypowiedz E.Kopacz na tv Republika: odciac A.Dude od PiS-u wtedy bedzie prezydentem wszystkich Polakow.... ona mimo, ze PO juz zdycha, to jeszcze kąsa... te tasmy to jest wlasciwie gwozdz do trumny PO i wtedy "kierownika" a dzisiaj "krola Europy"... niekiedy i korony spadaja...
    • al-szamanka Kopacz bogobojna 21.10.15, 18:28
      No właśnie, straszy republiką wyznaniową a sama śliniła rękę papieża... do spółki z Kamińskim. Tfu...
      W życiu bym czegoś takiego nie zrobiła!!!

www.fronda.pl/a/kopacz-straszy-republika-wyznaniowa-pod-rzadami-pis-tymczasem,58971.html
      • czarek_sz Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 18:46
        Nigdy w rękę żadnego księdza nie pocałowałem mam do tego wstręt. Ale afiszować się jak Kopacz czy Misiek i lizać po łapach wielebnego to dopiero obciach. I jeszcze straszyć państwem wyznaniowym.
        • al-szamanka Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 18:50
          czarek_sz napisał:

> Nigdy w rękę żadnego księdza nie pocałowałem mam do tego wstręt. Ale afiszować
          > się jak Kopacz czy Misiek i lizać po łapach wielebnego to dopiero obciach. I je
          > szcze straszyć państwem wyznaniowym.

Dlatego napisałam tfu, do tego papież też facet i nie wiadomo czy wychodząc z toalety wymył ręce.
          • czarek_sz Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 19:08
            Już nie chodzi o to czy umył ręce. Wiesz o co chodzi. To tylko człowiek a nie jakiś Bóg. Ja bardzo szanowałem JP2 i nadal ten gość jest dla mnie kimś. On mnie zainspirował ,jak mam żyć i czym w życiu się kierować. Ale w rękę nigdy bym Go nie pocałował. Ukłoniłbym się oddał szacunek i to wszystko.
            • al-szamanka Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 19:15
              czarek_sz napisał:

> Już nie chodzi o to czy umył ręce. Wiesz o co chodzi. To tylko człowiek a nie j
              > akiś Bóg. Ja bardzo szanowałem JP2 i nadal ten gość jest dla mnie kimś. On mnie
              > zainspirował ,jak mam żyć i czym w życiu się kierować. Ale w rękę nigdy bym Go
              > nie pocałował. Ukłoniłbym się oddał szacunek i to wszystko.

Czarek, ręce to tylko dodatek... dla mnie niewyobrażalne jest całowanie rąk kogokolwiek (no, chyba że chodzi o łapki słodkiego niemowlaka), no i to klękanie... fatalne!
      • m.maska Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 19:09
        Tak tak, pani premier republiki bananowej... straszy republika wyznaniowa - nie wiem co jest lepsze...
        • czarek_sz Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 19:25
          Dla mnie pocałowanie kobiety w dłoń to nie jest ciemnogród Al ani zaszłość. Uważam to za szacunek który ze strony mężczyzny należy się kobiecie. Masz prawo mieć inne zdanie żyjesz w innym kraju gdzie zwyczaje prawdopodobnie są inne. Nic na to nie poradzę. Ja gdybym z Tobą się witał to na pewno pocałował bym Ciebie w rękę. Jako wyraz szacunku dla kobiety a nie podlizywanie się zaznaczam smile
          • al-szamanka Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 19:30
            czarek_sz napisał:

> Dla mnie pocałowanie kobiety w dłoń to nie jest ciemnogród Al ani zaszłość. Uwa
            > żam to za szacunek który ze strony mężczyzny należy się kobiecie. Masz prawo mi
            > eć inne zdanie żyjesz w innym kraju gdzie zwyczaje prawdopodobnie są inne. Nic
            > na to nie poradzę. Ja gdybym z Tobą się witał to na pewno pocałował bym Ciebie
            > w rękę.
            Jako wyraz szacunku dla kobiety a nie podlizywanie się zaznaczam smile

Hihi, nie wiem czy by Ci się to udało, bo gdy tylko wyczuję taką intencję natychmiast cofam rękę... automatycznie smile
            • czarek_sz Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 19:59
              No to dobrze wiedzieć Al. Że nie dasz się cmoknąć w łapkę. Twoja strata i moja też. Bo poczuję się upokorzony. Gdy wyrwiesz łapkę smile żartowałem smile
              • al-szamanka Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 20:25
                czarek_sz napisał:

> No to dobrze wiedzieć Al. Że nie dasz się cmoknąć w łapkę. Twoja strata i moja
                > też. Bo poczuję się upokorzony. Gdy wyrwiesz łapkę smile żartowałem smile

No co Ty... każdy ma swoje...
                • czarek_sz Re: Kopacz bogobojna 21.10.15, 20:33
                  Jasne AL. Graba. Bez cmoków smile
    • rena-ta49 Re: Kopacz pokazala sie... 22.10.15, 16:54
      Ewa w telewizji tak bardzo zieje przerażeniem przed PIS, że już dawno przekroczyła rubikon kompletnej śmieszności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka