Dodaj do ulubionych

Amazon & Co

26.10.15, 15:54
Nie wiem jak to sie dzieje w Polsce, ale zapewne nie inaczej... polityka Amazona przypuszczalnie wszedzie jest podobna... a co z Allegro, czy eBayem?

Ceny na jeden i ten sam produkt moga byc rozne w tym samym czasie, wszystko zalezy od tego z jakiego urzadzenia wywolujemy strone. Jesli np. wchodzimy na strone z pc-ta to moze sie okazac, ze ta sama lodowka, kamera czy inny artykul kosztuje o 10€ taniej niz jesli ten sam artykul wywolujemy przez iPhone'a.
Szpicluja nas i skoro stac nas na iPhone'a tzn. mozna z nas wiecej sciagnac...

Jeden wielki kant.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Amazon & Co 26.10.15, 19:35
      Powiem szczerze ,że jeszcze nie zwróciłam na to uwagi,
      ja jeśli coś kupuje to zazwyczaj przez Allegro.
      Na samym Allegro ceny też się różnią,ale jest to zależne
      bardziej od sprzedawcy.
      • m.maska Re: Amazon & Co 26.10.15, 20:21
        rena-ta49 napisała:

> Powiem szczerze ,że jeszcze nie zwróciłam na to uwagi,
        > ja jeśli coś kupuje to zazwyczaj przez Allegro.
        > Na samym Allegro ceny też się różnią,ale jest to zależne
        > bardziej od sprzedawcy.

To tak, ale w tym wypadku chodzi o jeden i ten sam produkt - wchodzac na strone Amazona udostepniamy niejako swoje ID urzadzenia, oni sobie to tak ladnie zaprogramowali... wchodzi klient z pc-ta jedna cena... zaglada klient z iphone'a - aha, Apple, bogatszy, mozna mu wrzucic cene wyzsza. To musi byc w programie - przeciez nikt nie siedzi i nie kontroluje, ale jesli sie juz o tym pisze .- to tak jest.
        • m.maska Re: Amazon & Co 26.10.15, 20:23
          Kiedys pokazywalam AL jakis ciuch, ktory sobie zamowilam z katalogu, dalam jej linka - i ona miala cene wyzsza na ten sam ciuch chyba okolo 10€...
          • al-szamanka Re: Amazon & Co 27.10.15, 09:23
            m.maska napisała:

> Kiedys pokazywalam AL jakis ciuch, ktory sobie zamowilam z katalogu, dalam jej
            > linka - i ona miala cene wyzsza na ten sam ciuch chyba okolo 10€...

Bo w Austrii wszystko droższe i jeżeli wchodzę z tego kraju, to automatycznie widzę wyższą cenę... to było 15 euro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka