klara_izydor 11.02.16, 16:51 Bibliotekarz - fascynująca profesja dla seryjnego mordercy - pomyślałam. Zwłaszcza po filologii klasycznej... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.maska Re: Kajetan P. 11.02.16, 20:04 Takie psychiczne skrzywienia nie sa przypisane do zawodu... swego czasu w Niemczech glosna byla sprawa pewnego lekarza, ktory najpierw podstepnie filmowal podczas badania swoje pacjentki, a kiedy to sie wydalo i stracil aprobacje, sprzedal dobrze prosperujaca praktyke i wyniosl sie do Berlina - tam "zabawial" sie z prostytutkami ze skutkiem takim, ze kiedy juz zwial do Ameryki Poludniowej to w Haweli wylowiono pocwiartowane zwloki(na 40 sztuk) - potem kiedy przeprowadzano z nim wywiad w wiezieniu w Brazylii z usmiechem mowil, ze biust wyplynal... zreszta w Brazylii tez torturowal prostytutki, ktorym sowicie za to placil, wiec nie meldowaly tego - w kazdym razie wolal siedziec w poludniowoamerykanskim wiezieniu, bo kiedy mialo juz dojsc do ekstradycji, powiesil sie. I jedyne o czym marzyl przed smiercia to posluchac "Tristana i Isoldy" w wykonaniu Birgit Nilsson("Milosna smierc Izoldy") w Bayruth z 1966 roku, twierdzil, ze inne wykonania sa do niczego. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kajetan P. 12.02.16, 15:00 Prokurator Poznańska znosiła do domu drastyczne akta spraw do domu? Młody Kajetan naoglądał się okrucieństw jako dziecko i dewiant gotowy! Kajetan może w tej chwili... kolejną ofiarę. Ile ich było? Nasza policja i prokuratura zupełnie się nie spisały. Czas na głębokie reformy. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kajetan P. 12.02.16, 14:42 Ten osobnik był w kręgu zainteresowań Policji, ale matka-prokurator w prokuraturze krajowej pewnie skutecznie te podejrzenia przykrywała. Zastanawiam się czy sama nie powinna odpowiedzieć za współudział, jeśli pomagała w jakiś sposób. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kajetan P. 12.02.16, 15:35 Moze sie wylacznie cieszyc, ze jeszcze zyje, bo mogla byc nastepna ofiara. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kajetan P. 12.02.16, 18:50 m.maska napisała: > Moze sie wylacznie cieszyc, ze jeszcze zyje, bo mogla byc nastepna ofiara. > W ciągu miesiąca to drugi przypadek w rodzinie prokuratorskiej. Z miesiąc temu w Krakowie syn zabił matkę prokurator. Patologia w tych rodzinach? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kajetan P. 12.02.16, 20:57 m.maska napisała: > Moze sie wylacznie cieszyc, ze jeszcze zyje, bo mogla byc nastepna ofiara. > Mogła... gdyby nie miał możliwości zabijania innych. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kajetan P. 13.02.16, 08:04 Można się założyć,że zostanie uznany za niepoczytalnego i nie trafi do więzienia. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kajetan P. 13.02.16, 09:49 rena-ta49 napisała: > Można się założyć,że zostanie uznany za niepoczytalnego i nie trafi do więzieni > a. Trafi, trafi, już Ziobro się o to postara. Odpowiedz Link
rena-ta49 Jeszcze go nie złapali,ale już ma papugę 13.02.16, 14:42 Ja jestem zwolenniczką kary śmierci dla takich przestępców. wpolityce.pl/kryminal/281555-bestialskiego-morderce-bedzie-bronil-znany-adwokat Odpowiedz Link
m.maska Re: Jeszcze go nie złapali,ale już ma papugę 13.02.16, 14:49 Tez jestem zwolenniczka kary smierci... po co ma ich spoleczenstwo utrzymywac? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Jeszcze go nie złapali,ale już ma papugę 13.02.16, 14:49 rena-ta49 napisała: > Ja jestem zwolenniczką kary śmierci dla takich przestępców. > wpolityce.pl/kryminal/281555-bestialskiego-morderce-bedzie-bronil-znany-adwokat Ja też. Odpowiedz Link
rena-ta49 Kajetan Poznański ujęty na Malcie 17.02.16, 16:58 Namierzono jego sprzęt elektroniczny, gdy zalogował się do sieci. PiS nas szpieguje!! Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kajetan Poznański ujęty na Malcie 17.02.16, 21:02 rena-ta49 napisała: > Namierzono jego sprzęt elektroniczny, gdy zalogował się do sieci. > PiS nas szpieguje!! Teraz nawet kanibale będą bać się PiSu. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kajetan Poznański ujęty na Malcie 17.02.16, 21:22 Namierzono tego mordercę właśnie dzięki tej ustawie, ale debile z KOD-u zbyt mało myślą i na to by nie wpadli Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kajetan Poznański ujęty na Malcie 17.02.16, 21:49 rena-ta49 napisała: > Namierzono tego mordercę właśnie dzięki tej ustawie, > ale debile z KOD-u zbyt mało myślą i na to by nie wpadli Przecież wiadomo, że jest to wymierzone w przestępców a nie w zwykłego obywatela. Takie ustawy mają wszystkie państwa przez co można było zapobiec gigantycznym zamachom, chroniąc w ten sposób życie... no ale ci KODowcy... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Kajetan Poznański ujęty na Malcie 18.02.16, 15:32 al-szamanka napisała: > rena-ta49 napisała: > > > Namierzono tego mordercę właśnie dzięki tej ustawie, > > ale debile z KOD-u zbyt mało myślą i na to by nie wpadli > > Przecież wiadomo, że jest to wymierzone w przestępców a nie w zwykłego obywatel > a. Takie ustawy mają wszystkie państwa przez co można było zapobiec gigantyczny > m zamachom, chroniąc w ten sposób życie... no ale ci KODowcy... Dokładnie! Przy obecnym zagrożeniu taka ustawa była konieczna. Odpowiedz Link
m.maska Re: Kajetan P. 18.02.16, 19:17 A osobnicy dysponujacy "wyzsza inteligencja" twierdza, ze K.Poznanski zglosil sie osobiscie na Policje maltanska, zeby mu wydala polski dowod osobisty.... hahahaha.... gdybym wiedziala, ze policja niemiecka moze mi wydac polski dowod osobisty tobym po ten dowod nie jezdzila do Polski... tyle tylko, ze z tego co mi wiadomo tutaj policja nie zajmuje sie wydawaniem dowodow osobistych nawet niemieckich... w Polsce zreszta tez nie - widac na Malcie wg tych "super inteligentnych" jest inaczej mozna sobie wyrobic pewnie dowod dowolnego kraju... a Justizministerium w Wiedniu zajmie sie osobiscie oskarzeniem AL o wyimaginowane przez kolejnego madrego winy i zrobi to juz i teraz nawet bez dowodow... Czy glupota zna granice? Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Kajetan P. 18.02.16, 19:29 m.maska napisała: > A osobnicy dysponujacy "wyzsza inteligencja" twierdza, ze K.Poznanski zglosil s > ie osobiscie na Policje maltanska, zeby mu wydala polski dowod osobisty.... hah > ahaha.... gdybym wiedziala, ze policja niemiecka moze mi wydac polski dowod oso > bisty tobym po ten dowod nie jezdzila do Polski... tyle tylko, ze z tego co mi > wiadomo tutaj policja nie zajmuje sie wydawaniem dowodow osobistych nawet niemi > eckich... On rzeczywiscie był na policji, ale po to aby zgłosić rzekome zgubienie dowodu. I wtedy NIE ZOSTAŁ ANI ZATRZYMANY ANI ROZPOZNANY "Funkcjonariusz nie sprecyzował, kiedy dokładnie P. pojawił się na posterunku, ani dlaczego już wtedy nie został rozpoznany przez policjantów i zatrzymany. Nie wiadomo również, jakim wówczas posłużył się nazwiskiem" Odpowiedz Link
m.maska Re: Kajetan P. 18.02.16, 20:59 Wyglada na to, ze zatrzymali go dopiero kiedy zostali powiadomieni przez Polakow... Odpowiedz Link