al-szamanka Re: Boże Narodzenie 2016 24.12.16, 06:04 Wszystkim dobrych, tradycyjnie polskich i ciepłych Świąt Tradycja - sł. Inesa Kruszka (Julanda), muz. i śpiew Lucjan Wesołowski Odpowiedz Link
m.maska Re: Boże Narodzenie 2016 24.12.16, 10:51 Wraz z tą Opowieścią Wigilijną życzę Wszystkim Uczestnikom forum Kalejdoskop, naszym sympatykom i czytelnikom, ludziom dobrej woli Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia Boże Narodzenie Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Boże Narodzenie 2016 24.12.16, 12:32 Tobie również Masko a także wszystkim piszącym na Kalejdoskopie Radosnych i Błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Boże Narodzenie 2016 24.12.16, 10:49 Kochani! Bóg się rodzi, moc truchleje!Wszelkich błogosławieństw dla Was i Waszych bliskich! Niech Gwiazda Betlejemska oświeca Wasze drogi! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Boże Narodzenie 2016 24.12.16, 13:29 Jak co roku Boże Narodzenie jest okazją do złożenia świątecznych życzeń: niech to będą Święta niezapomniane, spędzone wśród bliskich, z kolędą na ustach i miłością w sercu...... Odpowiedz Link
al-szamanka i po wigilii 24.12.16, 18:11 Miałam barszcz, galaretę warzywną, białe pieczywo, a do niego pasta borowikowa, a druga szpinakowo-konopna... no i opłatek. Zdrowe, lekkie, nieobciążające. Odpowiedz Link
al-szamanka Opowieść wigilijna jak z bajki 24.12.16, 18:13 U mnie w pracy, rok w rok w grudniu wisi na ścianie wielki kalendarz adwentowy. Do każdego okienka przypięty jest woreczek z dwoma pralinkami, każdy Klient, w wyniku losowania, wie, jakiego dnia może otworzyć swój woreczek. 24 wylosował w tym roku mój Felix. Dzisiaj po obiedzie oświadczył, że musi mi coś powiedzieć. Na stole przed nim leżała jedna pralinka. - AL, mam dla ciebie wiadomość. Dzisiaj spotkałem Christkindl (dzieciątko Jezus), poprosił mnie, abym przekazał dla ciebie prezent od niego - tę czekoladkę. Pocałowałam Felixa, prosząc, aby w ten sam sposób podziękował Christkndlowi, gdy go spotka. Słodycze są dla naszych Klientów wyjątkowo ważne, dlatego nie potrafią się nimi dzielić. Fakt, że Felix to zrobił poruszyło mnie dogłębnie. Chyba nikogo nie zadziwi, gdy przyznam się, że na widok tak wzruszającego czynu popłynęły mi z oczu łzy. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Opowieść wigilijna jak z bajki 24.12.16, 20:43 Piekny serdeczny gest . Ode mnie rowniez najlepsze zyczenia ;zdrowia, pomyslnosci , radosnego swietowania w otoczeniu najblizszych i wspolnego koledowania. Odpowiedz Link
m.maska Re: Opowieść wigilijna jak z bajki 25.12.16, 23:04 Mysmy w tym roku zrezygnowali z tradycyjnej choinki... Odpowiedz Link
m.maska ...i juz prawie po Swietach 26.12.16, 21:09 ladnie dzisiaj zapadal zmrok u nas, Wenus bezczelnie swiecila, w charakterze "pierwszej gwiazdy" na niebie, szkoda, ze nie w wigilijny wieczor... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: ...i juz prawie po Swietach 26.12.16, 21:15 m.maska napisała: > ladnie dzisiaj zapadal zmrok u nas, Wenus bezczelnie swiecila, w charakterze "p > ierwszej gwiazdy" na niebie, szkoda, ze nie w wigilijny wieczor... > > Ale świeciła... jak latarka. U mnie 11°C i popaduje, niebo zasnute, żadnej gwiazdki Odpowiedz Link
czarek_sz Re: ...i juz prawie po Swietach 26.12.16, 21:24 Nie wygrałem żadnej wielkiej kasy Al. Po prostu, ma emeryturkę i dorabiam co nieco i razem czyni to że ho ho. Janeczka oczywiście kładzie na tym swoją łapeczkę ale wiesz, ja nie taki teges by nie teges rozumiesz Al spoko nikt krzywdy nie ma Janeczka jest dla mnie królewną i zawsze będzie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: ...i juz prawie po Swietach 26.12.16, 21:34 czarek_sz napisał: > Nie wygrałem żadnej wielkiej kasy Al. Po prostu, ma emeryturkę i dorabiam co ni > eco i razem czyni to że ho ho. Janeczka oczywiście kładzie na tym swoją łapeczk > ę ale wiesz, ja nie taki teges by nie teges rozumiesz Al spoko nikt krzywdy > nie ma Janeczka jest dla mnie królewną i zawsze będzie Odpowiedz Link
a74-7 Re: Boże Narodzenie 2016 25.12.16, 08:45 A my juz w droge Kaczorki zapakowane zamiast indykow , prezenty tez, Dzwonka z karpia tez jada Bawcie sie dobrze, nie przejedzcie,nie naduzywajcie alkoholu,nie politykujcie nadmiernie;-D ucalujcie osobe siedzaca obok ode mnie i : Milego swietowania Mel & Kim - Rockin' Around The Christmas Tree Odpowiedz Link
a74-7 Re: Boże Narodzenie 2016 25.12.16, 09:53 O Come, All Ye Faithful (Adeste Fideles) at Westminster Abbey Odpowiedz Link
a74-7 Re: Boże Narodzenie 2016 26.12.16, 20:15 Na koniec tego roku zgromadzilo sie tyle tematow ktore trzeba bylo omowic ,ze Swieta uplynely nam raczej na rozmowach przy choince, niz na celebracji kulinarnej. Usiadzcie ,rozgoscie sie... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Boże Narodzenie 2016 26.12.16, 20:36 Przy maluchu też upłynęły. Ale. Każdy spędził po swojemu jak lubił i o czym gadać. Ja w te Święta pewnych bardzo ważnych dla mnie rzeczy się dowiedziałem które kiedyś może by rzutowały na moje dalsze życie ale teraz mam wszystko w de i to w głębi bo stać mnie teraz nawet na wypad do Honolulu choćby dzisiaj nawet za pięć minut. Ale Janeczka o tym decyduje nie ja Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Boże Narodzenie 2016 26.12.16, 20:46 czarek_sz napisał: > Przy maluchu też upłynęły. Ale. Każdy spędził po swojemu jak lubił i o czym gad > ać. Ja w te Święta pewnych bardzo ważnych dla mnie rzeczy się dowiedziałem któr > e kiedyś może by rzutowały na moje dalsze życie ale teraz mam wszystko w de i t > o w głębi bo stać mnie teraz nawet na wypad do Honolulu choćby dzisiaj nawet za > pięć minut. Ale Janeczka o tym decyduje nie ja Co się takiego stało? Wielką kasę wygrałeś? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Boże Narodzenie 2016 26.12.16, 21:32 heh, ze 30 lat temu bylam na Seszylach,troche blizej ;-D Odpowiedz Link
m.maska Re: Boże Narodzenie 2016 26.12.16, 22:13 Trzydziesci lat temu? wow... a to Ty nie jestes biedna emigrantka? niespelniona? bez rodziny? 30 lat temu moglas sobie pozwolic na Seszele? no no... bo to wiesz, tylko wybitni emigranci, ktorym sie nie udala "kariera" w Polsce, wyjezdzali potem na zachod i po latach jada na urlop do Egiptu... w styczniu, bo mimo, ze dni krociutkie, to jednak trzeba patrzec na kase, a w styczniu oferuja takie wyjazdy za grosze, bo to tylko polowa oferty Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Boże Narodzenie 2016 26.12.16, 22:30 Masko o kim mówisz kim jest ta kiedyś wypasiona diva /w PRL za komuny ?/ a dziś szara myszka ? kto to jeśli można ? Odpowiedz Link
a74-7 Re: Boże Narodzenie 2016 26.12.16, 23:25 spokojnie, bylam u kolezanki ktora poslubila rybaka stamtad. Wtedy nie byly to "kurorty "na miare Honolulu ;-D Wspaniali prosci ludzie, wspaniala prosta kuchnia , mam cieple wspomnienia Ceny biletu wtedy ok 350 -500 funtow. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Boże Narodzenie 2016 26.12.16, 23:29 Podobno rybak lubi rybki a tak na marginesie bo Ty z Wysp, United zaczyna grać jak kiedyś. Forza United. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Boże Narodzenie 2016 27.12.16, 09:39 a74-7 napisał: > spokojnie, bylam u kolezanki ktora poslubila rybaka stamtad. > Wtedy nie byly to "kurorty "na miare Honolulu ;-D > Wspaniali prosci ludzie, wspaniala prosta kuchnia , mam cieple wspomnienia > Ceny biletu wtedy ok 350 -500 funtow. > Ty nie bądź taka szczera, bo zaraz Ci taki za płotem napisze, że na żebry do Honolulu poleciałaś i koczowałaś na plaży, żywiąc się resztkami po tubylcach Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Boże Narodzenie 2016 27.12.16, 13:04 Ludzie jeździcie daleko a swoje piękne macie pod nosem. Dla mnie tylko lasy i jeziora. Pod Wawą jedziemy do Kampinosu i to dosłownie na rzut beretem ale jak już wejdziemy w las to cisza i głusza dookoła. Nad wodę to Wisła ale za miastem i z dala od ludzi, nie cierpię nad wodą towarzystwa. Lato tp Mazury i tylko Mazury. Wynajmujemy dom za Szczytnem za 220 zł doba ale po wyjściu z domku na wyciągnięcie ręki jest las woda itd. Po co mi Seszele i inne pierdoły skoro lepsze mam tutaj Odpowiedz Link
a74-7 Re: Boże Narodzenie 2016 27.12.16, 16:32 widzisz czarus, ty myslisz jak przecietny Anglik Bo przecietny Anglik kocha swoj kraj widzi jego piekno ,nie chce zeby mu obcokrajowiec zdeptal piekno jego siola,wylowil wszystkie karpie co to po 200 kilo maja,wyskubal krolowej labedzie.Gdyby nie brak hiszpanskiej pogody ," Angol" by nie wyjezdzal, ma przeciez przepiekne plaze dookola, ma pekne lasy, jeziora, cudna Walie i Szkocje. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Boże Narodzenie 2016 27.12.16, 20:47 Ty nie bądź taka szczera, bo zaraz Ci taki za płotem napisze, że na żebry do Honolulu poleciałaś i koczowałaś na plaży, żywiąc się resztkami po tubylcach big_grin Niech sobie pisze na zdrowie ;-D Jak nie sraczyk u rodziny na poddaszu to resztki po tubylcach,np osmiornica przyrzadzona w mleku kokosowym ;-D Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Boże Narodzenie 2016 27.12.16, 21:04 A wiesz że też rybki wypuszczam ? co biorę to biorę resztę wypuszczam. Dalej Rybko mnie Angole nie obchodzą mnie obchodzi tu i teraz. Ktoś lubi łazić po górach zwiedzać zabytki a ja lubię las i wodę i z dala od ludzi. Janeczka też to lubi. A co nie wolno nam Pani Hrabinio z Yorku jakiegoś Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Boże Narodzenie 2016 27.12.16, 22:01 Po wolskiemu to byłoby a z jakiej to niby okazji ? ale spoko. Myślałem że uważasz się za Hrabinię sorki pomyliłem się przepraszam. Może być ? bo jak nie to......... Odpowiedz Link
a74-7 Re: Boże Narodzenie 2016 27.12.16, 16:47 Nooo, moze przesadzilam z tymi 200 kilo, ale rzuc oczkiem sam - rodzinke wykarmisz , a oni je chlup z powrotem do wody ;-D metro.co.uk/2012/09/06/angler-catches-two-of-britains-biggest-carp-on-same-day-in-berkshire-567110/ Odpowiedz Link