Dodaj do ulubionych

Różaniec

08.10.17, 09:39
fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/wielka-akcja-modlitewna-na-granicach-polski-rozaniec-do-granic,779409.html

Nie mam nic wspólnego z religią, kościoły zwiedzam, albo w nich medytuję, gdy są puste, nie chodzę na msze, ale...
Ta akcja różańcowa bardzo mi się podoba - żaden wulgarny marsz homo, nikt nikogo nie obraża, nie wrzeszczy, że ma macicę, nie bije i nie opluwa... tylko mantra modlitwy.
To scala naród, jednoczy i dlatego jest dobre.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Różaniec 08.10.17, 11:21
      A jednak jest ta akcja mi duzo blizsza niz setki kleczacych na dywanikach z wywalonymi do gory dupami i bijacych poklony do Allaha...
      • al-szamanka Re: Różaniec 08.10.17, 16:24
        m.maska napisała:

> A jednak jest ta akcja mi duzo blizsza niz setki kleczacych na dywanikach z wyw
        > alonymi do gory dupami i bijacych poklony do Allaha...

Powiedzialabym raczej, ze nie duzo blizsza, tylko po prostu bliska. W tym nas wychowano, w tym wyrastalismy, to jest nam znane i dobrze sie kojarzy.
        A jezeli w naszych europejskich krajach bylo to juz zawsze od powstania chrzescijanstwa, wiec tylko to chce miec nadal, a nie obce modly, prawa i zwyczaje wciskane nam na sile.
    • a74-7 Re: Różaniec 08.10.17, 11:34
      Mnie troche dziwia takie pomysly,bo jest to wpadanie z jednej skrajnosci w druga...
      Ale zapewniam, ze" postepowych i nowoczesnych europejczykow "w Polsce
      nie beda wkurzaly wypiete tylki rozmodlonych muzulmanow na glownych placach miast.big_grin
      • al-szamanka Re: Różaniec 08.10.17, 15:16
        a74-7 napisał:

> Mnie troche dziwia takie pomysly,bo jest to wpadanie z jednej skrajnosci w drug
        > a...

> Ale zapewniam, ze" postepowych i nowoczesnych europejczykow "w Polsce
        > nie beda wkurzaly wypiete tylki rozmodlonych muzulmanow na glownych placach mi
        > ast.big_grin

Niekiedy takie skrajnosci sa potrzebne, gdyz uswiadamiaja ludziom, gdzie sa ich korzenie.
        Co do "postepowych i nowoczesnych" to pozostana takimi, az ich za to ze takimi sa ci rozmodleni muzulmanie zrobia kesim.
        • rena-ta49 Re: Różaniec 08.10.17, 16:07
          al-szamanka napisała:

> a74-7 napisał:
          >
          > > Mnie troche dziwia takie pomysly,bo jest to wpadanie z jednej skrajnos
          > ci w drug
          > > a...

> > Ale zapewniam, ze" postepowych i nowoczesnych europejczykow "w Polsce
          > > nie beda wkurzaly wypiete tylki rozmodlonych muzulmanow na glownych plac
          > ach mi
          > > ast.big_grin
          >
          > Niekiedy takie skrajnosci sa potrzebne, gdyz uswiadamiaja ludziom, gdzie sa ich
          > korzenie.
          > Co do "postepowych i nowoczesnych" to pozostana takimi, az ich za to ze takimi
          > sa ci rozmodleni muzulmanie zrobia kesim.
          >

Ciekawe, że im kto bardziej tolerancyjny, tym bardziej bardziej przeszkadza publiczny różaniec!
      • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 15:22
        i znowu pozajmowane pasy ruchu i rozmodlone stada rażą demonstracją "jedynie słusznej" religii w miejscach publicznych, nie przeznaczonych do praktyk tego typu. smile
        • al-szamanka Re: Różaniec 08.10.17, 15:50
          kogucik.2872 napisał:

> i znowu pozajmowane pasy ruchu i rozmodlone stada rażą demonstracją "jedynie sł
          > usznej" religii w miejscach publicznych, nie przeznaczonych do praktyk tego typ
          > u. smile
          >

Kogucie, to samo ma tez miejsce w innych krajach chrzescijanskich, nie wylaczajac samych Niemiec, i nikt sie tam tym nie podnieca, przeciwnie, nawet ludzie niewierzacy zjawiaja sie czesto gesto, aby uczestniczyc w Tradycji. Zjawiaja sie tez politycy, ba przescigaja sie w tym, aby byc przy takich okazjach widzianymi, gdyz to dobrze wplywa na ich wizerunek.
          • rena-ta49 Re: Różaniec 08.10.17, 16:08
            al-szamanka napisała:

> kogucik.2872 napisał:
            >
            > > i znowu pozajmowane pasy ruchu i rozmodlone stada rażą demonstracją "jedy
            > nie sł
            > > usznej" religii w miejscach publicznych, nie przeznaczonych do praktyk te
            > go typ
            > > u. smile
            > >
            >
            > Kogucie, to samo ma tez miejsce w innych krajach chrzescijanskich, nie wylaczaj
            > ac samych Niemiec, i nikt sie tam tym nie podnieca, przeciwnie, nawet ludzie ni
            > ewierzacy zjawiaja sie czesto gesto, aby uczestniczyc w Tradycji. Zjawiaja sie
            > tez politycy, ba przescigaja sie w tym, aby byc przy takich okazjach widzianymi
            > , gdyz to dobrze wplywa na ich wizerunek.
            >
            >

Okazuje się, że dla lewactwa człowiek z różańcem jest bardziej niebezpieczny niż człowiek z pasem szahida.
            • rudka-a Re: Różaniec 08.10.17, 16:26
              > Okazuje się, że dla lewactwa człowiek z różańcem jest bardziej niebezpieczny ni
              > ż człowiek z pasem szahida.

uffff...mocno
              podepnę się pod te wypowiedź, bo nigdy nie ukrywałam, że skłaniam sie bardziej w lewą stronę smile
            • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 16:48
              "lewactwo" czy "prawactwo" - rzecz poglądów. Chyba cię nie obrażałem, nie widzę więc powodu, żebyś ty obrażała mnie.
              Nie pisałem też o żadnym zagrożeniu, tylko o utrudnianiu ruchu i uprawianiu jakiejś religii poza miejscami do tego przeznaczonymi. Skoro mają przeszkadzać mi ludzie modlący się na ulicach - to wszyscy - a nie tylko wybrani. Nadal jeszcze żyjemy w jako takiej demokracji, więc wszyscy mają równe prawa. Albo wszyscy mogą się modlić po swojemu na ulicy, albo nikt.

rena-ta49 napisała:
              > Okazuje się, że dla lewactwa człowiek z różańcem jest bardziej niebezpieczny ni
              > ż człowiek z pasem szahida.
              • al-szamanka Re: Różaniec 08.10.17, 16:52
                kogucik.2872 napisał:

> "lewactwo" czy "prawactwo" - rzecz poglądów. Chyba cię nie obrażałem, nie widzę
                > więc powodu, żebyś ty obrażała mnie.
                > Nie pisałem też o żadnym zagrożeniu, tylko o utrudnianiu ruchu i uprawianiu jak
                > iejś religii poza miejscami do tego przeznaczonymi. Skoro mają przeszkadzać mi
                > ludzie modlący się na ulicach - to wszyscy - a nie tylko wybrani. Nadal jeszcze
                > żyjemy w jako takiej demokracji, więc wszyscy mają równe prawa. Albo wszyscy m
                > ogą się modlić po swojemu na ulicy, albo nikt.

Nie popieram tego, Kogucie. Tak dlugo nie bede popierac, dopoki chcrzescijanie nie beda mogli sie modlic w krajach muzulmanskich tak, jak oni moga u nas.
                Tolrancja tolerancja, ale fakt, ze ta wypaczona wykonczy w koncu swiat, gorzej niz wojny.
                • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 17:06
                  a dopóki mogą się modlić to nie widzę problemu. W takiej Afryce np jest równie wielka społeczność chrześcijańska, jak i muzułmańska. Mordują się nawzajem co prawda, jedni nie ustępują drugim, ale obie strony mają swoje kościoły, obie od wieków kultywują swoje religie i nikt im nie zabrania się modlić, poza nimi samymi.
                  W państwach wyznaniowych zaś panuje inne prawo - o czym już pisałem - wolno im, bo to ich kraj. Jadąc gdziekolwiek, trzeba się do miejscowego prawa dostosować. O tym już też pisałem. Ja akurat jestem za tym, żeby sprzątnąć z ulic wszystkich modlących, bez względu na wyznanie. Wtedy skończy się problem.

al-szamanka napisała:
                  > Nie popieram tego, Kogucie. Tak dlugo nie bede popierac, dopoki chcrzescijanie
                  > nie beda mogli sie modlic w krajach muzulmanskich tak, jak oni moga u nas.
                  > Tolrancja tolerancja, ale fakt, ze ta wypaczona wykonczy w koncu swiat, gorzej
                  > niz wojny.
                  >
                  >
                  • al-szamanka Re: Różaniec 08.10.17, 20:39
                    kogucik.2872 napisał:

> Ja akurat jestem za tym, żeby sprzątnąć z ulic wszystk
                    > ich modlących, bez względu na wyznanie. Wtedy skończy się problem.

A ja lubię tradycyjne procesje, bicie dzwonów i kolędy w telewizji w czasie Wigilii.
                    W końcu to nasza tradycja, z którą nawet niewierzący się identyfikują... dlaczego zabierać to, co nam mile. I gdyby było referendum w tej sprawie, to myślę, że większość wypowiedziałaby się za.
          • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 17:01
            nie jesteśmy państwem wyznaniowym, więc nie pisz o "kraju chrześcijańskim" ponieważ żyją u nas ludzie różnych wyznań. A Słowianie nie byli z natury chrześcijanami. Ta religia to efekt interesy międzynarodowego, potem przez wieki wpajana terrorem. Rdzenną religią terenów nad Wisłą było wielobóstwo. Światowidy i takie tam. Religie te zostały wytępione - tak jak się teraz tępi szczury. Ale nadal pozostało tu wiele innych religii, odłamów itd. Dlaczego więc religia, wprowadzona na siłę, na tysiącach trupów, dla której nawet ziołolecznictwo było zbrodnią, karaną śmiercią, a do dziś jest źródłem zacofania, pruderii, hipokryzji i przemocy - ma być dla mnie jakimś autorytetem ? Albo pozwalamy wszystkim łazić po ulicach i klepać swoje paciorki publicznie, albo zabraniamy wszystkim uprawiać jakiegokolwiek obrządku, poza miejscami ściśle do tego przeznaczonymi. Bo oprócz katolików żyją tu również ludzie, którzy nie identyfikują się z tą wiarą. To, że się nas chrzci w wieku pół roku - o niczym nie świadczy. W tym wieku to nie jest nasz świadomy wybór.

al-szamanka napisała:
            > Kogucie, to samo ma tez miejsce w innych krajach chrzescijanskich, nie wylaczaj
            > ac samych Niemiec, i nikt sie tam tym nie podnieca, przeciwnie, nawet ludzie ni
            > ewierzacy zjawiaja sie czesto gesto, aby uczestniczyc w Tradycji. Zjawiaja sie
            > tez politycy, ba przescigaja sie w tym, aby byc przy takich okazjach widzianymi
            > , gdyz to dobrze wplywa na ich wizerunek.
            >
            >
    • rena-ta49 Re: Różaniec 08.10.17, 15:59
      Też nie jestem przesadnie modląca się.Różaniec jednak zaprzańców zabolał. Najlepszy dowód że modlitwa działa. Wyją zaprzańcy!
      Obciachem nie są znicze w ręku przed SN, pasztet w Wigilię, parady gejowskich dziwolągów,jest modlitwa.
      • rudka-a Re: Różaniec 08.10.17, 16:20
        Szczerze mówiąc...przeraziły mnie te tłumy z różańcem w rękach, trąca mi to jakąś narodowa histerią...Ojciec Tadeusz zaciera ręce. Zaprzańcem nie jestem, ale powyć na ten temacik moge sobię wink rozumiem, ze od jutra zapanuje miłość, nie będzie żadnych podziałów, łaska spłynie na wszystkich i nie trzeba będzie sie juz ogladać za siebie w obawie, że ktoś wbije mi nóż w plecy. Jeśli tak, to popieram takie spędy....
        • al-szamanka Re: Różaniec 08.10.17, 16:34
          Nie sadze, aby sie tak stalo, Rudko, ale kto wie. Wiadomo, ze pozytywne wibracje podlegaja prawom wartosci krytycznych, im wiecej tym lepiej. Mnie takie akcje napawaja nadzieja.
          • rudka-a Re: Różaniec 08.10.17, 16:41
            Wiesz, Al....jak to mówią...niezbadane sa wyroki boskie....
            dopóki człowiek człowiekowi wilkiem, to palec Boże niewiele pomoże...
          • al-szamanka Re: Różaniec 08.10.17, 16:48
            Bralam kiedys udzial w otwartej mszy w Medjugoriach, w pochodzie swiatel w Lourdes - nie bylo dla mnie wazne, ze to wydarzenia religijne, ale mocno odbieralam i przezywalam sile pozytywnych emocji, nadziei i dobra, ktore w tamtych chwilach i w tych tlumach ludzi byly az w nadmiarze obecne. Dlatego zawsze popierac bede kazda akcje, ktora dzieje sie w imie dobra i chociaz na moment czyni czlowieka takim, jakim wlasciwie ma byc... lepszym.
            • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 17:12
              i można się było modlić ?

Największymi religiami w Bośni i Hercegowinie są islam i chrześcijaństwo (w tym zdecydowana większość to prawosławni i katolicy).

Statystyki według Joshua Project[2]:

Islam – 49,8%
              Chrześcijanie – 49,6%, z czego:
              Prawosławie – 72,5%
              Katolicyzm – 25,3%
              Inni – 2,2%

al-szamanka napisała:

> Bralam kiedys udzial w otwartej mszy w Medjugoriach, w pochodzie swiatel w Lour
              > des - nie bylo dla mnie wazne, ze to wydarzenia religijne, ale mocno odbieralam
              > i przezywalam sile pozytywnych emocji, nadziei i dobra, ktore w tamtych chwila
              > ch i w tych tlumach ludzi byly az w nadmiarze obecne. Dlatego zawsze popierac b
              > ede kazda akcje, ktora dzieje sie w imie dobra i chociaz na moment czyni czlowi
              > eka takim, jakim wlasciwie ma byc... lepszym.
              >
              >
              • al-szamanka Re: Różaniec 08.10.17, 20:34
                kogucik.2872 napisał:

> i można się było modlić ?

Kogucie, w końcu to Europa, a nie Arabia Saudyjska... można było, ale poczekajmy jak islam się rozpanoszy, idę o zakład, że nie będzie można.
                • m.maska Re: Różaniec 08.10.17, 21:01
                  Ale w koncu skad ten islam w Bośni i Hercegowinie? czy przypadkiem nie pojawil sie dlatego, ze muzulmanska dzicz kiedys tam, napadla i zlupila te ziemie i zaprowadzila swoja religie ogniem i mieczem?
                  • czarek_sz Re: Różaniec 08.10.17, 21:24
                    Islam to nie religia a ideologia która uznaje kobietę za istotę gorszą od mężczyzny a mężczyzna w/g Koranu /Koran to Konstytucja i kodeks prawny Islamu/ ma prawo żonę bądź żony /Islam zezwala na posiadanie wielu żon przez jednego mężczyznę/ bić a nawet zabić /ukamienować/ zezwala na gwałty na tzw niewiernych a także zezwala na pedofilię oraz związki kazirodcze. Więc jak ktoś twierdzi że Islam jest religią to niech uda się po poradę do jakiegoś lekarza bo źle z nim.
                    • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 21:55
                      jakbyś czytał swoją biblię, to byś wiedział, że jest w niej dokładnie to samo. Ale nie znasz biblii, prawda ...?
                    • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 21:59
                      albo poczytaj i koran i biblię. Jak widać nie masz zielonego pojęcia ani o jednym, ani o drugim.

czarek_sz napisał:

> Islam to nie religia a ideologia która uznaje kobietę za istotę gorszą od mężcz
                      > yzny a mężczyzna w/g Koranu /Koran to Konstytucja i kodeks prawny Islamu/ ma pr
                      > awo żonę bądź żony /Islam zezwala na posiadanie wielu żon przez jednego mężczyz
                      > nę/ bić a nawet zabić /ukamienować/ zezwala na gwałty na tzw niewiernych a takż
                      > e zezwala na pedofilię oraz związki kazirodcze. Więc jak ktoś twierdzi że Islam
                      > jest religią to niech uda się po poradę do jakiegoś lekarza bo źle z nim.
                      • czarek_sz Re: Różaniec 08.10.17, 22:19
                        Nowy Testament nie mówi i nie nawołuje do mordowania niewiernych nie segreguje ludzi na lepszych i gorszych a tak jest w Islamie który jest nie religią a zbrodniczą ideologią. Poza tym jeśli chodzi o Biblię jest Dekalog ustanowiony przez Boga który jasno określa jak ma postępować każdy wierzący. Przytocz jakikolwiek zapis z Biblii który mówi że każdego kto nie przyjmie wiary trzeba zabić kobiety traktować jak szmaty. Koran wręcz to nakazuje. newsbook.pl/2017/06/03/miriam-shaded-mahomet-byl-pedofilem-a-koran-nawoluje-do-mordu/
                        • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 22:25
                          wstawiałem tu i fragmenty nowego testamentu. Doucz się, jak chcesz dyskutować.
                          • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 22:29
                            ale masz ułatwienie. Poszukaj sobie skąd to. Ależ chyba wiesz !! tak przesz znasz nowy testament.....

Tych zaś przeciwników moich, którzy nie chcieli, żebym panował nad nimi, przyprowadźcie tu i pościnajcie w moich oczach
                            • czarek_sz Re: Różaniec 08.10.17, 22:39
                              Manipulujesz i to w bardzo prymitywny sposób : gloria.tv/article/srVBxLXmgZiH2JArJAixw879Y i gdzie tu masz nawoływanie Boga do mordów na niewiernych big_grin
                              • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 22:41
                                rozumiem. W oczach fanatyka nawoływanie do ścięcia tych, którzy nie godzą się na panowanie nad nimi - to nie mord niewiernych big_grin
                                • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 22:46
                                  to jest niezłe. No nie da się rozdzielić testamentów. 'Oba są podwalinami tej całej wiary.

Wybijcie do nogi starców, młodzieńców i panny, dzieci i kobiety, lecz tych wszystkich, którzy mają na sobie znak, nie dotykajcie! A rozpocznijcie od mojej świątyni! I rozpoczęli od starszych mężów, którzy byli przed przybytkiem.
                                  • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 22:51
                                    gdybyś znał więcej, jak tylko to, co piszą i ględzą w jedynie słusznych mendiach - to byś wiedział, że pisma "święte" wszystkich religii, zasadniczo niczym się od siebie nie różnią. Każda z tych religii zawiera terror, poniżenie kobiet, mordy niewiernych, strach, przemoc i hegemonię każdej z doktryn. Ale nie posunąłeś się tak daleko w poznaniu tego co krytykujesz i tego, co czcisz. A to w sumie bez różnicy. Nienawiść prezentowana przez katolików, akcje zbrojne na kraje muzułmańskie - nie różnią się absolutnie niczym od muzułmańskich odwetów. Ot dziejowa wojna religijna agresywnych doktryn.
                                    • czarek_sz Re: Różaniec 08.10.17, 23:11
                                      Słowo pisane w tym zapisy z Biblii bądź Nowego Testamentu a także Koranu można dowolnie interpretować i tak się dzieje. ocenia się natomiast po czynach a te są widoczne i namacalne - to nie Chrześcijanie nawołują do mordowania wyznawców Islamu tylko przeciwnie. To Islam nawołuje do mordowania wszystkich tych którzy nie odmawiają uznania Allacha za swego Boga. - konserwatywnie.com/5029/koran-mowi-wprost-i-zabijajcie-ich-gdziekolwiek-ich-spotkacie-islam-religia-mordu-drastyczny-film - myślę że to wyczerpuje temat czym jest Islam.
                                      • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 23:15
                                        katolicy stadnie bombardują niewiernych w krajach arabskich. W kraju przemoc domowa kwitnie na skalę kosmiczną. A ty dalej powtarzaj fanatyczne mantry jedynie słusznych mendiów. Niektórym bozia rozumu postanowiła nie dawać.

czarek_sz napisał:

> Słowo pisane w tym zapisy z Biblii bądź Nowego Testamentu a także Koranu można dowolnie interpretować i tak się dzieje. ocenia się natomiast po czynach a te są widoczne i namacalne - to nie Chrześcijanie nawołują do mordowania wyznawców Islamu tylko przeciwnie. To Islam nawołuje do mordowania wszystkich tych którzy nie odmawiają uznania Allacha za swego Boga. - konserwatywnie.com/5029/koran-mowi-wprost-i-zabijajcie-ich-gdziekolwiek-ich-spotkacie-islam-religia-mordu-drastyczny-film - myślę że to wyczerpuje temat czym jest Islam.
                  • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 21:58
                    nie. Islam w Bośni i Hercegowinie to religia, którą przyjęło więcej ludzi, jak katolicyzm. Ale fakt - napadnijmy na wszystkich w wszczepmy im katolicyzm na siłę. Tak jak to się robiło w Europie od zawsze. Bo w większości krajów europejskich katolicyzm został wtłoczony mieczem i ogniem.
                • kogucik.2872 Re: Różaniec 08.10.17, 23:07
                  skoro chrześcijaństwo wciśnięto Europie siłą, to czemu inni nie mieliby próbować ? Taka kolej rzeczy. Twoi i moi przodkowie wierzyli w Światowida. Za pomocą terroru "nawrócono" ich na jedynie słuszną wiarę. Czemu to Cię nie bulwersuje ?

al-szamanka napisała:
                  > Kogucie, w końcu to Europa, a nie Arabia Saudyjska... można było, ale poczekajm
                  > y jak islam się rozpanoszy, idę o zakład, że nie będzie można.
                  >
                  >
    • m.maska Re: Różaniec 08.10.17, 20:53

„Różaniec do granic”, czyli fenomenalna nienawiść do katolicyzmu

Polityka/Październik 08, 2017 17:45 /Matka Kurka /11 Komentarzy /7194 odsłon

Ledwie kojarzyłem o co chodzi w akcji „Różaniec do granic” i trudno się dziwić, bo cóż ateistę mogą obchodzić religijne obrzędy? Oczywiście słyszałem, że odbędzie się ogólnopolskie odmawianie różańca, ale poza odnotowaniem faktu nie dochodziłem, czemu to ma służyć i kto to wymyślił. Wydaje się, że to jedyne naturalne zachowanie dla ateisty, a jednak nie. Całe armie ateistyczne ruszyły, żeby dokopać polskim katolikom i tutaj zaczyna się opowieść o fenomenie nienawiści.

Proszę się nie dać zwieść udawanym ateistom, którzy dostają na widok krzyża białej gorączki albo palą się żywcem jak wampir od czosnku. Ci sami ateiści uprawiają jogę, fascynują się buddyzmem, złego słowa nie powiedzą o synagodze i jeszcze nie widzą nic śmiesznego w świętych hinduskich krowach. Trudno sobie też wyobrazić przeciętnego ateusza z lewicowej redakcji, czy takiej samej partii, który splunie na prawosławnych, ewangelistów, a i Świadków Jehowy traktuje się nabożnie. Akcje wyzwolonych kobiet, które zasłaniały sobie twarze burkami widzieliśmy na całym świecie i tylko patrzeć, jak ta „moda” dotrze na warszawskie ulice, szczególnie dwie, gdzie mieszczą się siedziby propagandowe. Religia jako taka nie jest obciachem, ale największym wstydem jest katolicki medalik z I Komunii, cała reszta obrzędów i tradycji kontrowersji nie wzbudza.

Zapalanie świec chanukowych tak się przyjęło w Pałacu Namiestnikowskim, że palili je wszyscy od komunisty Kwaśniewskiego, przez gajowego Komorowskiego, aż po obecnego Prezydenta i zero reakcji, zero oburzenia na zacofanie i mieszanie państwa z religią. Dopiero, gdy jakiś pojedynczy katolik się wychyli albo cała grupa, to się zaczyna „ateistyczna” jazda. Nie ma nic gorszego na świecie, niż katolicka modlitwa, katolickie obyczaje, katolicka więź. Codziennie w Polsce jakiś naćpany lewak rzyga w środku miasta na świeżo wybrukowany „unijnymi” środkami chodnik. Co roku celebryta przejeżdża staruszkę na przejściu, a znany piłkarz, ewentualnie aktor, molestuje sekretarki. Wszystko uchodzi i nic się nie dzieje, dopiero różaniec w dłoni Polaka wywołuje lawinę nienawiści.

Prawdziwy fenomen, bo przecież ten milion modlących się Polaków nikogo nie wysadził w powietrze, nikogo nie zgwałcił, nie pobił, nie sprzedał narkotyków. Po prostu stanęli sobie na otwartej przestrzeni i wypowiedzieli słowa, które są dla nich drogowskazem. Komu po tej modlitwie krowa zdechła, komu zrobił się wrzód na dupie, kto zapłacił więcej podatku i ilu było rannych? Nie ma się do czego przyczepić, to się w ramach tolerancji wylewa gnój na katolików. Za co? Za żywota, ściślej za katolicyzm. Gdyby Polacy masowo powtarzali dowolnie durne zdania, ot choćby: „szuru buru, kozie bobki”, bez wątpienia pokazałyby to wszystkie zachodnie telewizje i zachwytom nie byłoby końca. Pech chciał, że fenomen polega na katolickiej modlitwie.

Katolicyzmu nienawidzi się za siłę, za zbudowanie takiej struktury i społeczności, która przez 2000 lat przeciwstawia się kolejnym zbrodniczym ideologiom. Przy wszystkich wadach religii katolickiej, których widzę sporo, chociaż nie w takim krzywym zwierciadle, jakie się Polakom przed oczy podstawia, gołym okiem dostrzec można potęgę. Polega to na tym, że żaden śmiech, drwina, czy dyscyplinowanie na polskich katolików nie działa, oni wiedzą i robią swoje. Polska bez katolicyzmu nie przetrwałaby i to jeden z wielu powodów, dla których normalny ateista nie wylewa szamba na polską religię.

Propagandowe poszukiwanie jedności, sprowadza się do wbijania klina, bo oczywistym jest, że nie ma narodu głosującego na jedną partię i zamawiającego jedno danie na obiad. Polska wiara jest jedynym naturalnym spoiwem i dlatego z taką siłą deprecjonuje się polskie świętości. Strach przed wiarą, tą prawdziwą, nie jakąś wydumaną, modną na jeden sezon, tego Polakom i wszystkich katolikom wybaczyć nie mogą przerażeni brakiem wiary i własną małością świeccy ideolodzy.
      • al-szamanka Re: Różaniec 09.10.17, 06:28
        Jak zwykle doskonały tekst MK.
        • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 11:19
          I to sie nazywa szerokie spojrzenie ateisty,
          Prosze kogutkasmile
          • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 11:21
            winno byc "ateistki," bo to Matka Kurka ;-D
            • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 11:38
              Mnie tylko fascynuje jak ogromna nienawisc "ateistow" sciagaja na siebie katolicy, zadna inna religia im nie przeszkadza tam jak katolicka... a kiedy znajda sie z Jerozolimie gnaja pod sciane placzu. W Hiszpanii czy Portugalii obchody Wielkiego Tygodnia trwaja, jak sama nazwa wskazuje, caly TYDZIEN... ulice sa zamkniete, codziennie ulicami Sevilli przesuwaja sie procesje i setki tysiecy turystow przyjezdzaja zeby brac udzial w tej ceremonii - nawet jesli tylko jako obserwatorzy.
              W 2004 roku bylam na Malcie, Sliema - uroczystosci z okazji Wniebowstapienia Marii Panny, trwajace kilka godzin, tlumy obserwatorow, turystow ale i uczestnikow - nie kosciol a wierni...
              • al-szamanka Re: Różaniec 09.10.17, 14:26
                m.maska napisała:

> Mnie tylko fascynuje jak ogromna nienawisc "ateistow" sciagaja na siebie katoli
                > cy, zadna inna religia im nie przeszkadza tam jak katolicka... a kiedy znajda s
                > ie z Jerozolimie gnaja pod sciane placzu. W Hiszpanii czy Portugalii obchody Wi
                > elkiego Tygodnia trwaja, jak sama nazwa wskazuje, caly TYDZIEN... ulice sa zamk
                > niete, codziennie ulicami Sevilli przesuwaja sie procesje i setki tysiecy turys
                > tow przyjezdzaja zeby brac udzial w tej ceremonii - nawet jesli tylko jako obse
                > rwatorzy.
                > W 2004 roku bylam na Malcie, Sliema - uroczystosci z okazji Wniebowstapienia Ma
                > rii Panny, trwajace kilka godzin, tlumy obserwatorow, turystow ale i uczestniko
                > w - nie kosciol a wierni...

I oczywiscie ulice zamkniete, nieprzejezdne i nikt sie tym nie przejmowal.
                A ulice pozamykane sa tez, gdy jakies miasto organizuje wyscigi kolarskie... tylko tego zdaje sie nikt nie dostrzegac... bo wyscigi nie maja nic wspolnego z wiara i w zwiazku z tym nikt nie nie zacznie wydziwiac, ze to przejaw ciemnogrodu etc.
                • al-szamanka Różaniec i dziecko 09.10.17, 14:39
                  ... straszne jak niektorzy, aby ponizyc rozaniec manipuluja martwym dzieckiem... nastepnym zmanipulowanym zdjeciem, po raz wtory szargajac godnosc tego bogu ducha winnego dziecka - co za podlosc i bezmyslnosc.
                • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 14:53
                  al-szamanka napisała:

> I oczywiscie ulice zamkniete, nieprzejezdne i nikt sie tym nie przejmowal.
                  > A ulice pozamykane sa tez, gdy jakies miasto organizuje wyscigi kolarskie... ty
                  > lko tego zdaje sie nikt nie dostrzegac... bo wyscigi nie maja nic wspolnego z w
                  > iara i w zwiazku z tym nikt nie nie zacznie wydziwiac, ze to przejaw ciemnogrod
                  > u etc.
                  >

Nawet mi nie przypominaj, bo szlag mnie trafia jak sobie o tym przypomne i nie dlatego, ze sobie pozamykali ulice z powodu tego, ze kilkudziesciu kolarzy chcialo sobie pojezdzic przez samo centrum miasta - tylko dlatego, ze "mieszkancy" idioci nic o tym jakoby nie wiedzieli...
                  Sprzedano nam na jeden z tych dni, bo to nie byla procesja jednego dnia a kilkudniowe zamkniecie ulic miasta - parking za 72€ za dobe. Z przyczyn od nas niezaleznych bylysmy zmuszone do wykupienia tego parkingu, inaczej nie mialybysmy prawa wjechac do starego miasta we Florencji... i co? okazalo sie, ze tumany sprzedaly ten parking w dniu w ktorym ulice byly zamkniete i nie bylo dojazdu do tego parkingu a my wjechalysmy tym samym nielegalnie do starego miasta, bo nasz numer rejestracyjny nie zostal odnotowany jako ze mialby zezwolenie. Gdyby to byl Dzien Bozego Ciala, moglabym sie spodziewac jakichs utrudnien, ale tak, w powszedni dzien? ciekawe czy byly jakies ogromne protesty w zwiazku z tym i tak co roku przez kilka dni - no ale skoro to dla sportu, to nic takiego.
                  • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 14:56
                    13 czerwca - Lizbona, zamkniete najwazniejsze zabytki w Belém - bo to dzien Swietego Antoniego. Tego dnia siedzialysmy przy kolacji ze spora grupa Brazylijczykow, ktorzy przybyli do Lizbony na obchody dnia Swietego Antoniego.
                  • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 17:58
                    " manipuluja martwym dzieckiem... nastepnym zmanipulowanym zdjeciem, "
                    Zmanipulowali wtedy caly przekaz,wiec dlaczego by nie zmanipulowac teraz i uzyc zimnego trupka dziecka do swojej chorej propagandy.Podziwiam taka inteligiencje.uncertain
                    • al-szamanka Różaniec i dziecko 09.10.17, 20:12
                      a74-7 napisał:

> " manipuluja martwym dzieckiem... nastepnym zmanipulowanym zdjeciem, "
                      > Zmanipulowali wtedy caly przekaz,wiec dlaczego by nie zmanipulowac teraz i uzyc
                      > zimnego trupka dziecka do swojej chorej propagandy.Podziwiam taka inteligiencj
                      > e.uncertain

A mnie bezsilna rozpacz ogarnia, że takie kanalie są na świecie... manipulują, a bezduszni idioci manipulacje rozpowszechniają.
                      • a74-7 Re: Różaniec i dziecko 09.10.17, 20:18
                        Zupelna zgoda. Niby czytaja, niby cus tam wiedza z tego netu, ale okazuje sie ze gonia wlasny ogon.
                        Byla historia dziecka,ojca, byla historia foty z dzieckiem w necie dosc glosna , ale dlaczego by nie zmanipulowac do wlasnych potrzebuncertain
                        To samo bylo z fota zdechlej wiewiorki przeciwko min. Szyszce .
                        • al-szamanka Re: Różaniec i dziecko 09.10.17, 21:21
                          a74-7 napisał:

> Zupelna zgoda. Niby czytaja, niby cus tam wiedza z tego netu, ale okazuje sie
                          > ze gonia wlasny ogon.
                          > Byla historia dziecka,ojca, byla historia foty z dzieckiem w necie dosc glosna
                          > , ale dlaczego by nie zmanipulowac do wlasnych potrzebuncertain
                          > To samo bylo z fota zdechlej wiewiorki przeciwko min. Szyszce .

I nie widzą, że postępują wysoce niehumanitarnie.
                          • kogucik.2872 Re: Różaniec i dziecko 09.10.17, 21:24
                            rozumiem, że popierasz niszczenie puszczy ?
                            u mnie padło jedno drzewo w czasie wichury kilka dni temu.
                            IR bardzo mi go brak. Dawało w upały cień przez 40 lat....

al-szamanka napisała:
                            > > To samo bylo z fota zdechlej wiewiorki przeciwko min. Szyszce .
                            >
                            > I nie widzą, że postępują wysoce niehumanitarnie.
                            >
                            >
                      • kogucik.2872 Re: Różaniec i dziecko 09.10.17, 21:22
                        o tak, tu się zgodzę
                        manipulowanie martwym płodem to domena katolickich fanatyków
                        i "państwowy dylemat"
                        czy pozwolić umrzeć matce, czy płodowi
                        że takie kanalie są na świecie....

al-szamanka napisała:

> A mnie bezsilna rozpacz ogarnia, że takie kanalie są na świecie... manipulują,
                        > a bezduszni idioci manipulacje rozpowszechniają.
                        >
                        >
                        • al-szamanka Re: Różaniec i dziecko 10.10.17, 12:41
                          kogucik.2872 napisał:

> manipulowanie martwym płodem to domena katolickich fanatyków

Nie o płód chodzi, ale o martwe trzyletnie syryjskie dziecko, którego zwłoki ciągano swojego czasu po wybrzeżu, aby strzelić jak najbardziej "efektowne" zdjęcie.
                          Teraz położono te zwłoki na polskim wybrzeżu - ile bestialstwa i znieczulicy, ile prymitywizmu trzeba, aby w tej sposób szargać pamięć chłopca. A manipulują nim i rozpowszechniają też rodzice... czy chcieliby aby z ich dzieckiem postąpiono tak samo? Czy tylko nie swoim odmawiają poszanowania, godności i respektu.
                • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 17:06
                  no właśnie. A jak trójka muzułmanow zgodnie ze swoim obrządkiem modliła się na chodniku, nie blokując ani pasa ruchu, ani nawet przejścia tymże trotuarem - to się okazało, że dostaną mandat za blokowanie pasa ruchu. I to jest właśnie ciemnogród.

al-szamanka napisała:
                  > I oczywiscie ulice zamkniete, nieprzejezdne i nikt sie tym nie przejmowal.
                  > A ulice pozamykane sa tez, gdy jakies miasto organizuje wyscigi kolarskie... ty
                  > lko tego zdaje sie nikt nie dostrzegac... bo wyscigi nie maja nic wspolnego z w
                  > iara i w zwiazku z tym nikt nie nie zacznie wydziwiac, ze to przejaw ciemnogrod
                  > u etc.
                  >
                  >
                  >
                  >
              • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 17:12
                bo są wszechobecni, nachalnie epatują wiarą, są uciążliwi w życiu publicznym, narzucają swoje poglądy już nie tylko w sferach osobistych, łóżkowych, międzyludzkich, ale i w urzędach świeckich, polityce i gospodarce.
                I nie przeszkadzało mi to szczególnie, choć czasem irytowalo, dopóki nie okazało się, że wg katolików - jednym się na ulicy można modlić stadnie do woli, inni mają być za to samo karani.

m.maska napisała:

> Mnie tylko fascynuje jak ogromna nienawisc "ateistow" sciagaja na siebie katoli
                > cy, zadna inna religia im nie przeszkadza tam jak katolicka...
                >
                • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 18:01
                  kogucik.2872 napisał:

> bo są wszechobecni, nachalnie epatują wiarą, są uciążliwi w życiu publicznym, n
                  > arzucają swoje poglądy już nie tylko w sferach osobistych, łóżkowych, międzylud
                  > zkich, ale i w urzędach świeckich, polityce i gospodarce.
                  > I nie przeszkadzało mi to szczególnie, choć czasem irytowalo, dopóki nie okazał
                  > o się, że wg katolików - jednym się na ulicy można modlić stadnie do woli, inni
                  > mają być za to samo karani.
                  >
                  >
                  > m.maska napisała:
                  >
                  > > Mnie tylko fascynuje jak ogromna nienawisc "ateistow" sciagaja na siebie
                  > katoli
                  > > cy, zadna inna religia im nie przeszkadza tam jak katolicka...
                  > >
                  Czyzby? jakos nie widzialam w Rzymie zeby na jakims placu - w RZYMIE bo Wytakan to nie Rzym - wywalal ktos do gory dupy poza moslemami...

www.gettyimages.de/detail/nachrichtenfoto/muslims-living-in-italy-pray-in-front-of-the-monument-nachrichtenfoto/112809108#muslims-living-in-italy-pray-in-front-of-the-monument-dedicated-to-picture-id112809108
                  • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 18:06
                    "Muslims wished to draw attention for their religion rights."napis pod zdjeciem
                    To akurat maja zalatwione ,trudno nie zuwazyc wypietych piec razy dziennie tylkow,w miejscach publicznych......
                    • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:07
                      co Ci przeszkadza czyjaś modlitwa ?

a74-7 napisał:

> "Muslims wished to draw attention for their religion rights."napis pod zdjeciem
                      >
                      > To akurat maja zalatwione ,trudno nie zuwazyc wypietych piec razy dziennie
                      > tylkow,w miejscach publicznych......
                      • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 18:14
                        nowa rundka ping ponga big_grin big_grin
                  • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:07
                    trzeba było się dobrze przyjrzeć. Szczegolnie w Rzymie katolicy lubią leżeć do góry dupami, na dodatek rozwaleni na wszystkie strony świata. To się nazywa leżenie krzyżem. Ot tak publicznie na placu. A muzułmanie "wypinając dupy" po prostu klękają i kłaniają się zgodnie ze swoim obrządkiem. No i gołych dup nie wystawiają, o ile się nie mylę. Tylko tak zwyczajnie - ubrane.
                    • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 18:47
                      kogucik.2872 napisał:

> trzeba było się dobrze przyjrzeć. Szczegolnie w Rzymie katolicy lubią leżeć do
                      > góry dupami, na dodatek rozwaleni na wszystkie strony świata. To się nazywa leż
                      > enie krzyżem. Ot tak publicznie na placu. A muzułmanie "wypinając dupy" po pros
                      > tu klękają i kłaniają się zgodnie ze swoim obrządkiem. No i gołych dup nie wyst
                      > awiają, o ile się nie mylę. Tylko tak zwyczajnie - ubrane.
                      >

Pokaz? bylam w Rzymie - nie widzialam... pokaz!
                      Nawet w Watykanie na Placu Swietego Piotra nikt nie lezy...
                      • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:55
                        Radzyń Podlaski

https://iledzisiaj.pl/images/stories/pielgrzymka17/170814-jasna/170814-jasna-103.jpg
                        • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:57
                          gdzieś w Polsce

https://www.katoliban.pl/upload/images/large/2014/09/lezenie-krzyzem-na-ulicy.jpg
                          • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:58
                            Filipiny

katolicy świętują wielki tydzień, czekając na zmartwychwstanie

https://static0.persgroep.net/volkskrant/image/387138cc-db84-4254-8acf-5c7a4439a033?h=ZTIyYjYzNE16ZzNNVE00WTJNdFpHSTROQzAwTWpVMExUaGhZMll0TldNM1lUUTBNemxoTURNekx6UTJOSGd6TURr
                            • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:59
                              pielgrzymka Wilno

https://www.wilnoteka.lt/files/imagecache/galeria/24_Pielgrzymka_Ejszyszki-Ostra_Brama_23.jpg
                              • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 19:01
                                pielgrzymka na kolanach
                                a co tam ciężarówy......................

https://www.katoliban.pl/upload/images/large/2014/09/pielgrzymka-na-kolanach.jpg
                                • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 19:02
                                  pierwsze z brzegu fotki z netu. Jest tego mnóstwo.
                            • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 19:40
                              kogucik.2872 napisał:

> Filipiny
                              >
                              > katolicy świętują wielki tydzień, czekając na zmartwychwstanie
                              >
                              > https://static0.persgroep.net/volkskrant/image/387138cc-db84-4254-8acf-5c7
> a4439a033?h=ZTIyYjYzNE16ZzNNVE00WTJNdFpHSTROQzAwTWpVMExUaGhZMll0TldNM1lUUTBNemx
> oTURNekx6UTJOSGd6TURr
                              >
                              >
                              • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 19:41
                                zapewne w miejscu do tego przeznaczonym a nie w srodku miasta... miales pokazac Rzym i lezacych krzyzem katolikow, pisales o Rzymie.
                                • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:12
                                  a poszukaj w googlu
                                • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:13
                                  ogólnie pisałem o wypiętych katolickich dupach smile
                                • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:18
                                  chodniki i ulice to miejsce przeznaczone do kultów religijnych ?

m.maska napisała:

> zapewne w miejscu do tego przeznaczonym a nie w srodku miasta... miales pokazac
                                  > Rzym i lezacych krzyzem katolikow, pisales o Rzymie.
                                  >
                        • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 19:43
                          kogucik.2872 napisał:

> Radzyń Podlaski
                          >
                          > https://iledzisiaj.pl/images/stories/pielgrzymka17/170814-jasna/170814-jasna-103.jpg
                          >
                          >
                          A to jest srodek milionowej stolicy, czy przeznaczone ku temu wlasnie miejsce? bo zdaje sie, ze pisalismy o Rzymie.
                          • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 19:46
                            A tak swoja droga, pokaz mi katolikow moze w Arabii Saudyjskiej lezacych krzyzem, albo w Egipcie, czy moze chocby w Turcji.
                            Jak na razie i na szczescie, to polscy katolicy sa jeszcze w Polsce u siebie i nie jezdza chmarami do krajow muzulmanskich zeby tam sie klasc krzyzem.
                            • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:14
                              w większości krajów ludzie żyli w zgodzie, bez względu na religię. Póki europejscy katolicy nie postanowili inaczej.
                          • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 19:59
                            Ciii, bo na Filipinach tez go razi;-D
                            Pewnie nowa "filipinka "smile
                            Sorry kogucik , ze tak z przymrozeniem oka traktuje problem , ale te"tolerancje" juz" wdycham" od polowy siedemdziesiatych , wiec nie bede gotowala rosolu ;-D
                            Ale zgodzimy sie ,ze pielgrzymka to kilka razy w roku tylko ,Filipiny nie na naszym podworku,
                            a tak obowiazkowa modlitwa kilka razy dziennie w naszej Europce przynosi szkody dla firmy ktora zatrudnia milego muzulmana ,lub utrudnia codzienny ruch na ulicy z naciskiem na codziennysmile
                            • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:15
                              europejska religia uczy pogardy ?
                              to ja się szybko uczę
                              gardzę kulturą uczącą pogardy.

a74-7 napisał:

> Ciii, bo na Filipinach tez go razi;-D
                              > Pewnie nowa "filipinka "smile
                              > Sorry kogucik , ze tak z przymrozeniem oka traktuje problem , ale te"tolerancje
                              > " juz" wdycham" od polowy siedemdziesiatych , wiec nie bede gotowala rosolu ;-D
                              > Ale zgodzimy sie ,ze pielgrzymka to kilka razy w roku tylko ,Filipiny nie na
                              > naszym podworku,
                              > a tak obowiazkowa modlitwa kilka razy dziennie w naszej Europce przynosi s
                              > zkody dla firmy ktora zatrudnia milego muzulmana ,lub utrudnia codzienny ruch n
                              > a ulicy z naciskiem na codziennysmile
                            • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:29
                              ależ to dokladnie tak, jak krzyże w świeckich szkołach i urzędach.

a74-7 napisał:
                              > a tak obowiazkowa modlitwa kilka razy dziennie w naszej Europce przynosi s
                              > zkody dla firmy ktora zatrudnia milego muzulmana ,lub utrudnia codzienny ruch n
                              > a ulicy z naciskiem na codziennysmile
                              • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 22:28
                                Teraz zapiales big_grin
                                Ty masz jedna przerwe w pracy a muzulmanin kilka w ciagu dnia bo musi sie pomodlic ,taka jego zyzn. Ciekawe kiedy te poklady cierpliwosci i zrozumienia u ciebie sie skoncza? Kiedy zaczniesz warczec jak ie koles zostawi z przykladowym nawalem pracy po raz kolejny big_grin big_grin.Ot to taki jeden z wielu przykladow.
                                Zaloze sie, ze przejdziesz na islam big_grin
                                • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:31
                                  ja w ogóle nie mam przerw w pracy teraz. Ale jak miałem, to co godzinę. Na papierosa.

a74-7 napisał:

> Teraz zapiales big_grin
                                  > Ty masz jedna przerwe w pracy a muzulmanin kilka w ciagu dnia bo musi sie pomo
                                  > dlic ,taka jego zyzn. Ciekawe kiedy te poklady cierpliwosci i zrozumienia u cie
                                  > bie sie skoncza? Kiedy zaczniesz warczec jak ie koles zostawi z przykladowym na
                                  > walem pracy po raz kolejny big_grin big_grin.Ot to taki jeden z wielu przykladow.
                                  > Zaloze sie, ze przejdziesz na islam big_grin
                                  • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 22:33
                                    big_grin big_grin
                                    Na zdrowie big_grin
            • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 17:13
              to nie moja matka ! tongue_out
              • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 17:20
                "to nie moja matka ! tongue_out"
                Czyli dylemat - co bylo pierwsze ,jajko czy kura ;-D big_grin
    • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 17:39
      Co ateista powie na taki manifest ?
      www.rotherhamadvertiser.co.uk/news/view,waynes-crucifix-walk-is-gods-word-in-action_3214.htm
      • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:04
        tak samo nachalny jak i każdy inny. Że na pomoc dla hospicjum ? Są inne sposoby. Ktoś rowerem objechał świat, ktoś go opłynął łódką. Pomysłów jest wiele. Tachać kloc drewna i chwalić się że słyszy głosy ? Wiesz jak to brzmi... ?
        • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 18:12
          nachalny? Really??big_grin
          Przeszedl pokojowo i juz .Co ciebie tak widok krzyza ....jak diabla swiecona woda ;-D big_grin
          Jak widze parade gejow nie pluje ostentacyjnie im pod nogi tylko martwie sie po cichu ,ze chyba wszystkie dzieci bedziemy z probowki.....smileA sa bardziej nachalni ,niz ten bidok z krzyzemsmile
          • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 18:17
            Byles kiedys na paradzie w Amsterdamie? Widziales jakie "geny "tam sie "marnuja" ?;-D big_grin Polecam,
            • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:39
              geny ?

a74-7 napisał:

> Byles kiedys na paradzie w Amsterdamie? Widziales jakie "geny "tam sie "marnuj
              > a" ?;-D big_grin Polecam,
              • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 20:12
                Geny byly w nawiasie ,czyz niebig_grin
                Ale physique tych mezczyzn do pozazdroszczenia dla przecietnego facia wink
                • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:25
                  ale co Cię obchodzi, kto z kim sypia ?

a74-7 napisał:

> Geny byly w nawiasie ,czyz niebig_grin
                  > Ale physique tych mezczyzn do pozazdroszczenia dla przecietnego facia wink
                  • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 22:01
                    Wiesz, jesli ktos sam mi przypomina (manifestujac )z kim sypia - to automatycznie wolno mi miec swoje zdanie w temacie czyz nie? Tak w ramach demokracji smile
                    • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:05
                      hetero nie manifestują z kim sypiają ?

a74-7 napisał:

> Wiesz, jesli ktos sam mi przypomina (manifestujac )z kim sypia - to automatyczn
                      > ie wolno mi miec swoje zdanie w temacie czyz nie? Tak w ramach demokracji smile
                      • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 22:19
                        jakos nie pamietam, zebym byla z tego powodu ze swoim starym na specjalnej paradzie big_grin big_grin
                        • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 22:20
                          I nie pisz" pedaly" bo to zupelnie nieudane okresleniesmile
                        • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:30
                          ale za rączki po ulicach się zdarzało nie ?
                          A parady wzięły się właśnie stąd, że jak Ty z mężem za rączki - to cacy, jak dwie baby, lub dwóch facetów - to lincz. Parady to taka forma demonstracji w obronie swoich praw. Skoro parki paradujące za rączki i śliniące się na ulicach - są dozwolone - a inne opcje nie - to ci ludzie postanowili też poparadować. No i stąd się to wzięło. Z nietolerancji właśnie.
                          A pomyśleć, że to w sumie najbardziej "katolicka" opcja. Antykoncepcji używać nie muszą, problemy aborcji ich nie dotyczą. Nie machną nikomu niechcianego dziecka. Czyli w sumie opcja full.

a74-7 napisał:

> jakos nie pamietam, zebym byla z tego powodu ze swoim starym na specjalnej par
                          > adzie big_grin big_grin
                          • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 22:40
                            Pisalam juz kiedys ,ze nie obchodzi mnie kto co robi z kim miedzy przescieradlami smile I to powinno wystarczyc .

• kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:42
                              Ciebie nie, ale katolicyzm piętnuje ludzi innych. Jeśli Ty możesz iść po ulicy z mężem za rękę, to powinni móc to wszyscy. A chyba nie muszę Ci teraz udowadniać, że wcale tak nie jest.

a74-7 napisał:

> Pisalam juz kiedys ,ze nie obchodzi mnie kto co robi z kim miedzy przescieradla
                              > mi smile I to powinno wystarczyc .
                              >
                              • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 22:47
                                Alez chodza sobie "za reke," pieszcza sie w metrze...
                                Jesli komus puszcza nerwy , to wlasnie ogladajacym facetom smile
                                • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:52
                                  no właśnie..................

a74-7 napisał:

> Alez chodza sobie "za reke," pieszcza sie w metrze...
                                  > Jesli komus puszcza nerwy , to wlasnie ogladajacym facetom smile
                              • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:51
                                homoseksualizm to nie pedofilia. Inaczej - wg katolików pedał to pedofil. Chyba tylko dlatego, że podobnie brzmi.
          • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:39
            ale dla mnie to nachalne. Tak jak dla Ciebie "wypięte dupy" pokojowo modlących się ludzi.
          • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 18:53
            wiesz co stanowi problem ?
            Nie ci, którzy są inni, żyją w zgodzie ze sobą, mają inne poglądy, wierzą w innego boga, sypiają z tymi, z którymi lubią. Tylko ci, którym to przeszkadza. A teraz na chłodno i uczciwie wymień dziedziny życia, które innością przeszkadzają katolikom. I sposoby demonstracji tego "niezadowolenia" z cudzego życia. Kierowane musem wpojenia innym "właściwych" postaw, zachowań, bogów itp.
            Ja wymieniłem właśnie podstawowe.
            • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 20:07
              kogucik.2872 napisał:

> wiesz co stanowi problem ?
              > Nie ci, którzy są inni, żyją w zgodzie ze sobą, mają inne poglądy, wierzą w inn
              > ego boga, sypiają z tymi, z którymi lubią. Tylko ci, którym to przeszkadza. A t
              > eraz na chłodno i uczciwie wymień dziedziny życia, które innością przeszkadzają
              > katolikom. I sposoby demonstracji tego "niezadowolenia" z cudzego życia. Kiero
              > wane musem wpojenia innym "właściwych" postaw, zachowań, bogów itp.
              > Ja wymieniłem właśnie podstawowe.
              >

Oni lubia? tylko nie pytaja, czy partnerki lubia...
              Ostatni weekend w Tybindze, zgloszenia trzech przypadkow napastowania seksualnego - no to niech sobie sypiaja u siebie z kozami.
              • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 20:14
                Kogucikowi popiorkowalo sie chyba ;-D
                Teoria praktyce nie jest rowna smile
                • al-szamanka Re: Różaniec 09.10.17, 21:09
                  Jeśli chodzi o mnie, to już ponad dwa lata noszę w torebce dwa różańce - zmieniam torebkę, przekładam różańce, w ten sposób zawsze są ze mną i czuję się z nimi dobrze smile
                  • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:17
                    super. A ja teraz napiszę, że noszę dywanik i jestem muzułmaninem.
                    I w związku z tym - co - zostanę okrzyknięty terrorystą, innowiercą, brudasem, ciapatym i takie tam ?

al-szamanka napisała:

> Jeśli chodzi o mnie, to już ponad dwa lata noszę w torebce dwa różańce - zmieni
                    > am torebkę, przekładam różańce, w ten sposób zawsze są ze mną i czuję się z nim
                    > i dobrze smile
                    >
                    >
                    • al-szamanka Re: Różaniec 09.10.17, 21:26
                      kogucik.2872 napisał:

> super. A ja teraz napiszę, że noszę dywanik i jestem muzułmaninem.
                      > I w związku z tym - co - zostanę okrzyknięty terrorystą, innowiercą, brudasem,
                      > ciapatym i takie tam ?
                      >
                      >
                      > al-szamanka napisała:
                      >
                      > > Jeśli chodzi o mnie, to już ponad dwa lata noszę w torebce dwa różańce -
                      > zmieni
                      > > am torebkę, przekładam różańce, w ten sposób zawsze są ze mną i czuję się
                      > z nim
                      > > i dobrze smile

Ale piszemy o różańcu, no nie?
                      I podejrzewam, że w każdym polskim domu, nawet takim ateistycznym jest różaniec, a dywaniki to pod stół, przy kanapie czy muszli klozetowej.
                      • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:31
                        jeśli dywanik do modlitwy ma być na klozecie, to u mnie różaniec służy psom do zabawy smile jeden jedyny, jaki mi na siłę i wbrew mojej woli wcisnęła kiedyś babka.

al-szamanka napisała:
                        > Ale piszemy o różańcu, no nie?
                        > I podejrzewam, że w każdym polskim domu, nawet takim ateistycznym jest różaniec
                        > , a dywaniki to pod stół, przy kanapie czy muszli klozetowej.
                        >
                        >
                        >
                        • al-szamanka Re: Różaniec 09.10.17, 21:42
                          kogucik.2872 napisał:

> jeśli dywanik do modlitwy ma być na klozecie, to u mnie różaniec służy psom do
                          > zabawy
                          smile jeden jedyny, jaki mi na siłę i wbrew mojej woli wcisnęła kiedyś babk
                          > a.

Twoja sprawa - jeżeli Tobie i Twoim psom tak dobrze.

• kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:44
                            psy wg katolików duszy nie mają. Więc im to rybka, czym się bawią, byle fajne było.

al-szamanka napisała:
                            >
                            > Twoja sprawa - jeżeli Tobie i Twoim psom tak dobrze.
                  • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 21:30
                    al-szamanka napisała:

> Jeśli chodzi o mnie, to już ponad dwa lata noszę w torebce dwa różańce - zmieni
                    > am torebkę, przekładam różańce, w ten sposób zawsze są ze mną i czuję się z nim
                    > i dobrze smile
                    >
                    >

Tez mam, kupilam sobie w Watykanie - z drzewa różanego.
                    • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:33
                      a ja nie. I jestem przez to gorszym człowiekiem ?

m.maska napisała:
                      > Tez mam, kupilam sobie w Watykanie - z drzewa różanego.
                      >
                      >
                      • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 21:40
                        kogucik.2872 napisał:

> a ja nie. I jestem przez to gorszym człowiekiem ?
                        >
                        > m.maska napisała:
                        > > Tez mam, kupilam sobie w Watykanie - z drzewa różanego.
                        > >

Kazdy robi co uwaza za stosowne - co mnie to moze obchodzic, czy modlisz sie do Allaha, czy do Slonca, czy do Manitu - Twoja sprawa...
                        • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:43
                          no właśnie !! więc jeśli "wypnę dupę" na ulicy, zgodnie z moim obrządkiem - to moja sprawa. I nikomu nic do tego ! Kto zatem ma prawo krytykować kiedy, jak i do którego boga chcę się modlić ?

m.maska napisała:
                          > Kazdy robi co uwaza za stosowne - co mnie to moze obchodzic, czy modlisz sie do
                          > Allaha, czy do Slonca, czy do Manitu - Twoja sprawa...
                          >
                          >
                          >
                          • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 22:01
                            kogucik.2872 napisał:

> no właśnie !! więc jeśli "wypnę dupę" na ulicy, zgodnie z moim obrządkiem - to
                            > moja sprawa. I nikomu nic do tego ! Kto zatem ma prawo krytykować kiedy, jak i
                            > do którego boga chcę się modlić ?
                            >
                            >
                            Mozesz tez stanac na srodku skrzyzowania i sobie stac - jak myslisz, zaklocanie porzadku publicznego jest dozwolone?
                            Z tego co mi wiadomo, wszelkiego rodzaju procesje i zgromadzenia musza byc zglaszane by otrzymac zezwolenie.
                            Nie wolno w Niemczech w godzinach pracy wychodzic na papierosa, bo jest to czas oplacany - z jakiej paki jedni musza pracowac a drudzy beda sie na ich rachunek modlic... kilka razy dziennie przestoje.
                            • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:05
                              czy widziałaś na fotce z pielgrzymką klęczącą na środku ulicy jakieś służby zabezpieczające, przed choćby mijającymi przeszkodę tirami ?
                    • al-szamanka Re: Różaniec 09.10.17, 21:39
                      m.maska napisała:

> al-szamanka napisała:
                      >
                      > > Jeśli chodzi o mnie, to już ponad dwa lata noszę w torebce dwa różańce -
                      > zmieni
                      > > am torebkę, przekładam różańce, w ten sposób zawsze są ze mną i czuję się
                      > z nim
                      > > i dobrze smile
                      > >
                      > >
                      >
                      > Tez mam, kupilam sobie w Watykanie - z drzewa różanego.

Pamiętasz, ja moje dwa poświeciłam w Monte Sant’Angelo, ogromne przeżycie, płakałam jak bóbr.
                      • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:46
                        ale wytłumacz mi skąd te łzy, skoro sama dziś pisałaś, że nie uczestniczysz w obrządku religijnym, a jeśli medytujesz, to tylko wtedy, kiedy w kościele nikogo nie ma ? To o co chodzi z tym kościołem i wiarą ?

al-szamanka napisała:
                        > Pamiętasz, ja moje dwa poświeciłam w Monte Sant’Angelo, ogromne przeżycie, płak
                        > ałam jak bóbr.
                        >
                        >
                        • al-szamanka Re: Różaniec 09.10.17, 21:54
                          kogucik.2872 napisał:

> ale wytłumacz mi skąd te łzy, skoro sama dziś pisałaś, że nie uczestniczysz w o
                          > brządku religijnym, a jeśli medytujesz, to tylko wtedy, kiedy w kościele nikogo
                          > nie ma ? To o co chodzi z tym kościołem i wiarą ?
                          >
                          >
                          > al-szamanka napisała:
                          > > Pamiętasz, ja moje dwa poświeciłam w Monte Sant’Angelo, ogromne przeżycie
                          > , płak
                          > > ałam jak bóbr.

Bo są chwile, które bardzo wiele dla mnie znaczą.
                          • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:59
                            więc spróbuj mi wytłumaczyć - pytam bardzo poważnie i bez żadnych podtekstów - co dla Ciebie znaczą, jeśli jednocześnie piszesz, że generalnie nie identyfikujesz się z religią, nie bierzesz w niej czynnego udziału ?

al-szamanka napisała:
                            >
                            > Bo są chwile, które bardzo wiele dla mnie znaczą.
                            >
                            >
                            >
                            • al-szamanka Re: Różaniec 09.10.17, 22:32
                              kogucik.2872 napisał:

> więc spróbuj mi wytłumaczyć - pytam bardzo poważnie i bez żadnych podtekstów -
                              > co dla Ciebie znaczą, jeśli jednocześnie piszesz, że generalnie nie identyfikuj
                              > esz się z religią, nie bierzesz w niej czynnego udziału ?
                              >
                              > al-szamanka napisała:
                              > >
                              > > Bo są chwile, które bardzo wiele dla mnie znaczą.

Chyba nie myślisz, że będę się tu spowiadać z rzeczy dla mnie świętych (niekoniecznie związanych z wiarą), gdy za płotem czai się owsik.
                              • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:37
                                widzisz...........ja zapytałem zupełnie normalnie. Po prostu próbuję to zrozumieć. Nie o spowiedź mi chodzi, tylko o wyjaśnienie. A owsiki to po prostu olej. To ich problem, co muszą żreć.

al-szamanka napisała:
                                > Chyba nie myślisz, że będę się tu spowiadać z rzeczy dla mnie świętych (niekoni
                                > ecznie związanych z wiarą), gdy za płotem czai się owsik.
                                >
                                >
                                >
                                • al-szamanka Re: Różaniec 09.10.17, 22:48
                                  kogucik.2872 napisał:

> widzisz...........ja zapytałem zupełnie normalnie. Po prostu próbuję to zrozumi
                                  > eć. Nie o spowiedź mi chodzi, tylko o wyjaśnienie. A owsiki to po prostu olej.
                                  > To ich problem, co muszą żreć.
                                  >
                                  > al-szamanka napisała:
                                  > > Chyba nie myślisz, że będę się tu spowiadać z rzeczy dla mnie świętych (n
                                  > iekoni
                                  > > ecznie związanych z wiarą), gdy za płotem czai się owsik.

Ja też odpowiadam zupełnie normalnie, zbyt prywatna sprawa to jest, zbyt cenna, aby owsik ją rozbabrał.
                                  • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:50
                                    zdanie i dylematy owsików to ja mam gdzieś. A nie, sorry, ja owsików nie mam wcale.

al-szamanka napisała:
                                    > Ja też odpowiadam zupełnie normalnie, zbyt prywatna sprawa to jest, zbyt cenna,
                                    > aby owsik ją rozbabrał.
                                    >
                                    >
                                    >
                • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:20
                  a tak konkretniej ?
                  bo nie lubię pogardy ?
                  bo wyznaję tolerancję ?
                  to moja "religia"
                  przez nią mam być gorszy, od jedynie słusznych "wyznawców" ?

a74-7 napisał:

> Kogucikowi popiorkowalo sie chyba ;-D
                  > Teoria praktyce nie jest rowna smile
                  • a74-7 Re: Różaniec 09.10.17, 21:28
                    Spokojnie,
                    wyznajesz tolerancje, ale dla katolikow jestes "jakby mniej "tolerancyjny ,prawda?
                    Nikt nie napisal ,ze bedac np.ateista czy muzulmaninem jestes "gorszy" czy jak sie z przyjemnoscia biczuja w kraju "gorszy sort" big_grin big_grin.
                    • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:35
                      ja tu już nawet dziś pisałem. Że ogólnie, poza hałasem żadna religia mi nie przeszkadzała. Dopóki się nie okazało, że wg katolików jedni mogą robić co chcą i wpierdzielać się się ze swoją religią wszędzie, a inni za to samo mają być karani.

a74-7 napisał:

> Spokojnie,
                      > wyznajesz tolerancje, ale dla katolikow jestes "jakby mniej "tolerancyjny ,pr
                      > awda?
                      > Nikt nie napisal ,ze bedac np.ateista czy muzulmaninem jestes "gorszy" czy ja
                      > k sie z przyjemnoscia biczuja w kraju "gorszy sort" big_grin big_grin.
              • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:27
                no. Tak jakby na świecie jedynymi zboczeńcami były pedały i muzułmanie. Ależ świat byłby wtedy prosty....

m.maska napisała:
                > Oni lubia? tylko nie pytaja, czy partnerki lubia...
                > Ostatni weekend w Tybindze, zgloszenia trzech przypadkow napastowania seksualne
                > go - no to niech sobie sypiaja u siebie z kozami.
                >
                >
                • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 21:38
                  kogucik.2872 napisał:

> no. Tak jakby na świecie jedynymi zboczeńcami były pedały i muzułmanie. Ależ św
                  > iat byłby wtedy prosty....
                  >
                  >
                  No wiesz, mieszkam w Niemczech 36 lat i nigdy nie zdarzylo sie zeby jednej nocy w jednym miejscu bylo ponad 1000 zgloszen proby gwaltow - myslisz, ze przez te lata Niemcow nie bylo w Niemczech? dopiero kiedy ta brudna zasmarkana muzulmanska dzicz pojawila sie w tym kraju, w 40% zarazonych HIV-em, zaczely sie dziac takie rzeczy.... tak, pisalam o tym we wrzesniu 2 lata temu a teraz po dwoch latach po tysiacach zmarlych w wyniku zamachow terorrystycznych i tysiacach kalek, ktorym udalo sie przezyc - kalek, ktore do konca zycia nimi pozostana pisze to samo. Niech ta dzicz siedzi tam skad ucieka - bo ucieka przed brudem i gnojem jaki zgotowala sobie sobie przez dziesiatki lat, po to tylko zeby teraz z Europy zrobic to co zrobila tam - a poniewaz jak mowia "jaja im puchna" to wszystkie kobiety, wszystkie bez wzgledu na wiek i urode, sa w niebezpieczenstwie.
                  • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:41
                    jak to nigdy ? Przecież przed wielkim exodusem w Niemczech mieszkało ponad 4 miliony muzułmanów ?

m.maska napisała:
                    > No wiesz, mieszkam w Niemczech 36 lat i nigdy nie zdarzylo sie zeby jednej nocy
                    > w jednym miejscu bylo ponad 1000 zgloszen proby gwaltow - myslisz, ze przez te
                    > lata Niemcow nie bylo w Niemczech? dopiero kiedy ta brudna zasmarkana muzulman
                    > ska dzicz pojawila sie w tym kraju, w 40% zarazonych HIV-em, zaczely sie dziac
                    > takie rzeczy.... tak, pisalam o tym we wrzesniu 2 lata temu a teraz po dwoch la
                    > tach po tysiacach zmarlych w wyniku zamachow terorrystycznych i tysiacach kalek
                    > , ktorym udalo sie przezyc - kalek, ktore do konca zycia nimi pozostana pisze t
                    > o samo. Niech ta dzicz siedzi tam skad ucieka - bo ucieka przed brudem i gnojem
                    > jaki zgotowala sobie sobie przez dziesiatki lat, po to tylko zeby teraz z Euro
                    > py zrobic to co zrobila tam - a poniewaz jak mowia "jaja im puchna" to wszystki
                    > e kobiety, wszystkie bez wzgledu na wiek i urode, sa w niebezpieczenstwie.
                    >
                    >
                    >
                    >
                    • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 21:56
                      kogucik.2872 napisał:

> jak to nigdy ? Przecież przed wielkim exodusem w Niemczech mieszkało ponad 4 mi
                      > liony muzułmanów ?
                      >
                      NIGDY przedtem...
                      to wlasnie ten nowy exodus brudasow, analfabetow...
                      Co chcesz przez to osiagnac? mieszkalo, tak samo jak mieszkaja muzulmanie w Polsce - ale nie jest to afrykanska dzicz wypuszczona z buszu i naslana na Europe. Ci ktorzy zostali w zwiazku z tym incydentem rozpoznani, okazalo sie, ze pochodzili wlasnie z najnowszej fali najezdzcow?
                      A kiedy masa krytyczna zostanie przekroczona i beda mieli wiekszosc, dopiero zacznie sie jazda - juz sie ciesze na upadek Niemiec, bo kto jak nie biali beda na tych nierobow pracowac?
                      • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 21:57
                        a skąd są muzułmanie, którzy tam mieszkają dłużej ? Te cztery miliony ?
                        • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 22:02
                          z rozmnazania jak kroliki...
                          • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:08
                            się pytam o gwałty, nie o życie intymne
                            katolicy też z zasady mają się ciurlać jak króliki, bo wszelkie metody antykoncepcji są wyklęte. A ciupciać się chce. Taka natura.

m.maska napisała:

> z rozmnazania jak kroliki...
                            >
                            • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 22:43
                              kogucik.2872 napisał:

> się pytam o gwałty, nie o życie intymne
                              > katolicy też z zasady mają się ciurlać jak króliki, bo wszelkie metody antykonc
                              > epcji są wyklęte. A ciupciać się chce. Taka natura.
                              >
                              > m.maska napisała:
                              >
                              > > z rozmnazania jak kroliki...
                              > >
                              Oni tutaj przybywali calymi rodzinami - nie "puchly im jaja", bo sobie wlasne kozy przywozili... teraz przyjezdzaja tylko mlodzi faceci - nie ma sie co dziwic, kazda kobieta, ktora odwazylaby sie wsiasc na taki statek tych nierobow bylaby skazana na gwalty bez przerwy - moze zreszta i sa jakies, ktore ryzykuja tylko zapewne nie dozywaja brzegu...
                              • kogucik.2872 Re: Różaniec 09.10.17, 22:49
                                nieprawda
                                skoro przyjeżdżają tylko młodzi ze spuchniętymi jajami, to kogo niby gwałcą, skoro gros przypadków przemocy seksualnej ma miejsce w ośrodkach dla uchodźców ?
                                Dotarly tam całe rodziny. Sporo kobiet i dzieci.
                                Napastowania seksualne bywają róznie interpretowane. Samych gwałtów wcale nie przybyło aż tak strasznie. Za przestępstwa seksualne w bardzo cywilizowanym świecie uważa się każdy akt molestowania. Złapanie za cyc na ulicy też.

m.maska napisała:
                                > Oni tutaj przybywali calymi rodzinami - nie "puchly im jaja", bo sobie wlasne k
                                > ozy przywozili... teraz przyjezdzaja tylko mlodzi faceci - nie ma sie co dziwic
                                > , kazda kobieta, ktora odwazylaby sie wsiasc na taki statek tych nierobow bylab
                                > y skazana na gwalty bez przerwy - moze zreszta i sa jakies, ktore ryzykuja tylk
                                > o zapewne nie dozywaja brzegu...
                                >
                                >
                                >
                                >
                                • m.maska Re: Różaniec 09.10.17, 23:46
                                  Mam Ci pokazac tylko przypadki z Niemiec?
                                  Policja bije na alarm, tylko to nie przebija sie do mediow - jest blokada informacji - dopiero kiedy juz robi sie zbyt wielki szum w necie wokol poszczegolnych przypadkow, dopiero wtedy puszczaja farbe.
                                  To jest niepismienna dzicz z glebokiej Afryki, ktora przywozi choroby jakich Europa nawet nie zna - dopiero jak sie zacznie jakas pandemia, wtedy bedzie juz za pozno....
                                  No ale skoro wg Ciebie to tak fajnie jest to dlaczego mama Angela juz obiecala Niemcom, ze sytuacja z 2015 roku juz sie nie powtorzy, ze teraz zaczna kontrolowac kogo wpuszczaja.
                                  Jestes za przyjmowaniem jak leci? to ja sie Ciebie pytam, czy kazdego obsmarkanca i obesranca, ktory stanie na Twojej wycieraczce wpuscisz do domu i pozwolisz mu zeby Ci meble poprzestawial, a potem zgwwalcil matke/zone/kochanke/corke - pozwolisz czy nie? bo jesli tak - to wolna droga - przyjmuj.
                                  A jesli nie - to Polska jest naszym wspolnym domem, o ktory od niedawna zaczelismy dbac i chyba nie po to zeby ktos przyszedl i narobil nam gnoju i rozwalil kilka nowych budynkow.
                                  36 lat jestem w Niemczech - Niemcy sie zmienily, nigdy dotad nie bylo tak brudno - nikomu nie zalezy, ludzie izoluja sie, zamykaja sie w swoich domach, ulice naleza w wielkich miastach do brudasow z glebokiej Afryki.
                                  Do czego probujesz a74, AL czy mnie przekonac? do milosci do dzikich? to Ci sie nie uda, bo my mamy swoje doswiadczenia i informacje od sasiadow. Ja mam akurat znajomego, ktorego syn i wnuk pracuja w policji... no....
                                  • m.maska Refugees welcome... 10.10.17, 02:20
                                    nczas.com/wiadomosci/europa/bezczelnosc-imigrantow-nie-zna-granic-bede-pieprzyc-was-wszystkich-ludzie-pozniej-bede-pieprzyl-wasze-matki/
                                    Wiesz Kur, tu nie tak daleko, w Saarlandzie, do Arbeitsamtu wpadl "nieszczesliwy, biedny", afrykanski brudas i zazadal kasy, urzednik odmowil mu wydania kasy, poniewaz juz pobral na ten miesiac - drobiazg, nic sie nie stalo, wpakowal mu tylko noz w brzuch, facet nie przezyl.
                                    • m.maska Re: Refugees welcome... 10.10.17, 02:27
                                      Albo to, biedny Syryjczyk... po prostu morduje, bo nerwowy jest...

www.pi-news.net/saarbruecken-fluechtling-ersticht-berater/
                                      • al-szamanka Re: Refugees welcome... 10.10.17, 08:58
                                        m.maska napisała:

> Albo to, biedny Syryjczyk... po prostu morduje, bo nerwowy jest...
                                        >
                                        > www.pi-news.net/saarbruecken-fluechtling-ersticht-berater/
                                        >

I jak zauważył jeden z komentatorów, miał zupełnie przypadkowo nóż przy sobie.
                                        • a74-7 Re: Refugees welcome... 10.10.17, 09:10
                                          kogucik napisal:"Za przestępstwa seksualne w bardzo cywilizowanym świecie uważa się każdy akt molestowania. Złapanie za cyc na ulicy też."
                                          I tak powinno byc.
                                          Nie zyczysz sobie, zeby jakies nieznajome panie dotykaly twoich klejnotow bez przyzwolenia , w miejscach publicznych ,prawda? big_grin
                                          • al-szamanka Re: Refugees welcome... 10.10.17, 12:44
                                            a74-7 napisał:

> kogucik napisal:"Za przestępstwa seksualne w bardzo cywilizowanym świecie uważa
                                            > się każdy akt molestowania. Złapanie za cyc na ulicy też."
                                            > I tak powinno byc.
                                            > Nie zyczysz sobie, zeby jakies nieznajome panie dotykaly twoich klejnotow bez
                                            > przyzwolenia , w miejscach publicznych ,prawda? big_grin

Ha, bo to takie niewinne, zabawa tylko.
                                            A ja w takim przypadku zastosowałabym chętnie prawo szariatu - uciąć łapę!
                                            • czarek_sz Re: Refugees welcome... 10.10.17, 16:26
                                              Islam to ideologia zbrodnicza niczym nie różniąca się od komunizmu i faszyzmu a pod wieloma względami jest jeszcze bardziej bezwzględna i antyludzka. Dlatego islam podobnie jak faszyzm i komunizm powinien być zdelegalizowany i zakazany podobnie na Słowacji. Pedofilia, handel kobietami, mordowanie tych którzy zapisy koranu odrzucają itd to coś co jest nie do przyjęcia w cywilizowanym świecie.
                                              • kogucik.2872 Re: Refugees welcome... 10.10.17, 17:14
                                                no to jestem bandyta i komunista. A faszyzm to nie - faszyzm to prawicowe poglądy akurat. Warto doczytać, zanim się coś głupiego palnie.
                                                Zakazać trzeba też biblii w której są zapisy o mordowaniu kobiet, starców i dzieci, oraz ścinaniu niewiernych.

czarek_sz napisał:

> Islam to ideologia zbrodnicza niczym nie różniąca się od komunizmu i faszyzmu a
                                                > pod wieloma względami jest jeszcze bardziej bezwzględna i antyludzka. Dlatego
                                                > islam podobn