Dodaj do ulubionych

Znacie to?

10.06.24, 19:01
Znacie to?
Jest koleżanka, która jest świetna. Do tańca i do różańca. Sympatyczna, pomocna, a do tego ladna. Ogólnie taka do rany przyłóż.
I przy tej koleżance czujecie się jak ku..a, w czym nie ma najmniejszej winy koleżanki. Jakby w kontrze do koleżanki czujecie się niesympatyczne, niepomocne, brzydkie, i tak dalej.
Ale to tylko kwestia subiektywnego odczucia.
Jakieś rozwiązania albo porady?
Obserwuj wątek
    • alina460 Re: Znacie to? 10.06.24, 19:12
      Ale czemu k***a? W jakim sensie?
      • wakacje_50 Re: Znacie to? 10.06.24, 19:15
        O matko, zobaczyłam, co napisałaś 😂 Ku*a, 4 litery, odpad, coś niepotrzebnego, co się spuszcza w toalecie.

Nie chodzi o panią lekkich obyczajów.
    • majenkirr Re: Znacie to? 10.06.24, 19:14
      Znaczy zazdrościsz jej po prostu?p
      • wakacje_50 Re: Znacie to? 10.06.24, 19:16
        Nie mam pojęcia, ale emama mnie zdiagnozuje i wypisze lekarstwo
        • poszetka Re: Znacie to? 10.06.24, 19:17
          Rada : przestań się porównywać do koleżanki. Nie dziękuj smile
          • wakacje_50 Re: Znacie to? 10.06.24, 19:22
            🙂
    • alpepe Re: Znacie to? 10.06.24, 19:17
      A to ty popełniłaś ten wątek o nowej kochającej wszystkich współpracowników ze wzajemnością koleżance z pracy? Tylko teraz pod innym kątem?
      • wakacje_50 Re: Znacie to? 10.06.24, 19:21
        Nie, nie ja. I nawet go nie widziałam, który to?
        • alpepe Re: Znacie to? 10.06.24, 20:04
          Był taki wątek i wątkodajka miała coraz większa pianę na ustach, że ta nowa w pracy jest taka słodka do wszystkich i przez wszystkich lubiana. Nie kojarzę teraz nicka, bo to wielonickowa jest jakaś.
        • alpepe Re: Znacie to? 13.06.24, 16:27
          forum.gazeta.pl/forum/w,567,177694868,177694868,Troskliwa_ciamcia_skacze_wokol_faceta_z_pracy_.html
    • arabelax Re: Znacie to? 10.06.24, 20:10
      standardowa rada ematki, idz na terapię i popracuj nad poczuciem wartości smile

I nigdy nie porównuj się z innymi.
    • aankaa Re: Znacie to? 13.06.24, 16:32
      zbadaj tarczycę
    • mama-ola Re: Znacie to? 13.06.24, 17:50
      Zmień pracę i weź kredyt!
    • bei Re: Znacie to? 13.06.24, 18:05
      Jeśli czujesz się jak kurka, to nieważne, przy kim się poczułaś, bo to wyjdzie prędzej czy później. Ważne jest to, że czujesz się z tym źle, a to znaczy, że czujesz potrzebę zmiany. Teraz na spokojnie przemyśl, co chcesz zmienić.
    • mieszkankaroztocza Re: Znacie to? 13.06.24, 18:41
      Znam, moze nie az tak ale czułam sie gorsza. No i nie ze wzgledu na wygląd a inne cechy i zachowania. Teraz już mi trochę mija. Wcześniej po prostu unikałam tych osób jak rozmawiały czy przebywały z kimś innym. Rozmawiałam i przebywałam tylko jak były same bo wtedy tego nie odczuwałam. Z jedną taką to nawet miałam myśli ze jak ona ze mną rozmawia to ja psuje jej obraz i będzie miała z tego powodu problem i zastanawiałam się czy ona jest miła dla mnie bo jest czy to z litości i jej dobroci. Potem jak mogłam to szlam robic co innego zeby z nią nie przebywać. Ale wtedy miałam 20 kilka lat.
      Teraz to mam tylko czasem takie dni, stresują mnie takie osoby według mnie idealne i przez to sama może kiedyś zrobilam tak że nie zaprzyjaźniłyśmy się. Bo albo nic o sobie nie mówiłam, albo mówiłam tak żeby to pasowało innym.
      Rada taka jak ktoś tu pisze próbować nieporownywać się(chociaż to trudne i mi nie zawsze wychodzi) i polubić coś w sobie. No i pogodzić się z tym że się czasem czuje tą zazdrość i smutek z powodu że się taka nie jest. Zmieniać co się da zmienić w sobie żeby było podobnie ale tak bardziej po mojemu. Czasem muszę długo ze sobą sama gadać żeby przetłumaczyć ze jak coś zachowałam się inaczej ale co miałam zrobić to zrobiłam tylko nie tak jak chciałam ale efekt taki sam to też jest dobrze.
    • cegehana Re: Znacie to? 13.06.24, 18:45
      Praca nad poczuciem własnej wartości. Mówienie o sobie dobrze, zauważanie tego, że jesteś potrzebna ludziom i lubiana - np. ta fantastyczna koleżanka chce z Tobą się zadawać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka