Dodaj do ulubionych

chca byc Europejczykami...

07.05.19, 16:05
chamstwu i holocie wydaje sie, ze jak beda walczyc z Kosciolem to stana sie bardziej europejscy...

W Warszawie oklejono klasztorne mury. W Kwidzynie połamano krzyż. Komunikat Episkopatu

3 maja w kościele pw. św. Jana ktoś połamał krzyż i wlał alkohol do kropielnicy. Warszawski klasztor ss. Matki Bożej Miłosierdzia, ktoś w nocy okleił wizerunkami Matki Bożej Częstochowskiej w aureoli LGBT.

--------------------------------------------
Ta holota nie ma pojecia jak traktuje sie Kosciol w Europie... czym bylby Paryz bez Katedry Notre Dame, czym bylaby Sevilla bez swojej Katedry, czym bylaby Kolonia bez Katedry i czym byloby Santiago de Compostela, czym byloby Camino de Santiago i Lizbona bez Klasztou Hieronimitow - naturalnie od prostych ludzi, ktorzy maja mentalnosc chlopa panszczyznianego liczy sie wylacznie konsumpcja i to bynajmniej nie duchowa...
Takie ekscesy sa wylacznie dowodem ciemnoty, zacofania i niedojrzalosci tej czesci spoleczenstwa, ktora takie ekscesy popiera i pochwala.
Obserwuj wątek
    • czarek_sz Re: chca byc Europejczykami... 07.05.19, 18:44
      Jest kwestią czasu kiedy w Polsce dojdzie do pierwszych zabójstw na tle religijnym. I nie tylko o zabójstwach dokonywanych na osobach duchownych czy katolikach myślę.
    • a74-7 Re: chca byc Europejczykami... 07.05.19, 21:06
      W Poolandii jest wiecej atakow na Koscioly Katolickie niz na Synagogi i Meczety razem wziete.
      Ale to wlasnie Zydzi i Muzulmanie placza, ze im sie krzywda dzieje....
    • al-szamanka Re: chca byc Europejczykami... 07.05.19, 21:57
      m.maska napisała:

> chamstwu i holocie wydaje sie, ze jak beda walczyc z Kosciolem to stana sie bar
      > dziej europejscy...
      >
      > W Warszawie oklejono klasztorne mury. W Kwidzynie połamano krzyż. Komunikat
      > Episkopatu

>
      > 3 maja w kościele pw. św. Jana ktoś połamał krzyż i wlał alkohol do kropielnicy
      > . Warszawski klasztor ss. Matki Bożej Miłosierdzia, ktoś w nocy okleił wizerunk
      > ami Matki Bożej Częstochowskiej w aureoli LGBT.
      >
      > --------------------------------------------
      > Ta holota nie ma pojecia jak traktuje sie Kosciol w Europie... czym bylby Paryz
      > bez Katedry Notre Dame, czym bylaby Sevilla bez swojej Katedry, czym bylaby Ko
      > lonia bez Katedry i czym byloby Santiago de Compostela, czym byloby Camino de S
      > antiago i Lizbona bez Klasztou Hieronimitow - naturalnie od prostych ludzi, kto
      > rzy maja mentalnosc chlopa panszczyznianego liczy sie wylacznie konsumpcja i to
      > bynajmniej nie duchowa...
      > Takie ekscesy sa wylacznie dowodem ciemnoty, zacofania i niedojrzalosci tej cze
      > sci spoleczenstwa, ktora takie ekscesy popiera i pochwala.

Wiadomo, lewactwo! Potomkowie albo bolszewików, albo najniższej warstwy niemieckiej.
      • rena-ta49 Re: chca byc Europejczykami... 08.05.19, 17:17
        Łomatko,czego można oczekiwać od malarza kominów i zwykłego garderobianego.
        • czarek_sz Re: chca byc Europejczykami... 08.05.19, 22:07
          Tusk w swym opluwaniu Polski jest tak ohydny że ja któremu tzw łacina nigdy nie była i nie jest obca nie znajduję właściwych słów na określenie tego co czyni Polsce ten antypolski gad.
    • a74-7 Re: chca byc Europejczykami... 13.05.19, 20:58
      Tu wyjatkowo pozytywna i inteligentna postawa Smoktunowicza, ktory bedac ateista - broni wizerunku Matki Bozej :
      wpolityce.pl/spoleczenstwo/446153-byly-maz-hanny-lis-broni-wizerunku-matki-bozej
      • m.maska Re: chca byc Europejczykami... 13.05.19, 21:31
        a74-7 napisał:

> Tu wyjatkowo pozytywna i inteligentna postawa Smoktunowicza, ktory bedac atei
        > sta - broni wizerunku Matki Bozej :
        > wpolityce.pl/spoleczenstwo/446153-byly-maz-hanny-lis-broni-wizerunku-matki-bozej

Smoktunowicz juz wiele razy zaprezentowal sie jako czlowiek obiektywny, przyzwoity i myslacy - nie dziwi mnie, ze to malzenstwo z Hanna Lis nie mialo prawa przetrwac.
    • a74-7 Re: chca byc Europejczykami... 13.05.19, 21:11
      Mam taka pamiatke po matce:
      tkany obrazek MB ,sprzed wojny , matka wozila go ze soba po Niemczech i Polsce.
      https://s18.directupload.net/images/190513/6a58aqxk.jpg
      Nie , nie domaluje Krolowej Polski tandetnej teczowej aureoli smile
      https://s18.directupload.net/images/190513/756v2h65.jpg
      A co sobie stare dunajcowe czy poszepszynskie nosza na majciorach - mam zupelnie gdzies .....
      • al-szamanka Re: chca byc Europejczykami... 13.05.19, 21:33

Piękna pamiątka, jestem przekonana, że jesteś w dobrych rekach.
        Ja mam dwa poświęcone różańce, zawsze mam je przy sobie.
      • m.maska Re: chca byc Europejczykami... 13.05.19, 21:34
        Mam takze haftowany, przez siebie, obrazek Matki Boskiej.
        Zaraz zrobie fotke... bo tu we Wrocku wisi druga.
        • m.maska Re: chca byc Europejczykami... 13.05.19, 22:08
          https://s18.directupload.net/images/user/190513/mrk9r3sz.jpg
    • a74-7 Re: chca byc Europejczykami... 13.05.19, 21:45
      No i pieknie,jak na kolko rozancowe przystalo!
      Ten idiot ktory sie wstydzi ,i zostaje przechrzta byc moze...
      Polski zyd jak to zyd:zapomnial ,ze go ochrzcili .
      • al-szamanka Re: chca byc Europejczykami... 13.05.19, 22:06
        a74-7 napisał:

> No i pieknie,jak na kolko rozancowe przystalo!

Są pewne wartości, których nie da się zakłamać.
      • m.maska Re: chca byc Europejczykami... 13.05.19, 22:10
        a74-7 napisał:

> No i pieknie,jak na kolko rozancowe przystalo!
        > Ten idiot ktory sie wstydzi ,i zostaje przechrzta byc moze...
        > Polski zyd jak to zyd:zapomnial ,ze go ochrzcili .

Myslisz, ze tajni wspolpracownicy chrzcili?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka