Dodaj do ulubionych

pierwszy snieg

24.11.23, 19:15

Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: pierwszy snieg 24.11.23, 19:17
      Pewnie zaraz sie stopi, bo to snieg z deszczem, a na zewnatrz +2°C.
    • rena-ta49 Re: pierwszy snieg 25.11.23, 17:54
      al-szamanka napisała:

>
      >
      >
      U mnie też w nocy pojawił się śnieg,w niewielkich ilosciach.
      Lepszy ten śnieg od listopadowej szarugi i deszczu.

• al-szamanka Re: pierwszy snieg 25.11.23, 19:52
        Taki snieg, co sie zaraz topi jeszcze ujdzie, ale ten przerazliwie zimny, wigotny wiatr to juz troche za duzo.
        A juz zmiatania sniegu z samochodu po prostu nienawidze
        • rena-ta49 Re: pierwszy snieg 26.11.23, 19:36
          al-szamanka napisała:

> Taki snieg, co sie zaraz topi jeszcze ujdzie, ale ten przerazliwie zimny, wigot
          > ny wiatr to juz troche za duzo.
          > A juz zmiatania sniegu z samochodu po prostu nienawidze
          >

W nocy znów trochę posypało,ale jak piszesz ten północny ,zimny wiatr powoduje temp. odczuwalną znacznie niższą od tej na termometrze.Cały dzień utrzymywała się temp. minusowa.
          • al-szamanka Re: pierwszy snieg 26.11.23, 19:58
            rena-ta49 napisała:

> W nocy znów trochę posypało,ale jak piszesz ten północny ,zimny wiatr powoduje
            > temp. odczuwalną znacznie niższą od tej na termometrze.

Dlatego postanowilam dzisiaj w ogole nie wychodzic z domu. W. olny dzien, wiec trzeba bylo sie dokladnie wybyczyc. Caly dzien spedzilam na posypianiu i jedzeniu smakolykow.
            • m.maska Re: pierwszy snieg 28.11.23, 00:59
              U mnie jak do tej pory jeszcze nie padalo... odpukac.
              • al-szamanka Re: pierwszy snieg 28.11.23, 19:03
                A u mnie wlasnie sypie, ze hoho... jak ja do dou dojaaaadeeeee!
                • al-szamanka Re: pierwszy snieg 29.11.23, 07:04
                  Wstalam wczesniej, bo cala noc sypalo, wiec musialam przed wyjazdem do pracy zwalic snieg z samochodu... duuuuuzo bylo, a wycieraczki lekko przymarzniete, bo 0° jest. Ulice na szczescie juz nieco rozjezdzone.
                  • al-szamanka Re: pierwszy snieg 29.11.23, 19:59
                    No i tak sie ta salzburska zima prezentuje
                    • m.maska Re: pierwszy snieg 30.11.23, 18:01
                      al-szamanka napisała:

> No i tak sie ta salzburska zima prezentuje
                      >

Pieknie sie prezentuje... u mnie cos tam posypalo kilka dni temu, ale juz po kilku godzinach nie bylo po tym sladu. Ja mam tylko nadzieje, ze ta zima szybko sie skonczy, bo nie mam ochoty na kolejna podroz jak w ub. roku - kiedy miejscami po drodze mialam i -12°.
                      • al-szamanka Re: pierwszy snieg 04.12.23, 20:58
                        Dzisiaj spedzilam przy samochodzie wiecej niz godzine - odsniezanie, drapanie. Plyn do odlodzenia praktycznie nic nie wskoral. Na drogach slisko, a ludzie jezdza bez ladu i skladu.
                        • al-szamanka Re: pierwszy snieg 05.12.23, 20:54
                          A dzisiaj dla odmiany pada deszcz i jest na plusie. Boje sie tylko, ze w nocy przymrozi i bedzie szklanka, a ja do pracy b.wczesnie musze.
                          • m.maska Re: pierwszy snieg 05.12.23, 23:47
                            Jak do tej pory odpukac, ale u mnie jeszcze zimy nie bylo i tak moze pozostac.
                            • rena-ta49 Re: pierwszy snieg 06.12.23, 15:20
                              U mnie po sporych opadach śniegu i mrozie ,dziś mróz zelżał,ale za to znów pojawiają się opady śniegu.
                            • rena-ta49 Re: pierwszy snieg 07.12.23, 19:41
                              m.maska napisała:

> Jak do tej pory odpukac, ale u mnie jeszcze zimy nie bylo i tak moze pozosta

Mróz,nie wielki,ale utrzymuje się w ciągu dnia,wiec nie ma na razie szansy by śnieg zniknął
                              • al-szamanka Re: pierwszy snieg 07.12.23, 21:44
                                Wymeczona jestem strasznie. Wczoraj po pracy robilam salatke ziemniaczana (10kg) na dzisiejsza impreze w pracy - pozniejszego Mikolaja. A dzisiaj do poludnia pieklam moje slawne makowce... a ja tak nie znosze gotowania, tylko jezeli chodzi o Klientow to moge sie przemoc. Jutro swieto, wolny dzien, wie sie bede lenic.
                                • al-szamanka Re: pierwszy snieg 14.12.23, 20:56
                                  Po pierwszym, a takze po drugim i trzecim sniegu sladu juz nie ma... deszcze wszystko rozmyly.
                                  • rena-ta49 Re: pierwszy snieg 15.12.23, 07:40
                                    al-szamanka napisała:

> Po pierwszym, a takze po drugim i trzecim sniegu sladu juz nie ma... deszcze ws
                                    > zystko rozmyly.
                                    >

Deszcz i wiatr szybko poradził sobie ze śniegiem i małe są szanse by zimowa aura wróciła na święta Bożego Narodzenia.
                                    Od kilku lat zima lekko postraszy przed świetami,potem już tylko deszcz.
                                    • al-szamanka Re: pierwszy snieg 15.12.23, 20:32
                                      rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
                                      >
                                      > > Po pierwszym, a takze po drugim i trzecim sniegu sladu juz nie ma... desz
                                      > cze ws
                                      > > zystko rozmyly.
                                      > >
                                      >
                                      > Deszcz i wiatr szybko poradził sobie ze śniegiem i małe są szanse by zimowa aur
                                      > a wróciła na święta Bożego Narodzenia.
                                      > Od kilku lat zima lekko postraszy przed świetami,potem już tylko deszcz.

I oby tym razem tez tak bylo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka