al-szamanka 07.09.24, 20:16 Mi dala dzisiaj pyszne figi i orzechy laskowe. Te ostatnie sypia sie z drzewach jak deszcz 😋 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Co Natura daje 07.09.24, 20:47 Figi ,to tylko w lidlu,albo innym markecie,bo w Polsce nie rosną Orzechów ,przynajmniej na Sląsku brak, wszystko przemarzło na wiosnę. Zyczę smacznego,bo te samemu zbierane smakują na pewno wybornie Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Co Natura daje 08.09.24, 20:07 rena-ta49 napisała: > Figi ,to tylko w lidlu,albo innym markecie,bo w Polsce nie rosną Wbrew pozorom w Polsce tez figi rosna, klimat taki sam jak w Austrii. Ja juz moje zjadlam, pyszne i slodkie, takie jak byc powinny. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Co Natura daje 09.09.24, 20:44 al-szamanka napisała: > rena-ta49 napisała: > > > Figi ,to tylko w lidlu,albo innym markecie,bo w Polsce nie rosną > > Wbrew pozorom w Polsce tez figi rosna, klimat taki sam jak w Austrii. > Ja juz moje zjadlam, pyszne i slodkie, takie jak byc powinny. > > Nie wiedziałam ,że w Polsce one też rosną, spotkałam jeszcze takiego drzewka. Muszę popytać czy ktoś z działkowiczów może ma takie drzewko. Bardzo lubię figi ,tak świeże ,jak i suszone i tymi suszonymi się zajadam w zimie. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: Co Natura daje 19.09.24, 20:23 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > > rena-ta49 napisała: > > > > > Figi ,to tylko w lidlu,albo innym markecie,bo w Polsce nie rosną: > ) > > > > Wbrew pozorom w Polsce tez figi rosna, klimat taki sam jak w Austrii. > > Ja juz moje zjadlam, pyszne i slodkie, takie jak byc powinny. > > > > > > Nie wiedziałam ,że w Polsce one też rosną, spotkałam jeszcze takiego drzewka. > Muszę popytać czy ktoś z działkowiczów może ma takie drzewko. > Bardzo lubię figi ,tak świeże ,jak i suszone i tymi suszonymi się zajadam w zim > ie. Ja zajadam sie pysznymi jablkami z drzewka, ktore w ogrodzie firmy posadzilam 4 lata temu. Sa nieprawdopodobnie smaczne, takich w sklepie sie nie dostanie. Odpowiedz Link