Dodaj do ulubionych

Caly naród pomaga

27.04.26, 18:05
David Wildstein

Ja już k#rwa, wybaczcie, serio nie mogę. Bo naprawdę żyjemy w jakieś upiornej symulacji dla kretynów. Za to uśmiechniętej.
Podsumujmy. mamy kryzys Ochrony Zdrowia na niespotykaną skalę. Uśmiechnięty Populizm i sprzedane mu cyngle medialne mają, wybaczcie słowo,, wyj#bane, bo zajmują się dojeżdżaniem opozycji i urządzaniem, razem ze służbami, prowokacji na Prezydenta. Kiedy biedniejsi Polacy, z prowincji, de facto są skazywani na śmierć, z braku leków i dostępu do usług, politycy władzy, z Lenzem na czele, organizują sobie, acz za nasze podatki, alternatywną służbę zdrowia i tam sobie organizują leczenie.
I wtedy przybywa ONA! Cała na biało wchodzi ONA. KASIA TUSK. Celebrytka z wyżyn swojego Olimpu. I oświadcza- wpłacajcie na zbiórki, zwłaszcza na tę ostatnio, mega modną, łatwoganga, mówię wam to ja, KASIA TUSK.
I media na pasku władzy orgazm. Pieją, jaka ona wspaniała, ta Kasia, jaką cudowną córkę wychował ten nasz cudowny, uśmiechnięty premier, ten, którego patorządy skazują Polaków na umieranie w domach, bo zamykane są oddziały onkologiczne, premier, za którego kadencji kobiety rodzą na SORach.
I już olewam to,, że Kasia Tusk (skądinąd jak Owsiak) odkryła sprawę zbiórek na raka dopiero, jak się rozkręciła mega akcja wokół jednej konkretnej zbiórki (skądinąd mega szacunek) i można się na niej lansować, bo to, że to ustawka PRowa Tuska, to oczywiste dla każdego, kto ma Iq powyżej 60.
Ale może niech Kasia pogada z tatusiem i poprosi, żeby zajął się obecnym kryzysem. Bo ŻADNA ZBIÓRKA nie ogarnie tego, co się dzieje, nie zasypie tego kryzysu, który zabija Polaków.
I k#rwa nie o zbiórki chodzi, tylko o to, żeby władza się ogarnęła, przyznała do błędów i coś zaczęła robić, żeby Polacy nie umierali.
A właśnie, czy narodowy uśmiechnięty bohater Owsiak dał głos w sprawie obecnej zapaści? Chyba musiał, tylko nie zauważyłem. W końcu to najmoralniejszy człowiek Polski, a nie cyngiel tej władzy, od brudnej roboty, mający ukrywać syf, jaki urządza Tusk?
Ręce opadają, już nie wiem, jak taki syf i podłość komentować. Z cynglami tej pato władzy nawet nie chcę gadać, ale jeśli chodzi o jej wyznawców- weźcie się już puknijcie w te wasze puste łby, bo żal na was patrzeć.
I naprawdę już rzygać się chce, patrząc na wasz fanatyzm i tępotę.
I uczciwie ostrzegam, że jak mi wlezie tu jakikolwiek pajac od Giertycha z bełkotem "a bo PiS"- banuję idiotę.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Caly naród pomaga 27.04.26, 18:08
      Ponoc Olejnik juz probowala sie podpiac pod te akcje, tylko ja pogonili... gon sie glupia babo, ile razy w tej swojej "kropce" powiedzialas o tych miliardach, ktore mialy isc na onkologie dziecieca a ida na TVP w likwidacji?
    • rena-ta49 Re: Caly naród pomaga 27.04.26, 20:46
      Wchodzę dziś rano w sieć i co widzę? Każdy ma takiego świętego, na jakiego zasługuje. My mamy Częstochowę, a Sok z Buraka dał ckliwe zdjęcie Juraska od Puszek z taki komentarzem: "Wylał się dzisiaj prawicowy hejt na Jurka Owsiaka. Jurek dziś także wsparł zbiórkę Łatwoganga. Nie zasłużył na kpiny i szczucie ze strony PiSu i Konfederacji. Pokażmy mu wsparcie! Jurek, jesteś Wielki!".

Sęk w tym, że szczuciem na Jureczka soczek nazywa zwykłe, proste pytania: Ile? Komu? Za co? Gdzie jest słoik? Ile milionów przytulają firmy i fundacyjki związane z rodziną Juraska i czy mu nie wstyd? Przynajmniej jedno wiemy - nie wstyd.

Tryb obrona Częstochowy soczek włącza, bo Łatwogang zebrał właściwie tyle co Jurasek, z własnego mieszkania, bez żadnych kosztów, oprócz tych administracyjnych, które będzie miała fundacja Cancer Fighters i mam nadzieję, że rozegrają to dobrze, bo to dla nich ogromna szansa. Nie zjurkizujcie akcji, to będzie dobrze.

Wyszło na to, że nie trzeba wyśmiewać ze sceny dzieci z sepsą, oblepiać antypisiorskimi banerami całej Polski, strzelać we wrony światełkiem bezobjawowym, biegać po scenie z wszystkimi tuskowymi mapetami i robić im pr przed wyborami, szarpać hajsu z budżetu, ani machać czarodziejską różdżką, żeby komuś pomóc.

Mówię to jako ktoś, kto przez lata do tej puszki albo internetowo, tę kasę Juraskowi wrzucał. Pękło we mnie po tych śmiechach o sepsie ze sceny. Tfu! Natomiast nie zdziwię się, jak Łatwogangowi zaraz Kierwiński wbije na chatę, bo jak dotychczas wszelka próba przełamania kłamstw, przeinaczeń lub zwyczajnego monopolu Juraska, kończyła się w sądzie. Nawet starowince gnój nie odpuścił.
      Polacy to jednak niesamowity naród. Mam taką prośbę. Zazwyczaj na dolę daję tu link do suppi i patronite, ale daję dziś inny. Są tacy, którzy naprawdę potrzebują: siepomaga.pl/latwogang
      x.com/Lemingopedia/status/2048645126017171754
    • al-szamanka Re: Caly naród pomaga 30.04.26, 21:41
      "I wtedy przybywa ONA! Cała na biało wchodzi ONA. KASIA TUSK. Celebrytka z wyżyn swojego Olimpu. I oświadcza- wpłacajcie na zbiórki, zwłaszcza na tę ostatnio, mega modną, łatwoganga, mówię wam to ja, KASIA TUSK.
      I media na pasku władzy orgazm. Pieją, jaka ona wspaniała, ta Kasia, jaką cudowną córkę wychował ten nasz cudowny, uśmiechnięty premier, ten, którego patorządy skazują Polaków na umieranie w domach, bo zamykane są oddziały onkologiczne, premier, za którego kadencji kobiety rodzą na SORach."

Dobrze ja tatus wyuczyl... inni robia, a ta zachowuje sie jakby to jej dzielo bylo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka