samartinaro 25.01.03, 19:17 Wina włoskie wiadomo. A co z piwem? Jak je przyjmujecie rozpieszczeni polskimi piankami? Właściwie jedyna birra italiana, którą lubię to Moretti. Peroni czy Nastro Azzurro omijam szerokim łukiem. Macie to samo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samartinaro Re: Piwo? 25.01.03, 22:08 No to kiedy i gdzie Melinek (póki jestem w W-wie)? Odpowiedz Link
makda Re: Piwo? 25.01.03, 22:21 Jedyne piwo, jakie pije we Wloszech, to Heineken ;-)) Wloskie piwa to, za przeproszeniem, siki, wlacznie z Morettim, ktore uwielbia moj maz. Ale mu wybaczam ;-)) Odpowiedz Link
samartinaro Re: Piwo? 25.01.03, 22:52 Z tym Heinekenem to masz rację Magda, bo i ja się często muszę nim ratować jak nie ma nic lepszego. Tylko że zawsze się śmieję przy zamawianiu, bo Włosi Heineken wymawiają bez H na początku. Odpowiedz Link
melinek Re: Piwo? 25.01.03, 22:59 samartinaro napisała: > No to kiedy i gdzie Melinek (póki jestem w W-wie)? Kiedy to jeszcze najlatwiej ustalic. Gdzie to bedzie trudniej, nie wiem gdzie w Warszawie serwuja Moretti? Rzeczywiscie te wloskie piwa sa cienkie. Ale wole juz takie niz nasze strongi.) Czy Ani zamierzasz sie wyprowadzic ze stolicy? Odpowiedz Link
samartinaro Re: Piwo? 25.01.03, 23:16 melinek napisał: > Kiedy to jeszcze najlatwiej ustalic. Gdzie to bedzie trudniej, > nie wiem gdzie w Warszawie serwuja Moretti? Rzeczywiście w W-wie to jakoś Moretti mi się na oczy nie rzuciło, ale widziałam w delikatesach w Józefowie k/Otwocka. Mieli nawet i Nastro Azzurro i pewnie do tej pory stoją te same butelki na półce, bo kto to kupi?! > Czy Ani zamierzasz sie wyprowadzic ze stolicy? Wyprowadzić się to mi jakoś paskudnie brzmi (bo ja tą moją Warszawkę b.lubię, choć i Kraków nie zaprzeczam niczego sobie :-), no ale fakt jest faktem, że jak tylko pozałatwiam parę urzędowych spraw (ah, jak ja lubię te urzędy)i odbiorę dyplom, to wracam do mężczyzny no i pewno nieprędko wrócę (prawdopodobnie w wakacje). Odpowiedz Link
melinek Re: Piwo? 25.01.03, 23:33 Czy mezczyzny nie mozesz sprowadzic do Warszawki? Tez jestem krakowianka. Mieszkalam na osiedlu Dabie przy alei Pokoju. Cos Ci to mowi? Rozumiem, ze juz jestes po obronie? Czego jesli to nie tajemnica? Odpowiedz Link
samartinaro Re: Piwo? 25.01.03, 23:46 melinek napisał: > Czy mezczyzny nie mozesz sprowadzic do Warszawki? B.chętnie bym to zrobiła, ale bez języka polskiego to marne ma tu szanse na dobrą pracę. W każdym razie uczę go polskiego i to ostro, bo choć narazie będziemy mieszkać we Włoszech, to nigdy nic nie wiadomo. > Tez jestem krakowianka. Mieszkalam na osiedlu Dabie przy alei Pokoju. > Cos Ci to mowi? Melinek, ja Kraków znam tylko turystycznie, nigdy tam nie mieszkałam. > Rozumiem, ze juz jestes po obronie? Czego jesli to nie tajemnica? Żadna tam tajemnica, zresztą gdzieś już o tym wspomniałam. Pisałam o przemyśle leśno-drzewnym w Szwecji (na technologii drewna pisze się takie ciekawe rzeczy). A Ty Melinek, co studiowałaś/studiujesz? Odpowiedz Link
melinek Re: Piwo? 26.01.03, 00:29 No jasne, przeciez moge zajrzec do watku "zacznij tutaj". Gapa ze mnie. Studia juz dawno za mna i to filologiczne. Nie przepadal_a_m :)) za tym kierunkiem :)) nie byly realizacja moich marzen. Ale ;)) zainteresowanie tym krajem pozostalo. :)) Mam nadzieje, ze po wyjezdzie nie stracisz kontaktu z forum. Bardzo cenie tu Twoja obecnosc :)) Od czego pochodzi twoj nick? Odpowiedz Link
samartinaro Re: Piwo? 26.01.03, 01:06 melinek napisał: > Mam nadzieje, ze po wyjezdzie nie stracisz kontaktu z forum. > Bardzo cenie tu Twoja obecnosc :)) Bardzo mnie miło połechtałaś :-) Dzięki Bogu internet to taki fajny wynalazek dostępny i we Włoszech :-) Na pewno będę na forum zaglądać (w końcu gdzie takie drugie znajdę?) > Od czego pochodzi twoj nick? Nick to nazwisko mojego mężczyzny (za kilka miesięcy i moje). A Twój nick Melinek to jaki ma rodowód? Odpowiedz Link
makda Re: Piwo? 26.01.03, 11:43 Uprzejmie informuje, ze ostatnio (hmm..jak bylam w Warszawie znaczy, jakos przed swietami) widzialam piwo Moretti w supermarkecie Bomi w Klifie na Okopowej. Odpowiedz Link
melinek Re: Piwo? 26.01.03, 23:41 Aha, juz mam Moretti a Klif tez by sie nadawal na miejsce spotkania. Odpowiedz Link
samartinaro Re: Piwo? 26.01.03, 23:45 Melinek, to co robimy zjazd? Krasnoludek też jest z W-wy, el_lobo z Piaseczna, może ktoś jeszcze dołączy? Odpowiedz Link
melinek Re: Piwo? 26.01.03, 12:31 Miala byc melina. Poniewaz zaczynalam na forum towarzyskim wydawalo mi sie, ze nick z mesak koncowka bedzie do tamtejszego towarzystwa lepiej pasowac i przemianowalm nick na melinek. Jednak na towarzyskim nie zagrzalam miejsca i przenioslam sie na F. Kobieta. Odpowiedz Link