Gość: Dawid IP: *.aster.pl 18.02.08, 13:47 Mam pytanie: czy jak komputer jest włączony i jest przez godzinę otwarta ta sama strona (w tym czasie jem kolacje nie chce mi się wyłączać kompa) to leci mi dalej limit? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal.iplus Re: limit 18.02.08, 17:23 Witam, zależy od strony ... ;) Jeśli strona automatycznie sie odświeża, i pobiera nowe "elementy", to tak ... Zazwyczaj jednak przeglądarka przechowuje w "Folderze tymczasowym" pliki/dane z oglądanych stron, więc nie ma potrzeby ściągać je o na nowo .. Często odwiedzane strony są już zapisane na dysku, i nie są ściągane nawet jeśli wyjdziemy z przeglądarki i wejdziemy na "ową" stronę jeszcze raz ... Oczywiście, najlepiej to przetestować zostawiając otwartą stronę na jakiś czas, wcześniej zapisując stan licznika w iPlus Menager'ze, albo z uaktywnionym w tle monitorem aktywności sieciowej (np.: NetLimiter, Netmeter, ...). NetLimiter pokaże nam dodatkowo wszystkie aplikacje/procesy, które korzystają z internetu "w tle" Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś