sz_marta 15.03.04, 16:46 czy któryś z szanownych Sąsiadów wie kto i na jakich zasadach powołał obecnego zarządcę i czy do konca marca nie powinno się odbyć jakieś zebranie? nie znam sie na tym więc prosze o wyjasnienie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k1978 Re: Zarzadca 15.03.04, 18:17 w A jest chyba nadal Turret, wiec chodzi jej pewnie o B i Pana Łuninskiego Odpowiedz Link
megata Re: Zarzadca 15.03.04, 21:42 o ile dobrze mi wiadomo to w budynku A zarządcą jest MA jeżeli chodzi o budynek B to pan Łubiński a został powołany z chwilą podpisania pierwszego aktu notarialnego i gdzie tak naprawdę to Tuured decydował o zarządcy.Pod koniec grudnia romawiałam z p.Łubińskim o zebraniu wspólnoty w marcu i zostałam poinformowana że nia ma takiego obowiązku ponieważ wspólnota powstała w grudniu i nie obowiązuje Go ten termin. Odpowiedz Link
pawelm11 Re: Zarzadca 16.03.04, 09:31 Jesli sie moge spytac to ile wynosi kwota za zarzad i jak inni mieszkancy oceniaja prace pana zarzadcy? Odpowiedz Link
pawelm11 Re: Zarzadca 16.03.04, 09:32 megata napisała: > o ile dobrze mi wiadomo to w budynku A zarządcą jest MA jeżeli chodzi o budynek > > B to pan Łubiński a został powołany z chwilą podpisania pierwszego aktu > notarialnego i gdzie tak naprawdę to Tuured decydował o zarządcy.Pod koniec > grudnia romawiałam z p.Łubińskim o zebraniu wspólnoty w marcu i zostałam > poinformowana że nia ma takiego obowiązku ponieważ wspólnota powstała w grudniu > > i nie obowiązuje Go ten termin. Odpowiedz Link
k1978 Re: Zarzadca 16.03.04, 10:08 okresem rozliczeniowym wspólnoty jest rok kalendarzowy (art 29 1 a ustz 24 czerwca 1994 o własnosci lokali Dz u 00.29.355) wiec jesli zarzad powierzono Panu Łubińskiemu. (domyslam się ze przez uchwałę na zasadzie głosowania udziałami - gdzie przewage miał Turret wobec np 7 nowych lokatorów) w grudniu 2003 to pierwszy okres rozliczeniowy jest krotki ale jest. chyba ze pierwsze walne - Turret plus kilku mieszk - inaczej okresliło sposób zarzadu w akcie notarialnym o powierzeniu zarzadu Panu Ł. Generalnie polecam lokatorom sasiedniego osiedla czujnosć i sprawdzenie kto i na jakich zasadach wybrał Wam Zarzadcę. Odpowiedz Link
sc77 Re: Zarzadca 16.03.04, 10:47 W A od dawna nie ma Turretu. Zarzadza nami MA. A bedzie mialo zebranie bodajze 31 marca. W B jest zarzadca wybrany przez TP i rowniez pod ich wielkim wplywem ! Odpowiedz Link
aktywista13 Re: Zarzadca 16.03.04, 11:36 Generalnie, dzięki nowemu brzmieniu art. 77 Kodeksu cywilnego *(dokładniej par. 3) będziecie mogli już na pierwszym zebranie, które poninno odbyć się do końca marca, zmienić zarządcę. Tylko liczcie się z tym, że TP może tego nie chcieć, bo to popsułoby im szyki((( Odpowiedz Link
zzdorka Re: Zarzadca 17.03.04, 09:57 A mi pasuje nasz Zarzadca. Co mam do zalatwienia to szybko jest realizowane. Ja widze ze sie bardzo stara. Nie mam podstaw do zarzucenia mu czegokolwiek. Co do TP jako zarzadcy to jest inna sprawa. Odpowiedz Link
wojbud Re: Zarzadca 17.03.04, 15:13 Mogę się pod tym podpisać. Mi na razie też pasuje. Mam wrażenie, że szukamy dziury w całym tak jak ...Lepper.Choć może uda się nam jeszcze lepszego znależć co obniży czynsz jeszcze bardziej. Odpowiedz Link
zz_beatka Re: Zarzadca 17.03.04, 15:34 zzdorka napisał: > A mi pasuje nasz Zarzadca. Co mam do zalatwienia to szybko jest realizowane. Ja > > widze ze sie bardzo stara. Nie mam podstaw do zarzucenia mu czegokolwiek. > > Co do TP jako zarzadcy to jest inna sprawa. podzielam zdanie, jest komunikatywny i reaguje na wszystkie uwagi widać że interesuje się naszym osiedlem Odpowiedz Link
aktywista13 Re: Zarzadca 18.03.04, 09:12 Jakość pracy zarządcy wynika z szybkości reakcji i cen za usługę - oczywiście macie rację. Ale cen nie można obniżać dla zasady. Jeśli spadną poniżej pewnego minimum, to kiedyś prawdopodobnie się to odbije na stanie osiedla lub tylko waszego domu. Dlatego czasem lepiej jest zapłacić trochę więcej za lepszą usługę. Musicie to potwierdzić, skoro wybraliście ZZ a nie osiedle Dom Development czy JW Construction. Odpowiedz Link