03.07.04, 22:51
Czy moze ktos (moze z szacownej komisji rewizyjnej) mnie glupka oswiecic,
czemu bylo tyle krzyku (slusznego!!!) o wyrzucanie smieci do zielonych koszy
pod daszkiem, a teraz na drzwiach smietnika wita mnie informacja, ze mam je
wyrzucac do kontenera? Ktos do cna oglupial? Kontener jak widac pelny od
piatku - dobrze, ze lato mamy niegorace... Tylko po co bylo smietniki
budowac? Zarzadca planuje je wynajac nowej Fundacji czy jak?
Obserwuj wątek
    • brenya Re: smieci??? 04.07.04, 00:12
      Nie jestes pierwsza osoba, ktora zglupiala jak to zobaczyla. Jednak po
      przemysleniu mysle, ze chodzilo o wrzucanie smieci do kontenerow na smieci
      (tych zielonych wlasnie), zamiast OBOK - bo taki byl problem wlasnie. Natomiast
      nie chodzi tu o kontenery Bestji, jak mozna pomyslec po pierwszym czytaniu...

Natomiast przydalaby sie karteczka na kontenerach Bestji, ze smieci wrzucamy do
      smietnika...
      • zzja Re: smieci??? 04.07.04, 09:36
        Tak sadze, ze nie jestem, sadzac zwlaszcza po ilosci workow ze smieciami w
        kontenerze. A wiatr hula i rozwiewa te kartony, te niezamkniete dobrze worki...
        • martak77 Re: smieci??? 05.07.04, 08:59
          Nie martwcie sie.. został juz tylko jeden kontener Bestji - myslę, że też go
          niedługo zabiorą.
          Dla mnie było logiczne czytając kartkę na drzwiach do śmietnika, że kontenery -
          to te zielone w środku.
          Co prawda w niedzielę były tak pełne, aż sie wysypywało - ale to chyba osobny
          problem.
          • zz_marcin Re: smieci??? 05.07.04, 09:02
            Nie wiesz czemu się wysypywało?
            Przecież minimalizujemy wydatki - zatem wszystko ma być tanim kosztem. A tanio
            to nie zawsze dobrze. Ilośc szkła w śmietniku świadczy o tym, że segregacja
            śmieci nadal wisi ludziom kalafiorem.
    • aruen Re: smieci??? 05.07.04, 09:42
      Kochani współmieszkańcy.
      Zarządca źle zredagował karteczkę. Chodziło o to właśnie, żeby śmieci wrzucać
      do pojemników w pomieszczeniach, a nie stawiać obok nich. Jak tylko zobaczyłam
      karteczkę wywieszoną przez pana Ł., to do niego poszłam i powiedziałam, żeby
      kartkę przeredagował, bo mieszkańcy mogą zrozumieć, że mają wrzucać śmieci do
      kontenera na zewnątrz. I widzę, że miałam rację. Potwierdza to nie tylko ten
      wątek, ale też kontener, w którym jest zatrzęsienie zwykłych śmieci, jeszcze
      więcej niż zwykle.
      Niestety, Zarządca, mimo tego, że obiecał kartkę zmienić, nie zrobił tego do
      dzisiaj. Pójdę do niego dziś i powiem, żeby zmienił kartkę natychmiast. Może
      nawet napiszę swoją i mu ją zaniosę...
      Tak czy inaczej bardzo Was proszę, wrzucajcie śmieci do zielonych pojemników w
      pomieszczeniach przeznaczonych do wyrzucania śmieci.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka