fla1 15.12.04, 11:05 TO NIE JEST WINA POMPY ZE C.O ZŁE PRACUJE POPRZEDNI KONSERWATOR SOBIE Z TYM DOSKONALE RADZIŁ NIE WIEM DLACZEGO GO NIE MA U NAS NA OSIEDLU PEWNIE M A WYSŁAŁGO DO PRACY NA INNE OŚIEDLE ZAPOMINAJĄC O NAS Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zz_nowy Re: C.O NA ZZ 15.12.04, 12:35 a czego to jest wina? To właśnie ten konserwator stwierdził po wielu próbach i dociekaniach, że to wina pompy, która się wyłącza. Odpowiedz Link
fla1 Re: C.O NA ZZ 16.12.04, 09:40 Z TEGO CO WIEM WĘZEŁ C.O ZOSTAŁ WYREGULOWANY PRZEZ NIEGO I W UBIEGŁYM ROKU PRACOWAŁ W MIARE NORMALNIE.I PODEJZEWAM ZE TERAZ WYSTARCZY MAŁA REGULACJA Z KTORA OBECNY KONSERWATOR NIE POTRAFI SOBIE PORADZIC.A MOZE WYSTARCZY ZAPYTAC SIE POPRZEDNIEGO KONSERWATORA CO BYŁO PRZYCZYNA BO TROCHE CZASU TEN PAN POSWIECIŁNA ZNALEZIENIE PRZYCZYNY.A MOZE OBECNEMU POPROSTU SIE NIE CHCE BO PO CO TO NIE ON MARZNIE Odpowiedz Link
zz_nowy Re: C.O NA ZZ 16.12.04, 09:42 tja... pewnie tak. Ja wyjątkowo nie mam problemu z CO u siebie hehehe to dziwne bo zawsze było tak, że nikt nie miał problemu tylko ja... grzeje jak diabli... Odpowiedz Link
mooj Re: C.O NA ZZ 16.12.04, 11:17 węzeł<>pompa "w miarę" nie oznacza "bezproblemowo" pompe widziałem, manometr również z cżłowiekiem ze SPEC-u rozmawiałem osobiście, regulacji dokonywał na moich oczach zeszłoroczna "regulacja" była "kilupłaszczyznaowa" tj od zmian mocy zamówionej poprze temperatury uruchamiające automatykę do "zmiany parametrów krzywej" i z niekórych rozwiązań szybko się wycofano nie uważam ze konserewacja jest dobrze robiona (skutkiem dobrej konserwacji jest brak awarii a na pewno awarii o identycznym podłożu powtarzających się czesto), węzeł jwygląda jak składzik złomu itp natomiast to co piszesz (przy okazji - wyłacz Capsa -słyszymy Cię) nie ma 9(z tego co wiem) żadnych podstaw w rzeczywistości, pokrycia w faktach pozdrawiam Odpowiedz Link
renata19 Re: C.O NA ZZ 16.12.04, 11:37 Te problemy z CO dotyczą chyba tylko ZZ/A? Mieszkam w B i nie mam żadnych kłopotów z CO a wręcz/aby nie zapeszyć bo zima przed nami/uważam że jest dużo lepiej niż w roku ubiegłym. Ciepłe słowa i pozdrowienia dla zmarzniętych. Renata Odpowiedz Link
mooj Re: C.O NA ZZ 16.12.04, 11:51 chyba tak tzn tzrykrotna 'awaria pompy' zdarzyła się w 1 lub 2 klatkach Odpowiedz Link