Dodaj do ulubionych

2 linia telefoniczna w Spray'u

11.01.05, 09:46
Takową ponoć dostaliśmy od dzisiaj, co wynika z załczonej do faktury
informacji. Ale co z nią zrobić?
Obserwuj wątek
    • sc77 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 10:30
      Ja tez dostalem ten drugi numer, ale nie wiem po co.
      Moze za jakis czas wysla informacje, ze zmieniaja wszystkim numery na te nowe.

Najfajniejsze jest to, ze zmieniaja siedzibe i bede mial ich baaaaardzo blisko
      pracy smile
    • mooj Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 12:25
      a dzwoniłeś pod ten dodatkowy numer?smile
      jak zadziala to zobaczymy
      teoretycznie jeśli dysponowałbyś odpowiednim aparatem, centralką itp to mógłbyś
      prowadzić dwie rozmowy, korzystac z zawieszenia połączęń, powiadamiania o
      oczekującym i innych udogodnieniach
      u mnie na razie numer martwy
      a zdrowia nie mam żeby do spray 2 razy w miesiący wydzwaniac -wystarczą mi
      wczorajsze próby
      może sąsiad z pracy wyskoczy, dowie sięi nam opisze?smile
      • michal_74 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 13:08
        Chyba do nich zadzwonię, że jej nie chcę i już. Potem peno może się okazać, że
        ona taka za darmo to nie jest... Bo co niby jest za darmo? Nawet niektórzy za
        mordobicie słono sobie licząsmile
        • mooj Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 14:17
          już działa tzn dzwonić na nowy mozna
          minus - dzwonię równiez z nowego czyli wszyscy moi rozmówcy którzy mają
          identyfikację przychodzących o nim wiedzą
          natomaist o działaniu równoległym ze straym (tzn w tym samym czaie) nic nie
          wiem - mój aparat nie obsługuje dwóch linii
          jelsi ktos ma obslugujacy i może podzielić się wiedzą to zachęcam
          • sc77 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 16:31
            Sprawdzalem wczoraj i nowy numer dzialal, sprawdzam dzis i nie dziala sad

Sprawdzilbym bezposrednio w BOA, ale tu do mnie przeprowadzaja sie dopiero w
            marcu czy kwietniu a do tego czasu to pewnie wszystko juz bedzie wiadomo...
            • zztaurus Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 17:29
              Nowy numer bedzie za rok jedynym obowiazujacym. Do tego czasu dzialaja obydwa.
              Nie ma mozliwosci zawieszania rozmow, bo to jest jedna i ta sama linia.
              ------------------
              Uwaga: nie korzystam z powyzszej skrzynki pocztowej.
              • sc77 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 12.01.05, 09:28
                A czy ktos w takim razie wie czemu zmieniaja te numery ?? To dziwne.
                Na moj numer nie moge sie dodzwonic z telefonu El-Net (ciekawe bo to tez Netia)
                • mooj Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 12.01.05, 09:34
                  nie wiem dlaczego ale może ma związek to z ostatnią zmianą regulaminu
                  świadczenia usług (zapis o następcy prawnym spraya się pojawił)
                  nie wiem jak to się ma do prawa telekomunikacyjnego [zmiana numeru]- także
                  tylko podejrzewam, ze zmiana numeru nie jest taka prosta ,stąd manewr -
                  dostaniecie nowy a nie "na wymianę" a że stary przestanie działac -trusno
                  martwcie się o zawiadomienie wszytskich ktorzy powinni wiedzieć o zmianie
                  nie podoba mi się to, ale czuje , ze nic poradzić nie możnasad
                  pozdrawiam
                  • sc77 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 12.01.05, 16:53
                    I co ciekawsze, że nowe numery 301 nie są numerami netii...
                    • stewald Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 13.01.05, 13:20
                      Bo może to będą tylko i wyłącznie numery spraya. Bo właściwie jaki sens miałaby
                      mieć ta zamiana, co mają wspólnego pierwsze trzy cyfry z prawem
                      telekomunikacyjnym? Jakiś konkretny cel przecież ta zmiana musi mieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka