michal_74 11.01.05, 09:46 Takową ponoć dostaliśmy od dzisiaj, co wynika z załczonej do faktury informacji. Ale co z nią zrobić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sc77 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 10:30 Ja tez dostalem ten drugi numer, ale nie wiem po co. Moze za jakis czas wysla informacje, ze zmieniaja wszystkim numery na te nowe. Najfajniejsze jest to, ze zmieniaja siedzibe i bede mial ich baaaaardzo blisko pracy Odpowiedz Link
mooj Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 12:25 a dzwoniłeś pod ten dodatkowy numer? jak zadziala to zobaczymy teoretycznie jeśli dysponowałbyś odpowiednim aparatem, centralką itp to mógłbyś prowadzić dwie rozmowy, korzystac z zawieszenia połączęń, powiadamiania o oczekującym i innych udogodnieniach u mnie na razie numer martwy a zdrowia nie mam żeby do spray 2 razy w miesiący wydzwaniac -wystarczą mi wczorajsze próby może sąsiad z pracy wyskoczy, dowie sięi nam opisze? Odpowiedz Link
michal_74 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 13:08 Chyba do nich zadzwonię, że jej nie chcę i już. Potem peno może się okazać, że ona taka za darmo to nie jest... Bo co niby jest za darmo? Nawet niektórzy za mordobicie słono sobie liczą Odpowiedz Link
mooj Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 14:17 już działa tzn dzwonić na nowy mozna minus - dzwonię równiez z nowego czyli wszyscy moi rozmówcy którzy mają identyfikację przychodzących o nim wiedzą natomaist o działaniu równoległym ze straym (tzn w tym samym czaie) nic nie wiem - mój aparat nie obsługuje dwóch linii jelsi ktos ma obslugujacy i może podzielić się wiedzą to zachęcam Odpowiedz Link
sc77 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 16:31 Sprawdzalem wczoraj i nowy numer dzialal, sprawdzam dzis i nie dziala Sprawdzilbym bezposrednio w BOA, ale tu do mnie przeprowadzaja sie dopiero w marcu czy kwietniu a do tego czasu to pewnie wszystko juz bedzie wiadomo... Odpowiedz Link
zztaurus Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 11.01.05, 17:29 Nowy numer bedzie za rok jedynym obowiazujacym. Do tego czasu dzialaja obydwa. Nie ma mozliwosci zawieszania rozmow, bo to jest jedna i ta sama linia. ------------------ Uwaga: nie korzystam z powyzszej skrzynki pocztowej. Odpowiedz Link
sc77 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 12.01.05, 09:28 A czy ktos w takim razie wie czemu zmieniaja te numery ?? To dziwne. Na moj numer nie moge sie dodzwonic z telefonu El-Net (ciekawe bo to tez Netia) Odpowiedz Link
mooj Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 12.01.05, 09:34 nie wiem dlaczego ale może ma związek to z ostatnią zmianą regulaminu świadczenia usług (zapis o następcy prawnym spraya się pojawił) nie wiem jak to się ma do prawa telekomunikacyjnego [zmiana numeru]- także tylko podejrzewam, ze zmiana numeru nie jest taka prosta ,stąd manewr - dostaniecie nowy a nie "na wymianę" a że stary przestanie działac -trusno martwcie się o zawiadomienie wszytskich ktorzy powinni wiedzieć o zmianie nie podoba mi się to, ale czuje , ze nic poradzić nie można pozdrawiam Odpowiedz Link
sc77 Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 12.01.05, 16:53 I co ciekawsze, że nowe numery 301 nie są numerami netii... Odpowiedz Link
stewald Re: 2 linia telefoniczna w Spray'u 13.01.05, 13:20 Bo może to będą tylko i wyłącznie numery spraya. Bo właściwie jaki sens miałaby mieć ta zamiana, co mają wspólnego pierwsze trzy cyfry z prawem telekomunikacyjnym? Jakiś konkretny cel przecież ta zmiana musi mieć. Odpowiedz Link