mooj 11.01.05, 13:46 jest brudno sprzątanie jest albo bardzo niedokładne albo zbyt rzadkie czy jest planowane gruntowne czyszczenie garaży? kiedy? po zimie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zz_nowy Re: [do MA] garaże - sprzątanie 11.01.05, 14:47 jest syf z malarią... Rzuciłem na ziemię - obok samochodu 4 tygodnie temu małe plastikowe kółko (białe i widoczne przy sprzątaniu jak cholera)żeby zobaczyć kiedy zniknie - leżało jeszcze wczoraj wieczorem... Odpowiedz Link
mooj Re: [do MA] garaże - sprzątanie 11.01.05, 14:51 ja obserwowałem pustą paczkę po papierosach w październiku/listopadzie - przez kilka tygodni zarządca osobiście sprzątnał ale pzreciez nie o to chodzi zeby pokazywac palcem "tu jest źle" natomiast (dla równowagi" chwalę klatkę, korytarze, windy) Odpowiedz Link
aktywista13 Re: [do MA] garaże - sprzątanie 12.01.05, 13:27 Może na to odpisałby dyr ds jakości? Jest mądry w każdej dziedzinie, która nie wymaga ruszenia d... zza biurka Odpowiedz Link
metropolitanaddress Re: [do MA] garaże - sprzątanie 12.01.05, 14:48 Dzień dobry, wszelkich informacji na tematy związane z utrzymaniem nieruchomości udziela administrator w czasie dyżurów oraz telefonicznie. Ponieważ zostałem w ten sympatyczny i kulturalny sposób zapytany - to informuję, że mechaniczne doczyszczanie garaży planowane jest na piątek lub sobotę. Po ostatecznym potwierdzeniu terminu administrator na klatkach i w garażach umieści odpowiedni komunikat. Wszelkie wnioski na temat pracy służb utrzymania nieruchmości proszę zgłaszać administratorowi, w przypadku gdyby występowały jakiekolwiek problemy można także każdą uwagę przekazać do Koordynatora Biura MA - tel. 850 66 25. Szykujemy także specjalną funkcję w ekstranecie do zgłaszania i śledzenia sposobu załatwienia każdego zgłoszenia. Serdecznie pozdrawiam Zdzisław Słowiński Metropolitan Address sp.z o.o. Odpowiedz Link
mooj Re: [do MA] garaże - sprzątanie 12.01.05, 15:22 kóry to ten sympatyczny i kulturalny? tenskuteczny czy ten z pierwszego posta? taki pomysl racjonalizatorski -nei wsyztskie naraz -klatka po klatce żeby nie trzebab było 150 samochodów naraz gdzieś utknąć a 30 to się jakoś rozparceluje (jelsi TP się zgodiz to na gościnne i ew pod gminę) na czas czyszczenia Odpowiedz Link
metropolitanaddress Re: [do MA] garaże - sprzątanie 12.01.05, 17:52 wniosek przyjęty, oczywiście życie zweryfikuje czy uda się sprawnie przeprowadzić taką akcję. pozdrawiam ZS PS. na forum są również przykłady skuteczności z zachowaniem kultury Odpowiedz Link
mooj Re: [do MA] garaże - sprzątanie 14.01.05, 19:04 Uważam, że to co się odbyło nie zasługuje na miano gruntownego czyszczenia. Wielotygodniowe zaniedbania (tak to oceniam) nie zostały zniwelowane przez użycie mechanicznej czyszczarki.Zamiatanie garaży (nominalnie ponoć co drugi dzień) + użycie raz do roku ciężkiej artylerii nie przynosi oczekiwanych efektów - owszem jest czyściej ale w dalszym ciagu brudno, nieakceptowalnie brudno jak na czas "tuż po gruntownym czyszczeniu" Nie oczekuję usunięcia plam po olejach na stanowiskach postojowych -nie mój wyciek, nie moje stanowisko, nie mój problem (dlaczego mam płacić za wycieki sąsiada? rozumiem że poświęceniu kilkdziesięciu minut na stanowiska bardzo zanieczyszczone jest pozbawione sensu i wątpliwe ekonomicznie) Natomiast usunięcie plam które schodzą po trzykrotnym przetarciu zestawem chusteczka higieniczna + woda (sprawdziłem) moim zdaniem leżą w zleconym i opłaconym zakresie usług. Czy będzie to robione maszyną samobiezną, mopem , czarodziejską różdżką czy szczoteczką do zębów - nie do mnie należy decyzja. Ja oczekuję efektów -nie tak trudnych do uzyskania (powtarzam - sprawdziłem własnoręcznie) Jeśli prawdą jest, ze MA nie jest w stanie tego wykonać będę wnioskował o wyłączenie z zakresu zamawianych usług sprzątania lokalu "garaż". Jeśli nieprawdą ...to można to wykonać. Wydaje mi się, ze tydzień wystarczy by sprawdzić można/nie można pozdrawiam Odpowiedz Link
zz_nowy Re: [do MA] garaże - sprzątanie 12.01.05, 13:39 windy ok ale jakoś do dzisiaj nikt porządnie nie odpakował sufitu z folii (IV klatka)... Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: [do MA] garaże - sprzątanie 13.01.05, 09:33 A u nas w B (klatka I i II) sprzatali maszyna jakis czas temu (ok. 2 tyg.). Ja nie widzialem zadnej kartki i sprzataniu. Na moim miejscu jest czysto, ale na miejscach gdzie staly samochodu jest niezly "syf". Odpowiedz Link
zzmarcin Re: [do MA] garaże - sprzątanie 14.01.05, 11:05 True, true... moja maszyna chyba akurat była w garażu, bo syf na miejscu jak był tak jest( A wystarczyłoby powiesić jakis komunikat, że będzie czyszczenie. Od soboty idą mrozy. Być może nie będą na tyle silne, żeby temperatura w garażach spadła poniżej zera, bo inaczej można zapomnieć o sprzątaniu. Odpowiedz Link
aktywista13 Pieścić się z MA 14.01.05, 12:09 nie zamierzam. A propaganda o ISO mnie nie rusza. Oczywiście jest zarzadca, potem administrator, potem komisja pożal się boże rewizyjna, potem p. mooj, a potem syf i rzeczywistość. Bez nazwania sprawy po imieniu nic się nie dzieje... A tu proszę - wystarczy jedna literka i trzy kropeczki i jest! Odpowiedz Link
zz_nowy Re: Był syf 17.01.05, 15:54 ja tez zauważyłem dzisiaj że jest brudno. Czy terminy mechanicznego sprzątania były wyznaczone na piątek? Odpowiedz Link
mooj Re: [do MA] garaże - sprzątanie 24.03.05, 20:04 tym razem jest ok nie tylko było sprzątane ale jest posprzątane zgryźliwe "a jednak można" przepycha się z optymistycznym "idzie ku lepszemu" i realistycznym "czy za każdym razem potrzeba mobilizacji damoklesowego miecza uchwały?" pozdrawiam Odpowiedz Link
metropolitanaddress Re: [do MA] garaże - sprzątanie 24.03.05, 23:30 Dzień dobry, administrator zarządził zmianę techniki doczyszczania i chyba pomogło. Dłuższy komentarz na tenat użytego miecza zamieścimy jutro w ekstranecie i wyślemy wszystkim listami. Pozdrawiam i życzę wesołych świąt. ZS Odpowiedz Link