15.10.05, 13:31
Witam przyszlych sasiadow Etapow D i E.
Nasze miejsce, na poznanie sie, wymiane infsmile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • andrios Re: Etap D 17.10.05, 14:02
      Też myślimy z żoną o kupnie mieszkania w etapie D.
      Najbardziej przeraża mnie cena podziemnego miejsca garażowego.
      Z tego, co się dowiedziałem, to nie będzie żadnych miejsc naziemnych, także
      ten, kto nie kupi miejsca pod ziemią, nie będzie miał gdzie parkować.
      Z jednej strony to dobrze, że na terenie osiedla nie będzie samochodów
      parkujących wszędzie, z drugiej strony, jak przyjadą goście, to będą musieli
      zaparkować na ulicy i odbyć kilkuminutowy spacerek na osiedle.
      Agroman sprzedaje podziemne miejsca w Lewandowie za połowę ceny ZZ, tak więc
      różnica jest spora.

Rozkłady mieszkań nie są najlepsze, także cały czas się wahamy. Jak już nam
      jakiś rozkład podpasował, to okazało się, że takie mieszkania są tylko na
      parterze sad

Ważne jest natomiast to, że budowa już trwa i można obserwować postępy w
      budowie.

Pozdrawiam,

Andrios
      • przemek.c Re: Etap D 17.10.05, 14:27
        A ile teraz, tak w ogóle, deweloper życzy sobie za miejsce garażowe, jeśli mogę
        spytać?
        • andrios Re: Etap D 17.10.05, 17:57
          25 000 zł brutto
          • mitaka Re: Etap D 18.10.05, 10:04
            no tyle to akurat cennikowo bylo od zawsze (o ile sie nie myle)
          • przemek.c Re: Etap D 18.10.05, 10:39
            andrios napisał:

> 25 000 zł brutto

Nic nowego. Raczej standard na rynku. Chociaż widywałem sztuki po 40.000, do
            tego zakup obowiązkowy, hehe...
      • boc Re: Etap D 18.10.05, 23:07
        Do budynków D i E będzie dochodziła ulica wewnętrzna. Tam chyba będzie można
        parkować.
        • michal_74 Re: Etap D 26.10.05, 11:55
          W dzisiejszym (26 X) dodatku do GW Nieruchomości jest info o rozbudowie Zz. I
          jest w nim informacja o lokalach usługowych w budynkach. Jest też wizualizacja -
          bez ogrodzenia. Czy oznacza to, że kupujemy mieszkania w niestrzeżonym
          osiedlu, mimo, ze standard umów przewiduje co innego?
          • niecha30 Re: Etap D 26.10.05, 12:13
            My z męzem tez jestesmy zaiteresowani kupnem mieszkania na ZZ w etapie D choc
            nie powiem sporo kasy cały czas myslimy czy damy rade.
            A ta dzisiejsza wiadomosc w gw troche mnie zmartwiła odnosnie ogrodzenia mówia
            ze bedzie ogrodzone strzezone itp
            • paszto1 Re: Etap D 26.10.05, 16:19
              Ogrodzenie bedzie. Zreszta kazdy ma to zagwarantowane w umowie. Pytanie tylko
              czy bedzie dochodzila droga gminna czy nie. Rozmowy z gmina sie niemilosiernie
              slimacza, a od wyniku tych rozmow zalezy ksztalt ogrodzenia. W gre wchodza dwa
              scenariusze. Albo ogrodzone beda wspolnym plotem budynki D i E. Albo bedzie
              osobne ogrodzenie i ochrona dla kazdego budynku. Ma to swoje zle i dobre strony.
              JEsli bedzie droga gminna to i bedzie mozna sobie spokojnie parkowac, ale wtedy
              tez pobocze bedzie "zawalone" przez samochody.
              Co do miejsc naziemnych to beda. Dwa tygodnie temu mialo ich nie byc wogole ale
              tydzien temu turret juz zmienil plany i maja powstac miejsca dla karetki i
              roznego rodzaju sluzb. W ostatecznym rozrachunku pewnie dorzuca jeszcze kilka
              miejsc dla "gosci".
              • niecha30 Re: Etap D 27.10.05, 08:55
                czy w sumie moze byc tak ze albo bedziemy samodzielnym budynkiem lub dwoma a
                ogólnie bedziemy tak jakby odzielnym osiedlem od A,B i C
                • aktywista13 Re: Etap D 27.10.05, 09:07
                  No ale powierzchnia handlowa?
                • paszto1 Re: Etap D 27.10.05, 17:54
                  Odzielnym osiedlem bedziemy na 100%. Pyatnie czy beda dwa oddzielne budynki z
                  osobnymi ogrodzeniami czy kompleks dwoch budynkow z jednym ogrodzeniem.
          • maglig Re: Etap D 27.10.05, 12:07
            Witamy wszystkich naszych przyszłych sąsiadów z E.Ogrodzenie będzie na
            100%,ktoś rozsiewa dziwne plotki,bloki D i E mają posiadać oddzielne ogrodzenie
            i ochronę,a droga dojazdowa ma być na miejscu starych PGR-owskich szklarni od
            ulicy Żuromińskiej....Pozdrawiamy i do usłyszenia.
            Magda i Marcin.
    • dorka21 Re: Etap D 09.11.05, 14:58
      Witam, coś forum nie jest zbyt aktywne, a powinno byc tutaj mnówstwo ludzi
      biorac pod uwage kolejki w biurze sprzedaży. Ja już prawie jestem zdecydowana
      na zakup mieszkania w budynku D, dzisiaj mam negocjajce Umowy, zobaczymy co z
      tego wyniknie.
      Pozdrawiam
      • adamleszcz Re: Etap D 14.11.05, 14:12
        W czwartek ponegocjowałem umowę, podpisałem i jestem przyszłym szczęśliwym (?)
        właścicielem mieszkania na ZZ. Z 2 pokoi zrobiłem sobie 3 z aneksem kuchennym,
        na planach nie jest źle, zobaczymy jak to wyjdzie na 54m2. Pozdrawiam
        przyszłych sąsiadów,
        • dorka21 Re: Etap D 15.11.05, 11:11
          no to mam nadzieje ze wszyscy będziemy szczęśliwymi mieszkańcami ZZsmile Z tego co
          widzę mamy te same metraże, my również zakupiliśmy dwupokojowe mieszkanie o
          metrażu 54m2 w budynku D na IV piętrze.
        • zzdorka Re: Etap D 15.11.05, 11:55
          POcieszę Cie. Ja mam 54 m i zrobiłam dokładnie to samo. Jestem bardzo zadowolona.
          • dorka21 Re: Etap D 15.11.05, 12:01
            ale już mieszkasz na ZZ, czy też oczekujesz na mieszkanie? i co przerobiłaś na
            3 pokoje?
            • zzdorka Re: Etap D 21.11.05, 21:55
              Mieszkam od ponad 2 lat.

Przerobiłam takie mieszkanie, jakie jest w biurze sprzedazy - czyi 54 m, które
              sa w standardzie dwoma pokojami na 3. Mam sypialnie, niewielką, ale przynajmniej
              osobną, mam salon z kuchnia [nawet duza wyszła surprised] i trzeci pokój na wszystko
              pozostałe. Jestem zachwycona i choc pewnie kiedyś mi się znudzi to na razie
              nacieszyc sie nie moge.
        • alka.fm Re: Etap D 02.03.06, 00:37
          Witam!!

Pierwszy raz w zyciu jestem w roli kupującego mieszkanie. Mam pytanko - choć
          pewnie z pozoru naiwne: jak mozna negocjować umowę, co można wytargować i
          jakich argumentów używać. Niestety nikt z moim bliskich nie był już od dobrych
          kilkunastu lat w takiej sytuacji. Z góry dziekuję za odpowiedź.
          • dorka21 Re: Etap D 02.03.06, 08:22
            witam, Alka.fm poszukaj na formu informacji na ten temat już kilka wątków było
            w tej sprawie. Pozdrawiam D.
      • zzdorka Re: Etap D 15.11.05, 11:57
        dorka21 napisała:

> Witam, coś forum nie jest zbyt aktywne, a powinno byc tutaj mnówstwo ludzi
        > biorac pod uwage kolejki w biurze sprzedaży.

Nie jest aktywne? Zartujesz sobie? Mogę ci rzucić kilka linków do malo aktywnych
        forów. smile

Nie licz na aktywność mieszkańców. Większość osób woli zamknąć się w swoich 4
        ścianach i nie wyściubiać nosa. Niech wszystko "się samo" załatwi.
        • dorka21 Re: Etap D 15.11.05, 12:02
          wiem, wiem ale są też fora bardzo ale to bardzo aktywne, wiec naszczęscie są i
          aktywni ludziesmile
          • marcin.lesiak Re: Etap D 15.11.05, 12:53
            Nasze forum z dziale:
            Gazeta.pl>Forum>Prywatne>Społeczeństwo>Osiedla, wspólnoty>Mazowieckie
            jest na pierwszym miejscu pod względem ilości wypowiedzi - 17108, następna na
            liscie ma 2648 (stan 12:51 15 XI 2005).
            • dorka21 Re: Etap D 15.11.05, 13:28
              tak to wiem, mi bardziej chodziło o wątek Etapu D i E. Ale dziękuje za
              informacje. Pozdrawiam
              • kawka9 Re: Etap E 15.11.05, 14:53
                Cześć, kupiliśmy z mężem 54m, na czwartym piętrze, w etapie E. Zastanawiam się
                jak przerobiliście 2-pokojowe mieszkania na 3-pokojowe, bo ja myślę nad tym ale
                ciągle wychodzą mi jakieś niestworzone rzeczy, może ktoś się podzieli planem?
                Pozdrawiam wszystkich mieszkańców ZZ
                • adamleszcz Re: Etap E 15.11.05, 16:23
                  Kawka9 ->zapytaj w biurze sprzedaży. Mają gotowy projekt takiej przeróbki
                  mieszkania. My coś kombinowaliśmy sami, ale to co nam zaproponowali było
                  zdecydowanie lepsze. Moja dziewczyna martwi się tylko o aneks kuchenny,
                  konkretnie jego szerokość - 1,5m. Boi się, że jak będzie w ciąży to się tam
                  razem nie zmieścimy smile
                  Nasze mieszkanko, niestety na parterze, budynek D.
                  • karaton Re: Etap E 15.11.05, 16:50
                    Dość ciekawe, a może i przydatne w myśleniu o układzie kuchni, uwagi można
                    znaleźć pod adresem:
                    www.ikea.com/ms/pl_PL/complete_kitchen_guide/kitchen_know-how/design_and_plan/ergonomics.html
                    Jak poklikacie w ikonki pod rysunkiem w lewej części strony to znajdziecie
                    niektóre zasady i przykładowe wymiary niezbędne których znajomość jest
                    przydatna przy projektowaniu kuchni. (Nie reklamuję Ikei!!!)
                    Może nie każdy je zna, więc może się przyda. Architekci znają prawa ergonomii
                    kuchennej i wiedzą ile powinno być miejsca w cm aby był swobodny dostęp do
                    szuflady na dole szafki, a ile do szafki otwieranej. Ja kombinowałem ze swoją
                    kuchnią sam i niestety nie pamiętam - może ktoś to wie i się z Wami podzieli
                    wiedzą...
                  • rumity Re: Etap E 24.11.05, 11:45
                    adamleszcz napisał:

My coś kombinowaliśmy sami, ale to co nam zaproponowali było
                    > zdecydowanie lepsze. Moja dziewczyna martwi się tylko o aneks kuchenny,
                    > konkretnie jego szerokość - 1,5m. Boi się, że jak będzie w ciąży to się tam
                    > razem nie zmieścimy smile

Witam,
                    nie widziałem projektu w biurze sprzedaży, ale sam też zdecydowałem się na
                    reorganizację 54m2 z 2 na 3 pokoje. Z ciążą nie było problemusmile Mieszkamy od 2
                    lat i chwalimy sobie tą zmianę bardzosmile

• grzegorz_zz Re: Etap E 16.11.05, 10:30
                  Kto chce moge wyslac na maila.
                  Moj: grzegorz_zz@gazeta.pl
                  • dyedka Re: Etap E 16.11.05, 22:55
                    witam
                    czy mogę poprosić na adres edytek10@interia.pl
                    zastanawiam się właśnie nad mieszkaniem 54 m smile))
                    pozdrawiam
                    • kawka9 Re: Etap E 17.11.05, 08:48
                      Ktoś wcześniej napisał, że etapy D i E będą ogrodzone oddzielnie, i to jest
                      zapisane w umowie. Ja sprawdziłam w załączniku nr 2 i tam nie ma nic o płocie,
                      tylko o ochronie przy wejściu do budynku. Dla porównania - w załączniku, który
                      daje do wglądu deweloper jest informacja o płocie 180 cm. Więc jak to naprawdę
                      będzie? Osobiście nie przeszkadzałby mi brak płotu (osiedle byłoby nielicznym z
                      nowopowstających w Warszawie bez ogrodzenia)ale sama nie wiem już na co mam się
                      nastawić. Jeśli ktoś jest lepiej zorientowany ode mnie to proszę o odpowiedź.
                      • dorka21 Re: Etap E 17.11.05, 16:40
                        z informacji jakie uzyskalismy w Biurze, osiedle ma być ogrodzone, dwa budynki
                        razem czyli D i E, ale jak to będzie naprawdę.....
                        • boc Re: Etap E 12.12.05, 18:33
                          dorka21 napisała:

> z informacji jakie uzyskalismy w Biurze, osiedle ma być ogrodzone, dwa budynki
                          > razem czyli D i E, ale jak to będzie naprawdę.....

Naprawdę to przyglądając się rozkładowi budynków D i E (mapka na stronie
                          internetowej ZZ), to nie ma miejsca na oddzielne ogrodzenia. Przecierz pomiędzy
                          budynkami jest wewnętrzna droga dojazdowa do "D" i do "E".
                      • zz_moris Re: Etap E 18.11.05, 11:32
                        Witam wszystkich wlasnie zakupilem mieszkanie w etapie D zapis w zalączniku nr
                        2 jest wyrazny ogrodzenie jest wysokość 1,8 metra

pozdrawiam serdecznie
                        • dorka21 Re: Etap E 18.11.05, 13:08
                          no to teraz razem trzymamy kciuki za pomyślne zakończenie budowy budynku Dsmile
                          • kmyczek Pytanie o umowe przedwstepna 20.11.05, 22:49
                            witam
                            czy mozecie mi napisac czy udalo sie wam cos wynegocjowac z developerem i co to
                            bylo??
                            z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam
                            • dorka21 Re: Pytanie o umowe przedwstepna 21.11.05, 08:20
                              Co nie co udało się ale nie wszystko. Negocjacje umowy jest to raczej sprawa
                              indywidualna i zalezy na czym komu zależy. Na pewno zwróć uwage na stawki kar.
                              • kmyczek Re: Pytanie o umowe przedwstepna 21.11.05, 08:44
                                Czy udawło się wam wynegocjowac tylko zmiane warunków na korzystniejsze, czy
                                moze jeszcze jakis upust?? (gdzies na forum znalazłam ze ktos podobno
                                wynegocjowal 5000 mniej)
                                pozdrawiam
                                • dorka21 Re: Pytanie o umowe przedwstepna 21.11.05, 15:02
                                  O cenie nawet nie było mowy bo nabywaliśmy mieszkanie w okresie kiedy trwała
                                  promocja listopadowa, wiec jeżeli chodzi o finanse byli nieugięci.
                          • kmyczek Re: Etap E 22.11.05, 11:28
                            dzieki dorka za odpowiedz
                            pozdrawiam
                            • m.polak23 Re:Negocjacje umowy przedwstępnej 20.12.05, 09:53
                              Wynegocjowałem swojego notariusza (ich notariusz "goli" straszliwie) i równe
                              stawki kar umownych (takie same dla mnie i dla developera) a także zapłatę
                              ostatniej raty po odbiorze mieszkania (mogę nie odbierać i wtedy nie muszę
                              płacić ostaniej raty dopóki nie usuną usterek).

Pozdrawiam i życzę powodzenia
                  • kjask1 Re: Etap E 06.02.06, 15:48
                    ja chce , ja chce !!smile próbowałam sama ale cos ciężko idzie smile jek znajdziesz
                    chwile to wyślij na kjask1@gmail.com .
                    dzięki wielkie
                    • dorka21 Re: Etap E 07.02.06, 08:44
                      Witam Wszystkich, czy Wy prosicie o zdjecia te ktore juz wiekoszosc z nas ma
                      czy o jakies nowe? Jezeli nowe to oczywiscie bardzo prosze na maila gazetowego.
                      Pozdrawiam wszystkich sąsiadówsmile D.
                      • dorka21 Re: Etap E 07.02.06, 11:56
                        Czy ktoś wie na co wziął kredyt TP pod nasz grunt? Bo jak dokonywałam zakupu
                        mieszkania to hipoteka była "czysta" teraz jest podobno kredyt zaciągniety...
                    • dorka21 Re: Etap E 10.02.06, 10:48
                      a czemu jakoś zamarło to forum....Pozdrawiam
                      D.
    • rumity Re: Etap D 24.11.05, 11:48
      Czy wiadomo gdzie - dokładnie będzie usytuowana droga dojazdowa do D i E?
      • jali29 Re: Etap D 03.12.05, 04:20
        witam sasiadowsmile
        niestety nie moge ogladac postepow prac budowlanych ale jezeli zima bedzie
        lekka to mozliwe jest szybsze oddanie budynkusmile
        • dorka21 Re: Etap D 08.12.05, 09:56
          Czy są kolejni nowi sąsiedzi w Etapie D?
          • draboll Re: Etap D 11.12.05, 00:16
            Ja jestem nowym sąsiadem, ale w etapie E
            KD
            • marzenieb Re: Etap D 11.12.05, 11:12
              Pozdrawiam, ja także po sąsiedzku w E
              • lukasz_majewski2 Re: Etap D 12.12.05, 17:43
                Witam mam nadzieje przyszłych sąsiadów.
                Jestem w trakcie załatwiania kredytu.
                Żeby sie udałosmile
                Łukasz i Kasia
        • boc Re: Etap D 12.12.05, 18:24
          a skąd masz takie info ? Wiem, że do końca marca 2007 mają termin.
    • hubuz Re: Etap D 18.12.05, 09:36
      Witam wszystkich sasiadow z "D" i nie tylko. Jestem juz po podpisaniu umowy, ale
      niedawno dowiedzialem sie o istnieniu tego forum. Przeczytalem chyba wiekszosc
      watkow i przyznam ze coraz mniej jestem pewny swojej decyzji. Czy ktos moglby
      napisac ze mieszknie na ZZ jest super i ogolnie ze to fajne miejsce smile)
      Pozdrawiam
      • kmyczek Re: Etap D 18.12.05, 11:09
        witam
        ja jestem juz po przelaniu pierwszej transzy i nie zaluje decyzji.
        Szukałam dość długo mieszkania, najpierw na rynku wtórnym, aż wkońcu po
        obejżeniu iluś mieszkań zdecydowałam się na ZZ. Czemu, bo znam tam kilka osób
        mieszkających we wcześniejszych etapach, ktorym mieszka sie naprawde dobrze,
        pozatym popatrz na inne osiedla w Wawie, z regóły jak jest z osiedlem cos nie
        tak to ludzie masowo wyprowadzaja sie, jak jest np na lewandowie kolo wyspowej,
        na ZZ tego nie ma. Pozatym podoba mi sie wyglad osiedla, i lokalizacja.
        Ogólnie rzecz biorąc myśle że nie jest tak źlesmile
        Pozatym poczytaj sobie na innych forach osiedlowych, zawsze znajdzie sie kilka
        osob nie zadowolonych z tego czy tamtego, a tak naprawde to nie ma osiedla bez
        problemówsmile
        pozdrawiam i głowa do góry bedzie dobrze Kamila
      • dorka21 Re: Etap D 19.12.05, 11:41
        Witam, zgadzam się z Kamilą (kmyczek), ja również spędziłam dużo czasu na
        szukaniu mieszkania na rynku wtórnym oraz pierwotnym i ZZ było jedną z niewielu
        inwestycji gdzie nie mialam dużo wątpliwości a cena przy tym nie była
        kosmicznie wysoka jak np. 6 tys/m2. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony,
        zawsze będzie jakaś usterka i coś nie tak, ale biorąć pod uwagę co się dzieje
        na innych inwestycjach to ta nie jest wyjątkiem i należy do tych bardziej
        udanych. Poczytaj sobie o innych inwestycjach w Warszawie to dopiero włos się
        może zjeżyć.
        Pozdrawiam
    • gm35 Re: Etap D 29.12.05, 22:17
      Witam
      mam rezerwacje na mieszkanie 54 m i cały czas sie zastanawiam smile))))
      ale jak narazie więcej argumentów na tak niż na nie smile) coś nas tu mało , czyżby mieszkania w tych etapach nie cieszyły sie powodzeniem ???
      G
      • dorka21 Re: Etap D 02.01.06, 09:16
        teraz na rynku to chyba wszystkie mieszkanie ciesza sie powodzeniemsmile stad tez
        kosmiczne ceny na nie. Mysle, ze narazie nie ma o czym pisać tylko cierpliwie
        czekać na odbiór mieszkaniasmile
        Pozdrawiam
        • michal_74 Re: Etap D 02.01.06, 10:07
          Mieszkańcy (właściciele) powinni szybko wziąć sprawy w swoje ręce i patrzyć na
          ręce deweloperowi oraz zarządcy - tak jak nauczyliśmy się tego w A
          • dorka21 Re: Etap D 03.01.06, 10:10
            No ale to już chyba jak bedą mieszkania bo narazie to niewiele możemy działać.
            • jott7 Re: Etap D 03.01.06, 17:12
              Odpowiadam dorce 21; jak bedą mieszkania to na niektóre sprawy może byc juz za
              póżno. Czytaj posty wczesniejsze mieszkańców etapów A a szczególnie B. Ważne
              kwestie to:plan zagospodarowania osiedla. Powinien stanowic załacznik do umowy
              przyrzeczenia. Z reguły deweloperzy bronia się przed tym jak diabeł przed....
              Ty masz prawo wiedzieć co będzie się znajdowało w najbliższym otoczeniu Twojego
              mieszkania. Jesli plac zabaw to na jakiej powierzchni, jak wyposazony, jak
              daleko do miejsc postojowych itp. Jesli jakis sklep to konkretnie gdzie? Jaki
              bedzie do niego dojazd z zaopatrzeniem? Jaka częśc placu zajmą parkingi? Jak
              daleko od Twoich okien ?Co oznacza pojęcie zieleń / ile , jaka /Uwaga na tzw
              zielone tarasy czyli trawkę na dachu nad garażami. To trzeba potem utrzymywac a
              efekt raczej mizerny. Jesli boisko to konkretnie jakie? iTD ITD. Jesli nie ma
              tych ustaleń w umowie oznacza że deweloper zobowiazuje się tylko do haseł, bez
              konkretów / vide sprawa dojazdu do sklepu Albert /. Podobne maksymalnie
              precyzyjne zapisy powinny dotyczyc mieszkania i budynku. Okna -jakie dokładnie,
              drzwi - jakie dokładnie. Masz teraz czas aby to wszystko posprawdzac / atesty.
              dane techniczne itp /
              • kmyczek Re: Etap D 03.01.06, 19:12
                witam
                niestety nie udalo mi sie wyegzekwowac aneksu do umowy jesli chodzi o
                zagospodarowanie przestrzeni, jakiego rodzaju ma byc zieleń itp, jedyne co
                widziałam plany. Podobno takich rzeczy nie dołancza się do umowy.
                pozdrawiam
                • dorka21 Re: Etap D 04.01.06, 13:02
                  nam niestety też się nie udało, oglądalismy tylko plany. Jedno jest pewne taki
                  załacznik jest niewygodny dla developera dlatego pewnie go się nie dołączasad
              • dorka21 Re: Etap D 04.01.06, 13:01
                Odpowiadajac jott7. Wszystko fajnie, jest tylko jedno ale...! jak wyegzekwowac
                te wszystkie rzeczy o ktorych piszesz od developera. Przy negocjowaniu Umowy TP
                nie był zainteresowany przekazaniem takiego dokładnego planu. Ja osobiście
                wolałabym posiadać taki załącznik, ale jedyne co mogłam zrobić to powiedzieć w
                takim razie nie podpisze umowy, tylko co dalej. Ja bym nie podpisala Umowy a
                100 innych osób by podpisało. I takie są niestety realia. Mieszkan jest mało a
                chętnych bardzo duzo i dlatego developerzy mogą stawiac swoje warunkisad Co do
                dokładności jaki sklep będzie sie znajdował i gdzie to moim zdaniem nie jest to
                realne. Bo na tym etapie budowy skad developer moze wiedziec kto wykupi u niego
                powierzechnie handlowa i na jak dlugo. Zreszta to i tak wszystko zalezy od
                popytu na taki sklep, bo co z tego ze developer powie ci ze bedzie tam
                piekarnia a po pól roku piekarnia zostanie zamknieta bo nie będzie dochodowa i
                otworzy sie tam np fitenss club badz inny sklep itd itd.
                Także wszystko fajnie sie mówi czy pisze jak byc powinno i jakie mamy prawa,
                niestety rzeczywistośc jest inna, oczywiście trzeba walczyć o swoje ale
                niestety pewne rzeczy chcąc niechąc musimy zaakceptowaćsad I tak to moim zdaniem
                jest....
                • kmyczek Re: Etap D 04.01.06, 13:56
                  zgadzam sie z dorka21
                  niestety teraz kazdy developer rzadzi sie swoimi prawami i tak naprawde on
                  dyktuje Ci warunki, a Ty ewentualnie mozesz nie podpisywac z nim umowy tylko z
                  innym.
                  Wydaje mi sie ze sporo osób piszacych o sklepach uslugowych, zieleni itp nie
                  zdaje sobie sprawy co dzieje sie na innych Warszawskich osiedlach.
                  pozdrawiam
          • zz138b Re: Etap D 04.01.06, 13:10
            ... i bolesnie w B - pozdrawiam D-E, Marcin
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=31988598
          • zz138b Re: Etap D 04.01.06, 13:12
            michal_74 napisał:

> Mieszkańcy (właściciele) powinni szybko wziąć sprawy w swoje ręce i patrzyć
            na
            >
            > ręce deweloperowi oraz zarządcy - tak jak nauczyliśmy się tego w A

... i bolesnie w B - pozdrawiam D-E, Marcin
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=31988598
            • dorka21 Re: Etap D 04.01.06, 13:51
              no dobrze wiemy, że mamy unikać pana Łubińskiego ale co możemy teraz zrobić w
              tej sprawie...?
      • jali29 Re: Etap D 05.01.06, 18:55
        witaj sasiedzie
        Ja mam 59smile
        • gm35 Re: Etap D 05.01.06, 20:35
          to I czy II pietro ????? kombinuje ile jest mieszkań na piętrze bo o
          to nie spytałam sad((
        • dorka21 Re: Etap D 06.01.06, 08:15
          jali29 ja jestem spad 80smile
    • sloneczko13 Re: Etap D 03.01.06, 16:48
      Witamy przyszlych sasiadowsmile, wlasnie kupilismy mieszkanie w budynku D na 3
      pietrze Ewelina i Konrad
      • kmyczek Re: Etap D 03.01.06, 19:08
        witam
        ktore dokladnie mieszkanko?? bo moze jestesmy sasiadmi przez sufitwink??
        pozdrawiam Kama
        • sloneczko13 Re: Etap D 05.01.06, 18:34
          mieszkanko nr 356 a Ty?
          • kmyczek Re: Etap D 05.01.06, 20:31
            my jestesmy sasiadami z 352
            • gm35 Re: Etap D 05.01.06, 20:33
              to w którym to miejscu ???? chyba ostatnia klatka tuż przy E ??????
              • kmyczek Re: Etap D 05.01.06, 20:38
                dokladnie to jest od strony kanalku i chyba przedostatnia klatka od E
                • gm35 Re: Etap D 05.01.06, 21:01
                  tak właśnie kojarzyłam smile ,że to gdzieś tam powinno być
                  wiec ja bede miec chyba przedostatnia klatkę ale z odwrotnej strony smile)))
            • sloneczko13 Re: Etap D 06.01.06, 17:00
              kmyczek napisała:

> my jestesmy sasiadami z 352
              wiec bedziemy bliskimi sasiadamismile
      • dorka21 Re: Etap D 04.01.06, 13:05
        odpowiadając Sloneczko13: Witamy nowych sąsiadówsmile ja mam mieszkanie na IV
        piętrzesmile
        • sloneczko13 Re: Etap D 05.01.06, 18:34
          mieszkanko 356 a Ty?
    • gm35 Re: Etap D 04.01.06, 10:42
      Witam smile

mam draft umowy , w której jest napisane , że kuchnie będą gazowe w
      związku z tym mam pytanie , cy przepisy budowlane ( chyba ) mówiące o
      zakazie gazu w budynkach mieszkalnych , które posiadają więcej niż 3 piętra
      maja mieć kuchnie elektrycne już nie obowiązują ?????
      • boc Re: Etap D 04.01.06, 21:38
        Zaskoczyłeś mnie trochę tymi przepisami o zakazie gazu w mieszkaniach powyżej 3
        piętra ?!?!?! Może to chodzi o ogrzewanie gazowe a nie o gaz w kuchenkach ? 90%
        bloków w Warszawie ma więcej niż 3 piętra i w mieszkaniach mają kuchnie gazowe.
        • gm35 Re: Etap D 05.01.06, 08:07
          nie wiem jak ma większośc bloków , wiem co jest u najomych prawie
          wszędzie prąd a ni gaz smile))))) sama już nie wiem jak to powinno
          być smile)))

coś nas mało na tym forum , czyżby nikt nie kupował mieszkań na
          ZZ ??????? smile)))) wszystkim barrdzo miłego dnia smile))))
          • alfredo_wawa Re: Etap D 05.01.06, 13:25
            Malo nowych?! smile to ja sie zglaszam i robie premierowy wpis na forum. Wlasnie
            dokonalem rezerwacji na mieszkanie w etapie D i jak wszystkie wiatry beda
            pomyslnie wiac to za kilka dni podpisze umowe przedwstepna.

Pozdrawiam serdecznie

Alfredzik smile))

gm35 napisała:

> nie wiem jak ma większośc bloków , wiem co jest u najomych prawie
            > wszędzie prąd a ni gaz smile))))) sama już nie wiem jak to powinno
            > być smile)))
            >
            > coś nas mało na tym forum , czyżby nikt nie kupował mieszkań na
            > ZZ ??????? smile)))) wszystkim barrdzo miłego dnia smile))))
            • gm35 Re: Etap D 05.01.06, 13:40
              ja się zdecydowałam już ostatecznie i podpisuję na początku przyszłego
              tygodnia smile))
              Grażyna
              • alfredo_wawa Re: Etap D 05.01.06, 13:57
                Mowiac o pomyslnych wiatrach mialem na mysli tylko i wylacznie czynniki
                zewnetrzne smile Wedlug najbardziej aktualnych doniesien PAP i Reuter'sa na
                przyszly tydzien planowane jest w Warszawie ladowanie Marsjan i boje sie, ze
                wtedy biuro sprzedazy pracowac nie bedzie, tak samo jak nie bedzie pracowal
                bank smile))) Tym samym podpisanie umowy moze mi sie przeciagnac smile

Szacuneczek dla Sasiadki smile

Alfredzik

gm35 napisała:

> ja się zdecydowałam już ostatecznie i podpisuję na początku przyszłego
                > tygodnia smile))
                > Grażyna
                • gm35 Re: Etap D 05.01.06, 14:18
                  no to drogi Sąsiedzie mamy ten sam problem smile))))))) jak tak będzie to
                  ja też nie podpisze umów smile))

a Afredzik w którym banku załatwia kredyt ????

pozdrawiam
                • dorka21 Re: Etap D 05.01.06, 14:54
                  Afredo_wawa, uważaj na to lądowanie, bo gorzej będzie jak Ci Marsjanie wykupią
                  mieszkanko na które ty masz ochotę...i co wtedy, powiesz, że Marsjanie cię
                  wykolegowali?smile No chyba, że znasz już donosy na temat celu lądowania Marsjanwink
                  Pozdrawiam
                  • gm35 Re: Etap D 05.01.06, 15:03
                    oj Ci Marsjanie smile)))))))))))))))
                  • alfredo_wawa Re: Etap D 05.01.06, 15:12
                    Obawiam sie a w zasadzie to mam nadzieje, ze marsjanski system platniczy nie
                    jest kompatybilny z ziemskim i kilka dni zajmie im dokonanie przewalutowania :-
                    )) wiec tym samym mam kilkudniowa przewage smile)) i scenariusz zawierajacy
                    podkupienie mojego upatrzonego mieszkania raczej jest malo prawdopodobny smile
                    Inna sprawa, jesli beda chcieli sie wprowadzic bez placenia (tak na klasyczny
                    warszawski krzywy marsjanski ryjek) ale wtedy jedyna mozliwosc to koegzystencja
                    miedzyplanetarna smile)))))

Odpowiadajac na pytanie o bank, to na razie powstala short-lista a obecny na
                    nim jest BRE Bank, GE Bank oraz Fortis. A Kolezanka w ktorym kierunku zmierza?

Szacuneczek dla Sasiadek smile

Alfred

• gm35 Re: Etap D 05.01.06, 16:03
                      ja racej skłaniam się ku Millennium smile)) są elastyczni przy zdolności
                      kredytowej znaczy nie kazali zamykać kart kredytowych i innych
                      debetów smile)) myślałam też o mBanku czyli o jednym z Twojej listy ale im
                      starsznie przeszkadzaja moje karty kredytowe a niekoniecznie mam czas biegać
                      i je zamykać dla tak małej różnicy w racie smile)))

chętnie przeczytam Twojej sugestie i przemyślenia dotyczące kwestii wyboru
                      optymalnej oferty kredytowej smile

pozdrawiam
                      • alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 09:49
                        Hehe smile) Millenium najwidoczniej bardzo selektywnie podchodzi do kwestii
                        posiadania kart kredytowych, bo w moim przypadku to juz zaczelo stanowic
                        problem. Az sie boje dociekac tego, w czym lezy ta selektywnosc smile))

Co zas sie tyczy GE, to po dwoch wczorajszych spotkaniach pozycja tego banku na
                        mojej short-liscie ulegla gwaltownemu pogorszeniu. Przyczyna tego jest poziom
                        obslugi, ktory w pozniejszym czasie pozostawia wiele do zyczenia (to tak z
                        moich zrodel to wiem)

Jesli zas chodzi o inne banki to polecam zwrocenie uwagi na Nordea- tam trwa
                        akualnie promocja z oprocentowaniem (ChF) na poziomie 2,2% (czyli marza dali
                        sobie 1% marze).

Piatkowy szacuneczek dla sasiadek smile

Alfredzik

• gm35 Re: Etap D 06.01.06, 10:21
                          iem , ze liczy sie kwota wykorzystywana z limitu kredytowego tzn dopóki
                          obsługujesz terminowo zadłużnie na kartach to limit dostępny ich ni
                          obchodzi smile)) a co Tobie powiedzieli ????
                          rozmawiałeś z tym człowiekiem co współpracuje z ZZ ???? czy poszedłeś do
                          oddziału ???

pozdrawiam
                          G
                          • alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 11:24
                            Co do kart kredytowych to powiedziano mi, ze w kazdym innym banku niz bank w
                            ktorym masz konto osobiste, wazna bedzie wlasnie terminowosc splat a nawet to,
                            czy robilas zadluzenie na swoim koncie osobistym czy tez nie. Moze stad sie
                            bierze owe inne traktowanie nas?! smile))
                            W kazdym razie oferte jaka mam to 2,2% w Nordea, 2,35% (GE) i 2,45%(mBank). Wy
                            mozecie sie pochwalic lepsza oferta? smile

Czy kontaktowalem sie poprzez ZZ? Nie wiem, jak Wy ale ja mam wrazenie, ze
                            kontakt poprzez ZZ to dodatkowy koszt. Nie dotyczy to banku, chociaz poprzez
                            wskazany przez ZZ Multibank jestem w najlepszym razie gotowy otrzymac 2,7%.
                            Zwrocilem sie do ZZ z prosba o wycene malej modyfikacji polozenia scian.
                            Wstepny szacunek to 3,000 PLN ktore sa kosztem tego, ze pan Zenek i pan Kaziu z
                            ekipy budowlanej beda musieli pamietac zeby nie stawiac scian na pamiec, tylko
                            spojrzec na projekt (pomijam koszt "projektu" architektonicznego" w wysokosci
                            500 PLN) i inaczej ustawic sciany. Jak dla mnie to mistrzostwo swiata w
                            cenieniu sie smile))))) Gwarantuje, ze "na miescie" koszt takiej modyfikacji to
                            1/3 zaproponowanej przez ZZ ceny.....

Alfredzik

• dorka21 Re: Etap D 06.01.06, 11:33
                              Co do oprocentowania kredytu to mozesz uzyskac lepsze warunki ale spelniajac
                              inne jak np wklad wlasny powyzej 40% czy okres spłaty kredytu, tak naprawde
                              duzo tez zalezy od tego jaki kredyt chcesz wziac i na jakich warunkach. Jezeli
                              zas chodzi o kredyt na 100% czy przy jakims małym wkladzie wlasnym na lat 25-30
                              to podane przez Ciebie oprocentowania są moim zdaniem aktualne. Co zaś się
                              tyczy wyceny przez ZZ to musze niestety powiedzieć, że nie są oni wyjątkiem w
                              tej dziedzinie. Mam znajomych ktorych wycena rownież nie raz zaskoczyła na
                              innych inwestycjach w tym nawet poza Warszawasad Trzeba walczyć i twardo
                              negocjowacsmile
                              • alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 11:43
                                Jeden punkt procentowy roznicy to akurat zupelnie nic wartego uwagi, jesli
                                mialbym wlozyc kilkadziesiat tysiecy, ktore w tym samym czasie moge gdzie
                                indziej na siebie popracowac. Z tego tez powodu lubie swoje dwa z hakiem smile)))
                                i nawet roznice kursowe straszne tutaj nie sa smile)

A co do wycen modyfikacji, przerobek, to niezly lancuszek sie z tego tworzy.
                                Wydaje mi sie, ze jestem tolerancyjny ale krew mnie zaczyna zalewac, jak ktos
                                probuje to robic w az tak bezposredni i widoczny sposob.

Szacuneczek smile

A.

dorka21 napisała:

> Co do oprocentowania kredytu to mozesz uzyskac lepsze warunki ale spelniajac
                                > inne jak np wklad wlasny powyzej 40% czy okres spłaty kredytu, tak naprawde
                                > duzo tez zalezy od tego jaki kredyt chcesz wziac i na jakich warunkach.
                                Jezeli
                                > zas chodzi o kredyt na 100% czy przy jakims małym wkladzie wlasnym na lat 25-
                                30
                                >
                                > to podane przez Ciebie oprocentowania są moim zdaniem aktualne. Co zaś się
                                > tyczy wyceny przez ZZ to musze niestety powiedzieć, że nie są oni wyjątkiem w
                                > tej dziedzinie. Mam znajomych ktorych wycena rownież nie raz zaskoczyła na
                                > innych inwestycjach w tym nawet poza Warszawasad Trzeba walczyć i twardo
                                > negocjowacsmile
                            • dorka21 Re: Etap D 06.01.06, 11:38
                              chociaż niewiem czy mbank na pewno 2,45? a nie 2,95%?
                              • alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 11:44
                                Owszem, 2,95% tez funkcjonuje smile

A.

dorka21 napisała:

> chociaż niewiem czy mbank na pewno 2,45? a nie 2,95%?
                                • gm35 Re: Etap D 06.01.06, 13:29
                                  2,45 % z ulotka gazet "ładny Dom " czy jakoś tak smile))))))
                                  tylko , że tak jak pisałam mBank wymagał odemnie zamknicia wszystkiego a co
                                  najciekawsze dawali mi znaczni więcej ale swoich kart smile)))))))
                                  • alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 14:42
                                    Widzisz, jak ulotka potrafi czynic cuda smile)) W kazdym razie w OpenFinance
                                    dostalem wlasnie rowniez wspomniane przez Ciebie "ulotkowe" 2,45% smile

A co do zamykania wszystkiego, to punkt widzenia zalezy...... (koncowke z cala
                                    pewnoscia znasz wink)) ). Ja mam wlasnie konto w mBanku i taki uklad zeby
                                    wszystko do nich przeniesc nie robi na mnie az tak wielkiego wrazenia wink))

Szacuneczek smile

Alfredzio

gm35 napisała:

> 2,45 % z ulotka gazet "ładny Dom " czy jakoś tak smile))))))
                                    > tylko , że tak jak pisałam mBank wymagał odemnie zamknicia wszystkiego a
                                    co
                                    > najciekawsze dawali mi znaczni więcej ale swoich kart smile)))))))
                                    • gm35 Re: Etap D 06.01.06, 14:58
                                      oj tak smile))))))))) ulotka potrafi czynic cuda smile)))) to nad czymm
                                      sie zastanawiasz biesz w mBanku - moim skromnym zdaniem smile)))
                                • gm35 Re: Etap D 09.01.06, 11:52
                                  Alfredzik sprawdz BPH na telefon dali mi bardzo dobre warunki

pozdrawiam
                                  • alfredo_wawa Re: Etap D 09.01.06, 15:42
                                    gm35 napisała:

> Alfredzik sprawdz BPH na telefon dali mi bardzo dobre warunki
                                    >
                                    > pozdrawiam

Brrr
                                    Moze i dobre, ale placic co miesiac 12 zlotych za prowadzenie konta to jakos
                                    sprawia, ze jestem z tego powodu malo szczesliwy... 12 zlotych to rocznie 144 a
                                    na caly okres kredytu (30 lat) to juz daje kwote 4320 (o ile nie zmieni sie
                                    cena prowadzenia konta). Wiem, ze profity moge miec wieksze, ale jakos
                                    podchodze do tego sceptycznie smile

Poniewaz, jak mniemam jestesmy na tym samym etapie rozwoju mieszkalnego, to
                                    zeby nie zanudzac pozostalych forumowiczow, przejdzmy na kontakt mailowy. Mam
                                    nadzieje, ze nie masz nic przeciwko smile
                                    • gm35 Re: Etap D 09.01.06, 19:56
                                      hm....... ja poprostu przeniosę do nich konto smile))) ok pisz na maila gazetowego smile))))
                                • agnieszka232 Re: Etap D 22.03.06, 13:26
                                  my będziemy mieszkać w mieszkaniu nr 236 w etapie D,
                                  na pierwszym piętrze. jeśli ktoś ma nowe zdjęcia z budowy
                                  to bardzo proszę o przesłanie na maila gazetowego.
                                  Dziękuję i pozdrawiam przyszłych mieszkańców smile
                                  • maciej_pa Re: Etap D 22.03.06, 14:46
                                    czesc! Jestem z mieszkania 196. Jak tylko będe miał jakieś zdjęcia od razu
                                    wrzucę link smile
                            • gm35 Re: Etap D 06.01.06, 13:32
                              wies podejrzewam , ze te 3 kawałki to własnie za to spojrzenie w
                              plany smile)))))))
                        • dorka21 Re: Etap D 06.01.06, 10:24
                          tez słyszałam takie opinie o GE ale to wszystko tez zalezy na kogo trafisz z
                          danego banku, po drugie mieli on znacznie lepsze oprocentowania niz w
                          Millenium, oczywiscie w okresie w ktorym ja bralam kredyt. Poza tym Millenium
                          strasznie duzo papierologi stosuje. Ale tak jak to w zyciu bywa to wszystko
                          zalezy od wielu czynnikow...Zycze powodzeniasmile
                          • gm35 Re: Etap D 06.01.06, 10:38
                            to zależy przez kogo załatwiasz , jeśli bezpośrednio w oddziale to troche
                            tych papaierów chcą - jak przez tego człowieka wspołpracującego z ZZ to
                            tylko zaswiadczenie o zarobkach i wyciągi

jak teraz spojrzałam w kalkulator Nordei to kredyt jest droższy niż w
                            Millennium i oprocentowanie też mi wyszło większe sad((((
                    • dorka21 Re: Etap D 06.01.06, 08:11
                      Alfredo_wawa ja mam kredyt w GE Bank, Fortis jak ja bralam kredyt był dla mnie
                      zbyt nerwowysmile
            • 31moni Re: Etap D 06.01.06, 13:10
              No to jak malo nowych to i my sie dopisujemy kupilismy mieszkanko nr 31
              pietreko IV i bardzo chcielibysmy wiedziec czy ktos na forum jest z naszych
              sąsiadow?smile

Monika i Andrzej
              • gm35 Re: Etap D 06.01.06, 13:20
                to chyba pierwsza klatka .......... smile)))))) witamy smile)))
                • marta_melon Re: Etap D 06.01.06, 13:26
                  Witam,

Ja też się dopisuję. Kupiłam mieszkanie nr 298.

Pozdrawiam ,
                  Marta
                  • kmyczek apropo kuchni 06.01.06, 13:52
                    witam
                    czy moze ktos z was majacych mieszkanie 60 m, ma pomysl na powiekszenie
                    kuchni???
                    pozdrawiam
                    • 31moni Re: apropo kuchni 07.01.06, 17:48
                      my kupilismy podobnie 62m2 (2 pokoje)i tez ciekawi jestesmy czy ktos je
                      przerobil inaczej niz na planie.
                      • kmyczek Re: apropo kuchni 07.01.06, 22:08
                        no my wlasnie kupilismy 62 ale trzy pokojowe, jesli chcesz moge Ci przeslac
                        plany
                        pozdrawiam
                        • 31moni Re: apropo kuchni 11.01.06, 20:45
                          oj byłabym niezmiernie wdzięczna, poproszę maila na priva. Pozdrawiam
                          cieplutkosmile We wtorek jestm umówiona z architeketm Turret'a, ciekawa jestem co
                          nam wymyśli?
                  • gm35 Re: Etap D 06.01.06, 14:01
                    Witam smile))))))) może wreszcie to forum ożyje smile)))))
                  • momo15 Re: Etap D 08.01.06, 14:45
                    Witaj

Marta jestes nasza najblizsza sasiadka z tego samego pietra tzn. zza sciany.
                    Moje mieszkanie to 297.

Pozdrawiamy goraco

Agnieszka i Pawel
                    • marta_melon Re: Etap D 09.01.06, 12:12
                      Pozdrawiam Agnieszkę i Pawła z 297- moich najbliższych sąsiadów.

Marta

• szacher255 Re: Etap D 16.01.06, 19:55
                Witam najbliższych sąsiadów !!! nasze mieszkanie 29 IV p. Ewa i Grzegorz
                • 31moni Re: Etap D 18.01.06, 22:50
                  Witamy ale sie cieszymy w końcu ktoś zza ścianysmile
                  Monika i Andrzej
                  • ilonseb Re: Etap D 19.01.06, 13:34
                    Witam serdecznie , Moniko i Andrzeju a jaki macie nr mieszkania?
                    I. i S.
                    • 31moni Re: Etap D 19.01.06, 23:46
                      lokal 31
    • momo15 Etap D 05.01.06, 22:14
      witam nowych sasiadow na zz. szkoda, ze nie moja klatka.

Ps. Wszystkiego naj W NOwym Roku
      • gm35 Re: Etap D 06.01.06, 07:46
        nie martw sie pewnikiem znajdą się i z Twojej klatki smile
        też wszystkiego naj , naj smile)))

pozdrawiam
        Grażyna
    • lukasz-78 Re: Etap D 06.01.06, 14:56
      Ja też witam wszystkich. Ale ja kupiłem mieszkanie w etapie E 54m - 5 piętro

Łukasz
      • gm35 Re: Etap D 06.01.06, 14:59
        witam etap E smile)))))))
        • draboll Re: Etap D 10.01.06, 08:48
          Ja również kupiłem mieszkanie w etapie E na IV piętrze 1 klatka
          • gm35 Re: Etap D 10.01.06, 11:44
            jak miło - robi się nas coraz więcej smile)))
            • kmyczek Re: Etap D 10.01.06, 11:51
              witam
              czytalam wasze rozmowy na temat kredytow, wezcie jeszcze pod uwage
              ubezpieczenie kredytu.
              Nam w GE podczas promocji zaproponowano przez telefon 2,65%, a okazalo sie ze
              do tego dochodzi ubezpieczenie roczne 1%, i okolo 0,4% za kredyt równy a nie
              malejący.
              pozdrawiam
              • gm35 Re: Etap D 10.01.06, 13:25
                Witaj

dzięki , że wspominasz , ale ja to wkakulowałam tzn jstem tego
                swiadoma mam nadzieję , że Alfredzik też smile)) na szcęście jedno jest do
                wpisu do hipoteki i da sie to przez jakiś czas przeżyć smile) drugie tez
                nie na stałe

pozdrawiam
                • alfredo_wawa Re: Etap D 10.01.06, 13:46
                  Alfredzik jest swiadomy wszystkich zagrozen przed nim stojacych, zwiazanych z
                  korzystaniem z kredytu hipotecznego smile)))

A.

gm35 napisała:

> Witaj
                  >
                  > dzięki , że wspominasz , ale ja to wkakulowałam tzn jstem tego
                  > swiadoma mam nadzieję , że Alfredzik też smile)) na szcęście jedno jest
                  do
                  > wpisu do hipoteki i da sie to przez jakiś czas przeżyć smile) drugie tez
                  > nie na stałe
                  >
                  > pozdrawiam
                  • gm35 Re: Etap D 10.01.06, 15:28
                    a ryzyka kursowego ????? wiesz , że premier powiedział , że tak silny
                    złoty nie służy gospodarce smile))))))))) masz juz jakis pomysł na
                    osłabienie złotego ???? smile)))))))))
        • maglig Re: Etap E 10.01.06, 23:22
          To i my się dopiszemy...Etap E,lok.53.Pozdrawiamy.
          Magda i Marcin.
          • gm35 Re: Etap E 11.01.06, 18:56
            smile))))))))))))
        • monika.str Re: Etap D 11.02.06, 19:47
          Witam wszystkich!
          Zakupiliśmy mieszkanko etap E nr 24, 3 piętro
          Monika&Jarek
          • ilonseb Re: Etap D 11.02.06, 20:44
            Witamy serdecznie sasiadow !!!!smile
      • marzenieb Re: Etap D 16.01.06, 13:35
        Witam sąsiada! Ja też zakupiłam w etapie E, 54 m, V piętro. Nr 40, a Ty?
        • ilonseb Re: Etap D 16.01.06, 14:15
          Witam serdecznie wszystkich juz jestesmy Ilona Sebastian + klaudia etap D 2
          klatka lokal 64...serdeczne pozdrowienia dla wszystkich z ZZ bis
          • gm35 Re: Etap D 16.01.06, 15:08
            Witam , witam - ja 63 także jesteśmy bliskimi sąsiadami smile
            ppozdrawiam
            Grazyna smile
            • ilonseb Re: Etap D 18.01.06, 13:03
              Witam, witam jest bardzo miło! Serdecznie pozdrawiam. Ilona
              Mam pytanko tak na małym marginesie - czy ktoś ma może dziecko w wieku 9 lat,
              moje dziecko troszke się martwi jak będą wyglądać jej znajomości, czy będzie
              miec jakieś koleżanki, kolegów? Czy zastanawialiście się może nad szkołą
              podstawową i gimnazjum?
              • gm35 Re: Etap D 18.01.06, 13:45
                ja mam starsze dziecko - gimnazjum mogę polecić a podstawówkę moge Ci
                powiedzieć do której napewno nie - gimnazjum 143 Bartnicza 2 bardo
                pryzwoite - porządny poiom - ocywiście jak na t ę dzielnice - co do
                podstawówek trzymaj sie jak najbardziej z daleka od szkoły nr 42 -
                dramat w 3 aktach

szczegóły pisz na maila gazetowego smile))))))
                • ilonseb Re: Etap D 18.01.06, 15:21
                  Dzięki za informacje- napewno przydadzą się w wyborze szkoły.
                  • gm35 Re: Etap D 18.01.06, 17:57
                    znam te szkoły - bo mó syn chodził lub chodzi - więc sprawdzone i staram się być obiektywna - żeby nie skrzywdzić nikogo smile)) po szkole 42 mój syn miał sporo do nadrobienia

pozdrawiam
                    G
                    • ilonseb Re: Etap D 18.01.06, 18:59
                      Oczywiście właśnie taka informacja jest najbardziej wiarygodna. dzięki za
                      informacje.

Apropo strony internetowej - żeczywiście dobrze byłoby oglądać jak idzie budowa.
        • lukasz-78 Re: Etap D 17.01.06, 07:56
          Witaj
          Niestety nie będziemy bezpośrednimi sąsiadami. Ja kupiłem w klatce obok.
          Łukasz
          • draboll Re: Etap D 17.01.06, 12:46
            Moje mieszkanie Etap E IV piętro nr 32
            • gm35 Re: Etap D 17.01.06, 14:07
              oj chyba mocno sprzedaż Turretowi ruszyła smile)))
              • dorka21 Re: Etap D 17.01.06, 16:10
                i dobrze że sprzedaż ruszyła, im nas więcej tym lepiej i weselej (mam
                nadziejewink) Musimy tylko zachować swoją aktywnośc na forum.
                • ilonseb Re: Etap D 17.01.06, 16:39
                  Bardzo popieramy !!! to forum to przeciez doskonale miejsce na spotkania z
                  sasiadami nim bedize nam dane widywac sie osobiscie na naszym osiedlu.pozdrawiam
                  • gm35 Re: Etap D 17.01.06, 21:47
                    we wszystkim macie rację - wkońcu po to jest to forum smile)) gorzej będzie juz tylko z aktywnością - od razu mówię ja tu zaglądam chociaż raz dziennie smile)) pozdrawiam wszystkich cieplutko
                    G
                    • dorka21 Re: Etap D 18.01.06, 08:50
                      Dzień Dobry wszystkim sąsiądam i przyszłym sąsiadom. Przejeżdzałam wczoraj obok
                      naszej budowy i naprawdę widac postepy, mam nadzieje, że tak zostanie do konca
                      i bez problemowo odbierzemy nasze wymarzone mieszkaniasmile Pozdrawiam i Milego
                      Dnia zycze
                      • gm35 Re: Etap D 18.01.06, 08:59
                        Dzień dobry smile))))) ja widzę budowę codziennie - więc jakbyście chcieli
                        jakieś newsy to mogę podejśc bliżej i zerknąc smile jak ktoś chce robić
                        jakieś zmiany to proponuje robić je już - bo niedługo zaczną stawiać
                        ścianki działowe smile))

miłego dnia
                        • draboll Re: Etap D 18.01.06, 12:00
                          Gm35 skoro widzisz na co dzień postępy na budowie, napisz czasami co się tam
                          dzieje. Ja niestety nie mam takiej możliwości.
                          Pozdrawiam serdecznie
                          • gm35 Re: Etap D 18.01.06, 12:35
                            jak tylko trochę sie ociepli - obiecuję conajmniej raz w tygodniu zajrzeć
                            przez ogrodzenie w ramach spaceru - na tą chwilę wiem , że zaczynają
                            wcześnie o 7 rano już praca wre - bo słychać ( współczuje
                            mieszkanćom , którzy maja b.poranna pobudke ) i około 18 też cały czas
                            coś sie dzieje na budowie - także praca naprawdę wre - prynajmniej z
                            odległości tak to wygląda i takie odgłosy dochodzą

ja też pozdrawiam
                            • grzegorz_zz Re: Etap D 18.01.06, 14:00
                              Wiatm, sąsiadów za płota. Wasze mieszkanka przyszło mi ogladac codziennie przez
                              okno na Vp. Stworzylem pokazna dokumentacje fotograficzna. Nie mam czasu jej
                              segregowac, wiec cykam tylko zdjecia i zapisuje na dysku.
                              Jesli ktos ma czas, ochote i prywatny serwer do udostepniania tych fotek, sluze
                              materialem.
                              Kontakt na maila.

A jesli chodzi o budowe, to macie juz wianek na etapie D, od strony ZZ-B.
                              Pewnie bylo picie na budowie.
                              Pozdr.
                              • gm35 Re: Etap D 18.01.06, 14:22
                                i to jest najlepsze źródło informacji o tym co się dzieje na
                                budowie smile)))) ja nie doskocze na V piętro smile))))) potrzebujemy kogoś
                                kto przejmie materiał zdjęciowy smile)))))))

a butelki leżą ????? czyli pili dyskretnie ( jśli wogóle pili ) smile)))

dzięki za chęci udostępnienia materiału smile))

pozdrawiam
                                Grażyna
                                • draboll Re: Etap D 18.01.06, 15:24
                                  Chętnie zobaczyłbym zdjęcia z budowy. Jak możesz to prześlij kilka.
                                  kdrabik@wp.pl
                                  Pozdrowionka
                                • lukasz-78 Re: Etap D 20.01.06, 08:11
                                  Witam
                                  Ja też proszę o przesłanie kilku zdjęćsmile.
                                  pozdrawiam
                                  Łukasz
                                  • blondyneczkaxxx Re: Etap D 25.01.06, 08:19
                                    no i czy ktoś moze przesłać w końcu te zdjęcia??
                              • dorka21 Re: Etap D 18.01.06, 17:35
                                Fajnie by było jakby znalazł się jakiś ekspert i np. założył nam strone jakąs
                                internetową, gdzie zamieszczane były by zdjecia z budowy...Może ktoś się
                                znajdzie gotowy poświęcić troche czasu dla mieszkańców, sąsiadów ZZ.
                                Pozdrawiam
                                D.
                                • gm35 Re: Etap D 18.01.06, 17:55
                                  przyłączam sie do apelu !!!!! smile))
                                  • 31moni Re: Etap D 18.01.06, 22:56
                                    Mam kilka zdjęć z budowy (robione zza plotu) wiec moge przeslac na maila-
                                    JESZCZE CIEPLUTKIE robione w niedzielę 15 styczniasmile
                                    • gm35 Re: Etap D 19.01.06, 08:09
                                      bardzo chętnie zobacze jeśli moge prosić na maila gazetowego

pozdrawiam
                                      Grażyna

a może jednak zgłośi się ktoś chętny do zrobienia stronki ????????w
                                      ramach dobrych kontaktów sąsiedzkich smile))))
                                    • nowy1981 Re: Etap D 19.01.06, 16:18
                                      Witam.
                                      Jeżeli można to też bym poprosił zdjecia na maila gazety.
                                      • grzegorz_zz Re: Etap D 19.01.06, 17:39
                                        Co niektorzy juz dostali jakies zdjecia. Mysle ze sobie jakos poradzicie.
                                        • ilonseb Re: Etap D 19.01.06, 18:19
                                          Tak my oczywiście dostalismy zdjęcia! Za co serdecznie dziękuje. I. i S.
                                          • szacher255 Re: Etap D 19.01.06, 18:55
                                            bardzo prosimy o przesłanie jakichś fotek na emaila gazetowego. Pozdrawiamy
                                            przyszłych sąsiadów Ewa i Grzegorz
                                            • gm35 Re: Etap D 19.01.06, 21:14
                                              Nowy , Ewa i Grzegorz sprawdzcie skrzynki - wysłaąłm wam wszystko co dziś dostałam a jest tego trochę smile)))

• boc Re: Etap D 19.01.06, 21:34
                                                Czy może mi ktoś opisać na jakim etapie jest budowa naszego osiedla "D" i "E" ?
                                                Niestety nie mam możliwości zobaczyć osobiście jak to wygląda i dlatego gorąca
                                                prośba o któtki opis.

pozdrawiam i dziękuję
                                                • gm35 Re: Etap D 19.01.06, 21:48
                                                  wysyłam Ci fotki , które dziś dostałam to zobaczysz smile

pozdrawiam
                                                  • draboll Re: Etap D 19.01.06, 23:22
                                                    Dzięki Grzegorz_zz za fajne zdjęcia. Ciekawa kronika od początku budowy. Mam
                                                    nadzieję, że będziesz ją kontynuował w miarę postępów w budowie etapów D i E.
                                                    Pozdrawiam
                                                • 31moni Re: Etap D 20.01.06, 00:18
                                                  boc odbierz poczte na serwerze gazety

pozdro
                                                  monika
                                                  • dorka21 Re: Etap D 20.01.06, 08:17
                                                    Witam w ten super mrożny dzień. Mam nadzieje, że budowa tym razem odpoczywa bo
                                                    przy takich mrozach to chyba nie jest dobrym pomysłem pracować. Aha i ja też
                                                    bardzo proszę o zdjęciasmile Z góry dziękuje.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Dorota
                                                  • boc Re: Etap D 20.01.06, 10:02
                                                    dzięki za zdjęcia. Nie miałem pojęcia że "nasze mieszkanko" już tak wystrzeliło
                                                    w górę. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

• aktywista13 Re: Etap D 20.01.06, 15:38
                                                    A czy teraz w mrozy budują? Bo jeśli tak, to zastanawiam się, w jaki sposób to
                                                    się odbije na tych mieszkaniach...
                                                    pozdr
                                                  • gm35 Re: Etap D 20.01.06, 16:03
                                                    Witam

byłam w Turrecie - w taki mróz prace są wstrzymane

pozdrawiam
                                                    G
                                                  • 31moni Re: Etap D 20.01.06, 17:35
                                                    no to sie uspokoilam niecosmile
                                                  • gm35 Re: Etap D 20.01.06, 20:55
                                                    i żadnych odgłosów jak codzień też nei słychać smile)) kompletna cisza na budowie smile)

pozdrawiam baaaaaaaaaaaaaaardzo ciepło smile
                                                  • jali29 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 22.01.06, 17:49
                                                    Witam wszystkich sasiadow
                                                    Czy jest juz mozliwoas wybrania dostarczenia mediow (Telefon,kablowka, internet)?
                                                    Czytajac posty z innych etapow jest sporo problemow z tym a jakosc uslug
                                                    operatora , ktory jest teraz obecny na ZZ pozostawia wiele do zyczenia.
                                                    Moze jest to dobry czas zeby wszedl drugi dostawca mediow
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • gm35 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 22.01.06, 18:57
                                                    pomysł jest bardzo dobry smile tylko co z realizacją smile)

pozdrawiam
                                                    G
                                                  • boc Re: Etap D - kablowka internet i inne media 22.01.06, 19:16
                                                    W tej chwili to tylko TP decyduje kto wejdzie na budynek. Może warto by było
                                                    złożyć jakieś podania do Turret-a o udostepnienie budynku dla np. Aster czy UPC.
                                                    (oczywiście jak go wybudują i oddadzą do użytku). Z informacji jakie są na forum
                                                    można wywnioskować, że dopiero jak bedzie wspólnota to ona może decydować kogo
                                                    wpóścić na budynek a kogo nie. Do tej pory Turret będzie "rządził".

pozdrawiam
                                                    BSZ
                                                  • gm35 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 22.01.06, 19:45
                                                    czyli już mamy rozwiązanie problemu - musimy czekać do podpisanie pierwszego aktu notarialne - co nastąpi najwcześniej za rok ..........
                                                    ale jeśli ktoś wybiera sie do Turreta mógłby spytać przy okazji - może zgodzą się wcześniej
                                                  • jali29 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 02:32
                                                    Turrent jest tylko deweloperem.
                                                    Mysle ze milo by bylo sie wprowadzic do nowego mieszkania i ominac te wszystkie
                                                    problemy ktore mieli mieszkancy etapu ABC.
                                                    Uczmy sie na bledach, ale najlepiej innych
                                                    pozdrawiam
                                                    Jakub
                                                  • gm35 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 08:15
                                                    masz rację - oczywiście uczmy się na błędach poprzednich etapów tylko jak
                                                    spojrzysz w umowę to Turret będzie zarządzał na początku nieruchomością
                                                    czyli to oni maja prawo wybrać dostawcę - nie wiem czy da sie to
                                                    przeskoczyć

pozdrawiam baaaaaaardzo ciepło smile))
                                                    Grażyna
                                                  • dorka21 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 08:54
                                                    Witam wszystkich, pomysł bardzo dobry, zgadzam się z poprzednikami ze i tak
                                                    trzeba poczekac aż wszystko zostanie wybudowane i oddane. Bo na tym etapie to
                                                    chyba) nowi dostawcy usług też nie będą w stanie podjąć konkretnych działań, bo
                                                    po pierwsze niewiemy kto i na co się zgodzi z sąsiadów, przyspuszczam, że
                                                    zawsze znajdzie się ktoś innego zdania, a po drugie termin oddania mieszkań jak
                                                    narazie jest tylko umowny a nie realny. Ale mysle, że mozna wystąpić z jakimś
                                                    zapytaniem do poszczególnych dostawców czy byliby wogóle zainteresowani naszym
                                                    przyszłym nowym osiedlem i co ewentualnie proponują?
                                                    Pozdrawiam
                                                    D.
                                                  • michal_74 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 09:34
                                                    Jestem przewodniczącym Kom. Rew w A i kupuję mieszkanie w E (witam sąsiadów).
                                                    Pisze z tym wstepem dlatego, zeby powiedzieć, ze znam trochę sprawę - deweloper
                                                    może jeszcze przed naszym wprowadzeniem sie wpuścić dowolnego operatora, ale
                                                    ten musi chcieć przyjść. Jak ma z kablem za daleko, to niekoniecznie mu się
                                                    chce. W A TPSA była w ulicy, a dla nich było za daleko... Spray'a w ovgóle nie
                                                    było, a przyszedł i zainwestował.
                                                  • gm35 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 09:42
                                                    tylko kto z takim pytaniem może /powinien wystąpić ????

pozdrawiam
                                                    G
                                                  • maimu Re: Etap D - kablowka internet i inne media 26.01.06, 21:55
                                                    Witam, mieszkam w ZZ A i na klatce znalazłem oswiadczenie UPC z którego wynika,
                                                    ze Turret nie udzielił im zgody na "przejscie" przez działkę Wincentego 114 co
                                                    uniemożliwia dostarczenie usług Nam a w krótkiej perspektywie WAM -łatwiej
                                                    przyłączyć się do czegoś już istniejącego niż budować. Skoro SPRAY dostał zgodę
                                                    tzn, TP ma ulubienców i im pozwala na przeprowadzanie inwestycji.
                                                  • dorka21 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 27.01.06, 08:35
                                                    Hm, to faktycznie wygląda na szczególne preferencje ze strony TP, ale jak
                                                    podpiszemy już akty notarialne w etapie D to my juz będziemy włascicielami
                                                    działki, więc będzie można zmienic daną sytuację.
                                        • nowy1981 Re: Etap D 24.01.06, 08:53
                                          Witam.
                                          Serdecznie dziękuje za wszystkie zdjęcia.
                                          Naprawde super sfotografowana historia powstania osiedla.
                                          Jeszcze raz dzięki teraz ja musze podjechać i zrobić pare fotek ale to dopiero
                                          na wiosne bo w tym etape budowy już są zdjęcia
    • kormartins Re: Etap D 10.01.06, 19:40
      kiedy koniec ?
    • lukasz-78 Re: Etap D 24.01.06, 12:49
      Witam wszystkich

Mam gorącą prośbę.
      Czy ktoś, kto posiada aktualne zdjęcia z budowy naszego osiedla może mi je
      przesłać na maila? Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
      Łukasz
      • gm35 Re: Etap D 24.01.06, 20:04
        proponuje negocjować z monią smile lub jeśli chcesz cała dokumentację zdjęciową tzn od spychacza po stan na styczeń - to mogę Ci wysłać smile
        • lukasz-78 Re: Etap D 25.01.06, 08:01
          Witaj

Z chęcią skorzystam z Twojej propozycji. Jeśli możesz to bardzo proszę o
          przesłanie Twojej kolekcji zdjęć smile

Pozdrawiam
          Łukasz
          • gm35 Re: Etap D 25.01.06, 08:34
            nie ma sprawy - ja je też dostałam ale myśle , że "właściciel " nie bęzie
            miał nic przeciwko smile)))

pozdrawiam
            Grażyna
            • lukasz-78 Re: Etap D 25.01.06, 09:42
              Wielkie dzięki za zdjęcia. Wszystkie doszły.

Pozdrawiam
              Łukasz
              • gm35 Re: Etap D 25.01.06, 10:54
                nie ma sprawy - jak jeszcze coś dostane to porozsyłam - już na liście
                jesteś smile)))))))))))
    • magdanowinka Re: Etap D 24.01.06, 13:53
      witam, właśnie przymierzamy się do zakupu mieszkania na "zielonym zaciszu". Jak
      sie mieszka?
      • dorka21 Re: Etap D 24.01.06, 16:15
        No wiesz tutaj to raczej możemy powiedziec jak chcemy, żebys się mieszkałosmile
        Większośc z nas dopiero czeka na mieszkania w ZZ.
        Pozdrawiam
        • ilonseb Re: Etap D 24.01.06, 19:31
          No tak ale serdecznie zapraszamy bedzie sie mieszkalo napewno swietnie - sadzac
          po sasiadach poznanych na forum d,e smile)))))))))))

sebastian
          • gm35 Re: Etap D 24.01.06, 20:05
            jak narazie jest bardzo miło i miejmy nadziję , że to się nei zmieni smile
            pozdrawiam ciepło smile)))
            Grażyna
    • marmar2006 Re: Etap D 26.01.06, 20:57
      hej!
      mamy zarezerwowane mieszkanko w etapie D. Jeszcze tylko (!!!) sad kredycik i
      będziemy Waszymi sąsiadami. Od razu pytamy: jak spisały się mieszkanka w takim
      wielkim mrozie? Jest cieplutko i przytulnie?
      • dorka21 Re: Etap D 27.01.06, 08:31
        no tak, ale pytanie o spisanie sie mieszkań musisz kierowac do mieszkańców A, B
        i C. A o kaloryferach i tym podobnych rzeczach są już poruszane wątki, także
        polecam lekturę. W naszych mieszkankach w etapie D było raczej chłodnowink
        • gm35 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 27.01.06, 12:19
          niniejszym donoszę , że po chwilowej ciszy na budowie - wczoraj znów coś
          się zaczeło dziać smile)))

pozdrawiam sąsiadów
          G
          • momo15 etap d ie 27.01.06, 13:01
            Witam wszystkich

Mam gorącą prośbę.
            Czy ktoś, kto posiada aktualne zdjęcia z budowy naszego osiedla może mi je
            przesłać na maila gazetowego? Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam
            • feliciter Re: etap d ie 28.01.06, 12:17
              również gorąco proszę o zdjęcia (na maila gazety), muszę je załączyc do wniosku
              o kredyt,
              z góry dziękuję.
              • ilonseb Re: etap d ie 28.01.06, 17:28
                FELICICITER odbierz prosze pocztę przesłałam Ci fotki z budowy.
                Pozdrawiam
                I.
                • momo15 do 31moni 29.01.06, 18:27
                  dzieki za zdjecia!!
                  naprawde daleko juz jest
                  pozdrowionka
                  • 31moni Re: do 31moni 30.01.06, 14:23
                    nie ma sprawy jak bedziemy mieli cos jeszcze to na pewno damy znać, podobno
                    dziś ruszyła budowa takze niedługo bedzie można wznowić robienie zdjęć wraz z
                    postępem pracsmile

Pozdrowionka
                    • gm35 Re: do 31moni 30.01.06, 15:16
                      budowa ruszyła już w zeszłym tygodniu - może nie tak intensywnie jak przed
                      mrozami , ale w dzień pracują smile))) także zmiany moga byc widoczne za jakiś
                      czas smile))

pozdrawiam
                      G
                      • grzegorz_zz Re: do 31moni 30.01.06, 18:46
                        Może będą widoczne smile
                        • 31moni Re: do 31moni 30.01.06, 20:47
                          zdjęcia czy zmianywinkoczywiscie że Panowie na budowie zrobią wszystko żebyśmy
                          mogli cieszyć nasze oczy tym pięknym widokiem
          • dorka21 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 08:32
            Not o chyba dobrze, przynajmniej dla nas przyszłych mieszkańców ZZ, gorzej dla
            tych co juz tam mieszkająsmile
            Pozdrawiam
            • nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 19:01
              Witam.
              Byłem dzisiaj na budowie i prece idą do przodu.
              Mam kilka nowych zdjęc jezeli ktos jest zainteresowany to moge przesłać tylko
              napiszczie jak je moge spakować bo bo maja dosyc dużą pojemność
              • 31moni Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 20:48
                spróbuj Win Rar'em lub Zip'em a ja poproszę na maila gazetowego.
                • nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 21:18
                  Win Rar'em próbowałem ale wogóle sie nie zmniejsza pojemność ale spróbuje
                  jeszcze Zip'em
                  • gm35 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 21:47
                    jeśli można najnowsze zdjęcia na moją gazetową skrzynkę smile))) dzięki smile
                    • nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 22:27
                      Nie wiedziałem że to może byc takie łatwe zamiast kompresować po prostu
                      zmieniłem rozdzielczość i zamiast 2,1MB jedno ma 140kB.
                      Zdjęcia już wysłałem sprawdź poczte i daj znac czy doszły.
                      • lukasz-78 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 08:02
                        Witaj

Ja też bardzo proszę o przesłanie tych najnowszych zdjęć na moją gazetową
                        skrzynkę. Będę bardzo wdzięcznysmile

Pozdrawiam
                        Łukasz
                      • ilonseb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 08:56
                        Jeśli macie nowe zdjęcia to ja również bardzo proszę o przesłanie na meila
                        gazetowego.
                        Bardzo Dziękuje
                        Ilona
                        • nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 09:15
                          Najnowsze fotki juz do was idą.
                          • ilonseb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 09:33
                            Bardzo dziękuje za przesłanie zdjęć.
                            Pozdrawiam
                            I.
                            • lukasz-78 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 11:17

Ja tez otrzymałem zdjęcia. Wielkie dzięki za nie.

Pozdrawiam
                              Łukasz
                              • kmyczek Re: Etap D - ruch na budowie :))) 01.02.06, 09:19
                                bardzo prosze o zdjęcia na emaila gazetowego
                                pozdrawiam
                                • michellem Re: Etap D - ruch na budowie :))) 11.05.06, 12:37
                                  czy ja mogłabym także prosić o fotki... najprawdopodobniej będe sasiadką smile
              • dorka21 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 08:50
                Ja oczywiście też poprosze o zdjęciasmile
                Pozdrawiam
                Dorota
              • marzenieb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 01.02.06, 20:06
                Będę wdzięczna za przesłanie nowych fotek (na maila gazety). Na budowie nie
                było mnie cały miesiąc... Dziękuję i pozdrawiam.
                • nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 02.02.06, 11:07
                  kmyczek marzenieb zdjecia przesłane smile
                  • marzenieb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 02.02.06, 11:56
                    Ślicznie dziękuję za fotki, cieszę się, że udało Ci się dojrzeć budynek z
                    różnej perspektywy. Ja najczęściej jestem tylko od strony stadniny, bo stamtąd
                    widać mój pion. Dla porównania przesłałam parę zdjęć wrześniowych i
                    grudniowych. Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę spojrzeć na tempo w jakim wyrastają
                    budynki służę kolekcją. Pozdrawiam!
                    • marta_melon Re: Etap D - ruch na budowie :))) 06.02.06, 09:51
                      Marzenieb czy ja też mogłabym dostać od ciebie kolekcję zdjęć na maila
                      gazetowego.
                      z góry dziękuję i pozdrawiam,
                      Marta
                  • boc Re: Etap D - ruch na budowie :))) 02.02.06, 22:18
                    jezeli można to ja także poproszę o kilka zdjęć na maila gazetowego. Będę wdzięczny.

pozdrawiam
                    sąsiad z "D"
                    • ilonseb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 03.02.06, 14:21
                      Oglądając zdjęcia czy ktoś zwrócił uwagę na kolor pustaków?
                      W zależno od kondygnacji budynku kolor pustaków jest inny.
                      Czy ktoś się nad tym zastanawiał?
                      Z informacji jakie uzyskałam od budowlańca może byc różny współczynnik
                      przenikania ciepła. Oczywiście ma to wpływ na ciepło jakie będziemy mieli jak
                      również inne na czynniki ...
                      • gm35 wieści z budowy :))) 05.02.06, 21:40
                        a może tradycyjnie po weekendzie - znów bedą nowe fotki ???? przechodząc
                        dziś obok budowy spojrzałam i szczerze móiąc - chyba robią coś w środku bo
                        na zewnątrz żadnych zmian nie widać ... smile

pozdrawiam cieplutko
                        G
        • marmar2006 Re: Etap D 27.01.06, 15:20
          tak, tak, po wysłaniu pytania też się dopatrzyłam odpowiedzi.
          Dzięki
          • kasiao5 Re: Etap D 06.02.06, 12:24
            Czy ja te zmoge prosic o fotkismile
            cleo222@neostrada.pl
            na ten adres.
            widze ze forum sie rozroslo, nadrabiam zaleglosci i poznaje sasiadowsmile
            dluga byla moja ni eobecnosc od 1 postusmile
            pozdrawiam wszystkich
            • 31moni Re: Etap D 14.02.06, 11:05
              Wracałam wczoraj wieczorkiem i nie moglam uwierzyć w to co zobaczylam w Etapie
              D w pewnej jej częći chyba tylko środkowej powstawiane są już okna !!!! Radość
              moja była ogromnasmile))))Wiem, że do końca jeszcze daleko ale ...to już cośsmileMoże
              w niedzielę uda nam się porobić kilka zdjęć to dla zainteresowanych będę
              wysyłać.
              • gm35 Re: Etap D 14.02.06, 11:11
                potwierdzam , jest to chyba II klatka od strony ZZ i są już tam okna , w
                pozostałych klatkach podciągnięto w górę o pietro smile))) Monika jeśli uda Ci
                się zrobic jakieś zdjęcia bardzo prosze na mój email smile
                pozdrawiam
                • 31moni Re: Etap D 14.02.06, 11:47
                  Grażynka wyobraź sobie ze przed chwila weszlam na stronę Zielonego Zacisza i
                  Turret zrobił nam chyba Walentynkową niepodziankęsmile wstawił kilka aktualnych
                  fotek potwierdzająch to o czym pisałam ale swoją drogą jak znajdę troszkę czasu
                  to w niedzielę wybiorę się na ZZ.

Pozdrawiam wszystkich cieplutkosmile
                  • gm35 Re: Etap D 14.02.06, 11:58
                    o to super smile))) zaraz i ja zerknę co tam jest smile))) widziałąs
                    dyskusję na temat połączenie ZZ I i ZZ II ???? albo ja źle czytałam umowe
                    albo tam nie ma śladu ZZII jest ZZ

pozdrawiam cieplutko smile)))
                    • 31moni Re: Etap D 14.02.06, 13:20
                      wiesz co nie bardzo wiem co mialoby nalezec do ZZ II czyżby D i E ? Jeśli tak
                      to jestem przeciwna łączeniu A,B,C wraz z D i E. I mam nadzieję, ze to co
                      jakiś czas temu pisał Feliciter na poście w temacie TURRET stanie się
                      rzeczywiście.
                      • gm35 Re: Etap D 14.02.06, 14:07
                        a co on takiego pisał ????
                        tak ZZII to d i e
                        • 31moni Re: Etap D 14.02.06, 19:57
                          Musisz przejrzec posty ten jest zatytułowany TURRET i to bylo jakis czas temu
                          bodajże w styczniu, a może się okaże że i Ty coś wiesz na ten temat.
                    • dorka21 Re: Etap D 14.02.06, 17:33
                      ja tez musze zajrzeć do Umowy. W czasie rozmowy z Panem Adamem z TP podczas
                      podpisywania Umowy twierdzil, że D i E to będzie osobne osiedle tzn będzie ono
                      ogrodzone itd, ale nic nie było mowy o połaczeniu z A, B, C. Z drugiej strony
                      jak się czyta niektóre wypowiedzi mieszkańców z ABC to normalnie mam wrażenie,
                      że nie jesteśmy ludżmi tylko jakimiś dzikimi zwierzetami. Ale staram się
                      zrozumieć, że każdy chce mieć swój własny azyl ale czy jest to naprawdę tak
                      super fajne, nie jestem do końca przekonana. Ale drodzy mieszkańcy z ABC ci
                      nowi z D i E to też ludziesmile
                      Pozdrawiam
                      D.
                      • grzegorz_zz Re: Etap D 17.02.06, 10:12
                        Mój post był tylko i wyłacznie próbą podjęcia dyskusji, czy to ma sens, czy nie ma.
                        Jak już zaznaczyłem, o czymś takim nie słyszałem.
                        Z uwagi na sam fakt istnienia takich samych budynków, rozsądnym by było połączyć
                        kiedyś te osiedla. Kiedyś nie mówie teraz , gdy wiele tematów jest nie
                        załatwionych w ABC, nie mówiąc już o tym, że jeszcze nawet nie wiecie jakie
                        będziecie mieli problemy w DE.

PS. jak bede mial juz pewna partie zdjec to wam puszcze na maila.
              • dorka21 Re: Etap D 14.02.06, 17:09
                ja oczywiście też poproszę o zdjęcia jeśli takowe będą. Z góry dziękuje.
                Pozdrawiam
                Dorota
                • sasiedzi10 Re: Etap D 16.02.06, 21:49
                  witam
                  dzis bylam z biurze architektow na zz i dowiedzialm sie ze nastapiły zmiany w
                  numerach mieszkan,mam teraz inny niz przy podpisywaniu umowy,a wy?czy ktos z
                  was moze wie dlaczego takie zmiany?
                  • 31moni Re: Etap D 17.02.06, 12:11
                    próbowałam się dodzwonić ale tradycyjnie nikt tam nie odbiera telefonu tak samo
                    jest z księgowością aż strach pomyśleć jak to będzie wyglądać dalej jak już na
                    tym etapie nas tak olewają
                    • kmyczek Re: Etap D 17.02.06, 13:01
                      witam
                      nam przy podpisywaniu umowy powiedziano ze numery mieszkan sa tymczasowe,
                      hehe mam tylko nadzieje ze nie okarze sie ze zamiast mieszkac w etapie d klatka
                      przedostania mieszkam w E klatka pierwszasmile
                      pozdrawiam
                      • 31moni Re: Etap D 17.02.06, 18:44
                        chyba zaczyna mnie to denerwować nam nikt takich rzeczy nie mówił, ciekawe co
                        jeszcze nas czeka
                        • moze_zz Re: Etap D 17.02.06, 18:56
                          W pierwotnych projektach istniały mieszkania po 150 i więcej metrów. Na
                          szczęście (pewnie dla ludzi z biura sprzedaży największe) ktoś szybko się
                          zorientował, że to się słabo sprzeda. I stąd zmiany numerów
                        • dorka21 Re: Etap D 22.02.06, 13:28
                          zmiana nr mieszkania to nic strasznego, wiązę się to z dzieleniem bądż
                          łaczeniem mieszkań sprzedawanych, więc tym akurat bym się nie denerwowała.
                          Pozdrawiam
                    • dorka21 Re: Etap D 22.02.06, 13:30
                      ja jeszcze nie miałam problemów z połaczeniem się z biurem czy księgowością.
                      Ciekawe czy "31moni" ma tyle pecha czy ja tyle szczęscia...Pozdrawiam
                      • akademus Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego 24.02.06, 20:28
                        Czy ktoś z Państwa podpisywał umowę przedwstępną z Turret w formie aktu
                        notarialnego? Jakie są koszty, korzyści? Czy po 2.03 będzie taniej. Czy TP nie
                        robi z tym problemów?
    • kmyczek Re: Etap D 17.02.06, 20:09
      witam
      Niestety w dzisiejszych czasach na każdym osiedlu są problemy na porządku
      dziennym i trzeba się do tego przyzwyczaić!!! Nie znam w Warszawie osiedla bez
      problemów, jednak z tego co czytałam na ZZ nie ma aż tak wielkich problemów, a
      co więcej niektóre z nich, to są problemy wymyślone przez mieszkańców.
      (Wystarczy przeczytać wątek na temat ochrony, na którym mieszkańcy najpierw
      narzekają na to że ochrona wpuszcza każdego, a potem że nie chce wpuścić nikogo
      bez karty).
      Dlatego jeśli ktoś kupując mieszkanie na ZZ myślał, że uniknie problemów, to
      niech zejdzie na ziemnie.

Jednak, zawsze trzeba znaleźć pozytywną strone medalu i cieszyć się chociażby
      tym, że jest droga dojazdowa do osiedla, bo zdarzają się nowo oddane bloki w
      szczerym polu, zreszto napewno słyszeliście o innych tego typu przypadkach,
      albo dużo dużo gorszych.
      pozdrawiam
      • draboll Re: Etap D 17.02.06, 23:15
        Pytałem się w biurze i nie ma żadnej zmiany numerów mieszkań. Ja mam taki, jaki
        jest w umowie.
        • 31moni fotki z ZZ 19.02.06, 15:54
          Mam kilka fotek zrobionych w dniu dzisiejszym. Zaintersowanych proszę o odzew
          na maila gazetowego. Dowiedziałam się też że w grudniu ma być oodane ZZ.
          • nowy1981 Re: fotki z ZZ 19.02.06, 17:36
            Witam.
            Ja poprosze najnowsze fotki.
            Bardzo dobra wiadomość jeżeli tak by sie stało to by było super.
            • sasiedzi10 Re: fotki z ZZ 20.02.06, 00:06
              a z kad masz taka informacje??ze oddanie w grudniu???
              • lukasz-78 Re: fotki z ZZ 20.02.06, 08:04
                Witam
                Wystarczy spojrzeć na postępy w budowie osiedla i mozna stwierdzić, że prace są
                mocno do przodu w porównaniu z pierwotnym harmonogramem.
                Pozdrawiam
                Łukasz
                • sasiedzi10 Re: fotki z ZZ 20.02.06, 10:13
                  tak ale czy te informacje zostaly potwierdzone przez kogos kompetentnego czy
                  wysnute na podsyawie obserwacji postepow na budowie???
                  • grzegorz_zz Re: fotki z ZZ 20.02.06, 10:18
                    Acha, sprawdźcie, czy będziecie mieli też drogę do osiedla.
                    Tak naprawdę to ona będzie wstrzymywała oddanie mieszka do użytkowania
                    • akademus Obawy 20.02.06, 22:54
                      W przyszłym tygodniu podpisujemy umowę z deweloperem na mieszkanie w
                      etapie D. M.in. droga budzi nasze duże zaniepokojenie. Czy komuś udało się
                      uzyskać w umowie zapis określający jak wyglądała będzie owa droga, z czego
                      będzie wykonana, czy deweloper jest właścicielem działki pod drogę, itp. Podbne
                      obawy związane są z zagospodarowanie terenu osiedla (w szczegółach), jaki plac
                      zabaw, jak wyposażony, jakie latarnie, itp.?

Może ktoś z Państwa konsultował treść umowy z prawnikiem i mógłby zwrócić
                      nam uwagę jakie punkty negocjować (mile widziana treść umowy).

Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam
                      Tosia i Paweł K.
                      • dorka21 Re: Obawy 22.02.06, 13:23
                        obawy są i będą zawszesad niestety w dzisiejszych czasach nie da sie od
                        wszystkiego ubezpieczyć. Ja konsultowałam umowę z prawnikiem, po pierwszym
                        czytaniu miał kilka uwag aczkolowiek powiedział, że umowa nie jest jakaś zła.
                        Na pewno zwrócie uwagę na kary i wyrównajcie je do równego poziomu. Co do
                        zagospodarowania terenu nam niestety nie udało się nic w umowie zamieścić, bo
                        TP nie miał jeszcze dokładnie sprecyzowanego planu co gdzie będziesad nie jest
                        to dobre dla kupującego ale za bardzo nie mieliśmy wyjścia, w sumie mogliśmy
                        nie podpisywać umowy...
                        • bocadillo1 Re: Obawy 25.02.06, 17:12
                          ja nie na tematsmile kupilam mieszkanko 419 D....czy są tu moi jacyś przyszli
                          sąsiedzismile
                          pozdrawiam Wszystkich
                          Ewela
                          p.s co do umowy to tez udalo mi sie zmienic zapisy i wyrównać kary do równego
                          poziomu, dodatkowo dopisalam by odbiór byl w świetle dziennym...
              • 31moni Re: fotki z ZZ 20.02.06, 17:21
                no nie był to sam prezes ale dozorca choć oni często wiedzą i powiedzą więcej
                niż ''góra''wieżyć nie wieżyć ale nadzieję mieć można że tak będzie
                • sasiedzi10 Re: fotki z ZZ 20.02.06, 17:40
                  smilebyło by miłosmile
                  pozdrawiam
                • dorka21 Re: fotki z ZZ 22.02.06, 13:26
                  jest to realne, w końcu harmonogram prac wykonawcy jest z terminem oddania
                  inwestycji w styczniu, ja mam tylko nadzieje że nie będzie opóznień i jakiś
                  wpadek przy budowaniu.
                  Pozdrawiam
                  • vosiu Nowe mieszkanko 09.03.06, 09:26
                    Właśnie stałem się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem mieszkania Nr 146.
                    Witam w klubie inwestorów-kontestatorów.
                    Faktem jest, że inwestor nie mógł przez 3 dni podpisać umowy, ale wygląda na
                    to, że każdy pieniądz jest niezbędny do wybudowania naszych przyszłych 4 ścian.
                    • vosiu Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 09:41
                      Mam pytanko. Z kim załatwiać sprawy związane ze ściankami działowymi?
                      Niepotrzebny mi drugi wc o powierzchni 2 m2 więc zamiast tego wolałbym zrobić
                      garderobę.
                      jak i z kim to załatwiać?
                      pozdraviam
                      • gm35 Re: Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 10:17
                        Witaj nowy sąsiedzie smile))

musiz zadwonić i umówić się z architektami Turreta - tylko oni mogą nanosić
                        poprawki do projektu
                        napisz do mnie na maila gaetowego to podam Ci namiary
                        proponuje przed spotkaniem nimi dobrze się zastanowić co chcesz zmieniać i
                        poprosić o przesłanie planów z naniesiona elektryka bo każda wizyta u nich
                        kosztuje 500 PLN

pozdrawiam
                        Grażyna spod 63 smile
                        • sasiedzi10 Re: Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 12:48
                          witam
                          to nieprawda ze wizyta w biurze architektow cokolwiek kosztuje,porady sa
                          bezplatne,co do zmian scianek działowych obawiam sie ze moze juz byc za pozno
                          zeby zostalo to zrobione bezplatnie poniewaz moje mieszkanie znajduje sie na 3
                          pietrze i na przedstawienie mojego projektu scianek dzialowych i naniesienie
                          zmian mialam czas do konca lutego a czas na zmiany w instalacji elektrycznej do
                          konca marca ,byc moze osoby posiadajace mieszkania wyzej maja jeszce troche
                          czasu
                          pozdrawiam
                      • monika.str Re: Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 13:10
                        Cześć,

Na przestawianie ścianek działowych jest już za późno - sama się tym
                        interesowałam, ale czas był do końca zeszłego tygodnia. Jeżeli chodzi o
                        przewody elektryczne w ścianach to jeszcze ich nie ma
                        Pozdrawiam
                      • 31moni Re: Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 18:41
                        Zrobiłam dokładnie tak samo. Musisz załatwić to z architektem Panem Mariuszem.
                    • vosiu Re: Nowe mieszkanko 09.03.06, 11:09
                      post scriptum

Nowi lokatorzy od przyszłego roku to Madzia i Rafi.
                      • gm35 Re: Nowe mieszkanko 09.03.06, 13:18
                        nie płaci się za poradę tylko za zmiany w projekcie
                        ścianki prestawiać można zawse , nawet teraz - tylko wtedy to kosztuje
                        więcej bo muszą wyburzyć stare i postawić nowe

pozdrawiam
                        • alfredo_wawa Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 18:21
                          to oczywiscie zalezy od tego, kto robi ta operacje na scianach.
                          Robiac przestawianie scian (wyburzenie starej i postawienie nowej sciany) przez
                          firme z "zewnatrz" kosztuje to i tak mniej niz zwrocenie sie w odpowiednim
                          czasie do TP/ Budimex i postawienie scian wedlug swojego projektu.

gm35 napisała:

> nie płaci się za poradę tylko za zmiany w projekcie
                          > ścianki prestawiać można zawse , nawet teraz - tylko wtedy to kosztuje
                          > więcej bo muszą wyburzyć stare i postawić nowe
                          >
                          > pozdrawiam
                    • scottie33 Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 18:05
                      Witam,
                      Jeśli to mieszkanie jest w etapie E to będziemy sąsiadami (145).
                      Marcin i Wiola
                      • scottie33 Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 18:06
                        Mój post odnosił się oczywiście do postu "vosiu" odnośnie mieszkania 146.
                        pozdro
                        • draboll Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 20:17
                          My mamy mamy mieszkanko nr 147 (etap E)
                          Pozdrowionka
                          • asztarte29 Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 21:28
                            Pozdrowienia od przyszłej sąsiadki z etapu D smile
                            • dorka21 faktury 13.03.06, 09:53
                              Witam, otrzymalam w końcu faktury z TP ale niestety błędnie wystawione, zamiast
                              dwóch faktur tzn za wpłate raty za mieszkanie i za garaż dostałam jedną wspólna
                              ze stawkę podatku VAT 7%, a jak wiemy na miejsce parkingowe jest stawka 22%.
                              Także zwrócie uwagę czy u was również nie ma pomyłki.
                              Pozdrawiam D.
                            • bocadillo1 Re: Nowe mieszkanko 13.03.06, 22:56
                              witaj przyszła sąsiadkosmileja mam mieszkanko 419/D. pozdrawiam ewela
                              • asztarte29 Re: Nowe mieszkanko 14.03.06, 11:02
                                a ja mam mieszkanko nr 152 w D. Pozdrawiam, Anka
                      • vosiu Re: Nowe mieszkanko 13.03.06, 13:18
                        Rafi i Madzia będą lokatorami budynku D. Mieszkanie 146. Piętro 1. Sąsiadów
                        zapraszamy na kawę z widokiem na stadnikę koni arabskichsmile
                        • mpelczynski Re: Nowe mieszkanko, D 1xx wita na Forum 13.03.06, 17:27
                          Szalenie olbrzymie Forum. Aż mnie głowa rozbolała od czytaniasmile
                          ...Asieńka i Michał mieszkają na os.Malborska. Każdego ranka mijają ZZ i
                          obserwują w drodze do pracy postęp prac. Już kupili 3 pokojowe w etapie D!smile
                          Póki co pieniądze w TP są, a robota wre.
                          Może założymy na jakimś darmowym serwerze konto-album na fotki?? Od teraz do
                          czasu urządzania swoich mieszkań. Będziemy się chwalić i podsuwać rozwiązania
                          na dobrze urządzone mieszkanko.. ??
                          Tak w ogóle - czy ktoś był na budowie?? Nam powiedzieli, że wejdziemy, jak
                          dźwigi wyjadą z placu...
                          Do następnego postu. Byekiss
                          • sasiedzi10 Re: Nowe mieszkanko, D 1xx wita na Forum 13.03.06, 18:51
                            witam
                            tak mi rowniez powiedziano ze wejsc bedzie mozna dopiero jak nie bedzie dzwigow
                            i ze to bedzie dopiero latem
                            • 31moni Re: Nowe mieszkanko, D 1xx wita na Forum 13.03.06, 20:59
                              ja mam kilka fotek zrobionych w niedziele ale z telefonu wiec nie sa najlepszej
                              jakości choć sporo już na budowie zmian smile
                              • akademus Droga dojazdowa 13.03.06, 21:29
                                Mam kilka informacji o nowej drodze dojazdowej do ZZ, głównie do etapu D i E.
                                Droga ma być gminna, ale zbuduje ją TP. Ma być gotowa do końca roku.
                                Prawdopodobnie będzie z kostki, ale jeszcze nie wiadomo. Ma być możliwość
                                wyjazdu z niej zarówno w lewo jak i w prawo, ale na sygnalizację nie ma co liczyć.
                                Najważniejsze jest jednak to, że na budowę tej drogi nie ma jeszcze pozwolenia,
                                ponieważ nie uregulowane są sprawy mediów, które mają być prowadzone pod drogą.
                                • grzegorz_zz Re: Droga dojazdowa 14.03.06, 11:56
                                  Tak to prawda, na pozwolenie w sprawie mediów, musicie poczekać na akceptację
                                  mieszkańców bloku A. Może mały lobbing smile
                                  • kmyczek Re: Droga dojazdowa 14.03.06, 12:06
                                    z tego co zrozumiałam to media maja być prowadzone pod droga a ten teren nie
                                    nalezy do A, wiec dlaczego niby zalezy to od A??
                                    pozdrawiam
                                    • grzegorz_zz Re: Droga dojazdowa 14.03.06, 12:51
                                      Proszą sie zapoznac z dokumentem:
                                      www.euro-profil.dmkhost.net/forum/viewtopic.php?t=169
    • iwona_zz_d Re: Etap D 04.04.06, 17:45
      Chcieliśmy się tylko przywitać z nowymi sąsiadami
      z etapu D - parter, druga klatka od E.
      Właśnie podpisalśmy dokumenty.
      Iwona i Hubert

PS do administratora
      Już nie będę więcej poruszać tematu nowego forum
      i proszę mnie nie wycinać poraz trzeci. smile
      Iwona
      • boc Re: Etap D 04.04.06, 18:15
        witam,

Pewnie macie najnowsze informacje o liczbie wolnych mieszkań w etapie "D" ? Ile
        jeszcze zostało ?

pozd.
        BS
        • iwona_zz_d Re: Etap D 04.04.06, 18:44
          Nas interesowało mieszkanie do 70 m i trzy pokojowe
          takich pani zaproponowała nam 6 i to wszystko na parterze.
          O wiekszych bądź mniejszych nie mam informacji.
          Powiedziała też, że w czerwcu bedzie dzień otwarty
          i wtedy będzie można wejść na budowę.
      • dorka21 Re: Etap D 05.04.06, 08:20
        Witam sąsiadówsmile bedziemy mieszkańcami jednej klatki o ile nic nie pokrecilamm
        my mamy mieszknie nr 80 na IV piętrze, widok na dziedziniec. Pozdrawiam Dorota
        • dorka21 zdjecia z balkonu 13.04.06, 09:28
          Swego czasu ktoś bardzo uprzejmy wysyłał nam zdjęcia z postepów prac na budowie
          zrobione ze swojego mieszkania z balkonu, moze ma coś bieżacego? Byłabym
          wdzięczna z przesłanie zdjęć na maila. Pozdrawiam
          • grzegorz_zz Re: zdjecia z balkonu 13.04.06, 12:32
            Przeslę wam po świętach. Dużo już tego nie ma, bo z mojej strony juz niewiele
            się zmienia.
            • dorka21 Re: zdjecia z balkonu 13.04.06, 15:26
              ok, to cierpliwe czekamysmile Pozdrawiam i Wesołych Świąt zyce przy okazjismile
            • boc Re: zdjecia z balkonu 14.04.06, 20:05
              dołączam się do prośby o przesłąnie zdjęć. Proszę na maila gazetowego. Dziękuję
              i pozdrawiam.

Sąsiad z "D"
              • 31moni Re: zdjecia z balkonu 14.04.06, 21:35
                ja równiez poproszę o fotki na maila gazetowego
          • monika.str zdjęcia z budowy 15.04.06, 00:31
            Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to mam kilka zdjęć zrobionych w środku w
            budynku E.
            Pozdrawiam
            • 31moni Re: zdjęcia z budowy 15.04.06, 08:06
              to ja poproszę na maila gazetowego.Pozdrawiam i dziękuję.
            • boc Re: zdjęcia z budowy 15.04.06, 09:54
              Ja również poproszę na maila gazetowego. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam

Sąsiad z "D"
              BS
            • zz_pawelm Re: zdjęcia z budowy 15.04.06, 22:08
              wow, jesli mozna prosic na maila gazetowego byloby super
              Pozdrawiam,
              Paweł, "E"
            • dorka21 Re: zdjęcia z budowy 18.04.06, 08:05
              Bardzo poproszę o zdjęcia ze środka budynku "E"smile Pozdrawiam
            • lukasz-78 Re: zdjęcia z budowy 18.04.06, 08:08
              Witam
              Ja też będę wdzięczny za przesłanie tych zdjęć.
              Pozdrawiam gorąco
              Łukasz
              • monika.str Re: zdjęcia z budowy 18.04.06, 10:43
                Przepraszam za opóźnienie, ale przez kilka dni byłam odcięta od netu. Zdjęcia
                poprzesyłam wieczorkiem. Pozdrawiam
                • draboll Re: zdjęcia z budowy 19.04.06, 21:06
                  Czy mógłbym poprosić o przesłanie zdjęć.
                  Pozdrawiam
                  K. (E)
                  • michellem Re: zdjęcia z budowy 11.05.06, 12:39
                    chyba będę sąsiadką, czy mogłabym poprosić o przesłanie na maila gazetowego
                    fotek, z góry dziękuję
                    • dorka21 Re: zdjęcia z budowy 28.06.06, 17:04
                      zapraszamy na nasze nowe forum www.zielonezacisze.home.pl
        • keetka Re: Etap D 13.04.06, 19:40
          ja juz nie pamietam czy sie witalam smile W kazdym badz razie bede mieszkac w D,
          piatre pietro od zachodu, 3 klatka smile
          Pozdrawiam serdecznie
          • agnieszka232 Re: Etap D 19.04.06, 21:25
            JA rónież proszę o przesłanie zdjęć z etapu D na maila gazetowego.
            Będę bardzo wdzięczna smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka