kasiao5 15.10.05, 13:31 Witam przyszlych sasiadow Etapow D i E. Nasze miejsce, na poznanie sie, wymiane inf Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrios Re: Etap D 17.10.05, 14:02 Też myślimy z żoną o kupnie mieszkania w etapie D. Najbardziej przeraża mnie cena podziemnego miejsca garażowego. Z tego, co się dowiedziałem, to nie będzie żadnych miejsc naziemnych, także ten, kto nie kupi miejsca pod ziemią, nie będzie miał gdzie parkować. Z jednej strony to dobrze, że na terenie osiedla nie będzie samochodów parkujących wszędzie, z drugiej strony, jak przyjadą goście, to będą musieli zaparkować na ulicy i odbyć kilkuminutowy spacerek na osiedle. Agroman sprzedaje podziemne miejsca w Lewandowie za połowę ceny ZZ, tak więc różnica jest spora. Rozkłady mieszkań nie są najlepsze, także cały czas się wahamy. Jak już nam jakiś rozkład podpasował, to okazało się, że takie mieszkania są tylko na parterze Ważne jest natomiast to, że budowa już trwa i można obserwować postępy w budowie. Pozdrawiam, Andrios Odpowiedz Link
przemek.c Re: Etap D 17.10.05, 14:27 A ile teraz, tak w ogóle, deweloper życzy sobie za miejsce garażowe, jeśli mogę spytać? Odpowiedz Link
mitaka Re: Etap D 18.10.05, 10:04 no tyle to akurat cennikowo bylo od zawsze (o ile sie nie myle) Odpowiedz Link
przemek.c Re: Etap D 18.10.05, 10:39 andrios napisał: > 25 000 zł brutto Nic nowego. Raczej standard na rynku. Chociaż widywałem sztuki po 40.000, do tego zakup obowiązkowy, hehe... Odpowiedz Link
boc Re: Etap D 18.10.05, 23:07 Do budynków D i E będzie dochodziła ulica wewnętrzna. Tam chyba będzie można parkować. Odpowiedz Link
michal_74 Re: Etap D 26.10.05, 11:55 W dzisiejszym (26 X) dodatku do GW Nieruchomości jest info o rozbudowie Zz. I jest w nim informacja o lokalach usługowych w budynkach. Jest też wizualizacja - bez ogrodzenia. Czy oznacza to, że kupujemy mieszkania w niestrzeżonym osiedlu, mimo, ze standard umów przewiduje co innego? Odpowiedz Link
niecha30 Re: Etap D 26.10.05, 12:13 My z męzem tez jestesmy zaiteresowani kupnem mieszkania na ZZ w etapie D choc nie powiem sporo kasy cały czas myslimy czy damy rade. A ta dzisiejsza wiadomosc w gw troche mnie zmartwiła odnosnie ogrodzenia mówia ze bedzie ogrodzone strzezone itp Odpowiedz Link
paszto1 Re: Etap D 26.10.05, 16:19 Ogrodzenie bedzie. Zreszta kazdy ma to zagwarantowane w umowie. Pytanie tylko czy bedzie dochodzila droga gminna czy nie. Rozmowy z gmina sie niemilosiernie slimacza, a od wyniku tych rozmow zalezy ksztalt ogrodzenia. W gre wchodza dwa scenariusze. Albo ogrodzone beda wspolnym plotem budynki D i E. Albo bedzie osobne ogrodzenie i ochrona dla kazdego budynku. Ma to swoje zle i dobre strony. JEsli bedzie droga gminna to i bedzie mozna sobie spokojnie parkowac, ale wtedy tez pobocze bedzie "zawalone" przez samochody. Co do miejsc naziemnych to beda. Dwa tygodnie temu mialo ich nie byc wogole ale tydzien temu turret juz zmienil plany i maja powstac miejsca dla karetki i roznego rodzaju sluzb. W ostatecznym rozrachunku pewnie dorzuca jeszcze kilka miejsc dla "gosci". Odpowiedz Link
niecha30 Re: Etap D 27.10.05, 08:55 czy w sumie moze byc tak ze albo bedziemy samodzielnym budynkiem lub dwoma a ogólnie bedziemy tak jakby odzielnym osiedlem od A,B i C Odpowiedz Link
paszto1 Re: Etap D 27.10.05, 17:54 Odzielnym osiedlem bedziemy na 100%. Pyatnie czy beda dwa oddzielne budynki z osobnymi ogrodzeniami czy kompleks dwoch budynkow z jednym ogrodzeniem. Odpowiedz Link
maglig Re: Etap D 27.10.05, 12:07 Witamy wszystkich naszych przyszłych sąsiadów z E.Ogrodzenie będzie na 100%,ktoś rozsiewa dziwne plotki,bloki D i E mają posiadać oddzielne ogrodzenie i ochronę,a droga dojazdowa ma być na miejscu starych PGR-owskich szklarni od ulicy Żuromińskiej....Pozdrawiamy i do usłyszenia. Magda i Marcin. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 09.11.05, 14:58 Witam, coś forum nie jest zbyt aktywne, a powinno byc tutaj mnówstwo ludzi biorac pod uwage kolejki w biurze sprzedaży. Ja już prawie jestem zdecydowana na zakup mieszkania w budynku D, dzisiaj mam negocjajce Umowy, zobaczymy co z tego wyniknie. Pozdrawiam Odpowiedz Link
adamleszcz Re: Etap D 14.11.05, 14:12 W czwartek ponegocjowałem umowę, podpisałem i jestem przyszłym szczęśliwym (?) właścicielem mieszkania na ZZ. Z 2 pokoi zrobiłem sobie 3 z aneksem kuchennym, na planach nie jest źle, zobaczymy jak to wyjdzie na 54m2. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów, Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 15.11.05, 11:11 no to mam nadzieje ze wszyscy będziemy szczęśliwymi mieszkańcami ZZ Z tego co widzę mamy te same metraże, my również zakupiliśmy dwupokojowe mieszkanie o metrażu 54m2 w budynku D na IV piętrze. Odpowiedz Link
zzdorka Re: Etap D 15.11.05, 11:55 POcieszę Cie. Ja mam 54 m i zrobiłam dokładnie to samo. Jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 15.11.05, 12:01 ale już mieszkasz na ZZ, czy też oczekujesz na mieszkanie? i co przerobiłaś na 3 pokoje? Odpowiedz Link
zzdorka Re: Etap D 21.11.05, 21:55 Mieszkam od ponad 2 lat. Przerobiłam takie mieszkanie, jakie jest w biurze sprzedazy - czyi 54 m, które sa w standardzie dwoma pokojami na 3. Mam sypialnie, niewielką, ale przynajmniej osobną, mam salon z kuchnia [nawet duza wyszła ] i trzeci pokój na wszystko pozostałe. Jestem zachwycona i choc pewnie kiedyś mi się znudzi to na razie nacieszyc sie nie moge. Odpowiedz Link
alka.fm Re: Etap D 02.03.06, 00:37 Witam!! Pierwszy raz w zyciu jestem w roli kupującego mieszkanie. Mam pytanko - choć pewnie z pozoru naiwne: jak mozna negocjować umowę, co można wytargować i jakich argumentów używać. Niestety nikt z moim bliskich nie był już od dobrych kilkunastu lat w takiej sytuacji. Z góry dziekuję za odpowiedź. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 02.03.06, 08:22 witam, Alka.fm poszukaj na formu informacji na ten temat już kilka wątków było w tej sprawie. Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
zzdorka Re: Etap D 15.11.05, 11:57 dorka21 napisała: > Witam, coś forum nie jest zbyt aktywne, a powinno byc tutaj mnówstwo ludzi > biorac pod uwage kolejki w biurze sprzedaży. Nie jest aktywne? Zartujesz sobie? Mogę ci rzucić kilka linków do malo aktywnych forów. Nie licz na aktywność mieszkańców. Większość osób woli zamknąć się w swoich 4 ścianach i nie wyściubiać nosa. Niech wszystko "się samo" załatwi. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 15.11.05, 12:02 wiem, wiem ale są też fora bardzo ale to bardzo aktywne, wiec naszczęscie są i aktywni ludzie Odpowiedz Link
marcin.lesiak Re: Etap D 15.11.05, 12:53 Nasze forum z dziale: Gazeta.pl>Forum>Prywatne>Społeczeństwo>Osiedla, wspólnoty>Mazowieckie jest na pierwszym miejscu pod względem ilości wypowiedzi - 17108, następna na liscie ma 2648 (stan 12:51 15 XI 2005). Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 15.11.05, 13:28 tak to wiem, mi bardziej chodziło o wątek Etapu D i E. Ale dziękuje za informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kawka9 Re: Etap E 15.11.05, 14:53 Cześć, kupiliśmy z mężem 54m, na czwartym piętrze, w etapie E. Zastanawiam się jak przerobiliście 2-pokojowe mieszkania na 3-pokojowe, bo ja myślę nad tym ale ciągle wychodzą mi jakieś niestworzone rzeczy, może ktoś się podzieli planem? Pozdrawiam wszystkich mieszkańców ZZ Odpowiedz Link
adamleszcz Re: Etap E 15.11.05, 16:23 Kawka9 ->zapytaj w biurze sprzedaży. Mają gotowy projekt takiej przeróbki mieszkania. My coś kombinowaliśmy sami, ale to co nam zaproponowali było zdecydowanie lepsze. Moja dziewczyna martwi się tylko o aneks kuchenny, konkretnie jego szerokość - 1,5m. Boi się, że jak będzie w ciąży to się tam razem nie zmieścimy Nasze mieszkanko, niestety na parterze, budynek D. Odpowiedz Link
karaton Re: Etap E 15.11.05, 16:50 Dość ciekawe, a może i przydatne w myśleniu o układzie kuchni, uwagi można znaleźć pod adresem: www.ikea.com/ms/pl_PL/complete_kitchen_guide/kitchen_know-how/design_and_plan/ergonomics.html Jak poklikacie w ikonki pod rysunkiem w lewej części strony to znajdziecie niektóre zasady i przykładowe wymiary niezbędne których znajomość jest przydatna przy projektowaniu kuchni. (Nie reklamuję Ikei!!!) Może nie każdy je zna, więc może się przyda. Architekci znają prawa ergonomii kuchennej i wiedzą ile powinno być miejsca w cm aby był swobodny dostęp do szuflady na dole szafki, a ile do szafki otwieranej. Ja kombinowałem ze swoją kuchnią sam i niestety nie pamiętam - może ktoś to wie i się z Wami podzieli wiedzą... Odpowiedz Link
rumity Re: Etap E 24.11.05, 11:45 adamleszcz napisał: My coś kombinowaliśmy sami, ale to co nam zaproponowali było > zdecydowanie lepsze. Moja dziewczyna martwi się tylko o aneks kuchenny, > konkretnie jego szerokość - 1,5m. Boi się, że jak będzie w ciąży to się tam > razem nie zmieścimy Witam, nie widziałem projektu w biurze sprzedaży, ale sam też zdecydowałem się na reorganizację 54m2 z 2 na 3 pokoje. Z ciążą nie było problemu Mieszkamy od 2 lat i chwalimy sobie tą zmianę bardzo Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Etap E 16.11.05, 10:30 Kto chce moge wyslac na maila. Moj: grzegorz_zz@gazeta.pl Odpowiedz Link
dyedka Re: Etap E 16.11.05, 22:55 witam czy mogę poprosić na adres edytek10@interia.pl zastanawiam się właśnie nad mieszkaniem 54 m )) pozdrawiam Odpowiedz Link
kawka9 Re: Etap E 17.11.05, 08:48 Ktoś wcześniej napisał, że etapy D i E będą ogrodzone oddzielnie, i to jest zapisane w umowie. Ja sprawdziłam w załączniku nr 2 i tam nie ma nic o płocie, tylko o ochronie przy wejściu do budynku. Dla porównania - w załączniku, który daje do wglądu deweloper jest informacja o płocie 180 cm. Więc jak to naprawdę będzie? Osobiście nie przeszkadzałby mi brak płotu (osiedle byłoby nielicznym z nowopowstających w Warszawie bez ogrodzenia)ale sama nie wiem już na co mam się nastawić. Jeśli ktoś jest lepiej zorientowany ode mnie to proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap E 17.11.05, 16:40 z informacji jakie uzyskalismy w Biurze, osiedle ma być ogrodzone, dwa budynki razem czyli D i E, ale jak to będzie naprawdę..... Odpowiedz Link
boc Re: Etap E 12.12.05, 18:33 dorka21 napisała: > z informacji jakie uzyskalismy w Biurze, osiedle ma być ogrodzone, dwa budynki > razem czyli D i E, ale jak to będzie naprawdę..... Naprawdę to przyglądając się rozkładowi budynków D i E (mapka na stronie internetowej ZZ), to nie ma miejsca na oddzielne ogrodzenia. Przecierz pomiędzy budynkami jest wewnętrzna droga dojazdowa do "D" i do "E". Odpowiedz Link
zz_moris Re: Etap E 18.11.05, 11:32 Witam wszystkich wlasnie zakupilem mieszkanie w etapie D zapis w zalączniku nr 2 jest wyrazny ogrodzenie jest wysokość 1,8 metra pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap E 18.11.05, 13:08 no to teraz razem trzymamy kciuki za pomyślne zakończenie budowy budynku D Odpowiedz Link
kmyczek Pytanie o umowe przedwstepna 20.11.05, 22:49 witam czy mozecie mi napisac czy udalo sie wam cos wynegocjowac z developerem i co to bylo?? z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Odpowiedz Link
dorka21 Re: Pytanie o umowe przedwstepna 21.11.05, 08:20 Co nie co udało się ale nie wszystko. Negocjacje umowy jest to raczej sprawa indywidualna i zalezy na czym komu zależy. Na pewno zwróć uwage na stawki kar. Odpowiedz Link
kmyczek Re: Pytanie o umowe przedwstepna 21.11.05, 08:44 Czy udawło się wam wynegocjowac tylko zmiane warunków na korzystniejsze, czy moze jeszcze jakis upust?? (gdzies na forum znalazłam ze ktos podobno wynegocjowal 5000 mniej) pozdrawiam Odpowiedz Link
dorka21 Re: Pytanie o umowe przedwstepna 21.11.05, 15:02 O cenie nawet nie było mowy bo nabywaliśmy mieszkanie w okresie kiedy trwała promocja listopadowa, wiec jeżeli chodzi o finanse byli nieugięci. Odpowiedz Link
m.polak23 Re:Negocjacje umowy przedwstępnej 20.12.05, 09:53 Wynegocjowałem swojego notariusza (ich notariusz "goli" straszliwie) i równe stawki kar umownych (takie same dla mnie i dla developera) a także zapłatę ostatniej raty po odbiorze mieszkania (mogę nie odbierać i wtedy nie muszę płacić ostaniej raty dopóki nie usuną usterek). Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link
kjask1 Re: Etap E 06.02.06, 15:48 ja chce , ja chce !! próbowałam sama ale cos ciężko idzie jek znajdziesz chwile to wyślij na kjask1@gmail.com . dzięki wielkie Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap E 07.02.06, 08:44 Witam Wszystkich, czy Wy prosicie o zdjecia te ktore juz wiekoszosc z nas ma czy o jakies nowe? Jezeli nowe to oczywiscie bardzo prosze na maila gazetowego. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów D. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap E 07.02.06, 11:56 Czy ktoś wie na co wziął kredyt TP pod nasz grunt? Bo jak dokonywałam zakupu mieszkania to hipoteka była "czysta" teraz jest podobno kredyt zaciągniety... Odpowiedz Link
rumity Re: Etap D 24.11.05, 11:48 Czy wiadomo gdzie - dokładnie będzie usytuowana droga dojazdowa do D i E? Odpowiedz Link
jali29 Re: Etap D 03.12.05, 04:20 witam sasiadow niestety nie moge ogladac postepow prac budowlanych ale jezeli zima bedzie lekka to mozliwe jest szybsze oddanie budynku Odpowiedz Link
lukasz_majewski2 Re: Etap D 12.12.05, 17:43 Witam mam nadzieje przyszłych sąsiadów. Jestem w trakcie załatwiania kredytu. Żeby sie udało Łukasz i Kasia Odpowiedz Link
boc Re: Etap D 12.12.05, 18:24 a skąd masz takie info ? Wiem, że do końca marca 2007 mają termin. Odpowiedz Link
hubuz Re: Etap D 18.12.05, 09:36 Witam wszystkich sasiadow z "D" i nie tylko. Jestem juz po podpisaniu umowy, ale niedawno dowiedzialem sie o istnieniu tego forum. Przeczytalem chyba wiekszosc watkow i przyznam ze coraz mniej jestem pewny swojej decyzji. Czy ktos moglby napisac ze mieszknie na ZZ jest super i ogolnie ze to fajne miejsce ) Pozdrawiam Odpowiedz Link
kmyczek Re: Etap D 18.12.05, 11:09 witam ja jestem juz po przelaniu pierwszej transzy i nie zaluje decyzji. Szukałam dość długo mieszkania, najpierw na rynku wtórnym, aż wkońcu po obejżeniu iluś mieszkań zdecydowałam się na ZZ. Czemu, bo znam tam kilka osób mieszkających we wcześniejszych etapach, ktorym mieszka sie naprawde dobrze, pozatym popatrz na inne osiedla w Wawie, z regóły jak jest z osiedlem cos nie tak to ludzie masowo wyprowadzaja sie, jak jest np na lewandowie kolo wyspowej, na ZZ tego nie ma. Pozatym podoba mi sie wyglad osiedla, i lokalizacja. Ogólnie rzecz biorąc myśle że nie jest tak źle Pozatym poczytaj sobie na innych forach osiedlowych, zawsze znajdzie sie kilka osob nie zadowolonych z tego czy tamtego, a tak naprawde to nie ma osiedla bez problemów pozdrawiam i głowa do góry bedzie dobrze Kamila Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 19.12.05, 11:41 Witam, zgadzam się z Kamilą (kmyczek), ja również spędziłam dużo czasu na szukaniu mieszkania na rynku wtórnym oraz pierwotnym i ZZ było jedną z niewielu inwestycji gdzie nie mialam dużo wątpliwości a cena przy tym nie była kosmicznie wysoka jak np. 6 tys/m2. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, zawsze będzie jakaś usterka i coś nie tak, ale biorąć pod uwagę co się dzieje na innych inwestycjach to ta nie jest wyjątkiem i należy do tych bardziej udanych. Poczytaj sobie o innych inwestycjach w Warszawie to dopiero włos się może zjeżyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 29.12.05, 22:17 Witam mam rezerwacje na mieszkanie 54 m i cały czas sie zastanawiam )))) ale jak narazie więcej argumentów na tak niż na nie ) coś nas tu mało , czyżby mieszkania w tych etapach nie cieszyły sie powodzeniem ??? G Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 02.01.06, 09:16 teraz na rynku to chyba wszystkie mieszkanie ciesza sie powodzeniem stad tez kosmiczne ceny na nie. Mysle, ze narazie nie ma o czym pisać tylko cierpliwie czekać na odbiór mieszkania Pozdrawiam Odpowiedz Link
michal_74 Re: Etap D 02.01.06, 10:07 Mieszkańcy (właściciele) powinni szybko wziąć sprawy w swoje ręce i patrzyć na ręce deweloperowi oraz zarządcy - tak jak nauczyliśmy się tego w A Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 03.01.06, 10:10 No ale to już chyba jak bedą mieszkania bo narazie to niewiele możemy działać. Odpowiedz Link
jott7 Re: Etap D 03.01.06, 17:12 Odpowiadam dorce 21; jak bedą mieszkania to na niektóre sprawy może byc juz za póżno. Czytaj posty wczesniejsze mieszkańców etapów A a szczególnie B. Ważne kwestie to:plan zagospodarowania osiedla. Powinien stanowic załacznik do umowy przyrzeczenia. Z reguły deweloperzy bronia się przed tym jak diabeł przed.... Ty masz prawo wiedzieć co będzie się znajdowało w najbliższym otoczeniu Twojego mieszkania. Jesli plac zabaw to na jakiej powierzchni, jak wyposazony, jak daleko do miejsc postojowych itp. Jesli jakis sklep to konkretnie gdzie? Jaki bedzie do niego dojazd z zaopatrzeniem? Jaka częśc placu zajmą parkingi? Jak daleko od Twoich okien ?Co oznacza pojęcie zieleń / ile , jaka /Uwaga na tzw zielone tarasy czyli trawkę na dachu nad garażami. To trzeba potem utrzymywac a efekt raczej mizerny. Jesli boisko to konkretnie jakie? iTD ITD. Jesli nie ma tych ustaleń w umowie oznacza że deweloper zobowiazuje się tylko do haseł, bez konkretów / vide sprawa dojazdu do sklepu Albert /. Podobne maksymalnie precyzyjne zapisy powinny dotyczyc mieszkania i budynku. Okna -jakie dokładnie, drzwi - jakie dokładnie. Masz teraz czas aby to wszystko posprawdzac / atesty. dane techniczne itp / Odpowiedz Link
kmyczek Re: Etap D 03.01.06, 19:12 witam niestety nie udalo mi sie wyegzekwowac aneksu do umowy jesli chodzi o zagospodarowanie przestrzeni, jakiego rodzaju ma byc zieleń itp, jedyne co widziałam plany. Podobno takich rzeczy nie dołancza się do umowy. pozdrawiam Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 04.01.06, 13:02 nam niestety też się nie udało, oglądalismy tylko plany. Jedno jest pewne taki załacznik jest niewygodny dla developera dlatego pewnie go się nie dołącza Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 04.01.06, 13:01 Odpowiadajac jott7. Wszystko fajnie, jest tylko jedno ale...! jak wyegzekwowac te wszystkie rzeczy o ktorych piszesz od developera. Przy negocjowaniu Umowy TP nie był zainteresowany przekazaniem takiego dokładnego planu. Ja osobiście wolałabym posiadać taki załącznik, ale jedyne co mogłam zrobić to powiedzieć w takim razie nie podpisze umowy, tylko co dalej. Ja bym nie podpisala Umowy a 100 innych osób by podpisało. I takie są niestety realia. Mieszkan jest mało a chętnych bardzo duzo i dlatego developerzy mogą stawiac swoje warunki Co do dokładności jaki sklep będzie sie znajdował i gdzie to moim zdaniem nie jest to realne. Bo na tym etapie budowy skad developer moze wiedziec kto wykupi u niego powierzechnie handlowa i na jak dlugo. Zreszta to i tak wszystko zalezy od popytu na taki sklep, bo co z tego ze developer powie ci ze bedzie tam piekarnia a po pól roku piekarnia zostanie zamknieta bo nie będzie dochodowa i otworzy sie tam np fitenss club badz inny sklep itd itd. Także wszystko fajnie sie mówi czy pisze jak byc powinno i jakie mamy prawa, niestety rzeczywistośc jest inna, oczywiście trzeba walczyć o swoje ale niestety pewne rzeczy chcąc niechąc musimy zaakceptować I tak to moim zdaniem jest.... Odpowiedz Link
kmyczek Re: Etap D 04.01.06, 13:56 zgadzam sie z dorka21 niestety teraz kazdy developer rzadzi sie swoimi prawami i tak naprawde on dyktuje Ci warunki, a Ty ewentualnie mozesz nie podpisywac z nim umowy tylko z innym. Wydaje mi sie ze sporo osób piszacych o sklepach uslugowych, zieleni itp nie zdaje sobie sprawy co dzieje sie na innych Warszawskich osiedlach. pozdrawiam Odpowiedz Link
zz138b Re: Etap D 04.01.06, 13:10 ... i bolesnie w B - pozdrawiam D-E, Marcin forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=31988598 Odpowiedz Link
zz138b Re: Etap D 04.01.06, 13:12 michal_74 napisał: > Mieszkańcy (właściciele) powinni szybko wziąć sprawy w swoje ręce i patrzyć na > > ręce deweloperowi oraz zarządcy - tak jak nauczyliśmy się tego w A ... i bolesnie w B - pozdrawiam D-E, Marcin forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=31988598 Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 04.01.06, 13:51 no dobrze wiemy, że mamy unikać pana Łubińskiego ale co możemy teraz zrobić w tej sprawie...? Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 05.01.06, 20:35 to I czy II pietro ????? kombinuje ile jest mieszkań na piętrze bo o to nie spytałam (( Odpowiedz Link
sloneczko13 Re: Etap D 03.01.06, 16:48 Witamy przyszlych sasiadow, wlasnie kupilismy mieszkanie w budynku D na 3 pietrze Ewelina i Konrad Odpowiedz Link
kmyczek Re: Etap D 03.01.06, 19:08 witam ktore dokladnie mieszkanko?? bo moze jestesmy sasiadmi przez sufit?? pozdrawiam Kama Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 05.01.06, 20:33 to w którym to miejscu ???? chyba ostatnia klatka tuż przy E ?????? Odpowiedz Link
kmyczek Re: Etap D 05.01.06, 20:38 dokladnie to jest od strony kanalku i chyba przedostatnia klatka od E Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 05.01.06, 21:01 tak właśnie kojarzyłam ,że to gdzieś tam powinno być wiec ja bede miec chyba przedostatnia klatkę ale z odwrotnej strony ))) Odpowiedz Link
sloneczko13 Re: Etap D 06.01.06, 17:00 kmyczek napisała: > my jestesmy sasiadami z 352 wiec bedziemy bliskimi sasiadami Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 04.01.06, 13:05 odpowiadając Sloneczko13: Witamy nowych sąsiadów ja mam mieszkanie na IV piętrze Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 04.01.06, 10:42 Witam mam draft umowy , w której jest napisane , że kuchnie będą gazowe w związku z tym mam pytanie , cy przepisy budowlane ( chyba ) mówiące o zakazie gazu w budynkach mieszkalnych , które posiadają więcej niż 3 piętra maja mieć kuchnie elektrycne już nie obowiązują ????? Odpowiedz Link
boc Re: Etap D 04.01.06, 21:38 Zaskoczyłeś mnie trochę tymi przepisami o zakazie gazu w mieszkaniach powyżej 3 piętra ?!?!?! Może to chodzi o ogrzewanie gazowe a nie o gaz w kuchenkach ? 90% bloków w Warszawie ma więcej niż 3 piętra i w mieszkaniach mają kuchnie gazowe. Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 05.01.06, 08:07 nie wiem jak ma większośc bloków , wiem co jest u najomych prawie wszędzie prąd a ni gaz ))))) sama już nie wiem jak to powinno być ))) coś nas mało na tym forum , czyżby nikt nie kupował mieszkań na ZZ ??????? )))) wszystkim barrdzo miłego dnia )))) Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 05.01.06, 13:25 Malo nowych?! to ja sie zglaszam i robie premierowy wpis na forum. Wlasnie dokonalem rezerwacji na mieszkanie w etapie D i jak wszystkie wiatry beda pomyslnie wiac to za kilka dni podpisze umowe przedwstepna. Pozdrawiam serdecznie Alfredzik )) gm35 napisała: > nie wiem jak ma większośc bloków , wiem co jest u najomych prawie > wszędzie prąd a ni gaz ))))) sama już nie wiem jak to powinno > być ))) > > coś nas mało na tym forum , czyżby nikt nie kupował mieszkań na > ZZ ??????? )))) wszystkim barrdzo miłego dnia )))) Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 05.01.06, 13:40 ja się zdecydowałam już ostatecznie i podpisuję na początku przyszłego tygodnia )) Grażyna Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 05.01.06, 13:57 Mowiac o pomyslnych wiatrach mialem na mysli tylko i wylacznie czynniki zewnetrzne Wedlug najbardziej aktualnych doniesien PAP i Reuter'sa na przyszly tydzien planowane jest w Warszawie ladowanie Marsjan i boje sie, ze wtedy biuro sprzedazy pracowac nie bedzie, tak samo jak nie bedzie pracowal bank ))) Tym samym podpisanie umowy moze mi sie przeciagnac Szacuneczek dla Sasiadki Alfredzik gm35 napisała: > ja się zdecydowałam już ostatecznie i podpisuję na początku przyszłego > tygodnia )) > Grażyna Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 05.01.06, 14:18 no to drogi Sąsiedzie mamy ten sam problem ))))))) jak tak będzie to ja też nie podpisze umów )) a Afredzik w którym banku załatwia kredyt ???? pozdrawiam Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 05.01.06, 14:54 Afredo_wawa, uważaj na to lądowanie, bo gorzej będzie jak Ci Marsjanie wykupią mieszkanko na które ty masz ochotę...i co wtedy, powiesz, że Marsjanie cię wykolegowali? No chyba, że znasz już donosy na temat celu lądowania Marsjan Pozdrawiam Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 05.01.06, 15:12 Obawiam sie a w zasadzie to mam nadzieje, ze marsjanski system platniczy nie jest kompatybilny z ziemskim i kilka dni zajmie im dokonanie przewalutowania :- )) wiec tym samym mam kilkudniowa przewage )) i scenariusz zawierajacy podkupienie mojego upatrzonego mieszkania raczej jest malo prawdopodobny Inna sprawa, jesli beda chcieli sie wprowadzic bez placenia (tak na klasyczny warszawski krzywy marsjanski ryjek) ale wtedy jedyna mozliwosc to koegzystencja miedzyplanetarna ))))) Odpowiadajac na pytanie o bank, to na razie powstala short-lista a obecny na nim jest BRE Bank, GE Bank oraz Fortis. A Kolezanka w ktorym kierunku zmierza? Szacuneczek dla Sasiadek Alfred Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 05.01.06, 16:03 ja racej skłaniam się ku Millennium )) są elastyczni przy zdolności kredytowej znaczy nie kazali zamykać kart kredytowych i innych debetów )) myślałam też o mBanku czyli o jednym z Twojej listy ale im starsznie przeszkadzaja moje karty kredytowe a niekoniecznie mam czas biegać i je zamykać dla tak małej różnicy w racie ))) chętnie przeczytam Twojej sugestie i przemyślenia dotyczące kwestii wyboru optymalnej oferty kredytowej pozdrawiam Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 09:49 Hehe ) Millenium najwidoczniej bardzo selektywnie podchodzi do kwestii posiadania kart kredytowych, bo w moim przypadku to juz zaczelo stanowic problem. Az sie boje dociekac tego, w czym lezy ta selektywnosc )) Co zas sie tyczy GE, to po dwoch wczorajszych spotkaniach pozycja tego banku na mojej short-liscie ulegla gwaltownemu pogorszeniu. Przyczyna tego jest poziom obslugi, ktory w pozniejszym czasie pozostawia wiele do zyczenia (to tak z moich zrodel to wiem) Jesli zas chodzi o inne banki to polecam zwrocenie uwagi na Nordea- tam trwa akualnie promocja z oprocentowaniem (ChF) na poziomie 2,2% (czyli marza dali sobie 1% marze). Piatkowy szacuneczek dla sasiadek Alfredzik Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 06.01.06, 10:21 iem , ze liczy sie kwota wykorzystywana z limitu kredytowego tzn dopóki obsługujesz terminowo zadłużnie na kartach to limit dostępny ich ni obchodzi )) a co Tobie powiedzieli ???? rozmawiałeś z tym człowiekiem co współpracuje z ZZ ???? czy poszedłeś do oddziału ??? pozdrawiam G Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 11:24 Co do kart kredytowych to powiedziano mi, ze w kazdym innym banku niz bank w ktorym masz konto osobiste, wazna bedzie wlasnie terminowosc splat a nawet to, czy robilas zadluzenie na swoim koncie osobistym czy tez nie. Moze stad sie bierze owe inne traktowanie nas?! )) W kazdym razie oferte jaka mam to 2,2% w Nordea, 2,35% (GE) i 2,45%(mBank). Wy mozecie sie pochwalic lepsza oferta? Czy kontaktowalem sie poprzez ZZ? Nie wiem, jak Wy ale ja mam wrazenie, ze kontakt poprzez ZZ to dodatkowy koszt. Nie dotyczy to banku, chociaz poprzez wskazany przez ZZ Multibank jestem w najlepszym razie gotowy otrzymac 2,7%. Zwrocilem sie do ZZ z prosba o wycene malej modyfikacji polozenia scian. Wstepny szacunek to 3,000 PLN ktore sa kosztem tego, ze pan Zenek i pan Kaziu z ekipy budowlanej beda musieli pamietac zeby nie stawiac scian na pamiec, tylko spojrzec na projekt (pomijam koszt "projektu" architektonicznego" w wysokosci 500 PLN) i inaczej ustawic sciany. Jak dla mnie to mistrzostwo swiata w cenieniu sie ))))) Gwarantuje, ze "na miescie" koszt takiej modyfikacji to 1/3 zaproponowanej przez ZZ ceny..... Alfredzik Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 06.01.06, 11:33 Co do oprocentowania kredytu to mozesz uzyskac lepsze warunki ale spelniajac inne jak np wklad wlasny powyzej 40% czy okres spłaty kredytu, tak naprawde duzo tez zalezy od tego jaki kredyt chcesz wziac i na jakich warunkach. Jezeli zas chodzi o kredyt na 100% czy przy jakims małym wkladzie wlasnym na lat 25-30 to podane przez Ciebie oprocentowania są moim zdaniem aktualne. Co zaś się tyczy wyceny przez ZZ to musze niestety powiedzieć, że nie są oni wyjątkiem w tej dziedzinie. Mam znajomych ktorych wycena rownież nie raz zaskoczyła na innych inwestycjach w tym nawet poza Warszawa Trzeba walczyć i twardo negocjowac Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 11:43 Jeden punkt procentowy roznicy to akurat zupelnie nic wartego uwagi, jesli mialbym wlozyc kilkadziesiat tysiecy, ktore w tym samym czasie moge gdzie indziej na siebie popracowac. Z tego tez powodu lubie swoje dwa z hakiem ))) i nawet roznice kursowe straszne tutaj nie sa ) A co do wycen modyfikacji, przerobek, to niezly lancuszek sie z tego tworzy. Wydaje mi sie, ze jestem tolerancyjny ale krew mnie zaczyna zalewac, jak ktos probuje to robic w az tak bezposredni i widoczny sposob. Szacuneczek A. dorka21 napisała: > Co do oprocentowania kredytu to mozesz uzyskac lepsze warunki ale spelniajac > inne jak np wklad wlasny powyzej 40% czy okres spłaty kredytu, tak naprawde > duzo tez zalezy od tego jaki kredyt chcesz wziac i na jakich warunkach. Jezeli > zas chodzi o kredyt na 100% czy przy jakims małym wkladzie wlasnym na lat 25- 30 > > to podane przez Ciebie oprocentowania są moim zdaniem aktualne. Co zaś się > tyczy wyceny przez ZZ to musze niestety powiedzieć, że nie są oni wyjątkiem w > tej dziedzinie. Mam znajomych ktorych wycena rownież nie raz zaskoczyła na > innych inwestycjach w tym nawet poza Warszawa Trzeba walczyć i twardo > negocjowac Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 06.01.06, 11:38 chociaż niewiem czy mbank na pewno 2,45? a nie 2,95%? Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 11:44 Owszem, 2,95% tez funkcjonuje A. dorka21 napisała: > chociaż niewiem czy mbank na pewno 2,45? a nie 2,95%? Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 06.01.06, 13:29 2,45 % z ulotka gazet "ładny Dom " czy jakoś tak )))))) tylko , że tak jak pisałam mBank wymagał odemnie zamknicia wszystkiego a co najciekawsze dawali mi znaczni więcej ale swoich kart ))))))) Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 06.01.06, 14:42 Widzisz, jak ulotka potrafi czynic cuda )) W kazdym razie w OpenFinance dostalem wlasnie rowniez wspomniane przez Ciebie "ulotkowe" 2,45% A co do zamykania wszystkiego, to punkt widzenia zalezy...... (koncowke z cala pewnoscia znasz )) ). Ja mam wlasnie konto w mBanku i taki uklad zeby wszystko do nich przeniesc nie robi na mnie az tak wielkiego wrazenia )) Szacuneczek Alfredzio gm35 napisała: > 2,45 % z ulotka gazet "ładny Dom " czy jakoś tak )))))) > tylko , że tak jak pisałam mBank wymagał odemnie zamknicia wszystkiego a co > najciekawsze dawali mi znaczni więcej ale swoich kart ))))))) Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 06.01.06, 14:58 oj tak ))))))))) ulotka potrafi czynic cuda )))) to nad czymm sie zastanawiasz biesz w mBanku - moim skromnym zdaniem ))) Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 09.01.06, 11:52 Alfredzik sprawdz BPH na telefon dali mi bardzo dobre warunki pozdrawiam Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 09.01.06, 15:42 gm35 napisała: > Alfredzik sprawdz BPH na telefon dali mi bardzo dobre warunki > > pozdrawiam Brrr Moze i dobre, ale placic co miesiac 12 zlotych za prowadzenie konta to jakos sprawia, ze jestem z tego powodu malo szczesliwy... 12 zlotych to rocznie 144 a na caly okres kredytu (30 lat) to juz daje kwote 4320 (o ile nie zmieni sie cena prowadzenia konta). Wiem, ze profity moge miec wieksze, ale jakos podchodze do tego sceptycznie Poniewaz, jak mniemam jestesmy na tym samym etapie rozwoju mieszkalnego, to zeby nie zanudzac pozostalych forumowiczow, przejdzmy na kontakt mailowy. Mam nadzieje, ze nie masz nic przeciwko Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 09.01.06, 19:56 hm....... ja poprostu przeniosę do nich konto ))) ok pisz na maila gazetowego )))) Odpowiedz Link
agnieszka232 Re: Etap D 22.03.06, 13:26 my będziemy mieszkać w mieszkaniu nr 236 w etapie D, na pierwszym piętrze. jeśli ktoś ma nowe zdjęcia z budowy to bardzo proszę o przesłanie na maila gazetowego. Dziękuję i pozdrawiam przyszłych mieszkańców Odpowiedz Link
maciej_pa Re: Etap D 22.03.06, 14:46 czesc! Jestem z mieszkania 196. Jak tylko będe miał jakieś zdjęcia od razu wrzucę link Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 06.01.06, 13:32 wies podejrzewam , ze te 3 kawałki to własnie za to spojrzenie w plany ))))))) Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 06.01.06, 10:24 tez słyszałam takie opinie o GE ale to wszystko tez zalezy na kogo trafisz z danego banku, po drugie mieli on znacznie lepsze oprocentowania niz w Millenium, oczywiscie w okresie w ktorym ja bralam kredyt. Poza tym Millenium strasznie duzo papierologi stosuje. Ale tak jak to w zyciu bywa to wszystko zalezy od wielu czynnikow...Zycze powodzenia Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 06.01.06, 10:38 to zależy przez kogo załatwiasz , jeśli bezpośrednio w oddziale to troche tych papaierów chcą - jak przez tego człowieka wspołpracującego z ZZ to tylko zaswiadczenie o zarobkach i wyciągi jak teraz spojrzałam w kalkulator Nordei to kredyt jest droższy niż w Millennium i oprocentowanie też mi wyszło większe (((( Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 06.01.06, 08:11 Alfredo_wawa ja mam kredyt w GE Bank, Fortis jak ja bralam kredyt był dla mnie zbyt nerwowy Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D 06.01.06, 13:10 No to jak malo nowych to i my sie dopisujemy kupilismy mieszkanko nr 31 pietreko IV i bardzo chcielibysmy wiedziec czy ktos na forum jest z naszych sąsiadow? Monika i Andrzej Odpowiedz Link
marta_melon Re: Etap D 06.01.06, 13:26 Witam, Ja też się dopisuję. Kupiłam mieszkanie nr 298. Pozdrawiam , Marta Odpowiedz Link
kmyczek apropo kuchni 06.01.06, 13:52 witam czy moze ktos z was majacych mieszkanie 60 m, ma pomysl na powiekszenie kuchni??? pozdrawiam Odpowiedz Link
31moni Re: apropo kuchni 07.01.06, 17:48 my kupilismy podobnie 62m2 (2 pokoje)i tez ciekawi jestesmy czy ktos je przerobil inaczej niz na planie. Odpowiedz Link
kmyczek Re: apropo kuchni 07.01.06, 22:08 no my wlasnie kupilismy 62 ale trzy pokojowe, jesli chcesz moge Ci przeslac plany pozdrawiam Odpowiedz Link
31moni Re: apropo kuchni 11.01.06, 20:45 oj byłabym niezmiernie wdzięczna, poproszę maila na priva. Pozdrawiam cieplutko We wtorek jestm umówiona z architeketm Turret'a, ciekawa jestem co nam wymyśli? Odpowiedz Link
momo15 Re: Etap D 08.01.06, 14:45 Witaj Marta jestes nasza najblizsza sasiadka z tego samego pietra tzn. zza sciany. Moje mieszkanie to 297. Pozdrawiamy goraco Agnieszka i Pawel Odpowiedz Link
marta_melon Re: Etap D 09.01.06, 12:12 Pozdrawiam Agnieszkę i Pawła z 297- moich najbliższych sąsiadów. Marta Odpowiedz Link
szacher255 Re: Etap D 16.01.06, 19:55 Witam najbliższych sąsiadów !!! nasze mieszkanie 29 IV p. Ewa i Grzegorz Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D 18.01.06, 22:50 Witamy ale sie cieszymy w końcu ktoś zza ściany Monika i Andrzej Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D 19.01.06, 13:34 Witam serdecznie , Moniko i Andrzeju a jaki macie nr mieszkania? I. i S. Odpowiedz Link
momo15 Etap D 05.01.06, 22:14 witam nowych sasiadow na zz. szkoda, ze nie moja klatka. Ps. Wszystkiego naj W NOwym Roku Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 06.01.06, 07:46 nie martw sie pewnikiem znajdą się i z Twojej klatki też wszystkiego naj , naj ))) pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: Etap D 06.01.06, 14:56 Ja też witam wszystkich. Ale ja kupiłem mieszkanie w etapie E 54m - 5 piętro Łukasz Odpowiedz Link
draboll Re: Etap D 10.01.06, 08:48 Ja również kupiłem mieszkanie w etapie E na IV piętrze 1 klatka Odpowiedz Link
kmyczek Re: Etap D 10.01.06, 11:51 witam czytalam wasze rozmowy na temat kredytow, wezcie jeszcze pod uwage ubezpieczenie kredytu. Nam w GE podczas promocji zaproponowano przez telefon 2,65%, a okazalo sie ze do tego dochodzi ubezpieczenie roczne 1%, i okolo 0,4% za kredyt równy a nie malejący. pozdrawiam Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 10.01.06, 13:25 Witaj dzięki , że wspominasz , ale ja to wkakulowałam tzn jstem tego swiadoma mam nadzieję , że Alfredzik też )) na szcęście jedno jest do wpisu do hipoteki i da sie to przez jakiś czas przeżyć ) drugie tez nie na stałe pozdrawiam Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Etap D 10.01.06, 13:46 Alfredzik jest swiadomy wszystkich zagrozen przed nim stojacych, zwiazanych z korzystaniem z kredytu hipotecznego ))) A. gm35 napisała: > Witaj > > dzięki , że wspominasz , ale ja to wkakulowałam tzn jstem tego > swiadoma mam nadzieję , że Alfredzik też )) na szcęście jedno jest do > wpisu do hipoteki i da sie to przez jakiś czas przeżyć ) drugie tez > nie na stałe > > pozdrawiam Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 10.01.06, 15:28 a ryzyka kursowego ????? wiesz , że premier powiedział , że tak silny złoty nie służy gospodarce ))))))))) masz juz jakis pomysł na osłabienie złotego ???? ))))))))) Odpowiedz Link
maglig Re: Etap E 10.01.06, 23:22 To i my się dopiszemy...Etap E,lok.53.Pozdrawiamy. Magda i Marcin. Odpowiedz Link
monika.str Re: Etap D 11.02.06, 19:47 Witam wszystkich! Zakupiliśmy mieszkanko etap E nr 24, 3 piętro Monika&Jarek Odpowiedz Link
marzenieb Re: Etap D 16.01.06, 13:35 Witam sąsiada! Ja też zakupiłam w etapie E, 54 m, V piętro. Nr 40, a Ty? Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D 16.01.06, 14:15 Witam serdecznie wszystkich juz jestesmy Ilona Sebastian + klaudia etap D 2 klatka lokal 64...serdeczne pozdrowienia dla wszystkich z ZZ bis Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 16.01.06, 15:08 Witam , witam - ja 63 także jesteśmy bliskimi sąsiadami ppozdrawiam Grazyna Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D 18.01.06, 13:03 Witam, witam jest bardzo miło! Serdecznie pozdrawiam. Ilona Mam pytanko tak na małym marginesie - czy ktoś ma może dziecko w wieku 9 lat, moje dziecko troszke się martwi jak będą wyglądać jej znajomości, czy będzie miec jakieś koleżanki, kolegów? Czy zastanawialiście się może nad szkołą podstawową i gimnazjum? Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 18.01.06, 13:45 ja mam starsze dziecko - gimnazjum mogę polecić a podstawówkę moge Ci powiedzieć do której napewno nie - gimnazjum 143 Bartnicza 2 bardo pryzwoite - porządny poiom - ocywiście jak na t ę dzielnice - co do podstawówek trzymaj sie jak najbardziej z daleka od szkoły nr 42 - dramat w 3 aktach szczegóły pisz na maila gazetowego )))))) Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D 18.01.06, 15:21 Dzięki za informacje- napewno przydadzą się w wyborze szkoły. Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 18.01.06, 17:57 znam te szkoły - bo mó syn chodził lub chodzi - więc sprawdzone i staram się być obiektywna - żeby nie skrzywdzić nikogo )) po szkole 42 mój syn miał sporo do nadrobienia pozdrawiam G Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D 18.01.06, 18:59 Oczywiście właśnie taka informacja jest najbardziej wiarygodna. dzięki za informacje. Apropo strony internetowej - żeczywiście dobrze byłoby oglądać jak idzie budowa. Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: Etap D 17.01.06, 07:56 Witaj Niestety nie będziemy bezpośrednimi sąsiadami. Ja kupiłem w klatce obok. Łukasz Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 17.01.06, 16:10 i dobrze że sprzedaż ruszyła, im nas więcej tym lepiej i weselej (mam nadzieje) Musimy tylko zachować swoją aktywnośc na forum. Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D 17.01.06, 16:39 Bardzo popieramy !!! to forum to przeciez doskonale miejsce na spotkania z sasiadami nim bedize nam dane widywac sie osobiscie na naszym osiedlu.pozdrawiam Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 17.01.06, 21:47 we wszystkim macie rację - wkońcu po to jest to forum )) gorzej będzie juz tylko z aktywnością - od razu mówię ja tu zaglądam chociaż raz dziennie )) pozdrawiam wszystkich cieplutko G Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 18.01.06, 08:50 Dzień Dobry wszystkim sąsiądam i przyszłym sąsiadom. Przejeżdzałam wczoraj obok naszej budowy i naprawdę widac postepy, mam nadzieje, że tak zostanie do konca i bez problemowo odbierzemy nasze wymarzone mieszkania Pozdrawiam i Milego Dnia zycze Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 18.01.06, 08:59 Dzień dobry ))))) ja widzę budowę codziennie - więc jakbyście chcieli jakieś newsy to mogę podejśc bliżej i zerknąc jak ktoś chce robić jakieś zmiany to proponuje robić je już - bo niedługo zaczną stawiać ścianki działowe )) miłego dnia Odpowiedz Link
draboll Re: Etap D 18.01.06, 12:00 Gm35 skoro widzisz na co dzień postępy na budowie, napisz czasami co się tam dzieje. Ja niestety nie mam takiej możliwości. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 18.01.06, 12:35 jak tylko trochę sie ociepli - obiecuję conajmniej raz w tygodniu zajrzeć przez ogrodzenie w ramach spaceru - na tą chwilę wiem , że zaczynają wcześnie o 7 rano już praca wre - bo słychać ( współczuje mieszkanćom , którzy maja b.poranna pobudke ) i około 18 też cały czas coś sie dzieje na budowie - także praca naprawdę wre - prynajmniej z odległości tak to wygląda i takie odgłosy dochodzą ja też pozdrawiam Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Etap D 18.01.06, 14:00 Wiatm, sąsiadów za płota. Wasze mieszkanka przyszło mi ogladac codziennie przez okno na Vp. Stworzylem pokazna dokumentacje fotograficzna. Nie mam czasu jej segregowac, wiec cykam tylko zdjecia i zapisuje na dysku. Jesli ktos ma czas, ochote i prywatny serwer do udostepniania tych fotek, sluze materialem. Kontakt na maila. A jesli chodzi o budowe, to macie juz wianek na etapie D, od strony ZZ-B. Pewnie bylo picie na budowie. Pozdr. Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 18.01.06, 14:22 i to jest najlepsze źródło informacji o tym co się dzieje na budowie )))) ja nie doskocze na V piętro ))))) potrzebujemy kogoś kto przejmie materiał zdjęciowy ))))))) a butelki leżą ????? czyli pili dyskretnie ( jśli wogóle pili ) ))) dzięki za chęci udostępnienia materiału )) pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link
draboll Re: Etap D 18.01.06, 15:24 Chętnie zobaczyłbym zdjęcia z budowy. Jak możesz to prześlij kilka. kdrabik@wp.pl Pozdrowionka Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: Etap D 20.01.06, 08:11 Witam Ja też proszę o przesłanie kilku zdjęć. pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
blondyneczkaxxx Re: Etap D 25.01.06, 08:19 no i czy ktoś moze przesłać w końcu te zdjęcia?? Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 18.01.06, 17:35 Fajnie by było jakby znalazł się jakiś ekspert i np. założył nam strone jakąs internetową, gdzie zamieszczane były by zdjecia z budowy...Może ktoś się znajdzie gotowy poświęcić troche czasu dla mieszkańców, sąsiadów ZZ. Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D 18.01.06, 22:56 Mam kilka zdjęć z budowy (robione zza plotu) wiec moge przeslac na maila- JESZCZE CIEPLUTKIE robione w niedzielę 15 stycznia Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 19.01.06, 08:09 bardzo chętnie zobacze jeśli moge prosić na maila gazetowego pozdrawiam Grażyna a może jednak zgłośi się ktoś chętny do zrobienia stronki ????????w ramach dobrych kontaktów sąsiedzkich )))) Odpowiedz Link
nowy1981 Re: Etap D 19.01.06, 16:18 Witam. Jeżeli można to też bym poprosił zdjecia na maila gazety. Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Etap D 19.01.06, 17:39 Co niektorzy juz dostali jakies zdjecia. Mysle ze sobie jakos poradzicie. Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D 19.01.06, 18:19 Tak my oczywiście dostalismy zdjęcia! Za co serdecznie dziękuje. I. i S. Odpowiedz Link
szacher255 Re: Etap D 19.01.06, 18:55 bardzo prosimy o przesłanie jakichś fotek na emaila gazetowego. Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów Ewa i Grzegorz Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 19.01.06, 21:14 Nowy , Ewa i Grzegorz sprawdzcie skrzynki - wysłaąłm wam wszystko co dziś dostałam a jest tego trochę ))) Odpowiedz Link
boc Re: Etap D 19.01.06, 21:34 Czy może mi ktoś opisać na jakim etapie jest budowa naszego osiedla "D" i "E" ? Niestety nie mam możliwości zobaczyć osobiście jak to wygląda i dlatego gorąca prośba o któtki opis. pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 19.01.06, 21:48 wysyłam Ci fotki , które dziś dostałam to zobaczysz pozdrawiam Odpowiedz Link
draboll Re: Etap D 19.01.06, 23:22 Dzięki Grzegorz_zz za fajne zdjęcia. Ciekawa kronika od początku budowy. Mam nadzieję, że będziesz ją kontynuował w miarę postępów w budowie etapów D i E. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 20.01.06, 08:17 Witam w ten super mrożny dzień. Mam nadzieje, że budowa tym razem odpoczywa bo przy takich mrozach to chyba nie jest dobrym pomysłem pracować. Aha i ja też bardzo proszę o zdjęcia Z góry dziękuje. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
boc Re: Etap D 20.01.06, 10:02 dzięki za zdjęcia. Nie miałem pojęcia że "nasze mieszkanko" już tak wystrzeliło w górę. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
aktywista13 Re: Etap D 20.01.06, 15:38 A czy teraz w mrozy budują? Bo jeśli tak, to zastanawiam się, w jaki sposób to się odbije na tych mieszkaniach... pozdr Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 20.01.06, 16:03 Witam byłam w Turrecie - w taki mróz prace są wstrzymane pozdrawiam G Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 20.01.06, 20:55 i żadnych odgłosów jak codzień też nei słychać )) kompletna cisza na budowie ) pozdrawiam baaaaaaaaaaaaaaardzo ciepło Odpowiedz Link
jali29 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 22.01.06, 17:49 Witam wszystkich sasiadow Czy jest juz mozliwoas wybrania dostarczenia mediow (Telefon,kablowka, internet)? Czytajac posty z innych etapow jest sporo problemow z tym a jakosc uslug operatora , ktory jest teraz obecny na ZZ pozostawia wiele do zyczenia. Moze jest to dobry czas zeby wszedl drugi dostawca mediow Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 22.01.06, 18:57 pomysł jest bardzo dobry tylko co z realizacją ) pozdrawiam G Odpowiedz Link
boc Re: Etap D - kablowka internet i inne media 22.01.06, 19:16 W tej chwili to tylko TP decyduje kto wejdzie na budynek. Może warto by było złożyć jakieś podania do Turret-a o udostepnienie budynku dla np. Aster czy UPC. (oczywiście jak go wybudują i oddadzą do użytku). Z informacji jakie są na forum można wywnioskować, że dopiero jak bedzie wspólnota to ona może decydować kogo wpóścić na budynek a kogo nie. Do tej pory Turret będzie "rządził". pozdrawiam BSZ Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 22.01.06, 19:45 czyli już mamy rozwiązanie problemu - musimy czekać do podpisanie pierwszego aktu notarialne - co nastąpi najwcześniej za rok .......... ale jeśli ktoś wybiera sie do Turreta mógłby spytać przy okazji - może zgodzą się wcześniej Odpowiedz Link
jali29 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 02:32 Turrent jest tylko deweloperem. Mysle ze milo by bylo sie wprowadzic do nowego mieszkania i ominac te wszystkie problemy ktore mieli mieszkancy etapu ABC. Uczmy sie na bledach, ale najlepiej innych pozdrawiam Jakub Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 08:15 masz rację - oczywiście uczmy się na błędach poprzednich etapów tylko jak spojrzysz w umowę to Turret będzie zarządzał na początku nieruchomością czyli to oni maja prawo wybrać dostawcę - nie wiem czy da sie to przeskoczyć pozdrawiam baaaaaaardzo ciepło )) Grażyna Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 08:54 Witam wszystkich, pomysł bardzo dobry, zgadzam się z poprzednikami ze i tak trzeba poczekac aż wszystko zostanie wybudowane i oddane. Bo na tym etapie to chyba) nowi dostawcy usług też nie będą w stanie podjąć konkretnych działań, bo po pierwsze niewiemy kto i na co się zgodzi z sąsiadów, przyspuszczam, że zawsze znajdzie się ktoś innego zdania, a po drugie termin oddania mieszkań jak narazie jest tylko umowny a nie realny. Ale mysle, że mozna wystąpić z jakimś zapytaniem do poszczególnych dostawców czy byliby wogóle zainteresowani naszym przyszłym nowym osiedlem i co ewentualnie proponują? Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
michal_74 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 09:34 Jestem przewodniczącym Kom. Rew w A i kupuję mieszkanie w E (witam sąsiadów). Pisze z tym wstepem dlatego, zeby powiedzieć, ze znam trochę sprawę - deweloper może jeszcze przed naszym wprowadzeniem sie wpuścić dowolnego operatora, ale ten musi chcieć przyjść. Jak ma z kablem za daleko, to niekoniecznie mu się chce. W A TPSA była w ulicy, a dla nich było za daleko... Spray'a w ovgóle nie było, a przyszedł i zainwestował. Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 23.01.06, 09:42 tylko kto z takim pytaniem może /powinien wystąpić ???? pozdrawiam G Odpowiedz Link
maimu Re: Etap D - kablowka internet i inne media 26.01.06, 21:55 Witam, mieszkam w ZZ A i na klatce znalazłem oswiadczenie UPC z którego wynika, ze Turret nie udzielił im zgody na "przejscie" przez działkę Wincentego 114 co uniemożliwia dostarczenie usług Nam a w krótkiej perspektywie WAM -łatwiej przyłączyć się do czegoś już istniejącego niż budować. Skoro SPRAY dostał zgodę tzn, TP ma ulubienców i im pozwala na przeprowadzanie inwestycji. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D - kablowka internet i inne media 27.01.06, 08:35 Hm, to faktycznie wygląda na szczególne preferencje ze strony TP, ale jak podpiszemy już akty notarialne w etapie D to my juz będziemy włascicielami działki, więc będzie można zmienic daną sytuację. Odpowiedz Link
nowy1981 Re: Etap D 24.01.06, 08:53 Witam. Serdecznie dziękuje za wszystkie zdjęcia. Naprawde super sfotografowana historia powstania osiedla. Jeszcze raz dzięki teraz ja musze podjechać i zrobić pare fotek ale to dopiero na wiosne bo w tym etape budowy już są zdjęcia Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: Etap D 24.01.06, 12:49 Witam wszystkich Mam gorącą prośbę. Czy ktoś, kto posiada aktualne zdjęcia z budowy naszego osiedla może mi je przesłać na maila? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 24.01.06, 20:04 proponuje negocjować z monią lub jeśli chcesz cała dokumentację zdjęciową tzn od spychacza po stan na styczeń - to mogę Ci wysłać Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: Etap D 25.01.06, 08:01 Witaj Z chęcią skorzystam z Twojej propozycji. Jeśli możesz to bardzo proszę o przesłanie Twojej kolekcji zdjęć Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 25.01.06, 08:34 nie ma sprawy - ja je też dostałam ale myśle , że "właściciel " nie bęzie miał nic przeciwko ))) pozdrawiam Grażyna Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: Etap D 25.01.06, 09:42 Wielkie dzięki za zdjęcia. Wszystkie doszły. Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 25.01.06, 10:54 nie ma sprawy - jak jeszcze coś dostane to porozsyłam - już na liście jesteś ))))))))))) Odpowiedz Link
magdanowinka Re: Etap D 24.01.06, 13:53 witam, właśnie przymierzamy się do zakupu mieszkania na "zielonym zaciszu". Jak sie mieszka? Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 24.01.06, 16:15 No wiesz tutaj to raczej możemy powiedziec jak chcemy, żebys się mieszkało Większośc z nas dopiero czeka na mieszkania w ZZ. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D 24.01.06, 19:31 No tak ale serdecznie zapraszamy bedzie sie mieszkalo napewno swietnie - sadzac po sasiadach poznanych na forum d,e ))))))))))) sebastian Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 24.01.06, 20:05 jak narazie jest bardzo miło i miejmy nadziję , że to się nei zmieni pozdrawiam ciepło ))) Grażyna Odpowiedz Link
marmar2006 Re: Etap D 26.01.06, 20:57 hej! mamy zarezerwowane mieszkanko w etapie D. Jeszcze tylko (!!!) kredycik i będziemy Waszymi sąsiadami. Od razu pytamy: jak spisały się mieszkanka w takim wielkim mrozie? Jest cieplutko i przytulnie? Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 27.01.06, 08:31 no tak, ale pytanie o spisanie sie mieszkań musisz kierowac do mieszkańców A, B i C. A o kaloryferach i tym podobnych rzeczach są już poruszane wątki, także polecam lekturę. W naszych mieszkankach w etapie D było raczej chłodno Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 27.01.06, 12:19 niniejszym donoszę , że po chwilowej ciszy na budowie - wczoraj znów coś się zaczeło dziać ))) pozdrawiam sąsiadów G Odpowiedz Link
momo15 etap d ie 27.01.06, 13:01 Witam wszystkich Mam gorącą prośbę. Czy ktoś, kto posiada aktualne zdjęcia z budowy naszego osiedla może mi je przesłać na maila gazetowego? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link
feliciter Re: etap d ie 28.01.06, 12:17 również gorąco proszę o zdjęcia (na maila gazety), muszę je załączyc do wniosku o kredyt, z góry dziękuję. Odpowiedz Link
ilonseb Re: etap d ie 28.01.06, 17:28 FELICICITER odbierz prosze pocztę przesłałam Ci fotki z budowy. Pozdrawiam I. Odpowiedz Link
momo15 do 31moni 29.01.06, 18:27 dzieki za zdjecia!! naprawde daleko juz jest pozdrowionka Odpowiedz Link
31moni Re: do 31moni 30.01.06, 14:23 nie ma sprawy jak bedziemy mieli cos jeszcze to na pewno damy znać, podobno dziś ruszyła budowa takze niedługo bedzie można wznowić robienie zdjęć wraz z postępem prac Pozdrowionka Odpowiedz Link
gm35 Re: do 31moni 30.01.06, 15:16 budowa ruszyła już w zeszłym tygodniu - może nie tak intensywnie jak przed mrozami , ale w dzień pracują ))) także zmiany moga byc widoczne za jakiś czas )) pozdrawiam G Odpowiedz Link
31moni Re: do 31moni 30.01.06, 20:47 zdjęcia czy zmianyoczywiscie że Panowie na budowie zrobią wszystko żebyśmy mogli cieszyć nasze oczy tym pięknym widokiem Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 08:32 Not o chyba dobrze, przynajmniej dla nas przyszłych mieszkańców ZZ, gorzej dla tych co juz tam mieszkają Pozdrawiam Odpowiedz Link
nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 19:01 Witam. Byłem dzisiaj na budowie i prece idą do przodu. Mam kilka nowych zdjęc jezeli ktos jest zainteresowany to moge przesłać tylko napiszczie jak je moge spakować bo bo maja dosyc dużą pojemność Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 20:48 spróbuj Win Rar'em lub Zip'em a ja poproszę na maila gazetowego. Odpowiedz Link
nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 21:18 Win Rar'em próbowałem ale wogóle sie nie zmniejsza pojemność ale spróbuje jeszcze Zip'em Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 21:47 jeśli można najnowsze zdjęcia na moją gazetową skrzynkę ))) dzięki Odpowiedz Link
nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 30.01.06, 22:27 Nie wiedziałem że to może byc takie łatwe zamiast kompresować po prostu zmieniłem rozdzielczość i zamiast 2,1MB jedno ma 140kB. Zdjęcia już wysłałem sprawdź poczte i daj znac czy doszły. Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 08:02 Witaj Ja też bardzo proszę o przesłanie tych najnowszych zdjęć na moją gazetową skrzynkę. Będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 08:56 Jeśli macie nowe zdjęcia to ja również bardzo proszę o przesłanie na meila gazetowego. Bardzo Dziękuje Ilona Odpowiedz Link
nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 09:15 Najnowsze fotki juz do was idą. Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 09:33 Bardzo dziękuje za przesłanie zdjęć. Pozdrawiam I. Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 11:17 Ja tez otrzymałem zdjęcia. Wielkie dzięki za nie. Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
kmyczek Re: Etap D - ruch na budowie :))) 01.02.06, 09:19 bardzo prosze o zdjęcia na emaila gazetowego pozdrawiam Odpowiedz Link
michellem Re: Etap D - ruch na budowie :))) 11.05.06, 12:37 czy ja mogłabym także prosić o fotki... najprawdopodobniej będe sasiadką Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 31.01.06, 08:50 Ja oczywiście też poprosze o zdjęcia Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
marzenieb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 01.02.06, 20:06 Będę wdzięczna za przesłanie nowych fotek (na maila gazety). Na budowie nie było mnie cały miesiąc... Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link
nowy1981 Re: Etap D - ruch na budowie :))) 02.02.06, 11:07 kmyczek marzenieb zdjecia przesłane Odpowiedz Link
marzenieb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 02.02.06, 11:56 Ślicznie dziękuję za fotki, cieszę się, że udało Ci się dojrzeć budynek z różnej perspektywy. Ja najczęściej jestem tylko od strony stadniny, bo stamtąd widać mój pion. Dla porównania przesłałam parę zdjęć wrześniowych i grudniowych. Jeśli ktoś jeszcze ma ochotę spojrzeć na tempo w jakim wyrastają budynki służę kolekcją. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
marta_melon Re: Etap D - ruch na budowie :))) 06.02.06, 09:51 Marzenieb czy ja też mogłabym dostać od ciebie kolekcję zdjęć na maila gazetowego. z góry dziękuję i pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link
boc Re: Etap D - ruch na budowie :))) 02.02.06, 22:18 jezeli można to ja także poproszę o kilka zdjęć na maila gazetowego. Będę wdzięczny. pozdrawiam sąsiad z "D" Odpowiedz Link
ilonseb Re: Etap D - ruch na budowie :))) 03.02.06, 14:21 Oglądając zdjęcia czy ktoś zwrócił uwagę na kolor pustaków? W zależno od kondygnacji budynku kolor pustaków jest inny. Czy ktoś się nad tym zastanawiał? Z informacji jakie uzyskałam od budowlańca może byc różny współczynnik przenikania ciepła. Oczywiście ma to wpływ na ciepło jakie będziemy mieli jak również inne na czynniki ... Odpowiedz Link
gm35 wieści z budowy :))) 05.02.06, 21:40 a może tradycyjnie po weekendzie - znów bedą nowe fotki ???? przechodząc dziś obok budowy spojrzałam i szczerze móiąc - chyba robią coś w środku bo na zewnątrz żadnych zmian nie widać ... pozdrawiam cieplutko G Odpowiedz Link
marmar2006 Re: Etap D 27.01.06, 15:20 tak, tak, po wysłaniu pytania też się dopatrzyłam odpowiedzi. Dzięki Odpowiedz Link
kasiao5 Re: Etap D 06.02.06, 12:24 Czy ja te zmoge prosic o fotki cleo222@neostrada.pl na ten adres. widze ze forum sie rozroslo, nadrabiam zaleglosci i poznaje sasiadow dluga byla moja ni eobecnosc od 1 postu pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D 14.02.06, 11:05 Wracałam wczoraj wieczorkiem i nie moglam uwierzyć w to co zobaczylam w Etapie D w pewnej jej częći chyba tylko środkowej powstawiane są już okna !!!! Radość moja była ogromna))))Wiem, że do końca jeszcze daleko ale ...to już cośMoże w niedzielę uda nam się porobić kilka zdjęć to dla zainteresowanych będę wysyłać. Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 14.02.06, 11:11 potwierdzam , jest to chyba II klatka od strony ZZ i są już tam okna , w pozostałych klatkach podciągnięto w górę o pietro ))) Monika jeśli uda Ci się zrobic jakieś zdjęcia bardzo prosze na mój email pozdrawiam Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D 14.02.06, 11:47 Grażynka wyobraź sobie ze przed chwila weszlam na stronę Zielonego Zacisza i Turret zrobił nam chyba Walentynkową niepodziankę wstawił kilka aktualnych fotek potwierdzająch to o czym pisałam ale swoją drogą jak znajdę troszkę czasu to w niedzielę wybiorę się na ZZ. Pozdrawiam wszystkich cieplutko Odpowiedz Link
gm35 Re: Etap D 14.02.06, 11:58 o to super ))) zaraz i ja zerknę co tam jest ))) widziałąs dyskusję na temat połączenie ZZ I i ZZ II ???? albo ja źle czytałam umowe albo tam nie ma śladu ZZII jest ZZ pozdrawiam cieplutko ))) Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D 14.02.06, 13:20 wiesz co nie bardzo wiem co mialoby nalezec do ZZ II czyżby D i E ? Jeśli tak to jestem przeciwna łączeniu A,B,C wraz z D i E. I mam nadzieję, ze to co jakiś czas temu pisał Feliciter na poście w temacie TURRET stanie się rzeczywiście. Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D 14.02.06, 19:57 Musisz przejrzec posty ten jest zatytułowany TURRET i to bylo jakis czas temu bodajże w styczniu, a może się okaże że i Ty coś wiesz na ten temat. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 14.02.06, 17:33 ja tez musze zajrzeć do Umowy. W czasie rozmowy z Panem Adamem z TP podczas podpisywania Umowy twierdzil, że D i E to będzie osobne osiedle tzn będzie ono ogrodzone itd, ale nic nie było mowy o połaczeniu z A, B, C. Z drugiej strony jak się czyta niektóre wypowiedzi mieszkańców z ABC to normalnie mam wrażenie, że nie jesteśmy ludżmi tylko jakimiś dzikimi zwierzetami. Ale staram się zrozumieć, że każdy chce mieć swój własny azyl ale czy jest to naprawdę tak super fajne, nie jestem do końca przekonana. Ale drodzy mieszkańcy z ABC ci nowi z D i E to też ludzie Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Etap D 17.02.06, 10:12 Mój post był tylko i wyłacznie próbą podjęcia dyskusji, czy to ma sens, czy nie ma. Jak już zaznaczyłem, o czymś takim nie słyszałem. Z uwagi na sam fakt istnienia takich samych budynków, rozsądnym by było połączyć kiedyś te osiedla. Kiedyś nie mówie teraz , gdy wiele tematów jest nie załatwionych w ABC, nie mówiąc już o tym, że jeszcze nawet nie wiecie jakie będziecie mieli problemy w DE. PS. jak bede mial juz pewna partie zdjec to wam puszcze na maila. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 14.02.06, 17:09 ja oczywiście też poproszę o zdjęcia jeśli takowe będą. Z góry dziękuje. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
sasiedzi10 Re: Etap D 16.02.06, 21:49 witam dzis bylam z biurze architektow na zz i dowiedzialm sie ze nastapiły zmiany w numerach mieszkan,mam teraz inny niz przy podpisywaniu umowy,a wy?czy ktos z was moze wie dlaczego takie zmiany? Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D 17.02.06, 12:11 próbowałam się dodzwonić ale tradycyjnie nikt tam nie odbiera telefonu tak samo jest z księgowością aż strach pomyśleć jak to będzie wyglądać dalej jak już na tym etapie nas tak olewają Odpowiedz Link
kmyczek Re: Etap D 17.02.06, 13:01 witam nam przy podpisywaniu umowy powiedziano ze numery mieszkan sa tymczasowe, hehe mam tylko nadzieje ze nie okarze sie ze zamiast mieszkac w etapie d klatka przedostania mieszkam w E klatka pierwsza pozdrawiam Odpowiedz Link
31moni Re: Etap D 17.02.06, 18:44 chyba zaczyna mnie to denerwować nam nikt takich rzeczy nie mówił, ciekawe co jeszcze nas czeka Odpowiedz Link
moze_zz Re: Etap D 17.02.06, 18:56 W pierwotnych projektach istniały mieszkania po 150 i więcej metrów. Na szczęście (pewnie dla ludzi z biura sprzedaży największe) ktoś szybko się zorientował, że to się słabo sprzeda. I stąd zmiany numerów Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 22.02.06, 13:28 zmiana nr mieszkania to nic strasznego, wiązę się to z dzieleniem bądż łaczeniem mieszkań sprzedawanych, więc tym akurat bym się nie denerwowała. Pozdrawiam Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 22.02.06, 13:30 ja jeszcze nie miałam problemów z połaczeniem się z biurem czy księgowością. Ciekawe czy "31moni" ma tyle pecha czy ja tyle szczęscia...Pozdrawiam Odpowiedz Link
akademus Umowa przedwstępna w formie aktu notarialnego 24.02.06, 20:28 Czy ktoś z Państwa podpisywał umowę przedwstępną z Turret w formie aktu notarialnego? Jakie są koszty, korzyści? Czy po 2.03 będzie taniej. Czy TP nie robi z tym problemów? Odpowiedz Link
kmyczek Re: Etap D 17.02.06, 20:09 witam Niestety w dzisiejszych czasach na każdym osiedlu są problemy na porządku dziennym i trzeba się do tego przyzwyczaić!!! Nie znam w Warszawie osiedla bez problemów, jednak z tego co czytałam na ZZ nie ma aż tak wielkich problemów, a co więcej niektóre z nich, to są problemy wymyślone przez mieszkańców. (Wystarczy przeczytać wątek na temat ochrony, na którym mieszkańcy najpierw narzekają na to że ochrona wpuszcza każdego, a potem że nie chce wpuścić nikogo bez karty). Dlatego jeśli ktoś kupując mieszkanie na ZZ myślał, że uniknie problemów, to niech zejdzie na ziemnie. Jednak, zawsze trzeba znaleźć pozytywną strone medalu i cieszyć się chociażby tym, że jest droga dojazdowa do osiedla, bo zdarzają się nowo oddane bloki w szczerym polu, zreszto napewno słyszeliście o innych tego typu przypadkach, albo dużo dużo gorszych. pozdrawiam Odpowiedz Link
draboll Re: Etap D 17.02.06, 23:15 Pytałem się w biurze i nie ma żadnej zmiany numerów mieszkań. Ja mam taki, jaki jest w umowie. Odpowiedz Link
31moni fotki z ZZ 19.02.06, 15:54 Mam kilka fotek zrobionych w dniu dzisiejszym. Zaintersowanych proszę o odzew na maila gazetowego. Dowiedziałam się też że w grudniu ma być oodane ZZ. Odpowiedz Link
nowy1981 Re: fotki z ZZ 19.02.06, 17:36 Witam. Ja poprosze najnowsze fotki. Bardzo dobra wiadomość jeżeli tak by sie stało to by było super. Odpowiedz Link
sasiedzi10 Re: fotki z ZZ 20.02.06, 00:06 a z kad masz taka informacje??ze oddanie w grudniu??? Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: fotki z ZZ 20.02.06, 08:04 Witam Wystarczy spojrzeć na postępy w budowie osiedla i mozna stwierdzić, że prace są mocno do przodu w porównaniu z pierwotnym harmonogramem. Pozdrawiam Łukasz Odpowiedz Link
sasiedzi10 Re: fotki z ZZ 20.02.06, 10:13 tak ale czy te informacje zostaly potwierdzone przez kogos kompetentnego czy wysnute na podsyawie obserwacji postepow na budowie??? Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: fotki z ZZ 20.02.06, 10:18 Acha, sprawdźcie, czy będziecie mieli też drogę do osiedla. Tak naprawdę to ona będzie wstrzymywała oddanie mieszka do użytkowania Odpowiedz Link
akademus Obawy 20.02.06, 22:54 W przyszłym tygodniu podpisujemy umowę z deweloperem na mieszkanie w etapie D. M.in. droga budzi nasze duże zaniepokojenie. Czy komuś udało się uzyskać w umowie zapis określający jak wyglądała będzie owa droga, z czego będzie wykonana, czy deweloper jest właścicielem działki pod drogę, itp. Podbne obawy związane są z zagospodarowanie terenu osiedla (w szczegółach), jaki plac zabaw, jak wyposażony, jakie latarnie, itp.? Może ktoś z Państwa konsultował treść umowy z prawnikiem i mógłby zwrócić nam uwagę jakie punkty negocjować (mile widziana treść umowy). Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Tosia i Paweł K. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Obawy 22.02.06, 13:23 obawy są i będą zawsze niestety w dzisiejszych czasach nie da sie od wszystkiego ubezpieczyć. Ja konsultowałam umowę z prawnikiem, po pierwszym czytaniu miał kilka uwag aczkolowiek powiedział, że umowa nie jest jakaś zła. Na pewno zwrócie uwagę na kary i wyrównajcie je do równego poziomu. Co do zagospodarowania terenu nam niestety nie udało się nic w umowie zamieścić, bo TP nie miał jeszcze dokładnie sprecyzowanego planu co gdzie będzie nie jest to dobre dla kupującego ale za bardzo nie mieliśmy wyjścia, w sumie mogliśmy nie podpisywać umowy... Odpowiedz Link
bocadillo1 Re: Obawy 25.02.06, 17:12 ja nie na temat kupilam mieszkanko 419 D....czy są tu moi jacyś przyszli sąsiedzi pozdrawiam Wszystkich Ewela p.s co do umowy to tez udalo mi sie zmienic zapisy i wyrównać kary do równego poziomu, dodatkowo dopisalam by odbiór byl w świetle dziennym... Odpowiedz Link
31moni Re: fotki z ZZ 20.02.06, 17:21 no nie był to sam prezes ale dozorca choć oni często wiedzą i powiedzą więcej niż ''góra''wieżyć nie wieżyć ale nadzieję mieć można że tak będzie Odpowiedz Link
dorka21 Re: fotki z ZZ 22.02.06, 13:26 jest to realne, w końcu harmonogram prac wykonawcy jest z terminem oddania inwestycji w styczniu, ja mam tylko nadzieje że nie będzie opóznień i jakiś wpadek przy budowaniu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
vosiu Nowe mieszkanko 09.03.06, 09:26 Właśnie stałem się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem mieszkania Nr 146. Witam w klubie inwestorów-kontestatorów. Faktem jest, że inwestor nie mógł przez 3 dni podpisać umowy, ale wygląda na to, że każdy pieniądz jest niezbędny do wybudowania naszych przyszłych 4 ścian. Odpowiedz Link
vosiu Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 09:41 Mam pytanko. Z kim załatwiać sprawy związane ze ściankami działowymi? Niepotrzebny mi drugi wc o powierzchni 2 m2 więc zamiast tego wolałbym zrobić garderobę. jak i z kim to załatwiać? pozdraviam Odpowiedz Link
gm35 Re: Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 10:17 Witaj nowy sąsiedzie )) musiz zadwonić i umówić się z architektami Turreta - tylko oni mogą nanosić poprawki do projektu napisz do mnie na maila gaetowego to podam Ci namiary proponuje przed spotkaniem nimi dobrze się zastanowić co chcesz zmieniać i poprosić o przesłanie planów z naniesiona elektryka bo każda wizyta u nich kosztuje 500 PLN pozdrawiam Grażyna spod 63 Odpowiedz Link
sasiedzi10 Re: Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 12:48 witam to nieprawda ze wizyta w biurze architektow cokolwiek kosztuje,porady sa bezplatne,co do zmian scianek działowych obawiam sie ze moze juz byc za pozno zeby zostalo to zrobione bezplatnie poniewaz moje mieszkanie znajduje sie na 3 pietrze i na przedstawienie mojego projektu scianek dzialowych i naniesienie zmian mialam czas do konca lutego a czas na zmiany w instalacji elektrycznej do konca marca ,byc moze osoby posiadajace mieszkania wyzej maja jeszce troche czasu pozdrawiam Odpowiedz Link
monika.str Re: Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 13:10 Cześć, Na przestawianie ścianek działowych jest już za późno - sama się tym interesowałam, ale czas był do końca zeszłego tygodnia. Jeżeli chodzi o przewody elektryczne w ścianach to jeszcze ich nie ma Pozdrawiam Odpowiedz Link
31moni Re: Scianki działowe w mieszkaniach 09.03.06, 18:41 Zrobiłam dokładnie tak samo. Musisz załatwić to z architektem Panem Mariuszem. Odpowiedz Link
vosiu Re: Nowe mieszkanko 09.03.06, 11:09 post scriptum Nowi lokatorzy od przyszłego roku to Madzia i Rafi. Odpowiedz Link
gm35 Re: Nowe mieszkanko 09.03.06, 13:18 nie płaci się za poradę tylko za zmiany w projekcie ścianki prestawiać można zawse , nawet teraz - tylko wtedy to kosztuje więcej bo muszą wyburzyć stare i postawić nowe pozdrawiam Odpowiedz Link
alfredo_wawa Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 18:21 to oczywiscie zalezy od tego, kto robi ta operacje na scianach. Robiac przestawianie scian (wyburzenie starej i postawienie nowej sciany) przez firme z "zewnatrz" kosztuje to i tak mniej niz zwrocenie sie w odpowiednim czasie do TP/ Budimex i postawienie scian wedlug swojego projektu. gm35 napisała: > nie płaci się za poradę tylko za zmiany w projekcie > ścianki prestawiać można zawse , nawet teraz - tylko wtedy to kosztuje > więcej bo muszą wyburzyć stare i postawić nowe > > pozdrawiam Odpowiedz Link
scottie33 Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 18:05 Witam, Jeśli to mieszkanie jest w etapie E to będziemy sąsiadami (145). Marcin i Wiola Odpowiedz Link
scottie33 Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 18:06 Mój post odnosił się oczywiście do postu "vosiu" odnośnie mieszkania 146. pozdro Odpowiedz Link
draboll Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 20:17 My mamy mamy mieszkanko nr 147 (etap E) Pozdrowionka Odpowiedz Link
asztarte29 Re: Nowe mieszkanko 12.03.06, 21:28 Pozdrowienia od przyszłej sąsiadki z etapu D Odpowiedz Link
dorka21 faktury 13.03.06, 09:53 Witam, otrzymalam w końcu faktury z TP ale niestety błędnie wystawione, zamiast dwóch faktur tzn za wpłate raty za mieszkanie i za garaż dostałam jedną wspólna ze stawkę podatku VAT 7%, a jak wiemy na miejsce parkingowe jest stawka 22%. Także zwrócie uwagę czy u was również nie ma pomyłki. Pozdrawiam D. Odpowiedz Link
bocadillo1 Re: Nowe mieszkanko 13.03.06, 22:56 witaj przyszła sąsiadkoja mam mieszkanko 419/D. pozdrawiam ewela Odpowiedz Link
asztarte29 Re: Nowe mieszkanko 14.03.06, 11:02 a ja mam mieszkanko nr 152 w D. Pozdrawiam, Anka Odpowiedz Link
vosiu Re: Nowe mieszkanko 13.03.06, 13:18 Rafi i Madzia będą lokatorami budynku D. Mieszkanie 146. Piętro 1. Sąsiadów zapraszamy na kawę z widokiem na stadnikę koni arabskich Odpowiedz Link
mpelczynski Re: Nowe mieszkanko, D 1xx wita na Forum 13.03.06, 17:27 Szalenie olbrzymie Forum. Aż mnie głowa rozbolała od czytania ...Asieńka i Michał mieszkają na os.Malborska. Każdego ranka mijają ZZ i obserwują w drodze do pracy postęp prac. Już kupili 3 pokojowe w etapie D! Póki co pieniądze w TP są, a robota wre. Może założymy na jakimś darmowym serwerze konto-album na fotki?? Od teraz do czasu urządzania swoich mieszkań. Będziemy się chwalić i podsuwać rozwiązania na dobrze urządzone mieszkanko.. ?? Tak w ogóle - czy ktoś był na budowie?? Nam powiedzieli, że wejdziemy, jak dźwigi wyjadą z placu... Do następnego postu. Bye Odpowiedz Link
sasiedzi10 Re: Nowe mieszkanko, D 1xx wita na Forum 13.03.06, 18:51 witam tak mi rowniez powiedziano ze wejsc bedzie mozna dopiero jak nie bedzie dzwigow i ze to bedzie dopiero latem Odpowiedz Link
31moni Re: Nowe mieszkanko, D 1xx wita na Forum 13.03.06, 20:59 ja mam kilka fotek zrobionych w niedziele ale z telefonu wiec nie sa najlepszej jakości choć sporo już na budowie zmian Odpowiedz Link
akademus Droga dojazdowa 13.03.06, 21:29 Mam kilka informacji o nowej drodze dojazdowej do ZZ, głównie do etapu D i E. Droga ma być gminna, ale zbuduje ją TP. Ma być gotowa do końca roku. Prawdopodobnie będzie z kostki, ale jeszcze nie wiadomo. Ma być możliwość wyjazdu z niej zarówno w lewo jak i w prawo, ale na sygnalizację nie ma co liczyć. Najważniejsze jest jednak to, że na budowę tej drogi nie ma jeszcze pozwolenia, ponieważ nie uregulowane są sprawy mediów, które mają być prowadzone pod drogą. Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Droga dojazdowa 14.03.06, 11:56 Tak to prawda, na pozwolenie w sprawie mediów, musicie poczekać na akceptację mieszkańców bloku A. Może mały lobbing Odpowiedz Link
kmyczek Re: Droga dojazdowa 14.03.06, 12:06 z tego co zrozumiałam to media maja być prowadzone pod droga a ten teren nie nalezy do A, wiec dlaczego niby zalezy to od A?? pozdrawiam Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Droga dojazdowa 14.03.06, 12:51 Proszą sie zapoznac z dokumentem: www.euro-profil.dmkhost.net/forum/viewtopic.php?t=169 Odpowiedz Link
iwona_zz_d Re: Etap D 04.04.06, 17:45 Chcieliśmy się tylko przywitać z nowymi sąsiadami z etapu D - parter, druga klatka od E. Właśnie podpisalśmy dokumenty. Iwona i Hubert PS do administratora Już nie będę więcej poruszać tematu nowego forum i proszę mnie nie wycinać poraz trzeci. Iwona Odpowiedz Link
boc Re: Etap D 04.04.06, 18:15 witam, Pewnie macie najnowsze informacje o liczbie wolnych mieszkań w etapie "D" ? Ile jeszcze zostało ? pozd. BS Odpowiedz Link
iwona_zz_d Re: Etap D 04.04.06, 18:44 Nas interesowało mieszkanie do 70 m i trzy pokojowe takich pani zaproponowała nam 6 i to wszystko na parterze. O wiekszych bądź mniejszych nie mam informacji. Powiedziała też, że w czerwcu bedzie dzień otwarty i wtedy będzie można wejść na budowę. Odpowiedz Link
dorka21 Re: Etap D 05.04.06, 08:20 Witam sąsiadów bedziemy mieszkańcami jednej klatki o ile nic nie pokrecilamm my mamy mieszknie nr 80 na IV piętrze, widok na dziedziniec. Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
dorka21 zdjecia z balkonu 13.04.06, 09:28 Swego czasu ktoś bardzo uprzejmy wysyłał nam zdjęcia z postepów prac na budowie zrobione ze swojego mieszkania z balkonu, moze ma coś bieżacego? Byłabym wdzięczna z przesłanie zdjęć na maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: zdjecia z balkonu 13.04.06, 12:32 Przeslę wam po świętach. Dużo już tego nie ma, bo z mojej strony juz niewiele się zmienia. Odpowiedz Link
dorka21 Re: zdjecia z balkonu 13.04.06, 15:26 ok, to cierpliwe czekamy Pozdrawiam i Wesołych Świąt zyce przy okazji Odpowiedz Link
boc Re: zdjecia z balkonu 14.04.06, 20:05 dołączam się do prośby o przesłąnie zdjęć. Proszę na maila gazetowego. Dziękuję i pozdrawiam. Sąsiad z "D" Odpowiedz Link
31moni Re: zdjecia z balkonu 14.04.06, 21:35 ja równiez poproszę o fotki na maila gazetowego Odpowiedz Link
monika.str zdjęcia z budowy 15.04.06, 00:31 Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to mam kilka zdjęć zrobionych w środku w budynku E. Pozdrawiam Odpowiedz Link
31moni Re: zdjęcia z budowy 15.04.06, 08:06 to ja poproszę na maila gazetowego.Pozdrawiam i dziękuję. Odpowiedz Link
boc Re: zdjęcia z budowy 15.04.06, 09:54 Ja również poproszę na maila gazetowego. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Sąsiad z "D" BS Odpowiedz Link
zz_pawelm Re: zdjęcia z budowy 15.04.06, 22:08 wow, jesli mozna prosic na maila gazetowego byloby super Pozdrawiam, Paweł, "E" Odpowiedz Link
dorka21 Re: zdjęcia z budowy 18.04.06, 08:05 Bardzo poproszę o zdjęcia ze środka budynku "E" Pozdrawiam Odpowiedz Link
lukasz-78 Re: zdjęcia z budowy 18.04.06, 08:08 Witam Ja też będę wdzięczny za przesłanie tych zdjęć. Pozdrawiam gorąco Łukasz Odpowiedz Link
monika.str Re: zdjęcia z budowy 18.04.06, 10:43 Przepraszam za opóźnienie, ale przez kilka dni byłam odcięta od netu. Zdjęcia poprzesyłam wieczorkiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
draboll Re: zdjęcia z budowy 19.04.06, 21:06 Czy mógłbym poprosić o przesłanie zdjęć. Pozdrawiam K. (E) Odpowiedz Link
michellem Re: zdjęcia z budowy 11.05.06, 12:39 chyba będę sąsiadką, czy mogłabym poprosić o przesłanie na maila gazetowego fotek, z góry dziękuję Odpowiedz Link
dorka21 Re: zdjęcia z budowy 28.06.06, 17:04 zapraszamy na nasze nowe forum www.zielonezacisze.home.pl Odpowiedz Link
keetka Re: Etap D 13.04.06, 19:40 ja juz nie pamietam czy sie witalam W kazdym badz razie bede mieszkac w D, piatre pietro od zachodu, 3 klatka Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
agnieszka232 Re: Etap D 19.04.06, 21:25 JA rónież proszę o przesłanie zdjęć z etapu D na maila gazetowego. Będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link