Dodaj do ulubionych

Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :(

25.10.05, 19:01
Stało sie... po tym jak z bólem zaakceptowalem wjazd do Alberta i obecnosc
punktu dostaw... Turret zrobił mi kolejną niezapowiedzianą niespodziankę -
pod oknem postanowił wybudować śmietnik i zestaw skraplaczy od klimy dla
Alberta. Oczywiście projekt powstał ok 1 m-ca temu. W planach nie bylo ani
śladu... Panowie wlasnie skończyli wylewac fundamenty pod w/w... Brak mi
słów... kur... Najpierw kupa usterek i problemy z odbiorem... a teraz taki
burak na dokładkę. Ja mam juz dosyć....

pozdro
zitom
Obserwuj wątek
    • zzola Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 00:09
      Przez takie ,, wynalazki ,, Twój lokal traci na atrakcyjności, spada jego
      wartosc rynkowa. Spróbuj udowodnic niekorzystny wpływ tych ,, wynalazków,,
      na korzystanie z lokalu /hałas, drgania,zapachy inne / i kieruj sprawę do sadu
      o solidne odszkodowanie tj obnizenie ceny lokalu.O tym czy w planach cos
      takiego było lub nie było ciężko ci będzie udowodnic poniewaz do umowy miałes
      załączony wycinek planu. A wiekszosci nie interesuje nic co poza jego
      własnoscią. Juz teraz złóż pismo protestujące i zapowiadające dochodzenie
      swoich praw. Powinien je sformułowac prawnik.Ni eustepuj
      • zz_zitom Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 08:50
        Tak zrobię - poczekam jeszcze na odzew sasiadów, aby odebrać im argument, że
        tylko mi to "przeszkadza" wink

pozdro
        zitom
        • klejmanm Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 10:29
          właśnie zastanawiałem się co takiego budują nam przed oknem.
          Więc to ma być śmietnik?
          Mam zdjęcia makiety osiedla, która dla mnie stanowiła
          integralną część oferty Turreta, i na której w tym miejscu są wyłącznie
          miejsca parkingowe.
          • mitaka Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 11:06
            no nie, tego już za wiele... !@*$#$~&*!#@ sad
          • robert7704 Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 11:11
            mówisz Marcinie o tej ściance, którą stawiają przy biurze sprzedaży??? tam ma
            być śmietnik ???
            czy raczej o tych wykopach przy C od strony wincentego ???
            pozdr,
            R
            • klejmanm Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 11:19
              informację o smietniku podał zz_zitom,
              a ja domyslam się że chodziło mu o te fundamenty, które właśnie wylali przy
              lokalu usługowym, od strony Wincentego.
              W tamtym miejscu miały być tylko miejsca parkingowe. Czy Turret może sobie
              stawiać co chce i gdzie chce na naszym osiedlu? Czy nie obowiązuje ich jakiś
              plan osiedla? A jeżeli na planie był w tym miejscu śmietnik, to dlaczego nie
              było go na makiecie?
            • zz_zitom Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 11:23
              Na sciance bedzie napis smile)) - mowilem o tych wykopach od strony Wincentego...

pozdro
              zitom
          • zz_zitom Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 11:40
            Rozumiem , ze twoje okna tez wychodza na "wykopki"? Jezeli mozna spytac to ktora
            klatka i pietro? Moje mieszkanko jest na 2 pietrze (ostatnia klatka)

pozdro
            zitom
            • klejmanm Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 11:55
              8 klatka - 3 piętro
              • robert7704 Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 12:29
                ahhh te "moje" nadkanałkowe topole..wink))))
              • zz_zitom Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 27.10.05, 12:28
                Witam sasiada z góry smile
                Bylem dziś na ZZ i już stawiają ściany... Niestety śmietnik będzie większy niż
                myślałem... zajmuje ponad 1/3 szerokości wjazdu... sad

pozdro
                zitom
                • klejmanm Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 27.10.05, 13:10
                  Ja również witamsmile
                  Zaczepieni wczoraj pracownicy twierdzili że to nie śmietnik tylko...chłodnia!!??
                  Ale było to już po ukazaniu się wątku na tym forum - więc nie wiem czy to nie
                  zagrywka taktyczna... smile

• zz_zitom Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 27.10.05, 14:27
                    Rozmawialem z gosciem z Budimexu - ktory nadzorowal wykonanie prac... Maja tam
                    być skraplacze od klimy (stad moze chlodnia) + zamykany smietnik dla Alberta.
                    Od niego dowiedzialem sie rowniez, ze plany i pomysl realizacji powstaly ok.
                    miesiac wczesniej.

pozdro
                    zitom
                    • grzegorz_zz Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 27.10.05, 14:41
                      To samo może czekać mieszkancow ZZ z drugiej strony, jak powstanie drugi
                      sklep/bank/apteka
        • zzola Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 26.10.05, 11:15
          Nie czekaj na reakcje sąsiadów. Oni nie mają w Twoich ewentualnych roszczeniach
          żadnej roli do spełnienia. Występuj indywidualnie, tak jak indywidualnie
          zawierałes umowy kupna lokalu.Spróbuj ocenic czy powstające ,, wynalazki,,
          będą miały rzeczywiscie niekorzystny wpływ na Twoie mieszkanie /odległość
          bliska, widok itp / czy tylko wyobraznia Twoja tu pracuje.Z tym sadem
          / jesli sie zdecydujesz / nie bedzie tak prosto: niezbite fakty oraz spora
          opłata - wszak zgodziłeś się na rozstrzyganie sporów przed sądem arbitrazowym.
    • klejmanm Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 10.11.05, 16:11
      Witam,
      Właśnie kieruję oficjalne pismo do dyrektora TP w tej sprawie.
      Pozostałym - zainteresowanym tą sprawą mieszkańcom budynku C- proponuję
      zrobienie na początek tego samego.

Z pewnością mamy powody do bardzo stanowczej reakcji,
      pozdrawiam,
      Marcin.K
      • zzola Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 10.11.05, 20:16
        Jesli klejmanie mogę ci doradzic to pisz na adres osoby reprezentujacej firmę
        z która zawarłeś umowe. Zdaje się zawierałes umowę z Tp sp z oo itp itp. Drugie,
        sprawdz przepisy jakie ewentualnie naruszono. Jesli tym się nie bedziesz
        podpierał listonosz sie tylko nachodzi i zero efektów. Wyznacz termin na
        odpowiedz. Bo możesz jej nigdy nie otrzymac. Tak po prostu zostanie odebrany
        Twój list - jako luzna opinia.
      • zz_zitom Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 10.11.05, 20:52
        Podpinam sie z prosba o to samo... Wczoraj bylem na spotkaniu z
        przedstawicielami f-my Turret w sprawie "smietnika" i skraplaczy od klimy.
        Dowiedzialem sie tylko tego, ze musimy sie pogodzic z sasiedztwem w/w. Nie ma
        absolutnie zadnej mozliwosci aby zaprzestano budowy i zlikwidowano (lub
        przeniesiono) "to cos" (nazwane przez p.Mikolajczyka - "pomieszczeniem
        gospodarczym dla Alberta" - czy jakos podobnie - jezeli pan to czyta - prosze
        sprostowac) gdzie indziej. Jedyne co nam pozostaje, to zlozyc oficjalne pismo z
        zadaniem jakiegos zadoscuczynienia (ew.odszkodowania?) z powodu spadku wartosci
        i atrakcyjnosci naszych mieszkan (nie mowiac juz o *mozliwych* problemach
        pojawiajacych sie w przyszlosci - wynikajacych ze specyfiki i przeznaczenia
        tych "pomieszczen") - niespodziewanie obdarowanych przez naszego
        developera "atrakcyjnym" sasiedztwem.

pozdrawiam
        Tomasz Ziólkowski
        (lok.319) - to dla panow z Budimexu i Turretu - aby czytajac forum nie glowili
        sie znowu kto to pisze smile
        • stewald Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 10.11.05, 21:58
          Jeśli te pomieszczenie rzeczywiście miałoby stać się faktem z którym trzeba
          byłoby się niestety pogodzić, na miejscu właścicieli mieszkań sąsiadujących z
          tym czymś w ramach zadośćuczynienia zażądałbym np. gratis garażu. Coś za coś, TP
          musi w zamian za to, coś extra odpalić.
    • macius71 Re: Śmietnik dla Alberta...i nie tylko :( 10.11.05, 21:25
      Staram sie nie byc wulgarny na tym forum ale nie moge sie powstrzymac i
      stwierdzam, ze o ile z Alberta bedzie tak "waliło smrodem" jak z tego w Galerii
      Mokotów a te skromne wentylatorki chociaz o decybel przekrocza normy halasu
      ktore "zapewne" Panowie przed montazem sprawdzili to Albert nigdy z tego nie
      skorzysta a Panowie ze stosownych oinspekcji beda stałymi goscmi na naszym
      osiedlu. I TO AKURAT PRZEPROWADZIC JEST BARDZO ŁATWO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka