Dodaj do ulubionych

Panie Kaziński oczekujemy reakcji........

11.12.05, 16:11
Założyłam odrebny watek min po to aby Pan Kaziński to zuwazył a także po to
aby więcej osób mogło się tu wypowiedzieć o uciażliwości mieszkańców lokalu nr
230 budynek B. Opis tego co działo się w dniu wczorajszym znajduje si e na
tym forum i pewnie w notatkach ochrony / policji , jesli notatki
sporzadzili /.
Kłopoty z mieszkańcami lakalu sa znane nie od dziś.Prawdopodobnie dotychczas
nikt z zarzadców skutecznie temu nie przeciwdziałał. Ale dosyc tego. Proszę
aby Pan Kaziński w pilnym trybie wystosował pismo do właściciela mieszkańia
zeby zabrał sobie lokatorów.Nastepnie, proszę aby spowidował Pan przewidziany
prawem rygor do tegoz właściciela jako pierwszy krok do wystapienia na droge
sądowa. Nastepnie proszę aby Pan spowodował wystąpienie firmy ochroniarskiej
przeciwko sprawcom wczorajszych wybryków. Ciekawi mnie czy i jaka była
reakcja policji. Poniewaz prawdopodobnie ci sami ludzie kolejny raz
wszczynają burdy, dzielnicowy powinien byc do zarządcy zaproszony na kawę w
trakcie której winny być ustalone konkretne kroki przeciwko awanturnikom.
Ma Pan Panie Kaziński troche z tym pracy. Ale zdaje się że pański poprzednik
sobie odpuścił i takie sa skutki.Oczekuję tu na tym forum Pana wyjasnień.
Namawiam do wypowiedzi innych, którym ład porządek i spokój na osiedlu leżą
na sercu.I jeszcze jedno: czy ci ludzie sa zameldowani na osiedlu, czy
właściciel lokalu płaci stosowny podatek z tytułu wynajmu lokalu ?
Obserwuj wątek
    • lukullus Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 11.12.05, 18:42
      jakby to napisac, pod 230 mieszkaja panowie zawodowo zwiazani z policja i
      dlatego na Chodeckiej wszelkie notatki sa wyrzucane na prosbe wyzszej instancji
      do kosza. to posiadajacy kaske, pewni siebie gnoje, ktorzy wystartowali z rekami
      do interweniujacego patroli i oczywiscie nie poniesli zadnej odpowiedzialnosci.
      • zzrobert Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 09:29
        Zgłoszenie z uzyskaniem numeru dziennika z komendy skutecznie utrudni ew.
        mataczenie i ginięcie dokumentów. A w razie gdyby jednak siła wyższa zagubiła
        to łatwiej jest "poprosić" o odnalezienie i skuteczne a widowiskowe ukaranie
        odpowiedzialnych za zaginięcie lub brak efektów pracy.

Złóżcie (zarządca) oficjalne doniesienie o ..., otrzymacie na kopii ładny
        stempelek z numerem i datą. TO już nie zginie. A WASZE zdjęcia, filmy i
        protokoły nie zginą z komendy (co najwyżej ich kopie a to juz problem dla
        policjantów odpowiedzialnych za ich pilnowanie i przekazanie do dalszych
        czynności).

Ps. JEŚLI macie film z napaści ww. osób na patrol to co za problem przekazać go
        dziennikarzom i wydziałowi kontroli wewnętrznej KGP? W kilka dni będziecie
        mieli spokój a na komendzie będzie szalało dość skuteczne tornado (radośnie
        podsycane przez dziennikarzy). Jeśli nie macie filmu to mimo to dość skuteczne
        jest opisanie ww faktu z poświadczeniem faktu przez świadków (choć co widać to
        widać). I im więcej macie papierków tym lepiej.
    • stewald Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 11.12.05, 19:02
      Jeżeli chcesz to skierować bezpośrednio do pana Kazińskiego to dlaczego piszesz
      to na tym forum a nie na forum naszego zarządcy?
      Od takich spraw p. Kaziński specjalnie założył forum:
      www.euro-profil.dmkhost.net/forum/
      tam napewno to zauważy, tu może mu to umknąć.
      • zzola Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 11.12.05, 20:59
        odpowiadam ci stewaldzie. Pisze na tym forum także dlatego, żeby inni zechcieli
        wziąc udział w tej dyskusji.Pan Kaziński nie powinien czekac na takie treści
        tylko sam sprawe załatwic.
        • stewald Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 12:41
          Ale na tamtym forum też można wziąć udział w dyskusji.
        • kormoran999 Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 13:25
          jeżeli:
          a) notorycznie jest łamane prawo
          b) policja nie reaguje prawidłowo
          c) ktoś ma dowody albo znaczące poszlaki że policja ma powody niewyjaśniania
          sprawy
          d) ochrona nie chce reagować

można:
          a) poinformować o sprawie wyższą instancję w policji (najlepiej listem
          podpisanym przez Zarządcę)
          b) poinformować o sprawie prasę (ale tu fakty nie domysły)
          c) w kontaktach z policją od tego momentu zapisywać numery, nazwiska
          potwierdzać wszystkie działania pisemnie przez komendę
          • zzdorka Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 16.12.05, 11:49
            kormoran999 napisał:

> jeżeli:
            > b) policja nie reaguje prawidłowo

Problem w tym, że policja reaguje prawidłowo. Oni oprócz sporządzenia protokołu
            czy notatki, upomnienia czy ukarania ich mandatem, chyba niewiele więcej moga
            zrobić. Aczkolwiek nie znam się, więc moge się mylić.

> c) ktoś ma dowody albo znaczące poszlaki że policja ma powody niewyjaśniania
            > sprawy

To, że np ktos ma szwagra policjanta czy kładzie kafelki w komendzie, a ja o tym
            wiem, może byc poszlaką, ale chyba niewystarczającą żeby nieco ochłodzic zapędy
            imprezowiczów i oskarżać kogokolwiek. sad

> d) ochrona nie chce reagować

Ochrona reaguje. Upomina młodzieńców i ewentualnie wzywa policję. Choć wiem, że
            mieszkańcy robia to wcześniej.

Sama policja poradziła coby obtłuc nieznośnych panów nieco, bo oni tego zrobic
            nie moga. Jeśli więc policja tak doradza, to o czymś to niestety świadczy.

• lemurka3 Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 13:44
      To co się od jakiegoś czasu dzieje na osiedlu troszkę mnie wkurza. Myśle że
      jest to efekt "młodego" osiedla - imprezy, parapetówki itd. Myśle, że fakt ze
      jest to Bródno czy jak kto chce Targówk nie ma znaczenia, bo od lat mieszkam na
      Targówku a nigdy nie widziałam takich scen jak ostatnio. Generalnie każda
      sobota przynosi jakieś "atrakcje". Mieszkam na osiedlu od kilku miesięcy ale
      czasami mam już dość.
      • przemek.c Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 14:39
        To nie są parapetówki. Braciszkowie po prostu są bezstresowo wychowani i mają w
        dupie zasady współżycia w grupie. O chęć poczytania kodeksów czy ustaw nawet
        ich nie podejrzewam. Są "u siebie", a jak się nam nie podoba - wkracza
        najstarsze prawo siły, czego okazję mieliśmy doświadczyć po raz kolejny.
        Ciekawe, ile razy jeszcze się krew poleje, zanim ktoś pójdzie po rozum do głowy?
        • lemurka3 Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 15:03
          Braciszkowie to jedno a zakłócanie spokoju co sobota to drugie. Jak jeszcze
          było ciepło a okna pootwierane to co sobotni wieczór mieliśmy pobudkę przez
          idiotów jezdzacych po osiedlu z muzyką rozkręconą na full i pootwieranymi
          oknami. Podsumowując to ze spokojem i ciszą jest kiepsko. sad A najbardziej
          współczuje rodzinom w których sa małe dzieci.
        • zzrobert Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 16:30
          Przemku kolejnym razem weź kamerę (lub powiedz to ci użyczymy naszą)
          sporządźcie kolejne materiały z akcji i będzie dużo łatwiej.
          A przy okazji zobaczysz jakie cudowne działanie ma aparat fotograficzny i
          kamera na skuteczość działania funkcjonariuszy policji.
          • dziewczyna.zorro Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 16:33
            A jak panowie bracia będą się znów rzucać, to może ich spotkać przykra
            niespodzianka... kto mieczem wojuje...
          • przemek.c Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 16:54
            A i owszem, tak bym zrobił, gdybym był w Wawie w czas tych... hmm... zamieszek.
            • dziewczyna.zorro Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 19:08
              A no widzisz... bo to trzeba konkretnie i nie pytać czy boli..
    • sc77 Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 12.12.05, 22:52
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34887,3041534.html
    • przemek.c SZANOWNI PAŃSTWO! 13.12.05, 10:35
      Rozmawiałem z panem Kazińskim, ale odniosłem wrażenie, że nieszczególnie jest
      przekonany do radykalnych działań. Usłyszałem o wezwaniu, jakie ma być
      skierowane do właściciela mieszkania o zaniechanie uciążliwych zachowań i
      kolekcjonowaniu dokumentacji związanej z wybrykami młodych ludzi. Widać panu
      Kazińskiemu nie dają się we znaki panowie spod 230, więc zamierzam mu pomóc i
      liczę też na pomoc Państwa. Na forum pisać każdy może, trochę lepiej, czasem
      trochę gorzej, ale głównie bezkarnie. Pytanie jednak, czy potrafią Państwo
      podpisać się imieniem i nazwiskiem na skardze do wydziału wewnętrznego KGP?
      Jeśli tak, chętnie przycisnę dzielnicowego i narobię mu trochę koło pióra za
      zaniechania, wobec występków, jakich mamy okazję notorycznie doświadczać.
      Sprawę bowiem dzielnicowy zna, ale olewa. Na Chodeckiej było złożone oficjalne
      zawiadomienie, ale też nic się w sprawie nie dzieje. Pora zatem zebrać od
      ochrony i policji wszystkie zgłoszenia odnośnie lokalu 230, poprzeć to jak
      największą ilością uwag sąsiadów i uderzyć z tym do KGP z żądaniem wyjaśnień,
      czemu lokalna komenda się - co tu dużo mówić - opieprza. Czas najwyższy ukrócić
      te ciągłe burdy i awantury. Prośba do Państwa, byście zechcieli mi w tym pomóc.
      Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Pozdrawiam.
      • zzola Re: SZANOWNI PAŃSTWO! 13.12.05, 13:54
        Dzięki przemku.c za stanowczosc. Pan Kaziński bedzie przez nas oceniany min za
        skuteczność rozwiązywania podobnych problemów. Jesli jest tak, jakie wrażenie
        odnosisz żle to Panu Zarządcy rokuje. Wezwanie do zaniechania działań
        uciążliwych to metoda dobra ale w wykonaniu ojca do kilkuletniego syna. Pan
        Kaziński ma zebrac notatki ochrony i spotkać się z dzielnicowym. Poniewaz
        nie był to jednorazowy wybryk jest powód do interwencji policji. Jesli prawdą
        jest że mieszkańcy lokalu są policjantami / skąd ta wiedza? / to znakomicie.
        Nie mieszkańcy mają składaćc imienne skargi / choć poszkodowani sasiedzi
        mogliby / lecz ochrona i na podstawie jej relacji zarządca budynku. To o
        ostatnich wystepach. Ta złozona przez Kazńskiego powinna być wzmocniona
        notatkami z wczesniejszych burd. Notatki w tej sprawie powinni odszukac szefowie
        ochrony i policja. Jeśli Policja odpowie Panu Kazińskiemu że jest bezsilna
        bądż zagra na zwłokę chetnie włączę się w skuteczne doprowadzenie sprawy do
        finału. Ruch zatem nalezy do Pana Kazińskiego - ma zebrać papiery.
        Ma do tego tytuł.
        • zz_tola Re: SZANOWNI PAŃSTWO! 13.12.05, 19:58
          Absolutnie sie z Panstwem zgadzam. Interwencja w wyzszych instancjach jest
          jednak obowiazkiem Pana Kazinskiego i to do niego, w pierwszej kolejnosci,
          powinnismy zlozyc oficjalne upomnienie/wezwanie, przygotowane przez prawnika.
          Poniewaz prawo jest prawem, a Pan Kazinski jest zobligowany do dzialania
          rowniez w takich, powaznych i mniej przyjemnych od koszenia trawnikow,
          sytuacjach, takie dzialanie skloni tego, i kazdego innego, zarzadce do
          wlasciwych reakcji.
          Jezeli, natomiast, sami mamy dalej tak sie bawic i odwalac robote za, bardzo
          wygodnickich, zarzadcow to po co nam taka postac? Moze by tak samego ogrodnika
          i sprzataczke zatrzymac, bo oni chociaz cos robia? Nasze pieniadze musza byc
          lepiej inwestowane!
          Jezeli do Nowego Roku Pan Kazinski nie zdecyduje sie na powazne dzialanie, to
          na wlasny koszt wysle do niego takie pismo.
          Czy zgadzacie sie Panstwo, bym wystapila w imieniu nas wszystkich?
        • zzdorka Re: SZANOWNI PAŃSTWO! 16.12.05, 12:00
          zzola napisała:

> Jesli prawdą
          > jest że mieszkańcy lokalu są policjantami / skąd ta wiedza? /

Bardzo cie Olu proszę, podaj mi link do miejsca, gdzie ktokolwiek taka
          informację podał.
      • zzrobert a myślałem że już tego tu nie napiszę 13.12.05, 22:20
        No to jak widzę znowu mieszkańcy chcą pracować za zarządcę który jak się nosem
        nie oprze to nie widzi.
        • rkozlo Re: a myślałem że już tego tu nie napiszę 15.12.05, 10:38
          No i nie możemy doczekac się żadnych wyjaśnień od strony Pana Zarządcy. Czyżby
          liczył na to że temat umrze śmiercią naturalną?
          • przemek.c Re: a myślałem że już tego tu nie napiszę 15.12.05, 12:54
            No właśnie... Dziwi mnie i niepokoi ten brak reakcji. A miało być tak pięknie...
          • zzrobert Re: a myślałem że już tego tu nie napiszę 15.12.05, 12:55
            Jeden zarządca już tak czekał.
            Działanie lekko nieodpowiedzialne lub totalny brak wymiany informacji z
            mocodawcami.

--
            a kasa za zarządzanie cyka

• stewald Re: a myślałem że już tego tu nie napiszę 15.12.05, 13:31
              Już raz napisałem trochę wyżej, że należy ten problem zgłosić na forum
              Euro-profil naszego zarządcy. Tam będzie musiał odpowidzieć, tu może mu to
              umknąć. Zatem zamiast biadolić na naszego zarządcę na forum do którego może
              rzadko zagląda, opisalibyście łaskawie problem na jego forum. Wówczas będzie
              można rzeczywiście mieć pretensje za brak reakcji do p. Kazińskiego jeżeli
              będzie nie odpowiadał, a tak możecie mieć tylko pretensje do siebie za lenistwo.
              Dziwne, że nikt z zainteresowanych osób tam tego nie napisze.
              • renata19 Re kontakt z Panem Kazińskim 15.12.05, 13:51
                można również mailem/jeśli coś osobistego/
                Zarządca
                Adresy e-mail:
                biuro@euro-profil.dmkhost.net

• zz_tola Do stewalda 15.12.05, 15:26
                Jak bys lepiej czytal wypowiedzi to bys wiedzial ze Pzemek.C rozmawial z
                zarzadca,ja rownierz.Pan Kazinski nie wydawal sie skory do pomocy, a co moze
                byc lepszego od rozmowy, zeby zasygnalizowac problem? Chyba ze rozmowa tez moze
                umknacsmile)naszemu nowemu zarzadcy,a wtedy to juz mozna miec pretensje za brak
                reakcji. Zalerzy to pewnie od punktu widzenia lub szczerych checi do pomocy.Pan
                Kazinski jest od niedawna zarzadca B,a forum mamy od dawna wiec milo by bylo
                gdyby, zarzadca rownierz tu zagladal. Zarzadca ten cz inny nie jest darem dla
                mieszkancow on pracuje dla nas, w naszym imieniu i za nasz pieniadze.Polecam
                lekture "Kodeks cywilny" Prawa i obowiazki zarzadcy wzgledem wspolnoty,Jest tam
                co nieco o braku reakcji na zglaszane problemy.A czy nie dlatego odwolalismy P
                Lubinskiego, ze nie reagowal.Zeby nie "BIADOLIC" opisze problem na forum p
                Kazinskiego do czego i innych "biadolacych leniwych" goraco zachecam.
                Pytanie do stewalda,jesli nie bedzie zadnej reakcji to co radziszwink)))))))
                • stewald Re: Do stewalda 15.12.05, 16:31
                  Wypowiedzi przeczytałem dobrze, Przemek. C był u p. Kazińskiego, a ten
                  zobowiązał się, że skieruje wezwanie do właściciela mieszkania o zaprzestanie
                  uciążliwych działań. Zatem poczekajmy, czy nie przyniesie to oczekiwanych
                  rezultatów. Może pismo zarządcy spowoduje przestraszenie się braciszków i ich
                  uspokojenie. Jeżeli to nie przyniesie oczekiwanych rezultatów, wówczas czas
                  będzie na bardziej radykalne działania i tego będzie można wymagać od zarządcy.
                  Póki co to jednak zarządca zaczął działać, zobaczymy jakie przyniesie to efekty.
                  A tu chodziło mi jedynie o biadolenie, że p. Kaziński nie reaguje żadnymi
                  odpowiedziami na posty, bo o to że wogóle nie zareagował na zasygnalizowanie
                  problemu przez Przemka to nie można powiedzieć. Poczekajmy na efekty i z nich go
                  rozliczajmy.
                  • tusia6 Re: Przeczytajcie koniecznie 15.12.05, 17:01
                    na forum euro-profil P.Kaziński podaje informacje dot.wjazdu na
                    osiedle,Alberta,działki D/środek osiedla/ i inne plany na najbliższy
                    okres.Jeśli nie chcecie korzystać to przynajmniej czytajcie.
              • zzdorka Re: a myślałem że już tego tu nie napiszę 16.12.05, 13:54
                stewald napisał:

> Już raz napisałem trochę wyżej, że należy ten problem zgłosić na forum
                > Euro-profil naszego zarządcy. Tam będzie musiał odpowidzieć, tu może mu to
                > umknąć. Zatem zamiast biadolić na naszego zarządcę na forum do którego może
                > rzadko zagląda, opisalibyście łaskawie problem na jego forum. Wówczas będzie
                > można rzeczywiście mieć pretensje za brak reakcji do p. Kazińskiego jeżeli
                > będzie nie odpowiadał, a tak możecie mieć tylko pretensje do siebie za lenistwo
                > .
                > Dziwne, że nikt z zainteresowanych osób tam tego nie napisze.

A i owszem. Uczestniczyłam dość intensywnie do czasu, gdy zablokowano moje
                konto. Tutaj, przynajmniej moge pisać bez obaw o nieuzasadnione zablokowanie.
                Tam widocznie komus nacisnęłam na odcisk. Ciekawe.
                • grzegorz_zz Re: a myślałem że już tego tu nie napiszę 16.12.05, 15:15
                  Przecież była informacja o zmianach administracyjnych na formu.
                  Jak mi nie weszlo stare haslo, to poprosilem o nowe, ktore przyszlo mailem.
                  Teraz wszystko dziala OK. No moze poza galeria osobista.
                • zzrobert zablokowano? 16.12.05, 15:55
                  a jakiż to powód podano?
                  Używanie słów powszechnie uznawanych za obraźliwe? a feeee nie spodziewałem się
                  tego.
                  Czy po prostu krytyka i niewygodne pytania?
                  Czy może coś innego na razie nam nieznanego?

Jakieś ostrzeżenia były?

Dziwne ale mam nadzieję zostanie to wyjaśnione. Bo mam bardzo subiektywne
                  wrażenie że to nie w porządku gdy pracownik uniemożliwia pracodawcy nadzór.
                  Chyba że pracodawca zawinia regularnie ale to mam nadzieję wyjaśni się NA TYM
                  FORUM.

• zzdorka Re: zablokowano? 17.12.05, 12:23
                    Za blokade zostałam przeproszona. Wychodzi na to, że nie była specjalnie
                    zakładana. Nadal jednak nie moge pisac postów, pewnie kolejne problemy
                    techniczne. Dziwnie problemowe tamto forum. Ale czakam cierpliwie.
      • kormoran999 BRAWO! 15.12.05, 14:42
        to jest działanie. w pełni popieram. zobaczymy teraz jak to jest z odwaga
        cywilna Forumowiczów. Sorry, nie byłem świadkiem ani uczestnikiem wiec pomoc
        nie moge. ALE TRZYMAM KCIUKI~!!!
        • zzola Panie Kaziński proszę o odpowiedz 15.12.05, 22:07
          Forum euro jest słabo odwiedzane. Sa tylko dwa posty zgrudnia. A więc dziekuje
          za taką komunikację. To my, mieszkańcy bedziemy wybierac sobie forum dyskusyjne
          w tym forum apeli do zarządcy. Nie odwrotnie. Stewaldzie nie badż rzecznikiem
          zarządcy ani jego adwokatem. Popatrz na sprawę obiektywnie i nie ustawiaj nas /
          mnie/ w roli petenta / jak napiszę na właściwym formularzu to dostanę odpowiedz/
          Poczekam jeszcze kilka dni.
          • stewald Re: Panie Kaziński proszę o odpowiedz 16.12.05, 00:06
            Ja nie jestem niczyim rzecznikiem, ale problem został juz opisany na forum
            euro-profil i bardzo dobrze. Od tej chwili p. Kaziński nie może już się wymigać
            z odpowiedzi, gdyż pytanie zostało skierowane na jego forum. Dlatego też również
            oczekuję na tamtym forum odpowiedzi pana zarządcy. Z braku reakcji na tamten
            post będzie można go rozliczyć. To nam zależy żeby trafić do zarządcy i należy
            to robić tam gdzie jest to najłatwiej, tu nie chodzi o właściwy formularz, tylko
            raczej o trafienie do właściwego pokoju, do tego gdzie zarządca urzęduje
            najczęściej.
            Zatem obserwujmy teraz wszyscy forum euro-profil i oczekujmy na reakcję p.
            Kazińskiego, bo jak teraz tej reakcji nie będzie to znaczy że jest źle.
            • zzrobert Re: Panie Kaziński proszę o odpowiedz 16.12.05, 09:13
              Co do konkretnej sprawy to przecież Przemek pisał że kontaktował się z zarządcą
              i jakie były bezpośrednie efekty jego kontaktu. Dlatego opisał to na tym forum.
              Bo tu widuje mieszkańców, czyli kolejnych pracodawców zarządcy i oczekiwał
              wyrażenia ich zdania na ten temat.

Forum jest bardziej (i było dotąd) miejscem kontaktu mieszkańców niż zarządców.
              Zarządcy odzywali się tu tylko gdy było to dla nich wygodne by robić politykę.
              I wtedy doskonale pamiętali jak tu trafić. Ale wiem zawsze są tak zarobieni...

Co do wpisów na tamtym forum to rozbawił mnie wpis z 7 grudnia 2005 o ochronie.
              Zakładam że nie pomyliłem się uważając że zarządca ZZB zajmować się powinien tą
              sprawą jeszcze za czasów administrowania w ZZA. A efekty znamy choć minął/mija
              już rok pracy dla ZZ? Przy reklamowaniu swoich usług dla ZZB padały także na
              ten temat słowa.

Dlatego byłoby fajnie wink gdyby przynajmniej na "tamtym" forum znalazł się
              grafik celów do wykonania z DATAMI realizacji bo na razie to radosna twórczość.

Ps. Nie rozumiem dlaczego "to" forum ma być dla zadzumionych zwłaszcza że jakoś
              nie widziałem ani powodu do tego ani tym bardziej odpowiedzi na niektóre
              pytania zadane na tamtym a "tam" gdy nie odpowie nikt od zarządcy to na
              odpowiedź mieszkańców z racji dzikiego tłumu postów nie ma co liczyć. Więc
              powód istnienia jedynie słusznego forum upada. No chyba że zmienimy nazwę na
              tablica ogłoszeń zarządcy.

JEŚLI miałoby nadal istnieć "tamto" forum to zakładając optymistycznie dopływ
              postów można by zmienić strukturę np. - ZZA, ZZB, ochrona, sprzątanie
              zewnętrzne, Turret, ogłoszenia zarządcy i pytania do zarządcy.
              • stewald Re: Panie Kaziński proszę o odpowiedz 16.12.05, 09:26
                Co do ochrony to mam nadzieję, że teraz kiedy nie istnieje przeszkoda w postaci
                p. Łubińskiego sprawa ta zostanie szybko rozwiązana bo dotychczas w tej sprawie
                nic nie można było zrobić bo wszystko blokował p. Łubiński. No, ale teraz w
                końcu można zacząc działać i oczekiwać efektów.
                Co do tamtego forum, to traktuję go jedynie jako do komunikacji z zarządcą, bo
                tu p. Kaziński raczej nie raczy odpowiadać, a tam nie ma wyjścia, jest do tego
                zmuszony. Wymianę poglądów z mieszkańcami oczywiście lepiej prowadzić tutaj,
                chociaż tam też można.
                • zzrobert Re: Panie Kaziński proszę o odpowiedz 16.12.05, 11:29
                  Masz rację na terenie ZZB nie mógł działać ale na terenie ZZA działał niestety
                  bez widocznych efektów od dawna. Rozumiem że do niektórych spraw wymagana jest
                  zgoda i ZZA i ZZB i ZZC ale takich jest mniejszość. A przy okazji chętnie
                  dowiem się gdzie jest lista tych spraw, wymagania które je blokują i
                  proponowane terminy i sposoby rozwiązania. To wchodzi przecież w zakres
                  zarządzania.
                  • stewald Re: Panie Kaziński proszę o odpowiedz 16.12.05, 12:23
                    Właśnie sprawa ochrony wymaga współdziałania trzech wspólnot, dlatego też nic do
                    tej pory nie można było w tym względzie zrobić.
                    • zzrobert Re: Panie Kaziński proszę o odpowiedz 16.12.05, 15:51
                      Czyli by na kopartach i chodnikach ZZA nie można było parkować wymagana jest
                      decyzja ZZB?
                      • stewald Re: Panie Kaziński proszę o odpowiedz 16.12.05, 18:02
                        Po części tak, bo dokładnie to wymagana jest zmiana ochrony i nic więcej. Nie
                        łudź się, że z tą ochroną jeszcze można coś zwojować.
                        • zzrobert Re: Panie Kaziński proszę o odpowiedz 16.12.05, 18:24
                          Pewnie masz rację - rozmawiałem z nimi kilkukrotnie a ostatni raz to ledwo się
                          powstrzymałem przed odstrzałem sanitarnym wink
                          ALe nawet przy nich są dostępne środki nacisku chociażby finansowego można
                          wtedy choć odrobinę ich zmotywować do reagowania.
                    • zzantonia Re Przestrzegam!!!!!!!!! 16.12.05, 19:12
                      Dzisiaj dzwonilam do p Kazinskiego. Rozmowe okreslam jako straszna. Na pytanie
                      co w sprawie lokalu 230 zarzadca zamierza zrobic uslyszalam:
                      P.Kazinski wysle pismo - pytam jakie - upominajace - mowie ze nic to nie da,
                      trzeba od prawnika, proponuje zeby spotkal sie z dzielnicowym - zamierza -
                      pytam kiedy - do nowego roku. Liczac, ze sprawa trwa juz min tydzien i idzie
                      wyjatkowo opornie, watpie ze sie uda. Tak naprawde imprezy twaja od samego
                      poczatku. Przed nami swieta i sylwester, ciekawe czy bez imprez i awantur.
                      Najgorsze, ze Pan zarzadca zarzadal moje Nazwisko i Numer lokalu zeby DOPISAC
                      TO DO UPOMNIENIA DLA LOKATOROW Z 230!!!!!
                      Drodzy panstwo, prosze sie nigdy na to nie zgadzac, gdyz Pan Kazinski lamie tym
                      prawo!!!!, dotyczace OCHRONY I POUFNOSCI DANYCH OSOBOWYCH.
                      Obowiazkiem zarzadcy jest: wystepowanie w imieniu wspolnoty ZAWSZE anonimowo (
                      np.: pan z lokalu 1234 skarzy sie na pania z lokalu 1400 jest
                      NIEDOPUSZCZALNE!). Zarzadca jest zobowiazany prawnie, do zachowania TAJEMNICY
                      ZAWODOWEJ (jak lekarz, prawnik, sedzia itp). Nasuwa mi sie ponura konkluzja, ze
                      P Kazinski malo wie o swoim zawodzie!!! Ponadto jeszcze kilka innych, ze
                      zarzadca probuje zaslonic sie, w tej co by nie mowic paskudnej sytuacji,
                      mieszkancami. Tu nie tylko chodzi o moja osobe ale rowniez o Panstwa!
                      W rozmowie padlo pytanie: "to na kogo mam sie powolac jak nie na konkretne
                      osoby zglaszajace problem?" - moja odpowiedz, ze bezimiennie na wszystkich
                      mieszkancow z klatki 5 (pomijajac oczywiscie lokal 230), oraz innych, ktorym to
                      przeszkadza. Jesli ktos z Panstwa podal swoje dane, prosze sie upewnic czy nie
                      znajda sie one w liscie upominajacym, liscie nie od zarzadcy, ale od danej
                      osoby.
                      Prosze nie pisac o braku "obywatelskiej odwagi" bo to dziecinne. Jestesmy
                      dorosli, wiec zalatwiajmy sprawy w sposob dorosly. Jesli jednak Ktos z Panstwa
                      wybiera sie, w przyplywie "obywatelskiej odwagi", do lokalu 230, radze udac sie
                      najpierw do zarzadcy po jego miesieczne pobory, gdyz wykonali byscie Panstwo
                      jego prace i to Wam nalezalo by sie wynagrodzenie. Mysle ze kazdy mial jakies
                      przykre zdarzenia w poprzednim miejscu zamieszkania (sasiad alkoholik
                      awanturnik), ktorym to w Panstwa imieniu, ale zawsze bezimiennie, zajmowal sie
                      dzielnicowy, administracja i spoldzielnia mieszkaniowa. My mamy od tego
                      zarzadce!!! To jest, do cholery, jego zawod!!! Jezeli jednak mamy wykazac
                      sie "obywatelska odwaga", to wszyscy razem, bez wyjatku, mieszkancy klatki 5 i
                      okolic mieszkania 230. Szkoda by bylo, zeby jednostki "obywatelskiej odwagi"
                      podzielaly losy pobitej ochrony. Trudniej szykanuje sie cala grupe niz
                      pojedyncze osoby.
                      W rozmowie poruszylam rowniez temat budowy - pytam co P. Kazinski zamierza
                      zrobic z halasem - slysze, ze SAMI POWINNISMY INTERWENIOWAC.
                      TAK WIEC DO ROBOTY MIESZKANCY, JAK P ZARZADCA RADZI. Nic dodac, nic ujac, a
                      mialo byc tak pieknie.
                      Czy ktos z Panstwa wie jakie, ostatecznie, wynagrodzenie pobiera p Kazinski za
                      swoja prace? Wszystkim bylo znane wynagrodzenie p Lubinskiego (budzilo ogolne
                      wzburzenie, jako nieadekwatne do zaslug). W zapowiedziach Nowego, mialo byc
                      mniej. Czy i tym razem skonczylo sie na obietnicach?
                      Pamietam, ze p Kazinski mial byc, na poczatek, na probe. Mielismy obserwowac.
                      Ja obserwuje i WCALE MI SIE NIE PODOBA.
                      Pomimo malo optymistycznych prognoz, zycze WESOLYCH, SPOKOJNYCH SWIAT I
                      LEPSZEGO NOWEGO ROKU.
                      Pozdrawiam.
                      • zzdorka Re: Re Przestrzegam!!!!!!!!! 17.12.05, 12:32
                        W 230 byłam niejednokrotnie osobiscie, wiec juz na pewno mnie pamiętają.
                        Natomiast równiez nie godzę się, żeby podawano takie informacje jak dane osobowe
                        w pismie. Tym bardziej, ze MI nikt danych osobowych mieszkańców tegoż lokalu nie
                        podał.

Zarzadca nie wie, kto sie skarzy? Prosta sprawa. Wystarczy jedno pismo od
                        jednego lokatora, zeby otrzymac sygnal aby zapukac do chocby najblizaszych
                        sasiadow i zapytac czy lokal 230 jest uciazliwy. Troche dobrej woli. Filozofii
                        nie potrzeba żadnej.
    • przemek.c Re: Panie Kaziński oczekujemy reakcji........ 20.12.05, 14:05
      kkkk83 napisał:

> Uwazam ze powinniscie dac spokój chłopakom. A nie robić wielki problem. Sam
      > uwazam ze to forum to zbiórka nudziaży którzy szukają sensacji. Bleeee ;-
      PPPP

A kimże Ty jesteś? Dzielnicowym? Czy mieszkańcem 230? smile))

Nikt Ci przecież nie każe się męczyć czytaniem forum. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka