Dodaj do ulubionych

Woda na szybach

18.01.06, 15:38
Czy ktoś jeszcze ma problem ze zbierającą się wodą na szybach, u mnie są to
takie ilości, że pod balkonem mam kałużę, a na okna wchodzi grzyb.
TP wymienił po reklamacji silikon ale nic to nie zmieniło. Jakieś sugestie?
Obserwuj wątek
    • piotr3211 Re: Woda na szybach 18.01.06, 16:29
      moim zdaniem to nieprawidlowe dzialanie wentylacji. Ja mam to samo w C. W
      którym etapie meszkasz?
      • przeemozz Re: Woda na szybach 19.01.06, 11:00
        Mieszkam w B, ale panowie od okien sugerowali również problem z wentylacją
        • zzrobert Re: Woda na szybach 19.01.06, 11:07
          Nie sugerowano Ci że za często pierzesz i masz dzieci?
          Bo ja od developera własnie to usłyszałem. Pewnie niektóre osiedla budowane są
          dla niepiorących i trzymających stale otwarte okna.
          • piotr3211 Re: Woda na szybach 19.01.06, 11:19
            czy mam rozumieć że ten problem wystepuje we wszystkich etapach?
            • malandy Re: Woda na szybach 24.01.06, 11:46
              w C takze.
              Chyba kazdy ma to u siebie,
              na dole kazdej szyby zbiera mi sie skroplony pas, poza tym okna sa okropnie
              nieszczelne i gola reka wyczuc mozna jak wieje uncertain
    • rumity Re: Woda na szybach 19.01.06, 13:35
      Problem jest na pewno w B, ale wynika z powyższego, że to samo jest również w C
    • zzola Re: Woda na szybach 21.01.06, 17:10
      Oczywiście że to wada wentylacji / o ile nie zalewa tych okien sasiad z góry /.
      Sugestia to zlecenie zbadania poprawności funkcjonowania tej wentylacji osobie
      lub instytucji posiadających stosowne uprawnienia. Nalezy to zrobic teraz bo
      podczas niskich temperatur takie badania sa wiarygodne.Jeżeli zrobicie zrzutkę
      np sasiedzką to badania wyjda taniej. Z takich badań dostaniecie ekspertyzę
      czyli kwit co zostało stwierdzone, jak się to ma do przepisów i sztuki
      budowlanej.Kopię tejże ekspertyzy nalezy dołączyc do pisma dadresowanego na
      firmę z którą podpisywaliście umowe o wybudowaniu mieszkania. Takie samo pismo
      przesłac do Powiatowego Urżdu Nadzoru Budowlanego z prosba o interwencję.
      Nastepnie zrobic spotkanie tych u których problem także wystepuje i przymierzyc
      sie do skierowania sprawy do sadu / zapis w tej sprawie powinien byc w końcowej
      części aktu przyrzeczena /.Także rozpisac na głosy inne działania typu: prasa,
      interwencja w urzedzie który dopuscił budynek itp.
      • krzysiek_zzc Re: Woda na szybach 23.01.06, 14:38
        Ja mam ten sam problem w Etapie C I klatka!! Okna mi strasznie paruja!!! I woda
        zbiera sie na parapetach !
        • kossace Re: Woda na szybach 24.01.06, 09:05
          witam,
          u mnie to samo jest. Mieszkam w budynku b na ostatnim piętrze. Parujące okna,
          zbierający sie grzyb na silikonie no i właśnie woda na parapecie. Poprzedniej
          zimy tez to mialem. Trzeba będzie chyba napisać pismo reklamacyjne do TP. Może
          kupą mościpanowie i panie damy radę...
          • michal_74 Re: Woda na szybach 24.01.06, 12:33
            Mieszkam w A i mam ten sam problem - a skoro to dotyczy A i B, to może
            zainteresuje się tym zarządca i sprawdzi ogólnie wentylację w budynku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka