Dodaj do ulubionych

ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :)

24.01.06, 11:25
Witam! Z ciekawości pytam czy mamy z Zielonego Zacisza się znają, spotykają i
chodzą na wspólne spacery? Ja dołączę do "Waszego" grona dopiero w maju, ale
raźniej jest wychodzić na spacer jeszcze z kimś, nieprawdaż?
smile
A może uda nam się w tym wątku zamieścić od czasu do czasu informację, np. o
chęci sprzedaży wózka czy łóżeczka, czy też ubranek - bo ja te wszystkie
zakupy mam jeszcze przed sobą... smile
Obserwuj wątek
    • agple Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 24.01.06, 11:57
      Oczywiscie, ze sie znaja i razem na spacery chadzaja, a takze cenne i nformacje
      o swoich pociechach wymieniaja! Jak zaczniesz wychodzic na spacery (ja zaczelam
      w zeszlym roku w maju) to poznasz mnostwo zielonozaciszanskich mam!
      • a10188 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 24.01.06, 12:06
        Poznasz mamy albo...opiekunki. Ja, niestety w pracy sad A może forum dla mam,
        wtedy ja też wiedziałabym co nieco....
        Mamuska
      • ad_iw Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 24.01.06, 12:12
        No to super!!!! Juz się nie mogę doczekać! A gdzie chodzicie na spacery? Do
        lasku czy do parku? Będziemy też mogły organizować wyprawy np. do Multibabykina,
        coby być na bieżąco z repertuarem kinowym! Bilet kosztuje 10PLN, masz możliwość
        za te 10PLN zarezerwować od 2 do trzech miejsc, są przewijaki, pieluchy itp. (ja
        zresztą już jeżdżę)
        Jak się domyślam agple jesteś Mamusią Majową - wiec pozwolę sobie zapytać Ciebie
        czy dla majowego dziecka jest sens kupować wózek z gondolą (bo i tak do zimy z
        niej wyrośnie) czy też lepiej z wkładką dla niemowlaka z usztywnianym dnem?
        A Wy mamy jakie macie wózki i jak Wam się sprawują? Jak już wspomniałam zakupy
        jeszcze przede mną a każde zdanie dobre! A może któraś z Was będzie chciała swój
        sprzedać?
        • agple Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 24.01.06, 12:29
          My wszystkie zakupy dla naszej coreczki zrobilismy w firmie TOMI, ktora
          znajduje sie po sasiedzku na Zaciszu. Ceny umiarkowane, a przy wiekszych
          zakupach czasami mozliwy nawet rabat.

Wozek kupilismy z gondola (Cortina polskiej firmy ROAN). Gondola byla uzywana
          przez pierwsze 3,5 miesiaca - pozniej Basia (nasza corka) odmowila dalszego
          uzywania gondoli i przesiadla sie do spacerowki. Zastanowcie sie, bo moze ta
          wkladka jest lepsza (nie wiem, bo nie uzywalam). Gondola ma na pewno ten plus,
          ze jest w niej duzo miejsca i wygodnie zarowno dla dziecka, jak i dla mamy
          (mozna wlozyc rzeczy, ktore nie mieszcza sie do torby, a na dolnej polce moga
          sie ubrudzic, np. zlozony kocyk). Spacerowka super wygodna, chociaz trzeba miec
          duzy samochod, bo slabo sie sklada. My mielismy problem z glowy, poniewaz
          dostalismy w prezencie od znajomych spacerowke-parasolke, wiec ta zwykla,
          uzywana do codziennych spacerow mogla byc duza. Teraz ROANa nazywamy naszym
          mercedesem, a Basia stanowczo woli Roana, w ktorym ma duzo miejsca od
          parasolki, w ktorej troche ciasno...

A gdzie chcesz rodzic? Ja rodzilam po sasiedzku, w Brodnowskim i jestem bardzo
          zadowolona. Moja sasiadka tez tam rodzila, mialysmy nawet ta sama polozna (Pani
          Lena Baldyga) i tak samo jestesmy zachwycone. Warto sobie wynajac polozna dla
          siebie. W szpitalu Brodnowskim koszt nie jest wysoki (rok temu 350 zl, w
          porownaniu z 1.500 w Sw. Zofii), a komfort super duzy. Pani Lena jest nie tylko
          swietna polozna, ale rowniez wspanialym czlowiekiem. Mamy z nia kontakt do tej
          pory i od czasu do czasu odwiedzamy Ja w szpitalu, zeby obejrzala "swoje"
          dziecko.

Jak jeszcze chodzilam na spacery (teraz juz biuro...) to na samym poczatku po
          osiedlu, pozniej stanowczo do parku, zwlaszcza przy duzych upalach. Do lasku
          musisz zebrac towarzystwo (2-3 mamy), bo samemu troche strach.
          • ad_iw Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 24.01.06, 13:29
            Próbowałam zajrzeć na stronę tej hurtowni TOMI - ale niestety nie działa sad
            Będziemy musieli z mężem wybrać się tam osobiście i zorientować w cenach.

Co do wózka - właśnie z tego względu, że gondola jest tak naprawdę na 4-5
            miesięcy to nie ma sensu wydawać ponad 2 tys zł na taki wózek, dlatego myślimy
            albo o kupnie jakiegoś polskiego tańszego albo używanego. Bardzo Ci dziękuję za
            opis Roana! Czytałam też na jakimś forum że dosyć głośno chodzi budka...
            Samochód mamy Combi więc mam nadzieję, że z rozmiarami wózka nie będzie problemu smile
            Poczekam jeszcze na opinie innych Mamuś wink

Co do porodu... hmmm.. wybrałam sobie szpital nie najbliżej Zielonego Zacisza a
            mianowicie na Madalińskiego (mam tam lekarza prowadzącego). Co do Bródnowskiego
            to jest to szpital III referencji i przyjmuje pacjentki z całego województwa
            mazowieckiego z ciążą zagrożoną. U mnie na razie jest wszystko ok, dlatego
            strasznie się bałam rodzić w Bródnowskim ze względu na "rutynę" działania
            (nacięcie krocza, rodzenie w pozycji leżącej, a dużej mierze często poród kończy
            się cesarką), ale skoro już dwie mamy zielonozaciszańskie są zadowolone - to
            musze to jeszcze przemyśleć... jak będzie małe rozwarcie i dopiero początek
            porodu to z Bródnowskiego zawsze można jeszcze na kilka godzinek do domu
            wyskoczyć wink

A miały miejsce jakieś nieprzyjemne zdarzenia w tym naszym lasku - że strach tam
            chodzić?
            Jak narazie przez te mrozy to nosa z domu nie wychylam smile
            • agple Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 24.01.06, 13:55
              Strona TOMI zawsze dziala bez zarzutu, przynajmniej na moim komputerze, nawet
              wczoraj sprawdzalam ceny wiekszych fotelikow samochodowych. Jezeli chcecie w
              spokoju obejrzec produkty w TOMI, to nie jedzcie w sobote, bo wtedy tam jest
              gesty tlum. Najlepiej w zwykly dzien i to okolo poludnia.

Za ROANa zaplacilismy bodajze 680 czy 700 PLN, nie pamietam dokladnie, wiec
              gdzie tam do 2 tys.!!! Chyba ogladalas skandynawskie wozki, ktorych ceny
              oscyluja w granicach 2-3,5 tys. zl.

A propos wyboru szpitala, to Brodnowski wybralam po pierwsze ze wzgledu na
              bliskosc (super sprawa, zwlaszcza dla Taty, ktory nie musi stac w korkach, zeby
              spedzic czas z Mama i Dzidzia). Po drugie moja mama lezala tam w lutym na
              ginekologii, wiec mialam oglad jak sie personel zachowuje w stosunku do
              pacjentek - dla mnie bomba, chociaz kazdy (lekarz czy pielegniarka) moga miec
              gorszy dzien. Nie slyszalam, ze Brodnowski specjalizuje sie w ciezkich
              przypadkach. U mnie bylo OK, rodzic moglam w pozycji w jakiej chcialam, nikt
              nie proponowal mi cesarskiego ciecia, wrecz przeciwnie, poniewaz Pani Lena
              wiedziala, ze bardzo chce urodzic naturalnie, zrobiono wszystko, zebym nie
              miala cesarskiego ciecia (i tak rodzilam 15 godzin, ale to ze wzgledu na
              przykrotka pepowine, ktora nie pozwalala Basi zejsc na dol). Mimo dlugiego
              porodu (przeciez zalezy to wylacznie od indywidualnych uwarunkowan) drugie
              dziecko tez bede chciala rodzic w Brodnowskim i tez z Pania Lena. Zapytaj sie
              na Madalinskiego o oddzial noworodkowy. Tutaj opieka nad dzieckiem wspaniala,
              zeby nie powiedziec az za dobra - naszej Basi zrobiono dodatkowe badania, bo
              neonatologowi sie wydawalo, ze jakby troche zmieniala kolor skory. Okazalo sie,
              ze wszystko jest w porzadku, a mnie poinformowano, ze lepiej sprawdzic, zeby
              nie wypisac do domu mamy z chorym dzieckiem. Do tej pory nasza Basie leczy
              pediatra ze szpitala (oczywiscie wizyty prywatne, ale warto!!!). Przede
              wszystkim wazne jest zeby szpital mial intensywna terapie dla noworodkow, bo
              jakby nie daj Boze cos sie dzialo, to zeby Dzidzi nie trzeba bylo wiezc w
              korkach przez pol Warszawy.

Co do lasku, to na tym forum kiedys pisano o napadach w lasku brodnowskim. Ja
              tam zawsze chodzilam z mezem i tylko w weekendy kiedy bylo wiecej ludzi.
              • ad_iw Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 24.01.06, 16:43
                Rzeczywiście strona TOMI już działa smile
                Tylko najgorsze że pewnie właśnie w sobotę będziemy się tam mogli udać - w
                tygodniu czynne jest tylko do 17 a mój mąż wraca z pracy dopiero po 18-tej sad

Z tymi wózkami za ok. 2000 PLN to tak - masz rację - patrzyłam na Bebecar i Bebe
                Confort - chciałabym może kupić ewentualnie takie tylko używane albo polski nowy.

Może wezmę od Ciebie namiar na tą położną z Bródnowskiego i się z nią z mężem
                spotkamy, porozmawiamy i obejrzymy te salki???
                Czytałam też opinie na Rodzić po ludzku a tam jest ich tak niewiele, a na innych
                forach nie polecają tego szpitala wręcz omijają go z daleka - dlatego odrzucałam
                go od razu, ale dobrze że o tym napisałaś!

Zatem pozostają wizyty do parku smile albo do lasku w eskorcie męża!
                • agple Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 25.01.06, 13:29
                  Namiary na polozna przesle Ci wieczorem na prive (nie mam upowaznienia do
                  publicznego ujawniania prywatnych danych). Co do szpitala, to w zeszlym roku
                  (juz po moim porodzie) byl zrobiony remont oddzialu polozniczego i noworodkow.
                  Mysle, ze powinnas po prostu porozmawiac z dziewczynami, ktore rodzily w
                  roznych szpitalach. Ja zbieralam dane od roznych osob. W brodnowskim mozesz
                  zawsze pojsc i powiedziec, ze chcialabys obejrzec oddzial i powinni Cie
                  wpuscic. My obejrzelismy oddzial podczas pierwszej wizyty u Pani Leny i
                  spodobalo sie nam. Ale np. o Sw. Zofii slyszalam rozne opinie, moje 2 kolezanki
                  byly super zadowolone, a 3 powiedzialy, ze nastepne porody wszedzie, nawet na
                  ulicy, byle nie tam. Mysle, ze wsrod pacjentek brodnowskiego tez znalazlabys
                  niezadowolone. Moze sprobuj wejsc na oddzial na Madalinskiego, albo w innych
                  szpitalach i sobie porownac.

Ogolnie w szpitalach zasada jest taka: placisz to jestes zalatwiona lepiej, nie
                  placisz - wszyscy Cie olewaja. W Brodnowskim wzielismy tzw. ponadstandardowa
                  sale porodowa za 500 zl (w Sw. Zofii za porod w pojedynczej sali placisz 1.500
                  zl, NB: w szpitalu brodnowskim sa tylko pojedyncze sale porodowe!), pojedynczy
                  pokoj za 50 zl dziennie (w Sw. Zofii 500 zl dziennie) - podaje Ci dane z
                  zeszlego roku. O poloznych juz pisalam. Dla nas rachunek ekonomiczny byl jasny,
                  szpital brodnowski nam sie spodobal i po 8 miesiacach od porodu w dalszym ciagu
                  wspominam porod bardzo dobrze - o ile tak bolesne wydarzenie moze byc wsrod
                  milych wspomnien.

Co do spacerow, to bardzo milo jest rowniez przejsc sie po sasiednim osiedlu
                  domkow jednorodzinnych, czyli Zaciszu. Cicho, spokojnie, sliczne kwiatki w
                  ogrodkach i na balkonach.

Maj to bardzo dobry miesiac na porod. Pozniej mozna z Dzidzia wychodzic od razu
                  na spacery, a do jesieni, jak pojawia sie swierze warzywa to juz potomek moze
                  pic sok marchewkowy lub jesc pierwsze zupki. Pozdrawiam i wieczorem napisze Ci
                  namiary na Lene.
                  • dorka21 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 07.02.06, 08:51
                    a czemu mamuśki już nic nie pisują? Zawsze lubie czytać Wasz wątek, mimio, ze
                    nie jestem jeszcze mamą ale może kiedyś będę, miło uczyć się na cudzym
                    doświadczeniusmile Pozdrawiam D.
                    • mrs_b Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 07.02.06, 13:43
                      Cześć Mamusie!
                      Ja dopiero teraz natrafiłam na ten wątek (warto byłoby go podtrzymać a nawet
                      przyszpilić na początku strony). Oficjalnie do waszego grona dołączę w połowie
                      kwietnia - szacownay termin mam na lany poniedziałek wink Już nie mogę się
                      doczekać kiedy będę mogła pełnoprawnie uczesticzyć w waszych spacerkach z
                      pociechami - po wpisach widać też, że kilku nowych lokatorów w 2006r przybedzię.
                      Co do szpitala to też zdecydowana jestem na Szpital Bródnowski - gównie z uwagi
                      na bliskość i fakt że mój mężuś tam pracuje. Dzięki za wrażanenia z pobytu w
                      tym miejscu - podniosły mnie na duchu.
                      Pozdrawiam gorąco
                      K.

Czy także mogłabym prosić o przesłanie kontaktu do p. Leny na priv.
                      Z góry dziękuję wink
      • waha1 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 24.01.06, 20:09
        Mąż podsunął mi waszą pogawędkę.Mieszkam W-wie dopiero od 3miesięcy. Na początku
        czułam się zagubiona,teraz już jest lepiej. Niestety mam z ZZ nie znam, bo
        przyszła zima i rzadko mam okazje spotykać je na spacerze. Chodzę do parku z
        5-miesięcznym synem. Mam nadzieję, że wiosną będę miała okazję wymieniać cenne
        informacje o swoich pociechachsmilePozdrawiam
    • lemurka3 Imiona do ad_iw 24.01.06, 13:01
      Gabrysia, Matylda, Amelia, Maja, Aniela, Agnieszka, Julia, Aleksandra, Olga,
      Zuzanna, Oliwia, Emilia, Antonina hmm...
      Po pierwsze mysle ze imie musi mieć kilka form tzn zdrobnień. Ja z tego powodu
      cierpie bo na imie mam Dominika a Dominisia czy Dominiczka brzmi jakoś głupio.
      Więc mała była Dominika i duża tez jest Dominika, na drugie mam Olga które
      bardziej mi się podoba ale ciężko nagle zacząć używać tego imienia. A nazwisko
      tez mam długie z teraz to nawet mam dwa! he he
      Podam moje typy: Gabrysia - bo duża Gabriela, mała Gabrysia a średnia Gaba,
      Matylda - również szalenie mi sie podoba ale chyba nie ma zdrobnień ale jest
      takie eleganckie i za razem fajne. No i coś fajnego jest w Antosi - Zdrobnienia
      ma, jest takie typowe polskie bez udziwnień, bo i można mówić Antonina, Nina,
      Tosia, Ninka. To moje typy. A po drugie imię dla mnie musi się dobrze kojarzyć -
      z czymś (np film, książka) lub kimś miłym. Moja teściowa przeczytała będąc w
      ciąży b. ciekawą książkę o Juliuszu Cezarze stąd też mam męża Julka smile.
      • ad_iw Re: Imiona do ad_iw 24.01.06, 13:35
        No właśnie ale mój mąż na każdą propozycję nie i nie... sad
        Może rzeczywiście najlepsza będzie pierwsza myśl - Gabrysia? Albo będę forsować
        Antoninę smile
        Chcielibyśmy też mieć patronkę naszej Maleńkiej (najlepiej świętą) - Gabriela
        jest tylko błogosławiona, ale jest za to św. Antonina smile
        Wczoraj mąż rzucił Anna Maria, też ładnie - Aneczka, Anusia, Anulka... itp ale
        teściowa ma na imię Anna..???
        Jakby był chłopak to byłby Szymon i już a z tym imieniem dla dziewczynki to taki
        problem smile
        • lemurka3 Re: Imiona do ad_iw 24.01.06, 13:48
          O te chłopy! nie i nie... To może z decyzją wstrzymaj się do porodu - zobaczysz
          malucha i pomyslisz to musi być Gabrysia! I żadne inne imie wtedy do głowy Ci
          nie przyjdzie.
          Pozdrawiam
          • ad_iw Re: Imiona do ad_iw 24.01.06, 16:44
            Chyba tak będę musiała zrobić! smile
        • pieskuba Re: Imiona do ad_iw 24.01.06, 18:28
          Błogosławiona to też święta, tylko taka bardziej "lokalna" :o)))

I jeszcze słówko o pani Lenie Bałdydze - nie ma ani słowa przesady w pochwałach
          na jej temat, to rzeczywiście świetna położna.

pieskuba
    • sianula Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 25.01.06, 08:07
      Cześć Mamuśki,

Ja co prawda do tego grona dołączę dopiero na początku lipca, ale bardzo chętnie
      poczytam wszelkie porady i opinie smile Zwłaszcza o Bródnowskim, bo też się
      nastawiam na powitanie tam swojego maleństwa smile
      • ad_iw Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 25.01.06, 08:48
        Sianula, widzę że będzie chłopczyk i to chyba Franek - fajne imię! smile A między
        naszymi pociechami będzie tylko ok. 1,5 m-ca różnicy - bo ja mam termin na
        koniec maja smile
        • sianula Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 25.01.06, 11:25
          Franek to na razie roboczy jest, bo jeszcze nie wiemy, czy nie okaże się Marysią
          smile A różnica to rzeczywiście nam niewielka wychodzi - taka, żebyś mogła
          przetestować trasy spacerowe i wyrazić opinię o najfajniejszych wink
        • machara Re: ZielonoZaciszańskie snobki :) 21.02.06, 21:23
          Franciszek? cóż za staromodne imię. napewno w przyszłości będzie się wstydził a
          koledzy będą mówić: chyba rodzice cię nie kochali. gratuluję pomysłu. a swoją
          drogą to tylko snoby dają dzieciom na imię: zosia, franek, staś, jaś, maria,
          itp.
    • mysiaaa3 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 07.02.06, 16:16
      Witam mamusie zielonozaciszańskie smile
      Nasze Maleństwo przyjdzie na świat w czerwcu i mam nadzieję, że będziemy
      spotykać się na spacerkach.
      Podobnie jak wiele z Was będę rodzić w Szpitalu Bródnowskim, słyszałam wiele
      bardzo dobrych opinii nt tego szpitala, a zwłaszcza fachowej opieki lekarzy.
      A niedługo zaczniemy z mężem szkołę rodzenia, może któraś z Was też?

pozdrawiam smile
      • sianula Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 07.02.06, 16:58
        > A niedługo zaczniemy z mężem szkołę rodzenia, może któraś z Was też?

Cześć Mysiaaa,
        Nasze słońce będzie na początku lipca i też się wybieramy do szkoły. Myślałam co
        prawda bardziej o początku maja, ale tak zupełnie w ciemno, bo nawet nie wiem,
        ile trwają zajęcia. Dowiadywałaś się już czegoś?

Pozdrawiam brzucho smile
        • mysiaaa3 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 07.02.06, 23:02
          dzwoniłam tam w zeszłym tygodniu i oto czego się dowiedziałam:

Kwalifikuje lekarz ze szpitala, w każdy wt o godz. 12.00, blok A Patologia
          Ciązy, Ip. pok. 123
          dokumenty wymagane - usg po 20 tc, zaś. od lekarza prowadzącego o braku
          przeciwwskazań do uczestniczenia w SR, dow.os

koszt - 350zł
          2x tyg - pon i śr g. 17.30 po 2 godz zajęć
          cały kurs to 8 spotkań po 2 godz.

najlepiej rozpocząć pomiędzy 28 i 32 tc.

Obecnie trwają zapisy na marzec
          My planujemy zapisać się na kwiecień, a wy?
          • sianula Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 08.02.06, 07:59
            No to chyba wygląda na to, że się spotkamy smile Bo jak zacznę w maju, to skończę
            na tydzień przed terminem - a tak wolałabym nie smile Dzięki za informację.
            • mysiaaa3 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 08.02.06, 11:53
              Ale szkoła trwa jeden miesiąc - 8 spotkań ale 2 razy w tygodniu, czyli 4
              tygodnie. Jak zaczniesz w maju to w maju skończysz smile
              ja rodzę w czerwcu i idę w kwietniu.
              Ale jeśli i tak zdecydujesz się na kwiecień to fajnie, będziemy razem chodzić.
              W marcu zamierzam iść się zapisać, najlepiej miesiąc wcześniej pójśc żeby
              miejsca były.
              A gdzie mieszkasz? ja w C w VIII klatce.

pozdrawiam
              • sianula Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 08.02.06, 14:51
                No to w takim razie spotkamy się raczej pewnie z wózkami dopiero. Jak widać
                ciążowe wyżeranie szarych komórek już mnie dopadło i 8 zajęć dwa razy w tygodniu
                wyszło mi w dwa miesiące big_grin
                A wolę iść później niż wcześniej.
                A mieszkam w B I klatka
    • agple Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 08.02.06, 10:14
      Witam i mam prosbe do wszystkich przyszlych Mam. To ja zareklamowalam Szpital
      Brodnowski i Pania Lene na tym forum. Jezeli zdecydujecie sie na porod w
      Brodnowskim, to dajcie znac (tak ogolnie) jak bylo i czy Malenstwa czuja sie
      dobrze. Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Aha, i jeszcze rada dla wszystkich Przyszlych Mam, ktore czekaja na pierwsza
      pocieche: WYSPIJCIE SIE DOBRZE PRZED PORODEM, bo pozniej to juz bedziecie
      niedospane przez najblizsze kilka(nascie) lat.
      • ad_iw Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 16.02.06, 12:19
        Ja wstyd przyznać śpię teraz codziennie do 12-tej.... ale wyspać się na zapas
        chyba nie da wink A szkoda!

Chciałam się pochwalić że odkupilismy od znajomych wózek, w TOMI jeszcze nie
        bylismy ale sporo zakupów jeszcze przed nami więc wizyta wkrótce niewykluczona!

A co u innych przyszłych i obecnych mam?
        Spacerki niedługo nie będa zbyt przyjemne ze względu na odwilż i błotko... sad
    • elkmat Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 08.02.06, 11:24
      Witam!
      Mój synek skończył wczoraj 3 miesiące i ciesze sie że trafiłam na wątek dla mam
      z Zielonego Zacisza - nie ma to jak wymiana doświadczeń smile
      Ja rodziłam na Karowej - polecam. Przede wszystkim nie bałam się tam o moje
      dziecko (trochę w ciąży kłopotów było ) bo specjalizują sie w patologiach. Mój
      poród był na szczęście normalny (rodzinny oczywiście - co też dużo daje)
      Mam pytanie do mam pracujących - jak sobie radzicie ? Karmienie (jeśli piersią
      oczywiście) nianie itp... Wkrótce i mnie to czeka i już sie martwię jak to
      będzie.
    • lemurka3 Drogie Panie... :) 08.02.06, 13:43
      Mam pytanie nie związane z dziećmi i ciąża itd. Kobiety zazwyczaj są bardziej
      zorientowane w tym temacie: gdzie w okolicy chodzicie do lekarza pierwszego
      kontaktu? Oczywiście w ramach NFZ a nie prywatnie. Ja mam pakiet do prywatnej
      kliniki zafundowany przez pracodawce, ale myślę o moim męzu, który wszakże nie
      choruje ale jakby coś sie wydażyło... Szukam jakiegoś miejsca bez gigantycznych
      kolejek. Myślałam o prywatnej klinice na Korzona - podobno lekarz pierwszego
      kontaktu jest tam za darmo w ramach NFZ. Poradzicie coś?
      Pozdrawiam smile
    • lemurka3 Re: Drogie Panie... :) 16.02.06, 14:43
      No i co z tego? Pytam o lekarza a nie proszę o poradę w sprawie ortografii, na
      temat proszę!
    • aruen Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 17.02.06, 11:37
      Co do porodu, to jest to naprawde bardzo indywidualne. Ja chcialam rodzic na
      Solcu, ewentualnie w Instytucie Matki i Dziecka, ale tak sie zlozylo, ze gdy
      mialam termin (juz prawie poltora roku temu), akurat jeden i drugi szpital byl
      remontowany. Slyszalam bardzo duzo dobrego o jednym i drugim szpitalu i drugie
      dziecko chcialabym rodzic w jednym z nich. Ostatecznie wyladawalam na
      Starynkiewicza. Wszystko skonczylo sie dobrze, ale dlatego, ze mialam tam
      znajama anestezjolog i meza na sali, ktory zauwazyl, ze lekarz nie dopatrzyl, ze
      pas do ktg nie dziala. Moze nie bede opisywac szczegolow. Gdyby nie ten
      incydent, to bylabym bardzo zadowolona, a tak nie wiem, czy powinnam ten szpital
      polecac. O Brodnowskim slyszalam same zle rzeczy, do momentu, gdy nie rodzila
      tam Agnieszka swojej Basi. Co do Karowej, to moj maz mial tam staz (jest
      lekarzem) i kazal uciekac jak najdalej. Jest tam dwoch madrych lekarzy podobno,
      ale trzeba miec szczescie, zeby akurat na nich trafic, gdy przyjdzie godzina
      zero. Patologie rzeczywiscie maja bardzo dobra, ale gdy z ciaza jest wszystko w
      porzadku, lepiej chyba wybrac inny szpital. No, to tyle.

A co do spacerow: teraz z moja Amelka chodzi na spacery opiekunka i przewaznie
      chodza do parku. Sa tam dwa place zabaw, jeden duzy, drugi maly. Amelka uwielbia
      tam chodzic. Ja popoludniami zazwyczaj chodze miedzy blokami i do parku, ale ze
      wtedy mam ze soba psa, to z tym parkiem troche gorzej. Do lasu tylko z mezem,
      albo wieksza grupa. Tez slyszalam, ze tam bardzo niebezpiecznie.

Nie znam zbyt wielu mam, wlasnie przez psa chyba. Bo przewaznie na spacer
      wychodze z dzieckiem i z psem, wiec nasz plac zabaw odpada. Ale wiosna i latem
      mam nadzieje poznac ich wiecej, bo Amelka juz chodzi, wiec chetnie bedzie sie
      bawila z dziecmim na naszym placu zabaw.

Dzieci sa cudowne smile
      • ewika31 Re: mamuski powiedzmy z zacisza :):) 21.02.06, 13:28
        cześć dziewczyny smilesmile fakt faktem nie mieszkam na zielonym smilesmilesadsad ale
        naprzeciwko was smilesmile w tym wielgachnym bloku na zuromińskiej.....

tak czy siak macie bardzo fajne to forum smile
        i sobie je podczytuje smile

ja tak wogole to mam sprawe do lemurki smilesmile he he tak ładnie analizujesz
        imiona smilesmile doraż mi cos smilesmile ale dla chłopca smile
        bede mamusia w pażdzierniku (31) mam termin smile

no i tak sie zastanawiam a ty zrobiłas takie ładne analizy imion
        dziewczynek smilesmile
        • lemurka3 Re: mamuski powiedzmy z zacisza :):) 21.02.06, 14:15
          Droga Ewiko, z wielką przyjemnością pomyślę nad imieniem dla Twojego synka. A
          wiesz dlaczego? smile Sama urodziłam się 31 października smile Skrobnę do Ciebie na
          prva wieczorkiem, bo moją głowę teraz zaprzątają liczne sprawy służbowe.
          Pozdrawiam
          Dominika
          • machara Re: mamuski powiedzmy z zacisza :):) 21.02.06, 21:25
            MOŻE DAJ MU NA IMIĘ ZENOBIUSZ ALBO ZENEK
          • ad_iw Re: mamuski powiedzmy z zacisza :):) 21.02.06, 22:41
            Lemurko nie zachowuj swej analizy imion chłopięcych tylko dla Ewiki - ja też z
            chęcią ją zobaczę!!!! (tak na przyszłość, albo w razie czego gdyby nasza
            90%procentowa dziewczynka okazała się chłopczykiem wink). Wstępnie gdyby był
            chłopiec to myśleliśmy nad Szymonem, ale z chęcią usłyszę o innych smile
            • lemurka3 Re: mamuski powiedzmy z zacisza :):) 21.02.06, 22:55
              Oj moja analiza zbyt kwiecista tym razem nie była - spadek formy czy co wink
              Rzuciłam 3 propozycje: Bernard, Juliusz i Witold - droga ad_iw, analiza jak w
              przypadku Twojej Gabrysi czy tez Antosi - zdrobnienia itp. A czy Ty już się
              zdecydowałaś?
              • ad_iw Re: mamuski powiedzmy z zacisza :):) 22.02.06, 15:41
                No decyzja jeszcze nie zapadła, ale waży się rzeczywiście pomiędzy Gabrysią a
                Tosią... smile Chyba jednak poczekamy do porodu! Zobaczymy i wypowiemy po raz
                pierwszy jej imię! wink Na razie przemawiam do brzuszka "Córeczko" wink
    • asiulek78 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 21.02.06, 15:25
      Witam wszystkie mamy!!!
      Dopiero teraz zauważyłam ten wątek i super ,że potrafiłyśmy się jakoś zgadać.
      ja mam 20 miesięcznego synka. Też rodziłam w szpitalu bródnowskim, i z
      przebiegu porodu jestem bardzo zadowolona. Natomiast wtedy warunki w szpitalu
      nie były zachwycające , ale to było jeszcze przed remontem. Nie wiem jak jest
      teraz.
      Mam do Was mamy pytanie. Ponieważ ja pracuję, moim synkiem zajmuje się
      opiekunka. Jestem ciekawa ile płacicie swoim opiekunkom ??
      Pozdrawiam gorąco
      • machara Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 21.02.06, 21:28
        O Zdzichu. to jest imię w dechę. napewno nie jest snobistyczne
        • ewika31 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 22.02.06, 08:12
          nie zdzichu sie mi żle kojarzy........
          smilesmile lemurka jestes w porzo że tak powiem smile witold jest git!! nie myslałm o
          nim wczesniej smile

ad-iw smilesmile popeiram cie ta dziewczyna ma niezłe pomysły musi się nimi z nami
          dzielić ....

lemurko 3 z tego co wyczytałam to ty jeszce nie jesteś mamusią..........
          jesteś w ......??
          czy jak??? kiedy???

przepraszam za wscibstwo smile ja mam 31 latek i dopiero teraz wystrartowałam smilesmile

super fajne te wasze forum mamusiowe..........

• lemurka3 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 22.02.06, 08:45
            Hej dziewczyny,
            Może ja firmę otworzę "Names Consulting" wink, ZZ ma u mnie 20% zniżki, he he, no
            Żurmińska też coś wynegocjuje wink
            A wiec mamusią jeszcze nie jestem ale ta myśl stopniowo dojrzewa smile
            Ewiko, wątek mamusiowy jest chyba najfajniejszy na forum ZZ, reszta to nudne
            problemy osiedlowe tongue_out
            Jakby Wam sie skończyły pomysły imionkowe to chętnię pomogę.
            Miłego dnia.
            • ewika31 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 22.02.06, 09:45
              spoko zakładaj firmę smilesmile
              he he he licze na znizki
              stopniowo dojrzewa smilesmile he he wiesz tajemniczo powiedzane
              bo u mnie ta mysl dojrzewała 5 lat smilesmilesmile he he he

no ba to jest naj naj naj fajniejszy watek z wątków smile
              • lemurka3 Re: ZielonoZaciszańskie 22.02.06, 13:30
                dojrzewa dojrzewa... pewnie do waszego grona dołączę za jakieś 1,5 roku smile
                • ewika31 Re: ZielonoZaciszańskie 23.02.06, 12:44
                  no no trójeczka to naprawde bedzie frajda smile
                  no my z małżonkiem chyba raczej zostaniemy przy jedynaku!!!

no to lemurko chyba już nie długo zaczynasz reprodukcję smilesmile sorry
                  prokreację smilesmile

a ty ad_iw?? na kiedy termin???
              • ad_iw Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 22.02.06, 15:43
                Rozumiem że dla dwóch pierwszych mam, które będą doskonałą reklamą na przyszłość
                żadnych opłat dodatkowych nie ma wink No chyba że przy następnych dzieciaczkach -
                bo ja dopiero zaczynam z mężem dawać życie - o ile Bóg pozwoli to powiększymy
                się o trójeczkę wink
                • lemurka3 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 23.02.06, 11:11
                  Gratuluję ambitnych planów! smile
                  • ewika31 no no :):) 23.02.06, 12:45
                    no no trójeczka to naprawde bedzie frajda smile
                    no my z małżonkiem chyba raczej zostaniemy przy jedynaku!!!

no to lemurko chyba już nie długo zaczynasz reprodukcję smilesmile sorry
                    prokreację smilesmile

a ty ad_iw?? na kiedy termin???
                    • lemurka3 Re: no no :):) 23.02.06, 13:06
                      Ano przydało by się, ale jeszcze troszkę pozwlekam... smile
                      • ewika31 Re: no no :):) 23.02.06, 13:22
                        no to wiesz jak mówię z tym zwlekaniem różnie bywa ja zwlekałam ......specjanie
                        razem z mężem za obopólna zgodą 5 lat smilesmile i uważam że zrobiłam dobrze!!!! smilesmile
                        jest oki jesteśmy oboje do tego psychicznie dojrzali........
                        "nie poddałam" się jak wszystkie moje kolezanki były ciąężarne
                        ja mowiłam nie my bedziemy zaczynac jak skoncze 30 smilesmile i jest smilesmile

a tobie tego zwlekania to moze z pół roku zostało smilesmilesmile hihi
                    • ad_iw Re: no no :):) 23.02.06, 13:46
                      Lemurka - gratuluję bliskich planów - oby się udało od razu smile

Termin mam na środek maja smile już niecałe trzy miesiące ... nie mogę się doczekać!
                      A Ty Ewika na kiedy masz termin?
                      • ewika31 Re: no no :):) 23.02.06, 13:52
                        no lekarz powiedział koncówka pażdziernika smilesmile bo ja to dopiero jestem ciut
                        ciut smilesmile
                        • ewika31 Re: no no :):) 07.03.06, 09:10
                          no co jest dziewczyny?? co tak zamilkłyście wszystkie
                          nasz najfajniejszy watek musi zyć!!! smile
                          • lemurka3 Re: no no :):) 07.03.06, 09:16
                            Zaglądam tu głównie rano ale właściwie forum ZZ robi się coraz nudniejsze -
                            ciągle tylko kłótnie i przepychanki słowne. A Ty jak sie czujesz Ewo?
                            • ewika31 Re: no no :):) 08.03.06, 12:21
                              no hej smilesmile dobrze ze znowu sie coś ruszyło ......
                              ja sie czuje jak narazie bardzo dobrze........fizycznie ale zle psychicznie
                              już mam doś tej wstretnej pogody i wogole mnie nachodza jakies smetne
                              nastroje,,,,,,,,
                              • lemurka3 Re: no no :):) 08.03.06, 13:01
                                No zobacz jakie słoneczko za oknem! Poczekaj jeszcze 2 tygodnie a wiosna
                                napewno poprawi nastrój.
                          • ad_iw Re: no no :):) 07.03.06, 10:46
                            Ja też tak sobie patrzyłam jak wątek opada i opada w dół, ale też nie wiedziałam
                            o czym mam pisać winkCzuję się świetnie, końcówka siódmego miesiąca, tyję,
                            porobiły mi się rozstępy - ale miodem na moje serce są ruchy i przepychanki
                            Maleństwa smile Mogę się też pochwalić że ostatecznie podjęliśmy decyzję co do
                            imienia dla dziewczynki - będzie jednak Gabriela (Gabrysia, Gaba, Gabi) smile Wózek
                            i fotelik samochodowy już mam, ale jeszcze sporo zakupów przede mną...
                            • sianula Re: no no :):) 07.03.06, 11:38
                              O, dziewczyny - a propos zakupów wink

Większość ubranek będę miała w spadku - ale wózek jednak kupić trzeba. I się
                              zastanawiam, czy tę hurtownię Tomi któraś z Was odwiedzała i może coś powiedzieć
                              bliżej. Czy jednak powinnam się nastawić na bieganie po mieście - bo nie wiem,
                              kiedy się zabrać za to smile
                              • ad_iw Re: no no :):) 07.03.06, 12:01
                                Z tego co wcześniej było na forum - widzę że w dużą część "asortymentu
                                dziecięcego" zaopatrywała sie agple. Ja jeszcze tam nie dotarłam smile Może na
                                początek po prostu popatrz sobie na parametry i ceny wózków na ich stronie
                                www.tomi.com.pl a potem ewentualnie wybierz się obejrzeć te które przykuły Twoją
                                uwagę i z listą innych niezbędnych rzeczy.

A ja mam takie pytanko, kiedy wyszłyście ze swoimi pociechami po raz pierwszy na
                                spacer? Jak długo po porodzie, czy można już wychodzić np. 4-5 dnia (w tym
                                licząc że dwa pierwsze dni będą w szpitalu)?
                              • agple Re: no no :):) 07.03.06, 13:30
                                Czesc!

Ja tez sie martwilam, ze watek zamiera. Czy administrator nie moglby umiescic
                                go w glowce forum, zebysmy nie musialy go szukac caly czas miedzy innymi
                                watkami? A moze oddzielny watek o dzieciach, oddzielny o zakupach i oddzielny o
                                lekarzach, bo tutaj juz troche sie miesza...

Co do TOMI: Ja praktycznie wszystko kupilam i kupuje tam. Jezeli chodzi o ceny
                                lozeczek, wozkow, fotelikow (i ogolnie tych "duzych" zakupow) sa bardzo
                                konkurencyjni. Co do ubranek i pieluch, smoczkow i "drobnicy" - nie zawsze, ale
                                jak pojechalismy kupowac, to juz wszystko za jednym zamachem w jednym miejscu,
                                a jak sie jest z duzym brzuchem, to jest to wazne, ze nie musisz jezdzic w
                                kilka miejsc. Poza tym blisko!!! Ich problem polega na tym, ze w sobote maja
                                mnostwo klientow indywidualnych - jest tam po prostu dziki tlum. Dlatego ja
                                staralam sie jezdzic w zwykly dzien, np. okolo 15.00. Raz maz wyszedl wczesniej
                                z pracy i pojechalismy, zeby sie nie przepychac z innymi ciezarnymi. Za wozkiem
                                nie biegaj po miescie, bo raczej nigdzie nie znajdziesz taniej niz w TOMI
                                (chyba, ze poza Warszawa). Ja to przerobilam rok temu. Wozek ROANA (Kortina),
                                ktory kupilismy w TOMI bodajze za 800 zl w sklepach na miescie kosztowal od
                                1400 w gore.

Co do SPACEROW: Wszystko zalezy od pogody. Ja urodzilam Basie 17 maja. Upaly
                                byly w pelni. Wyszlysmy ze szpitala po 5 dniach (pisalam wczesniej, ze tak na
                                wszelki wypadek robiono Basi dodatkowe badania, ktore potwierdzily, ze wszystko
                                jest OK) i praktycznie od razu zaczelysmy spacery, poniewaz bylo bardzo cieplo.
                                Zazwyczaj zaleca sie, zeby dwutygodniowego noworodka "werandowac" przez 4-5
                                dni, tzn. ubierac jak na spacer i trzymac na reku przy otwartym oknie, ale ze
                                wzgledu na piekna pogode ja nie musialam tego robic. Moja rada: najlepiej
                                zapytac sie noenatologa w szpitalu po urodzeniu dziecka. I jeszcze jedno -
                                jezeli sa upaly to nalezy wychodzic z noworodkiem/niemowlakiem na spacery rano
                                (9.00-10.00) i wieczorem (po 18.00), zeby nie dostal udaru. Przy gorszej
                                pogodzie - najlepiej okolo poludnia (12.00-13.00), poniewaz wtedy jest
                                najcieplej. Moze juz o tym wiecie, ale nigdy dosyc wymiany doswiadczen.

Moge jeszcze dodac, ze nasza Dzidzia byla tak przyzwyczajona do zeszlorocznych
                                upalow i wychodzenia na spacer tylko w body, ze do tej pory mamy problem, zeby
                                ja ubrac w kurtke lub kombinezon - po prostu sie buntuje. Czekam z utesknieniem
                                na wiosne...

Pozdrawiam wszystkie Mamuskismile))
    • alcarin Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 07.03.06, 12:52
      Witam wszystkie mamy z ZZ. Niestety, nie mieszkam na Waszym osiedlu, ale w
      okolicy (zdecydowalismy sie na forme bardziej samodzielnego mieszkania, czyli na
      segment wink )Wczesniej podczytywalam forum ZZ, bo zastanawialismy sie nad zakupem
      mieszkania tutaj. Jesli pozwolicie, to chetnie przylacze sie do Was.
      Wlasnie skonczylam 35tc, planowo powinnam urodzic 12 kwietnia, ale lekarka wrozy
      mi wczesniejszy porod. Od 20tc wiemy, ze bedziemy miec core, do ktorej od
      momentu wyjscia z gabinetu usg mowimy Gabrysiu smile
      Chcemy rodzic w Bielanskim, bo slyszelismy o nim wiele dobrego, jest po
      remoncie, wiec wszystko jest czyste i nowoczesne, opieka wydaje sie byc super
      (bylam juz kilka razy na izbie przyjec z powodu zlego samopoczucia i zawsze
      dobrze sie mna zajeto). Chodze prywatnie do lekarki z tego szpitala, ale chodze
      tez panstwow do lekarki z Brodnowskiego. Poczatkowo zalezalo mi, zeby rodzic
      wlasnie na Brodnie, ale w miare rozwoju mojej ciazy i coraz czestszych wizyt w
      tym przybytku zdrowia, chec mi minela, stad prywatny lekarz z Bielanskiego.
      Poniewaz moja ciaza powoli dobiega konca zaczynam rozgladac sie za jakims dobrym
      pediatra na Brodnie. Znacie kogos (najlepiej z NFZ)?
    • mrs_b Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 29.03.06, 10:02
      Cześć Mamuśki!
      Mam pytanie - na dniach dołączę do waszego grona i będę pełnoprawną mamą. Już
      teraz mam jednak pytanie - czy możecie polecić dobrego pediatrę - zależy mi na
      danych kontaktowych i gdzie prowadzi praktykę. Najlepiej gdyby był to ośrodek
      zdrowia na NFZ. Jeśli macie też doświadczenia kogo unikać to także prosze o
      informację - może być na forum lub na priv.
      Pozdrowinki
      Klaudia
    • agple Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 03.05.06, 10:54
      Halo, Mamuski!

Co tak ucichlo? Pojawili sie nam juz nowi sasiedzi? W dalszym ciagu trzymam
      kciuki i czekam na jakis znak.

Pozdrawiam wszystkie Mamuski.
      • ad_iw Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 05.05.06, 15:53
        U nas oczekiwania ciąg dalszy smile Gabrysia się nie pcha na świat! Na 09.05 mam
        skierowanie do szpitala, a 07.05 komunię chrześniaka - ciekawe czy dotrwam tych
        dwóch terminów smile
        • lemurka3 Do ad_iw 15.05.06, 14:50
          Gabrysia juz na świecie? Napisz koniecznie!
          • agple Re: Do ad_iw 15.05.06, 17:01
            Jezeli Gabrysia na swiecie, to mama nie ma czasu, zeby surfowac po Internecie.
            Pamietam jak to bylo... W srode minie rowno rok! Ale nie przeszkadza mi to
            czekac w nadzieji, ze ktoras z nowoupieczonych Mam sie odezwie na forum...
            • ad_iw Re: Do ad_iw 17.05.06, 11:21
              Odzywam się! smile
              Gabrysia już jest! Spokojna, prześliczna, czarnulka z długimi włoskami smile
              Przyszła na świat w piątek (12-go) ważąc 3665gr, mierząc 54 cm i dostając 10pkt. smile
              Od poniedziałku uczymy się siebie nawzajem już w domu.

Agaple! Wszystkiego najlepszego z okazji roczku dla Twojej pociechy! smile
              • lemurka3 Re: Do ad_iw 17.05.06, 11:37
                To serdeczne gratulacje!
              • agple Re: Do ad_iw 17.05.06, 12:47
                GRATULACJE!!!
                Calkiem duza Wasza Gabrysia. Nasza Basia miala 3290 i 51 cm, a i tak ledwo
                dalam rade. Teraz to juz przeszlosc i wymiary naszej Pocieszki sa zupelnie
                inne. Apetyt ma niczym mala smoczyca i pochlania doslownie wszystko (DOSLOWNIE
                zbiera okruszki z podlogi i wklada je do buzi). Dzieki za zyczenia. Dzisiaj
                wielki dzien - party w zlobku, a wieczorem damy jej do wyboru tradycyjne
                przyrzady,zeby wywrozyc kim bedzie w przyszlosci. Jak juz sobie wybierze
                (pewnie kieliszek albo mlotek) to dam znac.

A gdzie rodzilas i czy jestes zadowolona? Napisz jak bedziesz miala chwile.
                Zycze Wam przyjemnych spacerow. Maj to naprawde cudowny miesiac, zeby sie
                urodzic.
                • ad_iw Re: Do ad_iw 06.06.06, 19:14
                  Bardzo dziękujemy za gratulacje smile
                  Tygodnie mijają, Gabrysia rośnie i przybiera na wadze smile ile dokładnie dowiem
                  się w najbliższy czwartek. Kilka pierwszych spacerów już za nami.
                  Rodziłam na Madalińskiego (moja lekarz prowadząca tam pracuje) - pojechałam
                  11-go (w terminie porodu) na KTG i już mnie zostawili wink (KTG wykazywało skurcze
                  i było rozwarcie na 2 cm).
                  Co prawda z Zielonego Zacisza to kawałek drogi, ale byłam tam tylko dwie doby a
                  mąż mógł być ze mna od rana do wieczora, więc rozstawaliśmy sie tylko na noc smile
                  Poród wspominam z biegiem czasu coraz lepiej wink To znaczy lekarze, opieka,
                  pokoje do porodów, opieka nad dziećmi - wszystko ok, tylko pierwszy raz w życiu
                  doświadczałam skurczy partych wink
                  Co u Was słychać Zielono Zaciszańskie mamuśki i kiedy umawiamy się na wspólne
                  wyjście na spacer???? np. do parku, albo w przyszłości (za kilka tygodni - jak
                  Gabrysia ciut urośnie wink)na wycieczkę do Multibabykina (ja chodziłam już będąc w
                  ciąży)
    • bonnie75 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 18.05.06, 09:07
      Witam,
      juz niedlugo dolacze z moim Adaskiem do Was. I mam nadzieje na wspolne spacerki.
      Ja rodzilam w styczniu na Karowej (porod planowany byl na Starynkiewicza, bo
      stamtad byl moj lekarz prowadzacy i tam chodzilismy z mezem na szkole rodzenia,
      ale niestety w terminie mojego porodu szpital ten byl zamkniety z powodu infekcji).
      Adasiek urodzil sie o 3:52, wazyl 3590 i mierzyl 55 cm, dostal 10 pkt.
      Skonczyl juz 4 miesiaczki i jest przezabawnym gostkiem.
      Pozdrawiamy Was!
      Agnieszka i Adas
      • 3dziestka Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 19.05.06, 23:21
        No cześć Bonnie smile)))
        Ja co prawda tutaj się nie udzielam wcale ale jak Cię zobaczyłam tutaj to nie mogę nie napisać.
        Koniecznie daj znać od kiedy będziesz na ZZ smile
        • bonnie75 3dziestka 24.05.06, 11:43
          No kochana, widze "znajama twarz" smile Witam!
          Na ZZ bede jak "zrobi" nam sie lozko i szafy smile Napisze na priv!
          Buziaczki!!!!!
          Ale sie ciesze smile
      • megi761 Re: ZielonoZaciszańskie MAMUŚKI :) 21.05.06, 19:56
        czesc bonnie, napisz proszę, czy jesteś zadowolona z opieki nad ciążą na
        Starynkiewicza oraz ze szkoły rodzenia? Ja tam dopiero zaczynam - jestem po
        pierszej wizycie u lekarz prowadzacej i ciekawa jestem Twojej opini?
        • bonnie75 megi 24.05.06, 11:47
          Prowadzilam ciaze prywatnie u ginekologa, ktory pracuje na Starynkiewicza, wiec
          tam tez mialam zamiar rodzic. Los chcial inaczej, ale jestem bardzo z tego
          powodu zadowolona. I jesli bede w drugiej ciazy to chyba tez chcialabym rodzic
          na Karowej.
          Szkola rodzenia na Starynkiewicza - moze byc. Ja zalapalam sie na te refundowana
          przez prezydenta miasta. Najmilej wspominam zajecia z psychologiem
          smileDowiedzieliscmy sie z mezulem wiele ciekawych rzeczy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka