kuba_zz 14.05.06, 08:10 Co pewien czas organizowane są iprezy w VIII kl C na parterze lub I pietrze. Nie wiem dokładnie (może ktoś wie)....... Ta wczorajsza to przeszła wszelkie granice. Głośna muzyczka, krzyki - no no....Coraz lepiej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzpatryk Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 14.05.06, 18:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=41764434 Chamstwo i prostactwo najniższych lotów, dialogi prowadzone na balkonie językiem, którego nie powstydziliby się pensjonariusze z białołęckiego aresztu, ten potworny prymitywizm, knajactwo i głupota bijąca z każdego "dowcipu" o tępych fizjonomiach łysych biesiadników i ich korpulentnej "laski" nie wspomnę. Jeszcze jedna taka "prywatka" i wzorem mieszkańców etapu B zacznę nękać prostactwo policją, strażą miejską i sądem. Odpowiedz Link
robertrecords Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 14.05.06, 22:19 Komentarze tego typu zostaw dla siebie. Krytykowanie mnie i moich znajmomych na forum publicznym świadczy o Twoim chamstwie. Masz cokolwiek do powiedzenia - zapraszam do mnie. Skoro tak bardzo Wam przeszkadzałem trzeba było przyjść i o tym powiedzieć. Obrażanie mnie do niczego nie prowadzi. Odpowiedz Link
keetka Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 14.05.06, 23:56 > Skoro tak bardzo Wam przeszkadzałem trzeba było przyjść i o tym powiedzieć. > Obrażanie mnie do niczego nie prowadzi. A daloby to cos? Sasiadow potrzebujesz, zeby tlumaczyli ci jak glosna jest twoja pijacka impreza? Odpowiedz Link
zz_marcin Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 15.05.06, 00:03 Jeśli nikt nie powiadomił ochrony - oznacza to, że mu ryki nie przeszkadzały. Odpowiedz Link
keetka Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 15.05.06, 00:05 widac niektorzy to forum traktuja jaka sciane placzu zamiast wyjsc z wyra i udac sie do ochrony... Odpowiedz Link
zz_marcin Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 15.05.06, 00:11 keetka napisała: > widac niektorzy to forum traktuja jaka sciane placzu zamiast wyjsc z wyra i > udac sie do ochrony... Zgadzam się z Tobą. Gdy za ścianą mam bandę wyjców, którzy zakłócają mój sposób to nie odpalam kompa i nie pisze piardów tylko kontaktuję się z ochroną i proszę (wymagam) o interwencję oraz podjęcie skutecznych działań. Forum ma być towarzysko-informacyjne, ale to chyba dla kilku osób okazja do obrażania innych. Odpowiedz Link
keetka Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 15.05.06, 00:13 no wlasnie mi o to chodzi i dlatego poruszylam to w watku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=41801614 Pozdrawiam Odpowiedz Link
robertrecords Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 15.05.06, 00:13 Wypowiem się na ten temat po raz ostatni. Wystarczy zwykła sąsiedzka rozmowa. Poza tym nie zamierzam się przed nikim tłumaczyć z tego, co robię, a już na pewno nie tutaj. Dla mnie temat jest ZAKOŃCZONY. Jeśli ktokolwiek potrzebuje dodatkowych wyjaśnień - tak, jak napisałem wcześniej - Zapraszam. Odpowiedz Link
zz_marcin Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 15.05.06, 00:17 Widzisz, tu każdy chętnie dziamie, bo zasłania się anonimowością więc może sobie pojeździć, z pewnością bał się przyjść, ochrony też się bał. Odpowiedz Link
witek18 Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 15.05.06, 07:30 robertrecords napisał: > Wypowiem się na ten temat po raz ostatni. > Wystarczy zwykła sąsiedzka rozmowa. > Poza tym nie zamierzam się przed nikim tłumaczyć z tego, co robię, a już na > pewno nie tutaj. > Dla mnie temat jest ZAKOŃCZONY. > Jeśli ktokolwiek potrzebuje dodatkowych wyjaśnień - tak, jak napisałem > wcześniej - Zapraszam. Chamstwo w najgorszym wydaniu,skąd się tu sprowadziłeś,ile masz lat że nie wiesz że taka impreza nie daje spać wszystkim z osiedla.Trzeba przychodzić i Cię prosić o coś co nam się należy czyli o spokój.Kpiny.Często tu padały określenia a ja je powtórzę buractwo,wiocha.I też temat ZAKOŃCZONY Odpowiedz Link
zzpatryk Marcinie 15.05.06, 16:24 Dziamię? Ta impreza była pierwszą, która MNIE /bo jak wnoszę z innych postów nie była pierwszą/ i mojej rodzinie zakłóciła sen. Nie zwykłem po pierwszym "zgrzycie" sąsiedzkim biec z wywieszonym ozorem na ochrone, policję i gdzie się da - uważam, że najpierw trzeba zwrócić uwagę zainteresowanemu. Biłem się z myślami czy iść osobiście - i postanowiłem nie iść. Tak, bałem się. Bałem się usłyszeć stek wulgaryzmów jakimi biesiadnicy raczyli się nawzajem i bałem się fizycznej agresji, która biła z ich wypowiedzi i postawy - jak napisałeś nie było cię tam, nie słyszałeś w odróżnieniu ode mnie - bawili się przy szeroko otwartych oknach i na balkonie. Nie każdy musi być odważny jak Ty. Ja widać nie jestem. Nie mam we mnie krzty bohaterstwa, a postury jestem nikczemnej. Ale mam do tego prawo i nikomu moim rzekomym tchórzostwem nie zatruwam życia. Jeden z sąsiadów z B jak czytałem był odważny i dostał od mieszkańca lokalu 230 w twarz. Ja nie lubię byc bity, tak mam. Ośmieliłem się napisac na forum nie tylko dlatego, że pisywano tu juz o imprezach w 230, ale też dlatego, że zorientowałem się, że moi sąsiedzi jak najbardziej jawnie umówili się na ta imprezkę na forum - znaczy czytają - nie było to więc z mojej strony bezsensowne "dziamgotanie" w próżnię tylko świadome działanie umożliwiające mi zasygnalizowanie mojej opinii sąsiadowi bez, konieczności fizycznej z nim konfronatacji, której przyznaję, boję się i na którą nie mam najmniejszej ochoty. Poskutkowało, sąsiad jak wnosze z odpowiedzi przeczytał, i wie co myślę o tym postępowaniu ja i jeszcze kilka osób. Może wyciągnie wnioski. W przeciwnym wypadku nie będę miał juz skrupułów żeby przedsięwziąć stosowne kroki, i nie będę sobie zawracał glowy ochroną - od tego są Policja Straż Miejska i sądy powszechne. Nie rozumiem twojego oburzenia i czasowego skasowania wątku. Czytuję to forum regularnie i mniej więcej orientuję się w układach towarzyskich czy mam rozumieć ze jeżeli twojemu znajomemu Przemkowi przeszkadzają imrezy ludzi, ktorych nie znasz to może o tym pisać, a jezeli człowiekowi, którego nie znasz /mnie/ przeszkadzają równie głośne imprezy u twojego znajomego Roberta to nie powinienem o tym "dziamać" jak tchórz? Przyjmij Marcinie do wiadomosci, że tchórz jego żona i malutkie dzieci, z których jedno jest autystyczne i źle reaguje na obce dźwięki też mają prawo żyć i spać w środku nocy na naszym zacisznym osiedlu. I że tchórz nie będzie się wypowiadał z szacunkiem o ludziach, którzy mu to uniemożliwiają. I że tchórz może przyciśnięty do ściany przełamać się i zgłosić sprawę w stosownych organach. A tchórz zmuszony do przełamania swojego strachu zadba o to, żeby druga strona poczuła się co najmniej tak niekomfortowo jak on sam. Do tej pory z zainteresowniem czytałem twoje posty Marcinie i czułem do Ciebie na podstawie tej lektury jakiś rodzaj sympatii - teraz jestem cokolwiek stropiony. Wyrzuć mnie z tego forum, jeśli uważasz, że rażąco zanizam poziom, bądź nie rozumiem jego celu i istoty. To w końcu twoje forum. Odpowiedz Link
keetka Re: Marcinie 15.05.06, 21:00 o tak, nic dodac i nic ujac. Oczywiscie i tak trafia sie osobniki negujace wypowiedz... esz... Odpowiedz Link
macho331 Re: Marcinie 15.05.06, 21:11 Jeseteś wielki. Gdybym miał tylko takich sąsiadów, byłbym kompletnie szczęśliwym człowiekiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
zz_marcin Patryku 15.05.06, 23:23 Dziamaniem nazwałem Twoją wypowiedź: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=41781002&a=41800521&t=1147727909447 W której w oczywosty sposób obraziłeś bliską mi osobę. Czy masz coś do osób, jak to nazwałeś, "korpulentnych"? Sam jak piszesz masz autystyczne dziecko, zatem dlaczego pokpiwasz z innych osób, tylko dlatego że mają posturę inną od Twojej? To zdanie oceń sam: "o tępych fizjonomiach łysych biesiadników i ich korpulentnej "laski" nie wspomnę". Odpowiedz mi, czy tak człowiek na poziomie ocenia publicznie innych? Naturalnie jest mi przykro, że Twoje dzieci miały ciężką noc, co nie zmienia faktu, że nie kiwnąłeś palcem aby sytuację tą zmienić. Odpowiedz Link
klejmanm Re: Patryku 16.05.06, 08:11 Chyba Marcinie nie masz racji. nie tu gdzie trzeba widzisz winnego. Niestety winnymi całej sytuacji są osoby zakłócające spokój sąsiadom, i rozumiem Patryka który zrezygnował z bezpośedniej konfrontacji. Powinien był pewnie wezwać ochronę (mi już kiedyś pomogła na ZZ wyciszyc imprezę u sąsiadów) ale wolał tym razem przecierpieć i zwróćić uwagę na forum. Winni niech wyciągną wnioski i już przestańmy się obrażać nawzajem pozdrówka. Marcin.K Odpowiedz Link
przemek.c Re: Patryku 16.05.06, 09:45 No właśnie nie zgodzę się. O ile nad epitetami użytymi w opisie można dyskutować (jedni je potraktują jako obrazę, inni jako wyraz emocji - nie w tym rzecz), o tyle zakłócanie spokoju i ciszy nocnej dyskusyjne nie jest. Nie trzeba być Einsteinem, by zrozumieć, że wydzieranie się w nocy uniemożliwia innym wypoczynek i sen. Na imprezie była pewnie garstka osób. Garstka, nie całe ZZ. Oznacza to, że znakomita większość mieszkańców jednak wybrała sen, a nie imprezowanie. Sen, dodam, skutecznie zakłócony przez imprezowiczów. Czemu imprezowicze nie poszli powydzierać się na dyskotekę? Nie wiem. Czemu wyrwani ze snu sąsiedzi nie zgłosili problemu ochronie lub policji? Też nie wiem. Widać niektóre rzeczy dla niektórych tak oczywiste nie są, jakimi się wydają. Niektórzy lubią "dziamgać" na forum. Inni nie mają odwagi. Jeszcze inni wolą zacisnąć zęby... To akurat nie jest istotne. Nie uwierzę jednak, że gdy Iksiński puści wiatry w windzie, a nikt nie skomentuje, to pomyśli sobie, że to najwyraźniej dlatego, że nikomu nie przeszkadza - nieprawdaż? Odpowiedz Link
macho331 Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 15.05.06, 21:06 Wczoraj był w tvp "Dzień Świra". Twoja impreza i komentarze jej dotyczące idealnie wkomponowują się w klimat tego filmu. I teraz odpowiedz sobie na pytanie: czy wszyscy musimy zachowywać się i reagować jak bohaterowie tegoż filmu??? Chyba nie jest nam to potrzebne? Impreza? ok. rozumiem. Nie ma sprawy, ale są granice, których raczej nie wypada przekraczać. W końcu jesteśmy sąsiadami - nikt nie musi nikomu srać pod oknem; wystarzy tylko odrobina zastanowienia i wzajemnego poszanowania - weź to proszę pod uwagę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
zzola Re: czy to kolejne centrum rozrywki - melina ? 16.05.06, 12:34 Myslę że dobrze się stało iż sprawa została upubliczniona a opisy sytuacji i jej bohaterów sa na wyraziste. Rozumiem ,że celem autora było zwrócenie uwagi wszystkich na indywidua które gdzieś maja zasady współzycia, które narzucaja innym swój styl bycia, które anektuja bez liczenia się z prawami współlokatorów, dobro wspólne jakim jest cisza nocna..Gdyby sprawa skończyła się na interwencji ochrony nie wiedzielibyśmy jakich mamy sasiadów i co mozna się po nich spodziewać.A tak wiemy. Niezłym tupetem żeby nie powiedzieć bezczelnością okreslam sugestie jednego z imprezowiczów aby przyjśc do niego , wypłakac się w mankiet i prosić aby zechciał się uciszyć. Jeżeli jeszcze raz zdarzy się tam głośna impreza nie ograniczaj się Patryku do wezwania policji czy straży miejskiej. Opisz to dokładnie na tym forum. Zastanowimy sie jak notorycznym zakłócaczom uprzyjemnić życie na zz i nie tylko. Podaj także numer mieszkania skad te wrzaski i subtelne słownictwo się wydobywaja po to aby nie było watpliwości. Odpowiedz Link