Dodaj do ulubionych

Paieskie flagi.

25.05.06, 14:48
Mam pytanie - za czyje pieniądze wywieszono papieskie flagi przy bramie?
Bo jeśli to nadgorliwość zarządcy, to ja nie życzę sobie współfinansować
czyjejś ostentacyjnej religijności. Nie muszę podzielać niczyich przekonań
religijnych, a zwłaszcza się do nich dorzucać.
Obserwuj wątek
    • grzegorz_zz Re: Paieskie flagi. 25.05.06, 14:52
      No brawo, a już myślałem że nikt nie zareaguje.

Bardzo, ale to bardzo przyzwoita postawa Naszego Zarządcy!
      • witek18 Re: Paieskie flagi. 25.05.06, 15:37
        Ja jestem za, a jak się komu nie podoba to won stąd do własnej posesji tam wam
        nikt flagi Papieskiej nie wywiesi.
        A póki co to jest Wspólnota i wywieszono ją dla Tych którym bliskie są symbole
        religijne.A odmieńcy typu zzdrum przynajmniej powinni milczeć!
        • przemek.c Re: Paieskie flagi. 25.05.06, 19:44
          Bardzo ciekawa wypowiedź... Obawiam się jednak, że jesteśmy na posesji
          współdzielonej, zatem ZZDrum ma takie samo prawo wyrażania sprzeciwu odnośnie
          wywieszania flag, jak Ty prawo do wyrażania aprobaty. Milczeć powinni ci,
          którzy nie potrafią tego prawa uszanować, drogi Witku.
    • tusia6 Re: Paieskie flagi. 25.05.06, 15:39
      Jesteś bydle i kanalia!!!!
      • tusia6 Re: Paieskie flagi. 25.05.06, 15:40
        oczywiście zzdrum!!to kanalia
        • mamon_inz Re: Paieskie flagi. 25.05.06, 15:58
          Podziwiam pełne miłosierdzia i chęci wybaczenia bliźniemu wypowiedzi. Ja też
          jestem ciekaw który punkt planu gospodarczego obejmował ewentualny zakup flag
          państwowych Watykanu. Ciekaw też jestem, czy podczas wizyty prezydenta Izraela,
          Iranu lub np. Rosji budynki należące do wspólnoty będą nimi dekorowane?
          • robert7704 Re: Paieskie flagi. 25.05.06, 16:22
            jak zwykle należałoby wyważyć swoje wypowiedzi i zachowania, znaleźć złoty
            środek: coś pomiędzy epatowaniem religią a ateistycznym pryzmatem własnej
            kieszeni.
            a już tak zupełnie na marginesie - flagi przy bramie wjazdowej to pikuś w
            porównaniu z tym jakie koszty poniesiemy jako podatnicy ...ale czy aby na pewno
            w ten sposób warto wszystko przeliczać na złotówki ??
            mniej emocji a więcej tolerancji życzę wszystkim - bez wyjątku.
          • zzdrum Brawo "wierzący" sąsiedzi. 25.05.06, 16:24
            Na religii was tego uczyli? W ewngelii wyczytaliście?
            Won? Kanalia? Bydlę? Odmieniec?
            Czy katolicyzm jest obowiązkowy?
            Rozumiem że jesteście katolikami /inna sprawa że jakośte wasze wypowiedzi .../
            to wasza spraw i macie prawo za własne pieniądze wywieszać co chcecie. Daleki
            jestem od typowej dla niektórych wyznawców waszej religii postawy "obrazy uczuć
            religijnych". Flagi mi nie przeszkadzają - nie chcę tylko za nie płacić i mam
            do tego prawo. Kropka. Jestem takim samym członkiem wspólnoty jak wy /co więcej
            jak widac nie jestem wyjatkiem/ i jeśli nie rozumiecie, że nie każdy jest
            waszym współwyznawcą i że to normalne to wasze miejsce na prywatnej posesji -
            nie moje.

I jakoś smutno mi się zrobiło, Won? Kanalia? Bydlę? Odmieniec? to retoryka
            waszej wiary? Płynąca prosto z serca? W XXI wieku? Skąd ta zajadła agresja i
            nienawiść? Czy czymś was obraziłem? Slowem? Uczynkiem? Bo co o was myslę
            zachowam dla siebie.

ps. proponuję mniej wagi przywiązywac do "nauk" ojca Rydzyka a więcej do nauk
            pewnego bardzo mądrego Człowieka, który podobno tyle dla was znaczył i znaczy.
            • zzpatryk Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 25.05.06, 16:35
              Jakie wyważenie?
              Drum zadał pytanie, zasadne i bez emocji, z drugiej strony stek wyzwisk i
              potworna agresja. Zaczynam się bać miejsca gdzie mieszkam. I rozumieć kto
              głosował na LPR i PIS. Nie przerażają was własne wypowiedzi? Czytaliście je?
              Potraficie pójść jutro na papieską mszę bez spowiedzi?

Jestem katolikiem. Praktykującym. Nie wiem kim jesteście Witku i Tusiu, ale
              albo nie jesteście katolikami, albo bardzo pobłądzilście na drodze swojej
              wiary. Będę się modlił, żebyście to zrozumieli.
            • stewald Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 25.05.06, 17:59
              Może sobie nie życzysz również wywieszania flagi państwowej bo nie jesteś
              Polakiem? Nie przesadzajmy, nie wszystko przeliczajmy na pieniądze. W obliczu
              tej wizyty, wogóle to powinno zejść na plan dalszy. Wątpię zresztą, że chodzi ci
              głównie o pieniądze, ta flaga po prostu ciebie razi. Bądźmy bardziej tolerancyjni.
              • zzdrum Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 25.05.06, 18:40
                Flagi narodowe wywieszać w okreslonych sytuacjach nakazuje prawo i ani polak
                ani obcokrajowiec nie ma nic do gadania.
                napisałem już, ze w odróżnieniu od nosicieli beretów nie mam problemów
                typu "razi" albo"obraża". Nie mam ochoty za to płacic i tyle. Po prostu. Nie
                jestem wierzącym katolikiem nie muszę tego finansować.

A o jakim braku tolerancji piszesz? Czyim? Przeczytaj jeszcze raz ten wątek.
                Zastanów się kto wykazuje się tu agresją i brakiem tolerancji - zwlennicy flag
                czy przeciwnicy.

A kwestionowanie mojej narodowości w związku z otwartym niewyznawaniem pewnej
                religii stawia cię w jednym szeregu z piszącymi won! odmieniec! kanalia! czy
                bydlę!
                • 31moni do zzdrum 25.05.06, 19:04
                  o rany to idz do zarządcy i powiedz że sobie nie życzysz i niech ci zwróci te
                  marne grosze a nie poruszasz taki temat na forum,jaki miałeś w tym cel?
                  • zz_zitom Re: do zzdrum 25.05.06, 19:17
                    31moni napisała:

> o rany to idz do zarządcy i powiedz że sobie nie życzysz i niech ci zwróci te
                    > marne grosze a nie poruszasz taki temat na forum,jaki miałeś w tym cel?

Zaraz, zaraz mi tez sie nie podoba jak ktos manifestuje swoja przynaleznosc
                    religijna na wspolnej wlasnosci i do tego czesciowo za moje pieniadze (to
                    mniejszy problem) ale bez pytania sie o zdanie. Czy inne mniejszosci religijne
                    moga liczyc na taka tolerancje (finansowaną przez wspolnote)? nie sadze... Nie
                    wiem czy pamietacie, ale na poczatku maja w etapie C nie wisiala zadna flaga
                    panstwowa... Dlaczego?

zitom
                    • lukullus Re: do zzdrum 25.05.06, 19:25
                      Ahaaaaa, boli Cię, że Kaziński nie przedł Cię zapytać?
                      • zz_zitom Re: do zzdrum 25.05.06, 21:02
                        lukullus napisał:

> Ahaaaaa, boli Cię, że Kaziński nie przedł Cię zapytać?

czepiasz sie slowek wink
                        a tak na marginesie to Kazinski nie ma chyba nic do etapu C...

pozdro
                        zitom
                • stewald Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 25.05.06, 19:25
                  Chyba coś ci się pomyliło, ja nie kwestionowałem twojej narodowości. Ja
                  wyraziłem tylko pewne domniemanie, które absolutnie nie miało związku z
                  niewyznawaniem jakiejś religii. Zastanów sie drugi raz zanim napiszesz jakąś
                  głupotę. Nie ulega wątpliwości, że Polacy to naród wielowyznaniowy, a twoje
                  insynuacje są bardzo dziwne.
                  A katolik ma prawo manifestować swoją wiarę, a że mieszkamy we wspólnocie to
                  należałoby to uszanować. Zawsze coś komuś nie będzie pasować, jeden nie będzie
                  chciał płacić za to, drugi za tamto, tą drogą to nigdzie byśmy nie doszli.
                  Mówienie tutaj o pieniądzach jest nie na miejscu, od jednej flagi nie zbiedniejemy.
              • przemek.c Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 25.05.06, 19:50
                W tym świetle tolerancja rzekomo wygląda w ten sposób, że tolerancyjny jest
                ten, który poświęci swoje "coś", by uszanować fakt przybycia papieża do naszego
                kraju. W drugą stronę już tak różowo nie jest - są ludzie, którym, z
                przeproszeniem, owa wizyta dynda kalafiorem i mają do tego prawo. Nie każdy
                musi być wierzący, nie każdy musi być katolikiem, każdy natomiast ma prawo do
                wyrażania swojej opini. Ale co tacy ludzie słyszą co w odpowiedzi? Wyzwiska i
                zarzuty o... byciu nietolerancyjnym. Ot przewrotność... Doprawdy, pojęcie
                tolerancji bywa niekiedy postrzegane szalenie wybiórczo.
            • robert7704 Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 26.05.06, 09:24
              współczuję Ci... ale nie dlatego że nie jesteś katolikiem i nie podzielasz
              wiary większości..ale dlatego że dostało Ci się od "katolików" (tak na
              marginesie - wszystkie wielkie religie nie są tolerancyjne, wolnomyślicielstwo
              nie jest tolerowane, nigdy nie było i nigdy nie będzie z zasady, historia dawna
              i współczesna pełna jest przykładów na to ale pozwolę sobie nie przytaczać ich
              tu...)
              Myślę, że większość uczestników tego wątku ponoszą emocje... Emocje poniosły
              również zarządców osiedla - zdecydowanie wystarczyły by dwie flagi na bramie.
              Koszt marginalny i zadowolenie większości.
              Jestem pewiem, że przeciwko takiemu rozwiązaniu nie miałbyś nic przeciwko a
              katolicy byliby zadowoleni bo mieliby swoje flagi.
              Wyważenie i złoty środek - sztuka jak widać na naszym osiedlowym forum rzadko
              spotykana.
              Życzę wszystkim miłego dnia.
              R.
            • a10188 Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 31.05.06, 10:23
              Szokująca jest odpowiedź Tusi...ale mam prośbę do Ciebie, nie uogólniaj i nie
              pisz "wy" jesteście tacy czy inni..... proszę odwołuj się do konkretnych
              osób... Wszelkie uogolnienia są krzywdzące...
              • zziilokatorka Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 31.05.06, 11:47
                Mnie odpowiedź Tusi nie zszokowała, gorsze rzeczy już na tym forum wypisywano.W
                chwili przeczytania wątku zzdruma pomyślałam tak samo jak Tusia.Widocznie
                jestem bardziej opanowana i poprzestałam na myśleniu.
                Pamiętając wypowiedzi niektórych osób w tym oczywiście zzdruma w wątku o
                wizycie duszpasterskiej uważam że tego typu sprawy jak wiara,religijność to
                osobiste sprawy każdego z nas.Koszt flag napewno nie przekroczył 100-150 zł.dla
                Wspólnoty to nic, a zzdrum napisał to w takiej obrzydliwej formie jakby tylko
                niewierzący mieszkali na ZZ.Poprostu mu się należało.
                • a10188 Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 31.05.06, 11:56
                  Ale to, że sobie zasłużył czy nie to juz inna sprawa, agresja niewiele
                  zdziałamy, efekt jest taki, że następuje eskalacja złości, agresji ludzi
                  mieszkających na tym samym osiedlu wobec siebie.... mało sympatycznie się
                  robi.... może głupie posty nalezy zlekceważyć, wtedy to przyniesie lepszy
                  efekt..
                • przemek.c Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 31.05.06, 13:14
                  Pamiętaj, droga Sąsiadko, że zgrzeszyć można również myślą, nie tylko mową,
                  uczynkiem i zaniedbaniem. Weźcie pod uwagę, że pośród ludzi, z których
                  znakomita większość deklaruje katolicyzm, znajdą się tacy, którzy owej wiary
                  nie podzielają, a nawet są jej przeciwni. I co najważniejsze - mają prawo do
                  wygłaszania swoich poglądów, co też ZZDrum uczynił, pytając o finansowanie
                  owego gestu. Największe zdumienie jednak budzi reakcja osób deklarujących swoją
                  wiarę i przynależność do Kościoła katolickiego. Ten, zdaje się, nie propaguje
                  nigdzie agresji wobec bliźnich, nieprawdaż? A reakcja niektórych mieszkańców
                  naszego jako żywo przypomina mi dostępny na sieci filmik, na którym starsi
                  ludzie - słuchacze Radia Maryja i wyznawcy tegoż samego Kościoła - obrzucają
                  dziennikarzy TVN epitetami: "precz Żydy, wieprze"... Tutaj podobnie.
                  Wprawdzie "się nie napisało, bo się na myśleniu poprzestało", to jednak
                  podsumowanie jest rozbrajające: "należało się". Doprawdy, znać w tym
                  miłosierdzie... uncertain
                • zzdrum Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 31.05.06, 17:36
                  zziilokatorka napisała:

> zzdrum napisał to w takiej obrzydliwej formie jakby tylko
                  > niewierzący mieszkali na ZZ.Poprostu mu się należało.

Mam pytanie - za czyje pieniądze wywieszono papieskie flagi przy bramie?
                  Bo jeśli to nadgorliwość zarządcy, to ja nie życzę sobie współfinansować
                  czyjejś ostentacyjnej religijności. Nie muszę podzielać niczyich przekonań
                  religijnych, a zwłaszcza się do nich dorzucać.

Wskaż gdzie widzisz "obrzydliwą formę". Wskaż gdzie odniosłem się ad personam,
                  użyłem wulgaryzmu, czy choćby silnie negatywnie nacechowanego emocjonalnie
                  epitetu. Zadałem pytanie, wyraziłem i umotywowałem mój pogląd.
                  • zziilokatorka Re: Brawo "wierzący" sąsiedzi. 31.05.06, 18:44
                    obrzydliwa forma to wg mnie pytanie na forum.Do kogo je kierowałeś?
                    Należało zadzwonić lub pójść osobiście do Zarządcy,tylko On był władny na to
                    pytanie udzielić Ci jasnej odpowiedzi.Małe piekiełko na forum to nie tylko Twój
                    styl.Podrzucić drażliwy temat na forum i awantura murowana.Udało się.
    • lukullus Re: Paieskie flagi. 25.05.06, 19:21
      Kończ Waść i wstydu oszczędź.
      Łukasz - ateista.
    • lukullus zzdrum, czy masz psa? 25.05.06, 19:25

n/t
    • pieskuba Upss 25.05.06, 20:15
      A ja tu właśnie weszłam na forum, żeby pogratulować, że tak ładnie udekorowane,
      flaga wywieszona, że zarządca się umiał zachować, bo u nas to nie...
      Ale chyba gratulacje mogłyby nie zostać dobrze przyjęte :o(

pieskuba
    • aminga a mi sie podoba 25.05.06, 23:44
      • zz245 Re: a mi sie podoba 26.05.06, 09:18
        Do zzdrum:
        Nie widzę problemu jeżeli nie chciałęś aby flaga papieska nie została
        wywieszona na naszym osiedlu. Skoro wiesz że takie rzeczy są praktykowane na
        wszystkich osiedlach w naszym kraju mogłeś przewidzieć,że u nas także, jako
        współwłaściciel całej nieruchomości trzeba było przejąć inicjatywę, przygotować
        wniosek o niewywieszaniu, zebrać większość podpisów właścicieli pod wnioskiem i
        sprawa załatwiona, tak to się załatwia we wspólnotach WIĘKSZOŚĆ DECYDUJE!!! Ale
        skoro czekasz na gwiazdkę z "nieba" i sam (jako współwłaściciel) nie robisz z
        tym nic, to do kogo masz pretensję ...??? Do siebie że nic nie zrobiłeś ????

Mi się podobało i jestem za wywieszaniem.
        Pozdrawiam sąsiadów
        • basia_zz Re: a mi sie podoba 26.05.06, 11:50
          Mi się też podoba. Jestem katoliczką i cieszę się, że zarządca wywiesił te
          flagi. Ostatecznie nasze osiedle leży na terenie Państwa o innym charakterze, do
          którego przyjechał w odwiedziny zwierzchnik. Jeśli załozyciel wątku jest
          wyznawcą prawosławia, judaizmu, buddyzmu, czy choćby kościoła scjentologicznego
          smile myślę, że powinien uszanować uczucia większości jak by nie było katolickiej.
          Jemu też pewnie byłoby miło, gdyby w przypadku przyjazdu jego "generała"
          wywieszone były odpowiednie flagi.- Należy zgłosic to do zarządcy, ten zakupi
          odpowiednią flagę i będziemy czekać na odwiedziny. Przy okazji dowiemy się jakie
          to są flagi... Ja nie mam nic przeciwko zakupowi odpowiednich flag.
          • zzpatryk Re: a mi sie podoba 26.05.06, 11:55
            basia_zz napisała:

> Mi się też podoba. Jestem katoliczką i cieszę się, że zarządca wywiesił te
            > flagi. Ostatecznie nasze osiedle leży na terenie Państwa o innym
            charakterze, ...

Że co? O jakim charakterze? Konstytucja się kłania.
            • basia_zz Re: a mi sie podoba 26.05.06, 12:15
              Taaa. Zwł. perambuła smile
              Ale z Ciebie formalista!
              Gdziekolwiek jestem jest też kawałek Państwa Watykańskiego. I zrób mi coś smile
              • zzpatryk Re: a mi sie podoba 26.05.06, 13:06
                basia_zz napisała:

> Taaa. Zwł. perambuła smile
                > Ale z Ciebie formalista!
                > Gdziekolwiek jestem jest też kawałek Państwa Watykańskiego. I zrób mi coś smile

Widzisz sęk w tym ze ani ja ani Drum NIC Ci nie chcemy zrobić. Twoja wiara -
                twoja sprawa nic nam do tego. To raczej niektórzy zwolennicy flag mówią
                nam "won odmieńcy i kanalie". Ale nie o tym mowa - wieszaj co chcesz moich
                uczuć to nie razi, trociczki na przyjazd lamy też nie, nie chcę tylko, podobnie
                jak Drum, tego finansować /chyba, że wspólnota tak ustali w drodze głosowania -
                mamy demokrację, za kosze na kupy też płacę, mimo ze psa nie mam - jest uchwała
                płacę nawet jak mi się to nie podoba/.
                • stewald Re: a mi sie podoba 26.05.06, 17:18
                  Uchwały są wymagane jedynie przy czynnościach przekraczających zarząd zwykły.
                  Zakup flag nie jest taką czynnością. Dla mnie to zarządca może nawet wywiesić
                  sobie flagi USA na przyjazd Buscha lub Rosji na przyjazd Putina, o parę złotych
                  w sprawie flag na pewno nie będę kruszył kopii mimo że nic szczególnego do tych
                  krajów nie czuję. Ale co tam, gośc to gość będę zawsze się cieszył, że potrafimy
                  godnie przywitać naszego gościa, nawet jak jakbym za nim nie przepadał.
                  Chciałbym, żebyśmy wszyscy wykazali się tolerancją i nie robili sztucznych
                  problemów z powodu paru złotych, bo te parę złotych nie może być główną
                  przyczyną, przyczyna tkwi znacznie głębiej i tak naprawdę to nie o pieniądze tu
                  raczej chodzi.
        • zzpatryk Re: a mi sie podoba 26.05.06, 11:53
          zz245 napisała:

> Nie widzę problemu jeżeli nie chciałęś aby flaga papieska nie została
          > wywieszona na naszym osiedlu. Skoro wiesz że takie rzeczy są praktykowane na
          > wszystkich osiedlach w naszym kraju mogłeś przewidzieć,że u nas także, ...

1. Na wszystkich osiedlach? Rozejrzyj się wokół a potem pisz.
          2. Jeśliby większość zdecydowała, to dla mnie nie byłoby sprawy. Tylko, że ja
          sobie nie przypominam żadnego głosowania ani nawet aklamacji. Drum pytał czy to
          inicjatywa własna zarządcy, realizowana za wspólnotowe pieniądze. Nieładnie
          odwracać kota ogonem.
          • zzola Do ZZdrum 26.05.06, 16:30
            Obrażanie,ponizanie czy wyszydzanie z powoduodmiennosci swiatopogladowych jest
            karalne.Zwroty typu ,,won do własnej posesji, ,,ty odmieńcu,, ,,kanalio,,
            ,, bydle,, niewatpliwie miały za cel obrazic i ponizyc wobec publicznosci
            odwiedzającej to forum.Ponieważ Twój nick bedzie przez Ciebie nadal stosowany
            obraza ta kierowana była do konkretnej osoby, łatwej w przyszłości do
            identyfikacji a więc bardzo dolegliwa.Osobom wypowiadającym cytowane tu słowa
            bez watpliwosci zależało na ponizeniu Twojej osoby.Forma w jakiej to uczyniły
            wyklucza działanie w afekcie.W związku z tym złóż w prokuraturze stosowne
            doniesienie / ,, zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa..../ do którego
            powinienes dołączyc wydruk z forum.Na wstepie domagaj sie aby prokuratura
            wydała decyzję o usunięciu tych obrazliwych słow, pouczyła administratora forum
            o jego obowiazkach. Następnie domagaj sie ustalenia danych personalnych autorów
            obu wypowiedzi.Wzór pisma ,, zawiadomienie o popełnieniu....,, znajdziesz w
            necie.
            • przemek.c Re: Do ZZdrum 26.05.06, 19:11
              Ciekawa uwaga, Olu, tym bardziej, że sama często używasz zwrotów, które mają na
              celu poniżenie rozmówcy.
              • obserwator_b Re: Do ZZdrum 26.05.06, 20:22
                Moim skromnym zdaniem wątek zzdrum założył bardziej prowokacyjnie niż
                oszczędnościowo.Podczas wizyty duszpasterskiej było podobnie,przegiął aż go
                wykasowano.Niech policzy ile kosztują parady gejów czy też demonstracje
                niszczące budynki rządowe, również z naszych kieszeni.Czy też się zzdrum
                sprzeciwia a może nie???
                • przemek.c Re: Do ZZdrum 26.05.06, 20:35
                  No to jaka jest najlepsza metoda na prowokacje? Nie dać się. Niech "se" tam
                  ZZDrum płodzi paszkwile, a wyrozumiali, miłujący Boga i bliźnich, tolerancyjni
                  katolicy niech się z rodzinami cieszą, że flagi papieskie zadyndały na
                  kijach. wink
                • zzdrum Re: Do ZZdrum 27.05.06, 10:39
                  obserwator_b napisał:

(...)

Twoim. Skromnym.

1. Nie odwracaj kota ogonem. Podatki płacę, a że malowanie za nie budynków
                  rządowych po "protestach " mnie nie cieszy to inna sprawa.

2. Ciekawe, że mieszasz w to gejów, o ile wiem pardy równości nie są
                  dofinansowane z budżetu, jeśli zaś chodzi ci o koszta obstawy policyjnej to
                  a) obstawa jest wymagana ze względu na postawę pewnej organizacji
                  skupiającej "młodzież o silnie ugruntowanych wartościach moralnych", nie
                  słyszałem iżby geje wszczynali zamieszki czy pobili kogoś.
                  b) piłka nożna generuje znacznie większe koszty zapewnienia spokoju przez
                  państwo /taka jego konstytucyjna rola/ co proponujesz?
                  c) zastanów sie ile kosztują nas żydzi /policjanci pod synagogą ,zamalowywanie
                  dotyczącej ich twórczości literackiej na murach/, piłkarze z państw
                  afrykańskich /uprzątanie bananów w okolicy stadionów/ i cykliści /budowa
                  ścieżek rowerowych/ polecam też twojej czujności masonów - oni też nas
                  kosztują, ale pieniądze idą na rzeczy tajne.

3. Wykasowano też mojego adwersarza.

4. Nie piszę o płaceniu podatków, ani obowiązkowym wywieszaniu flag, nie
                  sprzeciwiałbym się też wydatkowaniu naszych wspólnych środków na przystrojenie
                  osiedla z okazji dowolnej wizyty dowolnej osobistości - gdyby taka decyzja
                  zapadła w drodze głosowania. Zdałem moim zdaniem uprawnione pytanie: kto i na
                  jakiej zasadzie to finansuje? Bo jeśli my /czytaj także ja/ na skutek własnej i
                  niekonsultowanej decyzji zarządcy to temu właśnie się sprzeciwiam. Nie fladze
                  jako takiej. Rachunkowi za nią.

• zzola do przemka c............ 26.05.06, 21:12
                Przykłady poproszę.Moga byc cytaty.
                • przemek.c Re: do przemka c............ 26.05.06, 21:46
                  Masz problemy z kontrolą tego, co wypisujesz na forum? Nie trzeba wielkiego
                  wysiłku, by przejrzeć kilka Twoich wypowiedzi. Jeśli jednakowo zwracasz się do
                  ludzi, bez względu na to, czy CHCESZ być uszczypliwa, czy po prostu "samo
                  wychodzi", to jest czego współczuć. Ale proszę Cię bardzo, zrobiłem ten
                  wysiłek, by zamieścić - specjalnie dla Ciebie - parę przykładów wyszukanych na
                  szybko:

"Stewald co ty bredzisz?"
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=40651400&a=40788918
                  "igazz (...) Czytaj człowieku o czym mowa. Wiem że to
                  trudne ale wysil sie. (...) Sam misiu jestes smieszny skoro tak prostego tekstu
                  nie pojmujesz."
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=40651400&a=40788623
                  Mi też sugerowałaś ograniczenie umysłowe:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=41410219&a=41494461
                  No i parę osób, w tym i moja skromna osoba, zasłużyło dziwnie na pieszczoty z
                  Twojej strony. Nie musimy sobie chyba tyłków lizać i wstawiać kitów, że
                  tytułowanie drugiej strony per "misiu" stanowi dowód Twojej autentycznej
                  sympatii do adwersarza, bo w to nie uwierzę wink. Bardziej pachnie mi to kpiną i -
                  tak krytykowaną przez Ciebie i zasługującą na ściganie przez prokuraturę -
                  chęcią poniżenia rozmówcy. Być może po prostu jesteś antypatyczna i obcesowa z
                  natury i nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Tym bardziej współczuję i
                  skromnie radzę coś z tym zrobić. I to piorunem.
                  • zzola Re: do przemka c............ 26.05.06, 22:25
                    Odchodzimy od tematu.Weż kajecik napisz sobie dwa słupki wyrażeń. Po lewej w
                    pionie:
                    -bredzisz
                    -nie pojmujesz
                    -misiu

Obok, także w pionie, zapisz następujace:
                    -won do własnej posesji
                    -kanalia
                    -bydle
                    Następnie spytaj kogos z dorosłych które okreslenia sa ,, be,, a które nie.
                    Powtórz tą czynność jeszcze kilkukrotnie. Jesli nadal nie zostaniesz przekonany
                    należy się zastanowić nad wygłoszona ,ponoć w Twoim kierunku ,sugestią /dot
                    ograniczenia umysłowego / czy aby nie było podstaw do jej sformułowania / .
                    • przemek.c Re: do przemka c............ 26.05.06, 22:32
                      Z Tobą chyba jednak jest gorzej, niż sądziłem... :o)
                      • zzola Re: do przemka c............ 26.05.06, 22:36
                        Wychodzi na to że wyobraznie masz niewielką. Z taką wada da sie zyc, choc
                        czasami trudno. Pozdrawiam Cie przemus i nie ogladaj sie tak za mną....
                        • michal_74 Dziwny wątek 30.05.06, 10:29
                          szczerze pisząc, miałem zamiar się nie dopisywać, aby nie przedłużać, ale....
                          Szczere gratulacje dla Przemka, który potrafi odpisać z klasą i na temat, tak
                          jak mooj. Dla takich właśnie sąsiadów warto być Zielonozaciszaninem.
                          pozdrawiam
                          • obserwator_b Re: Dziwny wątek 30.05.06, 11:00
                            Ja jednak odniosłem wrażenie że chciałeś odświeżyć wątek po co? i dla kogo? nie
                            wiem.
                            Co do mooja nie mam zastrzeżeń ale jeśli Przemek pisze z klasą to mamy różne
                            zdania na temat tzw.klasy.Przemek pisze dosadnie,czasami bardzo arogancko
                            napewno rzeczowo,ale klasy w tym nie widzę.Może jednak zajęty forum DE rzadko
                            czytasz Przemka a w pisaniu jest dość płodny.
                            Pozdrawiam
                            • przemek.c Re: Dziwny wątek 30.05.06, 11:38
                              Chyba właśnie ZZ nauczyło mnie, że pewnych rzeczy nie ma sensu owijać w
                              bawełnę. Nie silę się na "klasę". Dlaczego...? Spójrz na forum. Mnóstwo tu
                              ględzenia i narzekania, mnóstwo opinii "w powietrze". Pytania w stylu "a
                              dlaczego?", "Jakim prawem?", "Za czyje pieniądze?". I kto ma na te pytania
                              odpowiedzieć? Bo do Zarządcy nikt nie napisze. Wszyscy (no, ok, może nie
                              wszyscy - znakomita większość) oczekują, że zrobi to za nich ktoś inny. "Trzeba
                              zrobić...", "Należy...". Trzeba, tzn. KTO ma to zrobić? Komisja Rewizyjna?
                              Raczycie chyba żartować, drodzy Sąsiedzi. Zarządca? Owszem, ale powiedzcie mu
                              to. Napiszcie. Domagajcie się odpowiedzi i działań. Zgłoście postulaty czy
                              projekty uchwał na zebraniach Wspólnoty. Itp. itd. A tymczasem frekwencja na
                              zebraniu praktycznie żadna. Za to pomysłów na forum zatrzęsienie. Jedyny
                              problem w tym, że wszyscy WYMAGAJĄ... od innych. Niektórzy mądrzą się na lewo i
                              prawo, ośmieszają adwersarzy, ale zapytani wprost co ONI zrobili, nagle milczą.
                              Za to "dobrych rad cioci/wujka" co NALEŻY zrobić, mają krocie. Dużo obrażania
                              się, przytyków, aluzji i epitetów, ale DZIAŁAŃ żadnych. Jeśli, według Ciebie,
                              TO jest klasa, to faktycznie mamy odmienne poglądy na ten temat.
                              • obserwator_b Re: Dziwny wątek 30.05.06, 11:57
                                Przemku nie było moim celem skrytykować Ciebie a wręcz odwrotnie.Lubię Ciebie
                                czytać w szczególności riposty na mędrkowanie zzoli .Jeśli odebrałeś to inaczej
                                to przepraszam.Ale w dalszym ciągu uważam że nie jest to klasa.Piszesz
                                merytorycznie,rzeczowo i o faktach prawdziwych a nie wydumanych sytuacjach ale
                                czasem "niewybrednym" językiem i tyle.Tak trzymaj !!!
                                • przemek.c Re: Dziwny wątek 30.05.06, 12:06
                                  Nie, nie, absolutnie nie poczułem się urażony smile. Mam nadzieję, że sam też nie
                                  uraziłem. Po prostu jakoś tak mam, że gdy widzę psie ekskrementy na chodniku -
                                  zwłaszcza naszym, zielonozacisznym - nie mówię bynajmniej, że "piesek zrobił
                                  rozkoszne kaku". Kląć nauczyłem się jeszcze w liceum wink).
    • agni1 Re: Papieskie flagi. 30.05.06, 16:43
      Rozumiem, że na Wigilię mogę się spodziewać protestów w sprawie ubierania
      lampami choinki na osiedlu?
      • przemek.c Re: Papieskie flagi. 30.05.06, 16:58
        Eee tam... Ubieranie, prostesty... Się wytnie choinkę wink)
      • igazz Re: Papieskie flagi. 30.05.06, 20:55
        Swoją drogą to ciekawe, że flagi wzbudziły takie poruszenie? Sprawy ważne,
        kosztowne i stanowiące zagrożenie dla mieszkańców wspólnoty, budzą jakoś
        dziwnie mniejsze emocje i zainteresowanie.
        Polecam na czas świąt i powitań wywieszanie symboli religijnych z własnych
        balkonów. Natomiast na częściach wspólnych zamieszczanie wyłącznie symboli
        państwowych. Ale, czy nie jest urocze podsumowanie agni1?
        • zzdorka Re: Papieskie flagi. 31.05.06, 12:50
          smile Faktycznie problem.

Ateistka jestem, ale flagi mi zupełnie nie przeszkadzają. TV też nie wyrzuciłam
          przez balkon. Ale tak się składa, że w Polsce obowiązuje tzw. demoracja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka