Dodaj do ulubionych

Zebranie C

12.06.06, 15:57
Co sądzicie o powierzeniu dalszego administrowania Panu Dotychczasowemu
Licencjonowanemu Zarządcy ???? Nie rozumiem jak ten Pan ma jeszcze odwagę
proponować swoją kandydaturę. Załatwienie najdrobniejszej rzeczy u niego
wymaga 20 telefonów i 2 miesięcy czekania.
Byc moze jego problemy z dotrzymywaniem terminów wynikają z tego, że nie zna
się na kalendarzu, bo w zawiadomieniu o zebraniu twierdzi, że 19 czerwca to
środa. Z drugiej strony może to być sztuczka, żeby się utrzymać na stołku.
Kilka zdezorientowanych co do terminu osób i może zabraknie głosów by go
odwołać. Tak czy owak uważam, że temu Panu powinniśmy już podziękować.
Obserwuj wątek
    • michal_zz Re: Zebranie C 12.06.06, 16:04
      Popieram przedmówcę - absolutna niekompetencja tego pana dyskwalifikuje go w
      przedbiegach smile.
      Co do odwoływania: najpierw trzeba go powołać - na razie zarządza wspólnotą z
      namaszczenia TP ale ten okres kończy się 30 czerwca. Obawiam się, że staniemy
      przed wyborem: albo pan niekompetentny, albo p. Kaziński. Innego administratora
      nie ma na razie kto wybrać.
      I pozostaje kwestia wyboru zarządu wspólnoty. Są jacyś chętni?
    • piotr1223 Re: Zebranie C 12.06.06, 16:05
      Zgadzam sie , beszczelny typ , od prawie roku nic nie robi i smie jeszcze
      przesłac mieszkancom do podpisu zgode na to by dalej był zarzadcą.Ja tez
      wielkrotnie dzownilem by cos zrobil koczyło sie na obietnicach .Mam nadzieje ze
      w koncu pozbedziemy sie tego darmozjada.
    • zz_zitom Re: Zebranie C 13.06.06, 14:06
      t0st napisał:

> Byc moze jego problemy z dotrzymywaniem terminów wynikają z tego, że nie zna
      > się na kalendarzu, bo w zawiadomieniu o zebraniu twierdzi, że 19 czerwca to
      > środa. Z drugiej strony może to być sztuczka, żeby się utrzymać na stołku.
      > Kilka zdezorientowanych co do terminu osób i może zabraknie głosów by go
      > odwołać. Tak czy owak uważam, że temu Panu powinniśmy już podziękować.

Uwazam, ze jest to dostateczny argument aby uniewaznic podjete uchwaly (pod
      warunkiem niedostatecznej frekwencji). W/g mnie zakrawa to na umyslne
      wprowadzenie w blad! Zarzadca powinien na wlasny koszt wyslac nowe zawiadomienia...

pozdro
      zitom

• zz138b zarządca dla C wg. doświadczeń B 14.06.06, 09:41
      Sądząc po Waszych postach, nie tylko z tego wątku, jesteście traktowani przez
      namaszczanego przez TP administratora podobnie jak my - B- przez M. Łubińskiego
      przez 2 lata. Mam nadzieję że otrząśniecie się i pozbędzieice TP szybciej niz B
      pozbyło się Łubińskiego. Nam 2 lata jego "rządów" przyniosło szereg poważnych
      zaniedbań, skończyło się ostrą aferą z angażowaniem organów ścigania, kosztami
      bezsensownych zebrań zwoływanych w podobnie dziwny sposób - służe dokumentami i
      informacjami naszej Komisji Rewizyjnej.
      Co do wyboru nowego zarządcy poczekajcie prosze na pierwszą ocenę Pana
      Kazińskiego jakiej nasza Komisja B dokona w końcu czerwca.
      w razie pytań jestem do dyspozycji - Marcin, członek Komisji Rew. B
      • michal_74 Inny pomysł 14.06.06, 10:31
        Zastanówcie się nad zarządem z mieszkańców i powierzcie administrowanie komuś,
        kto waszym zdaniem do tego się nadaje. To nie jest proste, w A zastanawialiśmy
        się nad tym, ale ma wiele zalet.
        Sięgnijcie po starsze wątki z forum na ten temat i poproście członków innych
        wspólnot o podpowiedzi - to znaczy więcej niż wszystkie papiery...
        pozdr.
        • zz138b Re: Inny pomysł 14.06.06, 12:14
          "- to znaczy więcej niż wszystkie papiery"
          Papiery mają jednak tę zaletę że pokazują konkrety:
          - problemy, które my juz "wykryliśmy" a Wy jeszcze może się na niego nie
          mieliście okazji natknąć
          - specyfikę komunikowania jaką warto przyjąć we wspólpracy z KAŻDYM zarządca
          aby potem np. nie narzekać że kolejny, bardzo przypomina poprzedniego.
          • michal_74 Re: Inny pomysł 20.06.06, 13:15
            Marcinie, pisząc o papierach miałem na myśli to, ze papiery wymagają
            interpretacji i dużej wiedzy w ich czytaniu. Dlatego papiera maja znaczenie,
            ale dopuiero po uwzględnieniu specyfiki obiektu, którego dotyczą, mieszkających
            tam osób i panujących zwyczajów. Chyba się ze mna zgodzisz, że sucha
            dokumentacja to za mało?
            • zz138b o roli papierów 21.06.06, 09:11
              MICHALE, PISZAC POD TWOIM, DLA ODRÓŻNIENIA WIELKIMI

michal_74 napisał:

> Marcinie, pisząc o papierach miałem na myśli to, ze papiery wymagają
              > interpretacji i dużej wiedzy w ich czytaniu.
              PAPIERY SĄ CZYTELNE DLA KAZDEGO KTO POTRAFI CZYTAC, SŁUŻE NIEZBEDNYMI
              WYJASNIENIAMI
              Dlatego papiera maja znaczenie,
              > ale dopuiero po uwzględnieniu specyfiki obiektu, którego dotyczą,
              mieszkających
              MYŚLISZ ŻE "SPECYFIKA" RZADÓW TP NIE BYŁA NA KAŻDYM BUDYNKU TAKA SAMA?
              >
              > tam osób i panujących zwyczajów. Chyba się ze mna zgodzisz, że sucha
              > dokumentacja to za mało
              TO DOBRY POCZĄTEKwink
    • gustav2222 Re: Zebranie C 20.06.06, 09:42
      jaki jest wynik zebrania - czy moze ktos skrócic przebieg - niestety nie mogłem
      być i nie wiem co sie działo?
      • waha1 Re: Zebranie C 20.06.06, 10:14
        gustav2222 napisał:

> jaki jest wynik zebrania - czy moze ktos skrócic przebieg - niestety nie mogłem
        >
        > być i nie wiem co sie działo?

Na poczatku wybrany zostal zarzad dwoch Panow i jedna Pani (nie wiem czy wolno
        mi podawac tutaj ich nazwiska). Dwie osoby odpadly w tym wlasciciel alberta.
        Potem przeszlismy do glosownia uchwaly nr 6 tj powierzenia dalszego zarzadzania
        aktualnemu zarzadcy i tutaj pojawily sie problemy: 6 % bylo za 4 % przeciw a 8%
        sie wstrzyalo (w sumie ludzi bylo malo) ale jak ktos stwierdzil w takim
        glosowaniu nie mozna sie wstrzymac wiec glosy wstrzymujace zostaly zliczone jako
        przeciw.
        Czyli uchwala przepadla poniewaz przedstawiciel Turreta chcial glosowac tak jak
        wiekszosc mieszkancow a mial prawie 40% glosow. Przedstawiciele nowego zarzadu
        stwierdzili ze taka sytuacja grozi katastrofa poniewaz nie bedzie komu zarzadzac
        od 1 lipca i zaproponowali aby Turret glosowal wg. wlasnego uznania co poparla
        lwia czesc zgromadzonych (2 glosy przeciw) wiec ostatecznie za kontynuacja pracy
        zarzadcy bylo 46 %. Propozycja zeby wykorzystac pozostaly czas do pierwszego
        lipca na wybor nowego zarzadcy zostala zignorowana.
        Poniewaz do zatwirdzenia uchwaly nr 6 potrzeba 51% glosow konieczna jest ziorka
        dodatkowych glosow wsrod mieszkancow czym ma sie zajac aktualny zarzad.

W tej chwili wszystko zalezy od sprawnosci zarzadcy smile jesli zbierze te
        dodatkowe 5 % glosow "za" to bedzie dalej zarzadzal jesli nie (a widac ze nowy
        zarzad nie ma ochoty na zmiany w tej chwili) to bedzie problem.

• trebortrevor Re: Zebranie C 20.06.06, 11:03
          Wiekszosz jest za zmiana zarzadcy to nie ulega watpliwosci. Do konca czerwca jest 1,5
          tygodnia. To chyba malo czasu, zeby wybrac madrze kogos nowego. niw ywobrazam
          sobie, ze byly szanse zrobic to wczoraj. W tej chwili podjeto decyzje, zeby wybrac
          mniejsze zlo, ale wcale to nie oznacza, ze dotychczasowy zarzadca bedzie urzedowal
          nastepne pol roku. Potrzeba po prostu jakies alternatywy. I tyle. moze ktos zna osiedla,
          ktore chwala sobie zarzadce, zna firmy cieszace sie renoma? Zarzad na pewno czeka na
          propozycjesmile
          • waha1 Re: Zebranie C 20.06.06, 11:54
            trebortrevor napisał:

> ... ale wcale to nie oznacza, ze dotychczasowy zarzadca bedzie urzed
            > owal
            > nastepne pol roku.

Jak to przeczytałem to od razu przypomnialem sobie jak wygladalo odwolywanie
            zarzadcy w B gdzie zabralo to jakies pol roku wlasnie.

> nastepne pol roku. Potrzeba po prostu jakies alternatywy. I tyle. moze ktos zna
            > osiedla,
            > ktore chwala sobie zarzadce, zna firmy cieszace sie renoma? Zarzad na pewno cze
            > ka na

Pan Kazinski ?

• trebortrevor Re: Zebranie C 20.06.06, 13:50
              Nie wiem, nie znam tamtych przypadkow z B, ale zastanawiam sie jak to bylo np. z
              frekwencja, zaangazowaniem ludzi w te sprawy. Na pewno bylo mocne grono, ktore
              chcialo odwolania, ale trzeba wiekszosci.
              A u nas, na zebranie C malo ludzi przyszlo. Jesli nawet wziac pod uwage, ze wielu jeszcze
              nie ma aktow notarialnych to i tak mala grupke interesowaly tak wazne kwestie jak
              zarzad czy zarzadca. Byles? Jesli tak to zwracam honorsmile
              No, a Kazinskim to dajmy juz spokoj. Wszyscy wiedza, ze jest taki Pan. Nikt nie mowi, ze
              to musi byc on zamiast dotychczasowego.
              • trebortrevor Re: Zebranie C 20.06.06, 13:53
                Przeczytalme watek. Byles. Zwracam honorwink I wracam do pracy. Pozdrawiam
              • waha1 Re: Zebranie C 20.06.06, 15:40
                trebortrevor napisał:

> No, a Kazinskim to dajmy juz spokoj.

Ale dlaczego ? Osobiscie jestem za wariantem jednen zarzadca dla calego osiedla
                przy utrzymaniu trzech wspolnot.
                • piotr1223 Re: Zebranie C 20.06.06, 20:54
                  zgadzam się ja tez uwazam ze powinnismy wypróbowac wariantu z jednym zarzadcą
                  na osiedlu , etap B po dwóch latach zmagania sie z p.Łubinskim -zarzadca
                  wyznaczonym przez Turret tez doszedl do takiego zdania - nie bedzie problemu z
                  terenem wspólnym , umowami z ochroną itp. Uwazam ze jest to dobre rozwiazanie w
                  tej chwili a jesliby kazinski nie sprawdził sie wtedy szukalibysmy innego
                  zarzadcy
                  • zzrobert Re: Zebranie C 20.06.06, 22:15
                    No to teraz jak widzę sprawa zależy od KRB (i pewnie KRA), jeśli poprą
                    kandydaturę - okażą się zadowoleni z jakości świadczonych usług i zbieżności
                    tychże z oczekiwaniami sprzed roku.
                    Fakt że (o ile pamiętam) słowa Mooj-a o konkurencji mnie przekonały i mogłoby
                    wyjść jedynie na dobre gdyby ZZC zarządzał inny fachowiec. Ale docelowo jednak
                    za najwygodniejsze uważam jeden teren, jeden zarządca, jeden problem.

Pozostawić obecnego zarządcę - o ile spełnia oczekiwania a nie "bo nie ma
                    innego".
                    KRA i KRB są zadowolone i rekomendują zarządcę dla ZZC - jest kandydat na
                    wspólne zarządzanie ZZABC.
                    KRA i/lub KRB nie są zadowolone - należy jednak szukać innego kandydata
                    (przynajmniej na razie).
                    • zz138b KR B o P. Kazińskim 21.06.06, 09:19
                      Ponieważ trwają "czynności sprawdzające" członków nowej KR B wokól pracy Pana
                      Kazińskiego przez ostatnie pół roku, ponieważ umowa na B "konczy się" Panu
                      Kazińskiemu w czerwcu, niezbędne bedzie zajęcie stanowiska przez KR B
                      na "własny użytek B" ewent. przedłużenie umowy).
                      Nie widzę przeszkód by upublicznić taką ocenę aby Wspólnoty A i C mogły się z
                      nią zapoznać.
                      Marcin - KR B
        • michal_74 Re: Zebranie C 20.06.06, 13:20
          Zawsze musi być rubryka na głosy wstrzymujące się i zawsze są one liczona tak
          jak na "nie" ponieważ uchwała nie jest przeprowadzana zwykłą większością
          głosów, tylko bezwzględną - musi się za nią opowiedzieć min. 50% plus jeden
          głos wszystkich właścicieli, a nie tylko głosujących. Poza tym pamiętajcie, aby
          pilnować, aby głosowania po zebraniu były prowadzone w oddzielnej rubryce
          (rubrykach) z podaniem daty obok podpisu. To ważny formalny element uchwały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka