Dodaj do ulubionych

trawnik przed Albertem

21.06.06, 14:00
Czy w zakresie "utrzymania zieleni" mieści się wykonanie przez zarządcę
ogrodzenia trawnika przed wejściem? Czy zwracanie się z taką sugestią może
spowodować jedynie postawienie tabliczki - "szanuj zieleń"?
Chodzi mi o połotek (może być tylko od strony sklepu), który ograniczyłby
te "skróty".
Skracanie sobie drogi przez mieszkańców i klientów sklepu przyczyniło się do
wydeptania całej połaci trawy.
Wygląda to koszmarnie...
Obserwuj wątek
    • mania2424 Re: trawnik przed Albertem 21.06.06, 14:21
      To moze trzeba tam poprostu zrobić legalny chodnik?
      • grzegorz_zz Re: trawnik przed Albertem 21.06.06, 17:52
        Przepraszam, chodnik dokąd, do drugiego chodnika. Przecież tam nie ma żadnego
        przejścia. Ktoś kto idzie z/do przystanku autobusowego legalnie łamie przepisy i
        stwarza zagrożenie spowodowania wypadku. Jeśli w Polsce nie można wyegzekwować
        łamania zasad, należy bezwzględnie ten trawnik ogrodzić. Howgh!
    • jacek_zz Re: trawnik przed Albertem 21.06.06, 16:28
      Ja jestem za płotkiemsmile
    • klejmanm Re: trawnik przed Albertem 21.06.06, 21:32
      ja również jestem za porządkiem
      - ale - z tego co mi wiadomo - wkrótce w tym miejscu będzie droga samochodowa do
      alberta, i maly parking samochodowy pod albertem. wiec obawy o trawe na nic - bo
      niedlugo juz jej tam nie bedzie smile
      • jacek_zz Re: trawnik przed Albertem 21.06.06, 23:35
        No, to będą dodatkowe miejsca parkingowewink)) i to darmowewink)))
        • klejmanm Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 10:28
          a mi szkoda tej zielonej trawy przed osiedlem sad
      • rumity Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 13:19
        Bardzo proszprasza, ale to co piszesz WCALE ale to WCALE mi się nie podoba.
        To po jaką chole..ę było liwkwidowanie "parkingu biura sprzedaży" i robienie
        trawnika do kanałku, i zieleniny w miejscu baraczku, jeśli teraz ma powstać
        coś takiego parkinogwego tyle, że pod samymi oknami C???
        Mimo wszystko mam nadzieję, że to tylko spekulacja.
        • robert7704 Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 13:42
          Swego czasu była dostępna na forum mapka, na której był zaznaczony nowy wjazd
          na osiedle(od strony stadniny, tam gdzie teraz teren jest zagrodzony blachą), a
          obecny wjazd na osiedle był planowany jako wjazd na parking biegnący równolegle
          do etapu A - od wjazdu do krańca ogrodzenia przy Albercie. Tak więc w miejscu
          gdzie było biuro sprzedaży i ten cudowny błotny parking nie będzie nic z
          infrastruktury komunikacyjnej(jeśli plany z mapki zostaną zrealizowane).
          Tak na marginesie wybór mieszkania od strony wincentego był chyba świadomy?
          Ruch samochodowy jaki jest każdy wie i sądzę, że wiedział to w momencie
          kupowania mieszkania - taki parking raczej nie sprawi dużej różnicy...
          oczywiście oprócz czysto estetycznej.
          Pozdrawiam
          • jacek_zz Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 14:37
            "Tak na marginesie wybór mieszkania od strony wincentego był chyba świadomy?
            > Ruch samochodowy jaki jest każdy wie i sądzę, że wiedział to w momencie
            > kupowania mieszkania - taki parking raczej nie sprawi dużej różnicy... "

Akurat! Tak do twojej wiadomości Koleś, to TP nie dawał info na temat
            ewentualnego parkingu itp. "detali", a co więcej to przy kupowaniu mieszkania
            informował, że wjazd będzie taki jak teraz i nie było mowy o dodatkowej
            drodze.

Jeśli jednak idziemy twoim tokiem rozumowania, to ktoś może stwierdzić, że np.
            można ... zlikwidować plac zabaw - "raczej nie sprawi (to) dużej różnicy...", -
            zwłaszcza tym, którzy nie mają dzieci;

Albo wyciąć drzewa od strony kanałku, bo niektórzy np. mają alergię.

Absurdów jest tak dużo jak i mieszkańców.

• robert7704 Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 16:20
              Przede wszystkim nie Koleś wink)
              Teren wokół osiedla NIE jest terenem TP.
              Co do ruchu samochodowego - kupiłeś miszkanie od ulicy i spodziewasz się ciszy
              i spokoju ?? Aglomeracje miejskie się rozrastają, przybywa aut, więc i
              natężenie ruchu będzie się zwiększać, hałas również- Warszawa nie jest tu
              wyjątkiem. Dlatego napisałem, że taki parking nie zrobi większej różnicy poza
              estetyczną.
              Wewnętrzne standardy osiedla to już inna sprawa - kupowaliśmy pewną koncepcję
              osiedla, jesteśmy współwłaścicielami i możemy decydować o tym jak będzie
              wyglądało(z pewnymi ograniczeniami).
              Dzieci jeszcze nie mam jednakże nie wyobrażam sobie likwidacji placu zabaw.
              Okna mam od kanałku, ale to mój świadomy wybór - wiedziałem że będą komary,
              pająki, kwitnące topole, mniejsza ilość światła ale zdawałem sobie z tego
              sprawę. Każdy dobrowolnie się na coś decydował...zarówno na stan z dnia kupna
              jak i możliwe w przyszłości implikacje wynikające z takiego a nie innego
              usytuowania mieszkania.
              I powiem więcej - plany infastruktury komunikacyjnej przewidują poszerzenie
              wincentego, linię tramwajową do centrum handlowego, stację
              metra "Kondratowicza" przy urzędzie i pewnie kilka innych niespodzianek...nie
              bedzie to za rok, dwa...ale za lat kilka wspomnisz że dzisiejsza złość to pikuś
              bo nagle okaże się że targówek a z nim ZZ wcale nie są na uboczu ale w środku
              dość uciążliwych arterii komunikacyjnych.

Pozdrawiam
              • mitaka Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 16:45
                a niech mi nawet puszcza shinkansena wincentego pod oknem... mi tam pomruk
                cywilizacji nie przeszkadza, wrecz tak wlasnie mialo byc! smile
                ale nie wmawiajcie mi, ze ktokolwiek z kupujacych mieszkania od strony
                wincentego mial czegokolwiek swiadomosc, bo jak mi sie przypomni ten smietnik
                alberta, napier..lanie drzwiami samochodow dostawczych i ciaganie stosow
                skrzynek pod samym oknem bladym switem to mi sie krew w zylach gotuje...
                • jacek_zz Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 16:54
                  A nawet mi nie przypominaj, bo mnie szlag trafia. O niczym nie wiedziałem. Z

TP postawił nas przed faktem dokonanym; i na nic pisma.
              • jacek_zz Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 16:50
                wink))

Chodzi mi o to, że TP wprowadzał w błąd klientów - ale to już chyba norma
                (zapewne z tego też względu TP otrzymał nagrodę jako przyjazny developer)wink)

Wiem o poszerzeniu Kondratowicza i innych podobnych planach.
                I zasadniczo nie wpadam w szał z powodu drogi dojazdowejwink Wręcz przeciwnie.
                Cieszy mnie to, bo lubię ruch, lubię odgłosy miasta, a nie lubię wrzeszczących
                dzieciaków. Ot, taki ze mnie mieszczuch. Z tego też względu kupiłem mieszkanie
                od strony Wincentego.

Jest jeszcze jeden plus tej drogi: brak psów i ich odchodówwink))

Pozdrawiam
                • robert7704 Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 23:59
                  wink)))
                  Rzeczywiście TP wielokrotnie rozmijał się z prawdą i rzeczywiście
                  najgorszym "prezentem" okazał się Albert ze swoim śmietnikiem, wentylatorami
                  dostawami itd. - tych atrakcji to Wam szczerze współczuję...
                  Przyjazny developer??? A przepraszam widział ktoś kiedyś człowieka
                  śniegu ???smile))) Jeśli juz dostali taką nagrodę to raczej nie dzięki Klientom...
                  Standardów nie trzymają żadnych - chyba że to właśnie na "hamerykanski stajl"
                  wszelkie chwyty dozwolone... ehhh szkoda gadać(pisać)..dobrej nocy życzę.
                  Pozdrawiam
          • rumity Re: trawnik przed Albertem 22.06.06, 14:52
            robert7704 napisał:
            > Swego czasu była dostępna na forum mapka, na której był zaznaczony nowy wjazd
            > na osiedle(od strony stadniny, tam gdzie teraz teren jest zagrodzony blachą

bardzo żałuję, ale nie widziałem takiej mapki, a bardzo bym chciał przekonać
            się jak to wyglądało w planach.
            • klejmanm Re: trawnik przed Albertem 23.06.06, 09:10
              Sam się zapoznałem z mapką dopiero przy okazji walki wspólnie z sąsiadami
              przeciw TP o bramę przy Albercie - walkę która skończyła się sukcesem smile
              Tak jak ktoś napisał wyżej - pas zieleni przy św. wincentego nie należy do
              osiedla i nasze głosy za/przeciw nie mają chyba większego znaczenia. Przy okazji
              - czuję że ta droga dojazdowa do Alberta będzie nieźle zastawiona samochodami
              bezgarażowych sąsiadów smile
              • grzegorz_zz Re: trawnik przed Albertem 23.06.06, 09:45
                Ale to już problem TP i Albarta, a głównie Alberta.
                • robert7704 Re: trawnik przed Albertem 23.06.06, 11:37
                  raczej nie będzie tego problemu wink))) - są wyraźnie wydzielone miejsca
                  parkingowe.... ale mapka(skan fragmentu projektu), która była dostępna na forum
                  nie obejmuje już fragmentu przy samym albercie...więc istnieje możliwość, że
                  dostawy będą nadal przez osiedle. Może ktoś posiada cały projekt a
                  przynajmniej, jak się wydaje dość newralgiczny, punkt pt Albert???
                  Pozdr.
                  • joanna_zz Re: trawnik przed Albertem 23.06.06, 13:23
                    Usiłując dociec jak ma być spotkałam się ze sprzecznymi odpowiedziami:
                    pierwsza - że dostawy będą się odbywać już nową drogą, a druga odpowiedź -
                    że "będzie po staremu". Zwariować możnasad

Reasumując to nic nowego nie wiemy. No, chyba że ktoś coś wie i się podzieli
                    informacjąwink)

Pozdrawiam
                    • grzegorz_zz Re: trawnik przed Albertem 23.06.06, 14:57
                      Zgodnie z załącznikiem nr 1 z porozumienia pomiędzy TP i A, info w:
                      www.euro-profil.dmkhost.net/forum/viewtopic.php?t=169
                      Dostawy żeby się mogły odbywać przez teren ZZ, to trzeba tych dostawców na ten
                      teren wpuścić, a będzie to skomplikowane po wykonaniu docelowego wjazdu.
                      Raczej na pewno będą dostawy od strony nowej drogi do Alberta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka