Dodaj do ulubionych

równi i równiejsi

21.06.06, 18:44
Witam widze że poraz kolejny na naszym osiedlu pojawiają się pojazdy
równiejszych , co do wszystkich mieszkańców zatrzymujących się poza miejscami
parkingowymi stosowany jest rytuał polegajacy na przylepianiu nalepek
przepędzaniu przez ochronę etc , co niekoniecznie mi się podoba ale jest
niezbędne dla porządku i spokoju na osiedlu , natomiast jest kilka pojazdów
które lekceważą te zasady srebrne bmw pod zz I czy seat pod zzIII . widze
więc że pojawiły sie osoby ktore uważają sie za primus inter pares na tym
osiedlu a panowie z ochrony są dziwnie wyrozumiali . pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bastekzz Re: równi i równiejsi 21.06.06, 23:10
      byłem u ochrony i nic , mówią że nic nie mogą ... a tak szczerze to wie pan
      można za drobną opłatę trzymać samochod na osiedlu .... nie donosze odważny
      człowieku tylko podsumowuje zmianę ochrony i działania zarządcy pozdrawiam
      zekładam że to Pan jest kierowcą któregoś z pojazdów pozdrawiam
      • robertrecords Re: równi i równiejsi 22.06.06, 00:46
        Donosisz "odważny człowieku", donosisz.
        Dlaczego ludzie odczuwają potrzebę podzielenia się swoimi wyimaginowanymi
        problemami z innymi?? Jeśli Cię to razi, zrób coś w tym kierunku, działaj.
        Pisanie postów na forum do niczego nie prowadzi.
        • robert7704 Re: równi i równiejsi 22.06.06, 08:46
          obawiam się, że nie zrozumiałeś postu -bastekzz sygnalizuje innym mieszkańcom
          problem, bo "równiejszych" przybywa, bynajmniej nie jest to problem
          wyimaginowany i nie trzeba szczególnie się wysilać żeby to dostrzec. Zwracanie
          uwagi Panom z ochrony to jest robienie "czegoś" w kierunku poprawy. Może
          większa liczba uwag od innych mieszkańców albo w końcu interwencja zarządców
          przyczynią się do skutecznego działania ochrony.
          A tak na marginesie - mam dziwne wrażenie że jakoś szczególnie nie w smak są
          działania psujące "dobre układy" z ochroną...
          • robertrecords Re: równi i równiejsi 22.06.06, 08:52
            Nie obawiaj się.
          • magdalenka22 Re: równi i równiejsi 22.06.06, 08:56
            Niestety są to fakty - warto wspomnieć o 2 autach które mają zasady panujace na
            ZZ głęboko w ...... Srebrna Toyota Corolla (sedan) - otarta na prawym boku oraz
            Czerwona Toyota Starlet. Myślę, że te auta muszą mieć cichy układ z ochroną.

Z tego co się orientuja to można jeszcze kupic miejsca postojowe - ale po
            co???? Jeśli mozna pozostałych mieszkańców, którzy kupili miejsca traktować jak
            FRAJERÓW czy LESZCZY!!!!!!

• kyniu1 Re: równi i równiejsi 22.06.06, 10:22
        Witam,
        Z tą "opłatą" to prawda. Sam ostatnio siedziałem u kumpla i wpadła jego
        koleżanka z Tarchomina. Powiedziała że oczywiście cicie nie chcieli je wpuścić
        na osiedle bo nie ma miejsc. Ale jak wyjęła 10 PLN to miejsce się odrazu
        znalazło. Chyba znowu czas najwyższy porozmawiać z Panami cieciami żeby sie
        wzieli za robote i przestali si opierdalać.
        A co do "ludzi którym wydaje się że wszytko mogą": muszą to być niezłe buraki
        skoro kupują mieszkania po 300 tysi a nie stać ich na miejsce parkingowe.
        • zz138b prosze o kontakt 22.06.06, 11:12
          w sprawie ewentualnych "opłat dodatkowych" na meil zz138b@gazeta.pl
          Marcin - Komisja Rewizyjna B
          • robertrecords Re: prosze o kontakt 22.06.06, 15:48
            O! Znalazło się rozwiązanie!
            Brawo.
    • luki9922 Re: równi i równiejsi 26.06.06, 10:19
      Szanowni Państwo.

Cała sprawa polega nie na tym że goście wjeźdzają na godzinę czy dwie do nas na
      ZZ.
      Problem polega na tym że niektórzy mieszkańcy nie mają własnych miejsc i
      zajmują wszelkie wolne, które bez problemu mogłyby być przeznaczone dla naszych
      gości.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie dwóch rodzajów kart.
      Ci mieszkańcy którzy nie mają miejsc czy garaży pwoinni posiadać karty do
      furtki uniemożliwiające otwieranie szlabanu.
      Ci którzy mają garaże czy miejsca parkingowe mieliby oczywiście karty z
      możliwością przekraczania szlabanu.

Takie zmiany usprawniłyby działania ochorny oraz My mieszkańcy mielibyśy szanse
      wprowadzać naszych gości w łatwy sposób na wyznaczone miejsca gościnne
      zwolnione przez nieustannie łamiących zasady parkowania.

Pozdrawiam.
      • zzpatryk Re: równi i równiejsi 26.06.06, 11:21
        Dwa typy kart, wjazdowo-wejściowe i wejściowe funkcjonują i nic nie dają.
        Powód? Nie możesz odmówić właścicielowi dostępu do jego nieruchomości takie
        jest prawo. Wjeżdża więc właściciel na "5 minutek" rozładować zakupy i parkuje
        do rana. Póki nie ruszy obiecywana wywózka cwaniaków albo bardzo kosztowne w
        obsłudze blokady - można im skoczyć.
        • luki9922 Re: równi i równiejsi 26.06.06, 11:43
          Przyznam szczerze że nie wiedziałem że istnieją już dwa typy kart.
          W takim razie jestem za wywożeniem samochodów i wytyczeniem miejsc dla gości
          tak aby każdego z nas mogli odwiedzać znajomi, nie mając przy tym bólu głowy
          gdzie zaparkować.

pozdrawiam
        • mooj Re: równi i równiejsi 26.06.06, 11:49
          nie jest to jedyny powód (ten zresztą jest wysoce dyskusyjny - brak karty nie
          oznacza uniemożliwia wjazdu)
          podstawowym powodem byli i zdaje się sa niekórzy posiadacze miejsc do parkowania
          a dokładnie część z grupy "mam 2-3 samochody i 1 miejsce (bo za drogie, bo to,
          bo tamto), będę parkował i co mi zrobicie?"
          tu podział kart nie działa
      • zzola Re: równi i równiejsi 26.06.06, 11:42
        A może wzorem ludów bardziej cywilizowanych wprowadzic piloty dla posiadaczy
        miejsc postojowych i właścicieli garaży.Nie ma pilota, nie ma wjazdu .
        • robert7704 Re: równi i równiejsi 26.06.06, 14:16
          na brak kultury i poszanowania bardzo podstawowych reguł na nic zdadzą się
          piloty, karty, nalepki na szybę (z resztą też wyjątkowo wybiórczo naklejane).
          Dopóki nie będzie negatywnych skutków dla kieszeni dopóty będzie tak jak jest.
          Pozdr
          R
          • luki9922 Re: równi i równiejsi 27.06.06, 13:54
            "Wybiórcze naklejanie kartek"
            Co do tego to mam swoje zdanie.
            Wydaje mi się że naklejanie kartek gościom którzy przyjechali w odwiedziny i
            stawiają samochody na jakiś czas jest niepotrzebne.
            Co innego samochody których właściciele nagminnie łamią zasady i stawiają
            pojazdy zakażdym razem na innych miejscach.
            • magdalenka22 Re: równi i równiejsi 27.06.06, 14:13
              Niestety to jest prawdda! Warto przytoczyć (jeszcze raz) sprawę czerwonej
              Toyoty Starlet - nr rej SGL 9### - Paniusia ma chyba wpływ na ochronę - a oni
              jej nawet bramki otwierają (na miejscach dla gości) - Kobieta ma głęboko w
              d.... zasady parkowania.
            • oskar335 do luki 9922 27.06.06, 16:27
              A po czym odróżnić gościa co to sporadycznie parkuje wbrew zasadom od
              notorycznego czy prawie notorycznego sępa? Należałoby chyba prowadzić specjalny
              rejestr.Czyli zatrudnic jeszcze jednego człowieka cały czas dyzurującego na
              bramie. Jesli ktos wjechał na osiedle bez uzgodnień z ochrona powinien być
              traktowany jako intruz łamiacy lokalne prawo.Zresztą, ja płace ochronie min za
              dozór mojego auta a nie auta szwagra moich sąsiadów który wpadł na chwile tj na
              dwa dni do Warszawy po gwozdzie.
              • magdalenka22 Re: do luki 9922 27.06.06, 16:34
                ja myślę że problemem są tylko stałe sępy!!!!!!
                • zzrobert Re: do luki 9922 27.06.06, 23:52
                  No cóż ponad 900 mieszkań z każdego okazjonalnie raz w miesiącu sęp to mamy na
                  ZZ codziennie 30 takich samochodów. To chyba nie był dobry pomysł.
              • zzrobert Re: do luki 9922 27.06.06, 23:49
                Ależ Wysoki Sądzie on gwałci (prawo) nieregularnie.

Idąc tym torem to jak ktoś raz wyrwie drzewko albo podpali windę to nie karać?
                • robert7704 Re: do luki 9922 28.06.06, 08:57
                  Jeżeli dobrze kojarzę to Goście dostają od ochrony identyfikator GOŚĆ i nie
                  sądzę żeby w takim przypadku były naklejane te nieszczęsne upomnienia.
                  Jeżeli "szwagier wpadający po gwoździe" takiego identyfikatora nie ma, to
                  wniosek jest prosty wjechał na sępa i nalepka jak najbardziej się należy
                  regularnie czy nie to bez znaczenia jak zaznaczył zzrobert i tu zgadzam się
                  całej rozciągłości tej jakże krótkiej konkluzji wink)) Wysoki Sądzie.
                  Co do mieszkańców - sępów, potrzebny jest BAT bo tylko taki jezyk są w stanie
                  zrozumieć.
                  Dam Wam przykład SĘPY:
                  Pozbyłem się starego auta, które parkowałem poza osiedlem i choć nie mam
                  jeszcze kolejnego to mam już wynajęte miejsce na osiedlu - czy to takie @#&*@
                  trudne ???????? Bo kosztowne na pewno nie... jeżeli kogoś stać na auto i
                  benzynę to stać również na 80-150 zł(w zależności od wersji) za miejscówkę.
                  Proste jak budowa cepa, nieprawdaż ???
                  PS. Bardziej od osiedlowych sępów drażni mnie tylko sikający na okołotarasowy
                  trawnik DJ ale z tym sobie poradzę...
                  Pozdrawiam
                  • zzrobert Re: do luki 9922 28.06.06, 15:35
                    Gość z plakietką GOŚĆ parkujący z miejscu niedozwolonym jest sępem.
                    Ochrona nie powinna go wcale wpuścić jeśli nie ma miejsc bo łamie w ten sposów
                    prawo na osiedlu. Jeśli były miejsca a gość zaparkował w miejscu niedozwolonym
                    to łamie prawo tenże gość a ochrona powinna zareagować.
                    • robert7704 Re: do luki 9922 28.06.06, 16:11
                      zgadzam się, chodziło mi o Gości z plakietką GOŚĆ na dozwolonym miejscu.
                      Pozdr.
                      R
                      • luki9922 Re: do luki 9922 29.06.06, 16:04
                        Macie racje że w sumie sporadyczne parkowanie też jest łamaniem zasad osiedla
                        ale w koncu gdyby pewne sprawy były uregulowane i wszyscy stawaliby na swoich
                        miejscach to ni ebyłoby tego tematu jako że wolne miejsca dla gości mogliby
                        spokojnie zajmować nasi goście.

Co do szwagra który miałby wpadac po gwoździe to mi osobiście by nie
                        przeszkadzał o ile gwoździe byłyby mu potrzebne raz na jakiś czas a nie
                        codziennie wink
    • kazinski.j Re: równi i równiejsi 28.06.06, 18:32
      To prawdas nalepki nnie nie wszystkich działają. Ochrona bedzie miała wkrótce
      skuteczniejsze formy nacisku. Zostaną zakupione blokady i pojazdy będą
      blokowane. Pracujemy teraz nad wewnętrznym regulaminem ich zakładania.
      Pozdrawiam Józef Kaziński Zarządca
      • moonlight5 Re: równi i równiejsi 29.06.06, 12:02
        O ile ochorona będzie równo blokować wszystkie pojazdy które nagminnie łamią
        zasady.
        Mam tu na myśli 'ulubiony' samochód - Forda przedstawiciela handlowego ery,
        który bardzo często stawia samochód przed etapem A.

pozdrawiam tego Pana serdecznie
        • kyniu1 Re: równi i równiejsi 29.06.06, 23:16
          Wiesz rep zawsze bedzie repem. Co prawda są normalni przedstawiciele handlowi i
          z nimi nigdy nie ma problemu ale jak trafisz na prawdziwego repa to ten
          kombinuje jak może byleby nie za swoje a na swoje wyjść.
          Co do Forda to my przed C mamy ulubionego buraka - pozdrawiam - z Toyoty
          Corolla.
      • freediver1 Re: równi i równiejsi 29.06.06, 13:10
        Podobno ford fusion ERA GSM ma zezwolenie administracji na nielegalne
        parkowanie na kopertach. Taką informację uzyskałem 2 razy od ochrony!
        Jak Pan to wyjaśni panie zarządco?!
        Ile właściciel płaci za wynajem miejsca postojowego?
        Czy pieniądze trafiają na konto wspólnoty A?
        Czy faktura jest do wglądu?
        • luki9922 Re: równi i równiejsi 29.06.06, 16:00
          Ford Fordem - Srebrna BMW z przyciemnionymi szybami chyba też jest w posiadaniu
          jakiegoś inwalidy. Tylko szkoda że inwalidzie nie starcza już kasy na miejsce
          he he.
          • piotr3211 Re: równi i równiejsi 10.07.06, 14:55
            czy coś się zmieniło w tej sprawie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka