Dodaj do ulubionych

BRAWO, MADROŚC GÓRĄ !!!!!

22.08.06, 16:48
Dla zainteresowanych pragnę nadmienić że, nie dostaniemy odszkodowania za
zalane schowki i rzeczy w nich zostawione, i nikt nie pokryje za nas
osuszania szybów windowych. ZAPŁACIUMY MY, JAK ZWYKLE!! Ktoś by zapytał -
Dlaczego?
ja odpowiem - Dlatego że pan Kaziński podczas ulewy NIE WŁĄCZYŁ POMP które
nalezy uruchamiać NIEZWŁOCZNIE podczas tak dużych opadów deszczu !!!!!!!!!!!!
BRAWO, BRAWO, BRAWO !!!!!!!!!!!!
NASI GÓRĄ!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • grzegorz_zz Re: BRAWO, MADROŚC GÓRĄ !!!!! 22.08.06, 17:29
      No cóż, to może jednak jest winny zaniedbań?
      • kazinski.j Re: BRAWO, MADROŚC GÓRĄ !!!!! 23.08.06, 19:31
        Witam

Gdyby wszystko było takie proste jak w tych wypowiedziach to byłoby pięknie.
        Ale życie to nie kreskówka.
        Projekt instalacji wod-kan osiedla przeglądał po zalaniu jeden z Państwa
        sąsiadów mający uprawnienia projektowe i nie stwierdził wad projektowych.
        Kanalizacja deszczowa ma odrębne odprowadzenie do zbiornika z fontanną poprzez
        przepompownię. Pompownia faktycznie nie była włączona co stwierdził nasz
        hydraulik, jednak jej utrzymanie należy do zarządcy budynku C, gdyż jest ona
        zlokalizowana na działce C i ogrodzona. W tej zresztą sprawie jutro odbędzie
        się spotkanie z zarządcą i zarządem wspólnoty C. Z pewnością jakiś wpływ na
        zalanie garaży miało nie włączenie tej pompowni, jednak mieszanina ścieków w
        garażu składająca się w części ze ścieków sanitarnych, a w części z deszczowych
        wskazuje, że cofnięcie się ścieków nastąpiło z sieci miejskiej, która była
        przeciążona gwałtownymi opadami. Ścieki znalazły się w garażu -2 B ponieważ
        jest to najniższy punkt w okolicy.
        Uznałem, że odpływy deszczówki i ścieków sanitarnych z budynku B powinny być
        zaopatrzone w klapy burzowe zamykające się w momencie zwrotnego napływu ścieków
        do budynku i o takie uzupełnienie instalacji w ramach rękojmi zwróciłem się do
        Turreta.
        Co do odszkodowań to polisa ZZ 2 takie przypadki obejmuje. Zgłosiliśmy szkodę
        do likwidacji do Alianzu.
        Bardziej dociekliwym mogę udostępnić dokumentację techniczną do wglądu. Jeśli
        ktoś ma inny skuteczny sposób zaradzenia zalaniom na przyszłość proszę o
        podrzucenie pomysłu. Chciałbym tylko nadmienić, że bardzo wiele budynków w tym
        czasie było zalanych, a MPWiK, który odpowiada za stan kanalizacji używa słowa
        klucza, że nie ponosi odpowiedzialności w przypadku zdarzeń o charakterze
        klęski żywiołowej. A klęskę mierzy się ilością zalanych budynków.

Pozdrawiam Józef Kaziński Zarządca

• jott7 Re: BRAWO, MADROŚC GÓRĄ !!!!! 23.08.06, 20:26
      Czy treaz się Pan zorientował że nie ma dostępu do jakiegoś fragmentu
      instalacji budynku? Panie Kaziński to nie jest poważne tłumaczenie a mieszkańcy
      osiedla to nie tylko dzieci.Pragnę Pana poinformować że argument iz zalało
      wiele budynków jest tak samo istotny jak to że wiele budynków nie zalało.
      Może Pan juz zakończy to swięto narodowe na osiedlu i spowoduje zdjęcie flag?
      • stewald Re: BRAWO, MADROŚC GÓRĄ !!!!! 23.08.06, 23:56
        Czyli wina leży raczej po stronie zarządcy C. Trudno, żeby zarządca B miał
        dostęp do czegoś co nie jest własnością jego wspólnoty.
        • jott7 Re: BRAWO, MADROŚC GÓRĄ !!!!! 24.08.06, 00:45
          Jeżeli to prawda to zarzadca będzie musiał miec dostęp do tych urzadzeń. Tak
          samo do drogi pozarowej chociaz nie lezy ona na terenie jego wspólnoty.
          Wydaje mi się ze nasz zarzadca czekał az się cos wydarzy by uzgodnienia o
          dostepie poczynic.Ciekaw jestem ile i jakie urządzenia niezbedne dla
          funkcjonowania osiedla znajdują się poza działkąmi A i B i czy zarządca ma o
          nich wiedzę.Wyjatkowo oszczedny jest Kaziński w słowach. Czy był rzeczoznawca
          ubezpieczyciela cz nie? Także nic by mu się nie stało gdyby rozwiał watpliwosci
          i niepokoje zwiazane z pracami przy placu zabaw. Ale niestety ten typ tak ma

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka