zz138b 10.10.06, 12:19 z uwagi na potencjalnie dużą liczbę mieszkańców niezameldowanych jeszcze na ZZ polecam artykuł na temat mozliwości głosowania BEZ ZAMELDOWANIA. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3674843.html?skad=rss Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
january33 Re: czy mieszkańcy ZZ są zainteresowani wyborami 10.10.06, 13:48 Myslę że mieszkańcy są także zainteresowani efektami pracy komisji rewizyjnej Jakos szanowny Pan przemilcza te sprawy.Może warto wywiazać się z jednej funkcji przed ubieganiem sie o inną? Odpowiedz Link
zz138b Drogi January33 ... 10.10.06, 14:25 nie widzę potrzeby przenoszenia tu dyskusji z wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=49492845&v=2&s=0 Powtórzę tylko, że jako 1/4 KR nie jestem w stanie sprezentować Ci żadnego stanowiska całej Komisji zamin ono zapadnie, zaś moje INDYWIDUALNE krytyczne oceny obecnego i byłego Zarządcy (znajdziesz je na tym forum) sa wśród uczestników zebrań Wspólnoty raczej znane. Nie jestem też przewodniczącym KR B, może takie postrzeganie mojej osoby wynika właśnie z aktywności, bo nie wiem czy inni Członkowie KR też Ci na tym forum odpowiadaja na bieżąco ... Jeśli efekt pracy KR rozumiesz jako: a) wyrzucenie Zarządcy - taką decyzję podjęli rok temu Właściciele i nie jest to kompetencja KR b) stanie przy Nim i wskazywanie Mu palcem problemów do załatwienia - to na bieżąco (wraz z liczną grupą Właścicieli robimy), c) pracę ZA Niego - to tu się różnimy d) jesli takim efektem ma być OCENA pracy Zarządcy przedstawiona Właścicielom - to zapewniam Cię, że każdy z członków KR jej dokonuje by przedstawić ją Właścicielom ale wraz z propozycjami rozwiązań i środkami ich niezwłocznego wdrożenia. Pozdrawiam - www.psrp.org.pl/mchalupka Odpowiedz Link
january33 Re: Drogi zz138b...... 10.10.06, 19:02 -W przyoczonym przez Ciebie wątku dyskusji nie było ponieważ, mimo moich prób, nikt , także Ty,jej nie podjał /stwierdziłeś wówczas, jakby unikając tej dyskusji, że do oceny pracy zarządu przez KR potrzeba wypowiedzenia się jej większości/. Był w tym wątku głos grzegorza, który stwierdził że nie chce mu się polemizować z osobami które nie maja odpowiedniej wiedzy. I tyle. Żadnej dyskusji którą próbujesz przywołać nie było, - twierdzisz, że jako 1/4 KR, nie jestes w stanie zaprezentowac stanowiska całej KR. Zgoda, zaprezentuj więc własne stanowisko.Także o komisji. A to dlatego, że problemy te same się nie rozwiążą.Natomiast ich ew negatywne skutki obciążą także 1/4 KR. Stąd mój pogląd, że aby oczekiwac poparcia do innych funkcji nalezy z dotychczasowych sie sprawozdać / przynajmniej /, -w akapicie ,,jesli efekty pracy KR rozumiesz jako,, zastosowałeś chwyt erystyczny polegający na zadaniu pytań i udzieleniu na nie odpowiedzi w taki oto sposób by powstało wrażenie że pytania zadałem ja / szczegóły w: Schopenhauer: Erystyka czyli..../ Nie rób tego bo to broń obosieczna. Zadnego z tych pytań nie zadałem, natomist zadałem pytania Tobie / vide przywoływany wątek /jako aktywniejszej 1/4 KR. Wynikały one stąd, że minał tzw okres próbny pracy zarządcy. I nie wiadomo Jaka jest jego ocena jego pracy ? Czy jest taka ocena? Dlaczego KR nie zasięgał takiej oceny u mieszkańców choćby poprze to forum? Dlaczego nie starał się przynajmniej ją potwierdzić? Czy umowa z zarządcą będzie przedłuzona bezwarunkowo, warunkowo? A może wcale nie bedzie przedłużana? itp itp Są to są min informacje które KR/ choćby głosem 1/4 /winna jest ieszkańcom.Czekają oni na taką informację od czerwca. Twoje sugestie wskazuja że jest jakis problem Będziemy z tym czekac do walnego? Odpowiedz Link
zz138b Odpowiadając januaremu33 11.10.06, 10:25 Nie unikałem dyskusji tylko nie miałem nic więcej do obwieszczenia. Moja bieżąca ocena pracy Pana Kazińskiego jest krytyczna. Zamierzam też zebrać oceny tej pracy od Właścicieli, prośby o minikonsultacje na formum nie powodują wielkiego odzewu, właśnie aby nie czekać do walnego. Od oceniania członków KR są Właściciele. Wg wczorajsze ustalenia KR: oceny dotychczasowej pracy Zarzadcy i decyzji w sprawie Jego propozycji aneksowania umowy KR dokona w czwartek 12 X br. Róznica zdań nie jest "problemem", często sprzyja najlepszym rozwiązaniom, a sytuacja Wspólnoty (wiele spraw w toku) wymaga działań rozważnych i szeroko konsultowanych. Być może Ty i ja należymy do "jastrzębi" ( a może wedle Niektórych - do "krytykantów") ale Właściciele po to wybrali kilka osób do KR by korzystać z doświadczeń i opinii Ich wszystkich. Co do mojego sprawozdawania się: nie ma pytania lub meila na który bym nie odpowiedział we własnym imieniu - zwłaszcza na forum. Powtórzę: moja bieżąca oocena pracy Zarzadcy jest krytyczna. Użyłem wariantów postrzegania KR, nie odpowiedzi, jeśli w żadnym się nie czujesz dobrze, przepraszam za pominięcie Pozdrawiam. Odpowiedz Link
january33 Dziekuję zz138b 11.10.06, 17:04 Wreszcie konkret: ocena pracy zarządcy odbedzie sie 12 pazdziernika, czyli jutro.O taki konkret prosiłem już dośc dawno. Teraz prosba druga: dotycząca poinformowania mieszkańców o treści tej oceny. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mooj Lista kandydatów: 17.10.06, 14:50 wzór wniosku o dopisanie do rejestru wyborców www.wom.warszawa.pl/pdf/zal_282.pdf wybory do rady dzielnicy (listy, kandydaci) wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/komListyRada.html?okreg=146511-RDA/1#stat Odpowiedz Link
zz138b Tak, kandyduję ... 19.10.06, 16:52 Jak widać pod wskazanymi wyżej linkami moja kandydatura spełniła wymogi formalne, więc będę ubiegał się o mandat radnego dzielnicy Targówek w wyborach samorządowych 12 listopada. Przepraszam za zwłokę ale formalności zabierają mnóstwo czasu. Wszelkie dalsze informacje niebawem. Wszystkich Sąsiadów serdecznie proszę o rady i wsparcie. Być może jestem jedynym kandydatem z ZZ, jeśli tak - tym bardziej zależy mi by reprezentować całe ZZ, być Waszym rzecznikiem w urzędzie dzielnicy. Wszystkich Zainteresowanych-niezameldowanych proszę o złożenie odpowiedniego wniosku (w linkach mooja) do urzedu dzielnicy. W sprawach KR B: nadal oczekujemy na uzupełnienie mini-sprawozdania przez Pana Kazińskiego. Z sąsiedzkim pozdrowieniem Odpowiedz Link
mooj Re: Tak, kandyduję ... 19.10.06, 17:18 ww link opisuje okręg wyborczy nr 1 do którego jak mniemam nalezy teren ZZ Twoje nazwisko odnalazłem na liście kandydatów, których można wybierac w okręgu nr 4 wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/komListyRada.html?okreg=146511-RDA/4 (tamże opis granic okręgu) trudno oprzec się pokusie dyskusji o decyzji Komtetu Wyborczcego w barwach którego startujesz o ile argument o "reprezentowaniu ZZ" może trafić do mieszkańców ZZ to trudno oczekiwać żeby trafił do Twoic potencjalnych wyborców - czyli niemieszkańców ZZ czy ja coś mylę? Odpowiedz Link
a10188 Re: Tak, kandyduję ... 20.10.06, 08:49 A mnie Pańska jakość pracy jako Przewodniczącego KR nie przekonuje do tego, abym głosowała na Pana w wyborach samorządowych. Chyba nie jestem wyjątkiem. Jakoś nie udało się Panu zorganizować sprawnej komunikacji miedzy KR a członkami Wspólnoty, problemy są z elementarnymi sprawami typu sprawozdanie. Jak widać w ramach KR jest konflikt i brak spójności, chociażby w ocenie Zarządcy. Trudno więc pochwalać w takiej sytuacji pracę przewodniczącego....a skoro na takim małym poletku nie wychodzi to co dopiero na szerszym..... Odpowiedz Link
adam-bronisz Re: Adam bronisz , rezygnacja z wyborów samorządo 20.10.06, 08:26 w okręgu zaciszańskim nr I, lista PO, miejsce 3 ,do którego nie należy ZZ, forma protestu, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25821&w=50626944 Odpowiedz Link
mooj Re: Adam bronisz , rezygnacja z wyborów samorządo 20.10.06, 08:41 "w okręgu zaciszańskim nr I [...],do którego nie należy ZZ," dlaczego nie należy? informacje o granicach okręgów umieszczone na stronie PKW są fałszywe? zgodnie z nimi (i potwierdzeniem telefonicznym w PKW) od wschodniej pierzei św. wincentego zaczyna się okręg nr1 pozdrawiam Odpowiedz Link