Dodaj do ulubionych

czy mieszkańcy ZZ są zainteresowani wyborami 12 XI

10.10.06, 12:19
z uwagi na potencjalnie dużą liczbę mieszkańców niezameldowanych jeszcze na
ZZ polecam artykuł na temat mozliwości głosowania BEZ ZAMELDOWANIA.
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3674843.html?skad=rss
Obserwuj wątek
    • january33 Re: czy mieszkańcy ZZ są zainteresowani wyborami 10.10.06, 13:48
      Myslę że mieszkańcy są także zainteresowani efektami pracy komisji rewizyjnej
      Jakos szanowny Pan przemilcza te sprawy.Może warto wywiazać się z jednej
      funkcji przed ubieganiem sie o inną?
    • zz138b Drogi January33 ... 10.10.06, 14:25
      nie widzę potrzeby przenoszenia tu dyskusji z wątku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10541&w=49492845&v=2&s=0
      Powtórzę tylko, że jako 1/4 KR nie jestem w stanie sprezentować Ci żadnego
      stanowiska całej Komisji zamin ono zapadnie, zaś moje INDYWIDUALNE krytyczne
      oceny obecnego i byłego Zarządcy (znajdziesz je na tym forum) sa wśród
      uczestników zebrań Wspólnoty raczej znane.
      Nie jestem też przewodniczącym KR B, może takie postrzeganie mojej osoby wynika
      właśnie z aktywności, bo nie wiem czy inni Członkowie KR też Ci na tym forum
      odpowiadaja na bieżąco ...
      Jeśli efekt pracy KR rozumiesz jako:
      a) wyrzucenie Zarządcy - taką decyzję podjęli rok temu Właściciele i nie jest
      to kompetencja KR
      b) stanie przy Nim i wskazywanie Mu palcem problemów do załatwienia - to na
      bieżąco (wraz z liczną grupą Właścicieli robimy),
      c) pracę ZA Niego - to tu się różnimywink
      d) jesli takim efektem ma być OCENA pracy Zarządcy przedstawiona Właścicielom -
      to zapewniam Cię, że każdy z członków KR jej dokonuje by przedstawić ją
      Właścicielom ale wraz z propozycjami rozwiązań i środkami ich niezwłocznego
      wdrożenia.

Pozdrawiam
      -
      www.psrp.org.pl/mchalupka
      • january33 Re: Drogi zz138b...... 10.10.06, 19:02
        -W przyoczonym przez Ciebie wątku dyskusji nie było ponieważ, mimo moich prób,
        nikt , także Ty,jej nie podjał /stwierdziłeś wówczas, jakby unikając tej
        dyskusji, że do oceny pracy zarządu przez KR potrzeba wypowiedzenia się jej
        większości/. Był w tym wątku głos grzegorza, który stwierdził że nie chce mu
        się polemizować z osobami które nie maja odpowiedniej wiedzy. I tyle. Żadnej
        dyskusji którą próbujesz przywołać nie było,

- twierdzisz, że jako 1/4 KR, nie jestes w stanie zaprezentowac stanowiska
        całej KR. Zgoda, zaprezentuj więc własne stanowisko.Także o komisji. A to
        dlatego, że problemy te same się nie rozwiążą.Natomiast ich ew negatywne skutki
        obciążą także 1/4 KR. Stąd mój pogląd, że aby oczekiwac poparcia do innych
        funkcji nalezy z dotychczasowych sie sprawozdać / przynajmniej /,

-w akapicie ,,jesli efekty pracy KR rozumiesz jako,, zastosowałeś chwyt
        erystyczny polegający na zadaniu pytań i udzieleniu na nie odpowiedzi w taki
        oto sposób by powstało wrażenie że pytania zadałem ja / szczegóły w:
        Schopenhauer: Erystyka czyli..../ Nie rób tego bo to broń obosieczna. Zadnego z
        tych pytań nie zadałem,

natomist zadałem pytania Tobie / vide przywoływany wątek /jako aktywniejszej
        1/4 KR. Wynikały one stąd, że minał tzw okres próbny pracy zarządcy. I nie
        wiadomo Jaka jest jego ocena jego pracy ? Czy jest taka ocena? Dlaczego KR nie
        zasięgał takiej oceny u mieszkańców choćby poprze to forum? Dlaczego nie starał
        się przynajmniej ją potwierdzić? Czy umowa z zarządcą będzie przedłuzona
        bezwarunkowo, warunkowo? A może wcale nie bedzie przedłużana? itp itp Są
        to są min informacje które KR/ choćby głosem 1/4 /winna jest ieszkańcom.Czekają
        oni na taką informację od czerwca. Twoje sugestie wskazuja że jest jakis problem
        Będziemy z tym czekac do walnego?
        • zz138b Odpowiadając januaremu33 11.10.06, 10:25
          Nie unikałem dyskusji tylko nie miałem nic więcej do obwieszczenia.
          Moja bieżąca ocena pracy Pana Kazińskiego jest krytyczna.
          Zamierzam też zebrać oceny tej pracy od Właścicieli, prośby o minikonsultacje
          na formum nie powodują wielkiego odzewu, właśnie aby nie czekać do walnego.
          Od oceniania członków KR są Właściciele.
          Wg wczorajsze ustalenia KR: oceny dotychczasowej pracy Zarzadcy i decyzji w
          sprawie Jego propozycji aneksowania umowy KR dokona w czwartek 12 X br.
          Róznica zdań nie jest "problemem", często sprzyja najlepszym rozwiązaniom, a
          sytuacja Wspólnoty (wiele spraw w toku) wymaga działań rozważnych i szeroko
          konsultowanych. Być może Ty i ja należymy do "jastrzębi" ( a może wedle
          Niektórych - do "krytykantów") ale Właściciele po to wybrali kilka osób do KR
          by korzystać z doświadczeń i opinii Ich wszystkich.
          Co do mojego sprawozdawania się: nie ma pytania lub meila na który bym nie
          odpowiedział we własnym imieniu - zwłaszcza na forum.
          Powtórzę: moja bieżąca oocena pracy Zarzadcy jest krytyczna.
          Użyłem wariantów postrzegania KR, nie odpowiedzi, jeśli w żadnym się nie
          czujesz dobrze, przepraszam za pominięciewink
          Pozdrawiam.
          • january33 Dziekuję zz138b 11.10.06, 17:04
            Wreszcie konkret: ocena pracy zarządcy odbedzie sie 12 pazdziernika, czyli
            jutro.O taki konkret prosiłem już dośc dawno. Teraz prosba druga: dotycząca
            poinformowania mieszkańców o treści tej oceny. Pozdrawiam
            • michal_74 Marcinie, jak z Twoją 16.10.06, 15:34
              decyzją? Upublicznisz ją?
              • mooj Lista kandydatów: 17.10.06, 14:50
                wzór wniosku o dopisanie do rejestru wyborców
                www.wom.warszawa.pl/pdf/zal_282.pdf
                wybory do rady dzielnicy (listy, kandydaci)
                wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/komListyRada.html?okreg=146511-RDA/1#stat
                • zz138b Tak, kandyduję ... 19.10.06, 16:52
                  Jak widać pod wskazanymi wyżej linkami moja kandydatura spełniła wymogi
                  formalne, więc będę ubiegał się o mandat radnego dzielnicy Targówek w wyborach
                  samorządowych 12 listopada. Przepraszam za zwłokę ale formalności zabierają
                  mnóstwo czasu. Wszelkie dalsze informacje niebawem.

Wszystkich Sąsiadów serdecznie proszę o rady i wsparcie. Być może jestem
                  jedynym kandydatem z ZZ, jeśli tak - tym bardziej zależy mi by reprezentować
                  całe ZZ, być Waszym rzecznikiem w urzędzie dzielnicy.
                  Wszystkich Zainteresowanych-niezameldowanych proszę o złożenie odpowiedniego
                  wniosku (w linkach mooja) do urzedu dzielnicy.

W sprawach KR B: nadal oczekujemy na uzupełnienie mini-sprawozdania przez Pana
                  Kazińskiego.

Z sąsiedzkim pozdrowieniem
                  • mooj Re: Tak, kandyduję ... 19.10.06, 17:18
                    ww link opisuje okręg wyborczy nr 1 do którego jak mniemam nalezy teren ZZ

Twoje nazwisko odnalazłem na liście kandydatów, których można wybierac w
                    okręgu nr 4
                    wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/komListyRada.html?okreg=146511-RDA/4
                    (tamże opis granic okręgu)

trudno oprzec się pokusie dyskusji o decyzji Komtetu Wyborczcego w barwach
                    którego startujesz
                    o ile argument o "reprezentowaniu ZZ" może trafić do mieszkańców ZZ to trudno
                    oczekiwać żeby trafił do Twoic potencjalnych wyborców - czyli niemieszkańców ZZ

czy ja coś mylę?

• a10188 Re: Tak, kandyduję ... 20.10.06, 08:49
                    A mnie Pańska jakość pracy jako Przewodniczącego KR nie przekonuje do tego,
                    abym głosowała na Pana w wyborach samorządowych. Chyba nie jestem wyjątkiem.
                    Jakoś nie udało się Panu zorganizować sprawnej komunikacji miedzy KR a
                    członkami Wspólnoty, problemy są z elementarnymi sprawami typu sprawozdanie.
                    Jak widać w ramach KR jest konflikt i brak spójności, chociażby w ocenie
                    Zarządcy. Trudno więc pochwalać w takiej sytuacji pracę przewodniczącego....a
                    skoro na takim małym poletku nie wychodzi to co dopiero na szerszym.....
    • adam-bronisz Re: Adam bronisz , rezygnacja z wyborów samorządo 20.10.06, 08:26
      w okręgu zaciszańskim nr I, lista PO, miejsce 3 ,do którego nie należy ZZ,
      forma protestu,
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25821&w=50626944
      • mooj Re: Adam bronisz , rezygnacja z wyborów samorządo 20.10.06, 08:41
        "w okręgu zaciszańskim nr I [...],do którego nie należy ZZ,"
        dlaczego nie należy?
        informacje o granicach okręgów umieszczone na stronie PKW są fałszywe?
        zgodnie z nimi (i potwierdzeniem telefonicznym w PKW) od wschodniej pierzei św.
        wincentego zaczyna się okręg nr1

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka