ryar 26.10.06, 16:20 czy ktoś z etapu C kto podpisywał akt po 01.03 dostał już potwierdzenie o ustanowieniu hipoteki ? jak posuwają się prace w obliczeniu wartości gruntu do ulgi odestkowej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_zz Re: ustanowienie hip 26.10.06, 16:49 ryar napisał: > czy ktoś z etapu C kto podpisywał akt po 01.03 dostał już potwierdzenie o > ustanowieniu hipoteki ? Tak, ja podpisywałem po 1 marca i 9 sierpnia ustanowiono hipotekę w mojej księdze wieczystej. Wniosek o ustanowienie tejże (kredyt bankowy) składałem w sądzie w dniu podpisania aktu notarialnego. Odpowiedz Link
sc77 Re: ustanowienie hip 26.10.06, 22:02 Rowniez tak, akt pod koniec marca. KW we wrzesniu. Odpowiedz Link
klucha77 Re: ustanowienie hip 27.10.06, 14:30 Ja też już dostałem oba, a na po początku Listopada mi się uprawomocnie. Wniosek o hipoteke składałem chyba około czerwce. Pozdr Piotrek Odpowiedz Link
ryar Re: ustanowienie hip 29.10.06, 15:58 no w końcu też dostałem, chociaż czekam kiedy przestanę płacic "ubezpieczenie" bankowi Odpowiedz Link
m.polak23 Re: ustanowienie hip 02.11.06, 11:17 Ja składałem wniosek do sądu 30 grudnia i dostałem w maju. Bez problemów. Odpowiedz Link
go_zz Re: ustanowienie hip 19.11.06, 21:50 czy ktoś z Was wie może coś niwego na temat obliczania wartości gruntu na poczet ulgi odsetkowej. Pytany przeze mnie predstawiciel Tuttet'a oczywiście odesłał z kwitkiem do Zarzadu Wspólnoty. Nasz kochany Zarząd urzęduje jedynie 0,5 h w tygodniu (nawet nie ma żadengo telefoinu, żeby się o cokolwiek spytać). Administrator również nic nie wie (przynjamniej tak twierdzi), a sprawa jak stała tak stoi. Problem jednak w tym ,iż zbliża się koniec roku a jest to ostatni rok na możliwość zakwalifikowania się na tą ulgę. Pzdr P Odpowiedz Link